אולי אני טועה? לא מבין למה חברה יחסית צעירים באודיו נניח 10 שנים,לא מצליחים ליצור...

• פותח הנושא zs
  • פורסם בתאריך

ilam

אוהב את התחום
מעורבות
130
נקודות
43
בפורום של חובבי יין סביר שלא תמצא דיונים על יין מהשופרסל ב 30 שח.
בפורום של חובבי נהיגה סביר שלא תמצא דיונים על "חווית נהיגה" מיונדאי אקסנט.
בפורום של חובבי אודיו סביר שלא יהיו דיונים על ציוד בסיסי שקונים אותו בשופרסל ליד הירקות או במחסני חשמל ליד הטוסטרים.
לא שיש בכל הנ"ל משהו רע - הם פונים לאוכלוסיה שמעוניינת בפונקציונליות בסיסית וברמה איכות בסיסית שהם , אגב, הרוב.
אבל בפורום שמטרתו לקדם את התחום (כל תחום שהוא), אין ממש צורך או מקום בדיונים על מוצרים בסיסיים.

לא מכיר את תחום הפטיפונים בשביל לומר לך את דעתי אם הטכניקס הוא מעופש או לא.
מה שאני כן יודע שיש מוצרים שאפשר להסכים עליהם שהם מוצרים בסיסיים שלא שווים דיון בפורום שמטרתו לקדם את התחום, ויש מוצרים שעבור קהל מסוים הם מוצרים טובים ועבור קהל אחר הם "מעופשים".
בדיוק כמו שפורד פוקוס יכול להיות אחלה רכב למי שהסטנדרט שהתרגל אליו זה יונדאי i10 והוא יכול להיות מעופש למי שהסטנדרט שלו זה bmw סדרה 5 ומעלה.
ארז
הדוגמאות של המכוניות לא משהו. נהגתי על פוקוס st וגם על bmw סידרה 5, השנייה הייתה לי מגושמת מדי ופחות התחברתי. לא כל מה שיקר יותר בהכרח יותר מהנה, גם באודיו זה נכון.

motorica

אוהב את התחום
מעורבות
67
נקודות
28
הדוגמאות של המכוניות לא משהו. נהגתי על פוקוס st וגם על bmw סידרה 5, השנייה הייתה לי מגושמת מדי ופחות התחברתי. לא כל מה שיקר יותר בהכרח יותר מהנה, גם באודיו זה נכון.

מה בדיוק הקשר בין מכונית סלון הנעה אחורית להוט האצ' קומפקטית הנעה קדמית? זה כמו להשוות מטוס לאניה.
אין הרבה קשר. הפוקוס ST תהיה מהנה יותר למי שמחפש נהיגה ספורטיבית משולבת בשימושיות, הבמוו מכוונת למשהו אחר לגמרי.

אם נחזור לאודיו, אפשר להנות מסאונד טוב במחיר זול, למשל זוג מוניטורים מוגברים של Yamaha HS8 מחוברים ל Chord mojo.

ilam

אוהב את התחום
מעורבות
130
נקודות
43
מה בדיוק הקשר בין מכונית סלון הנעה אחורית להוט האצ' קומפקטית הנעה קדמית? זה כמו להשוות מטוס לאניה.
אין הרבה קשר. הפוקוס ST תהיה מהנה יותר למי שמחפש נהיגה ספורטיבית משולבת בשימושיות, הבמוו מכוונת למשהו אחר לגמרי.

אם נחזור לאודיו, אפשר להנות מסאונד טוב במחיר זול, למשל זוג מוניטורים מוגברים של Yamaha HS8 מחוברים ל Chord mojo.
מסכים לגמרי. לא אני העלתי את ההשוואה במקור, אני רק ציטטתי והוספתי.

ארז_וחני

חבר משקיען
מעורבות
988
נקודות
113
מה אתה יודע להגיד על רמקולים של quested לדוגמא?
או SCM50/100ASL?
מה אנשים לא מכירים או לא ניסו נחשב אצלהם למוצר בסיסי
לא מכיר את הדגמים שציינת לכן אין לי דיעה לגביהן.
מאיפה היומרה שלך לשים מילים בפי אנשים שאתה לא מכיר ?

ארז_וחני

חבר משקיען
מעורבות
988
נקודות
113
הנקודה היא לא הדגם הזה או אחר אלה שהמחיר שלו הוא לא עשרות אלפים, כל מי שקונה ולא משנה מה ונהנה ממנו אין לאף אחד זכות להשמיץ או לקרוא לו מעופש רק בגלל שלאותו אחד יש יותר כסף בכיס.

איכות זה עניין יחסי ובדרך כלל (יש כמובן חריגים) על איכות גבוהה יותר (וגם על שם מותג) משלמים יותר.
מידי פעם יש מציאות - מכשירים באיכות גבוהה ביחס למחירם. למשל, פעם היו למוצרי פאראסאונד יחס איכות-מחיר אטרקטיבי.
ככה זה בכל מוצרי הצריכה ותחום האודיו לא שונה משאר מוצרי הצריכה.

ארז_וחני

חבר משקיען
מעורבות
988
נקודות
113

העיקרון ברור, ציון הדגמים להשוואה פחות רלוונטי.
אתה רשאי לתת דגמים שלדעתך מדגימים טוב יותר את הפואנטה.

gandalftw

חבר משקיען
מעורבות
456
נקודות
83
לא מכיר את הדגמים שציינת לכן אין לי דיעה לגביהן.
מאיפה היומרה שלך לשים מילים בפי אנשים שאתה לא מכיר ?
זה מה שאתה כותב

בפורום של חובבי אודיו סביר שלא יהיו דיונים על ציוד בסיסי שקונים אותו בשופרסל ליד הירקות או במחסני חשמל ליד הטוסטרים.

ilam

אוהב את התחום
מעורבות
130
נקודות
43
זה מה שאתה כותב

טסלה מוכרים מוכרים היום ליד איזה אוהל מאולתר, והיא עדיין מכונית טובה

ארז_וחני

חבר משקיען
מעורבות
988
נקודות
113
זה מה שאתה כותב

התייחסתי לאמירה שלך "מה אנשים לא מכירים או לא ניסו נחשב אצלהם למוצר בסיסי" בהמשך ל "מה אתה יודע להגיד על רמקולים של quested לדוגמא?
או SCM50/100ASL?"
כתבתי שאני לא מכיר את הדגמים הנ"ל.
האם אלה דגמים שנמכרים בשופרסל ליד הירקות או במחסני חשמל ליד הטוסטרים ?
אתה מוזמן להראות לי פירסום של מוצר אודיו שנמכר בשופרסל/ מחסני חשמל שלדעתך איכותי וראוי לדיון בפורום אודיו שעניינו אודיו איכותי.
רמקול בלוטוס נייד לפיקניק לא ראוי לדעתי לקיטלוג כאודיו איכותי...

DavidGil

חבר משקיען
מעורבות
1,883
נקודות
113
התייחסתי לאמירה שלך "מה אנשים לא מכירים או לא ניסו נחשב אצלהם למוצר בסיסי" בהמשך ל "מה אתה יודע להגיד על רמקולים של quested לדוגמא?
או SCM50/100ASL?"
כתבתי שאני לא מכיר את הדגמים הנ"ל.
האם אלה דגמים שנמכרים בשופרסל ליד הירקות או במחסני חשמל ליד הטוסטרים ?
אתה מוזמן להראות לי פירסום של מוצר אודיו שנמכר בשופרסל/ מחסני חשמל שלדעתך איכותי וראוי לדיון בפורום אודיו שעניינו אודיו איכותי.
רמקול בלוטוס נייד לפיקניק לא ראוי לדעתי לקיטלוג כאודיו איכותי...
פעם לפני אלף שנים בפורום הישן של תפוז היו הרבה שרשורים על נגן DVD, כמדומני של פיוניר, שהמומחים הגדולים של הפורום נשבעו שהוא שווה ערך לנגני סידי ממיטב החברות האודיופיליות. מכרו אותו אז בדיוטי בגרושים.
אז יש דוגמאות נדירות.

ארז_וחני

חבר משקיען
מעורבות
988
נקודות
113
פעם לפני אלף שנים בפורום הישן של תפוז היו הרבה שרשורים על נגן DVD, כמדומני של פיוניר, שהמומחים הגדולים של הפורום נשבעו שהוא שווה ערך לנגני סידי ממיטב החברות האודיופיליות. מכרו אותו אז בדיוטי בגרושים.
אז יש דוגמאות נדירות.

תמיד יש חריגים.
אני בטוח שדיון על מכשיר זול ואיכותי ברמה אודיפילית יתקבל בברכה.

matanoosh

חבר משקיען
מעורבות
1,629
נקודות
113
אתה לדוגמא :)
ואחרים שאומרים שמי שקונה פטיפון של טכנינקס שהוא מעופש
א. פטיפון של טכניקס הוא באמת מעופש, בדר"כ. פטיפון של טורנס 125 שעולה חצי ממנו ממש לא.
ב. קשקשן. צטט לי מדבריי משהו שאמרתי בגנות מערכות זולות.

מה אתה יודע להגיד על רמקולים של quested לדוגמא?
או SCM50/100ASL?
מה אנשים לא מכירים או לא ניסו נחשב אצלהם למוצר בסיסי
שוב קשקשן.
אתה מצפה מהאנשים להכיר פה את כל המותגים בעולם? מה הנקודה שלך בדיוק?

הבנו שאתה מצדד ברמקולים מוגברים. אתה רוצה לפתח על זה דיון בנפרד ונשים אחת ולתמיד את תסביך המוגברים שלך על השולחן? בתסביך הסיניים ניסינו לטפל. אפשר גם ברמקולים מוגברים. הרשה לי לעשות FAST FOWARD לסוף הדיון: מוגברים, כבודם במקומם מונח. יש להם יתרונות וחסרונות, כמו כל דבר אחר. אין שום סיבה להעדיף באופן גורף רמקול מוגבר על פסיבי כמו שאין סיבה להעדיף מגבר מנורות על טרניזסטורי. חשובה התוצאה, לא המימוש. בהנחה שאתה מסכים עם הטענה הזאת, אפשר להתקדם?

בפורום של חובבי יין סביר שלא תמצא דיונים על יין מהשופרסל ב 30 שח.ארז
אולי לא, אבל יינות ב- 60 שקל, שגם הם נמכרים בשופרסל - בהחלט. רוצה לאמר, בשביל דיון איכותי על סטראו ובניית מערכת ומסע אודיופילי, לא צריך לדבר רק על ציוד במאות אלפים.

ברקצ

חבר משקיען
מעורבות
269
נקודות
83
א. היה לי את הםיוניר ב 600 שקל.. השוויתי אותו לנגנים באלפי שקלים והוא לא נפל מהם. בעצם יש לי אותו עדיין בארון אני חושב.
ב. בעולם הגדול יין ב 30-40 יורו נחשב מכובד מאד, ולא חייבים לשתות יינות באלפי יורו. גם כשקוראים בפורומים של אודיו, לרוב האנשים יש מערכות ב10-15 אלף דולר לכל היותר, והם לא מתביישים בהן.
ג. ברגע שמגיעים לרמת המיד-פיי, זה כבר בעיקר עניין של העדפה וטעם אישי. בתערוכות זה מאד בולט, כשאותו יבואן שם מערכת של 50 אלף( ברוטו כולל הכל) ליד מערכת של 200-300 אלף, והמערכת הזולה יותר "עושה מוסיקה" יותר מהיקרה. קורה לא פעם.
ד. בענייני כתיבה בפורומים, יש לנו:
- טכנוקרטים שלא שומעים הבדלים בין כלום וכלום, ולשמחתנו מתמעטים פה.
- אנשים עם מערכות יקרות שמשדרגים לציוד עוד יותר יקר.
- והרוב הדומם... שאני עדיין טוען שמתבייש לכתוב ולהתבטא, גם אם לא יורדים עליו באופן ישיר ובוטה. רק עניין של אווירה.

אני אישית הייתי שמח לשמוע אנשים שמספרים, מתבטאים, מדברים.
הייתי רוצה לשמוע סיפורים של אנשים שעשו מסע שדרוג - מה שמעו, מה אהבו, מה קנו. גם אם זה מגבר ב 7000 ש"ח או רמקולים ב 12 אלף. לא מערכת מיני מהסופר, אבל גם לא היי פיי היי אנד היי ביי

liranbh

חבר משקיען
מעורבות
906
נקודות
113
א. היה לי את הםיוניר ב 600 שקל.. השוויתי אותו לנגנים באלפי שקלים והוא לא נפל מהם. בעצם יש לי אותו עדיין בארון אני חושב.
ב. בעולם הגדול יין ב 30-40 יורו נחשב מכובד מאד, ולא חייבים לשתות יינות באלפי יורו. גם כשקוראים בפורומים של אודיו, לרוב האנשים יש מערכות ב10-15 אלף דולר לכל היותר, והם לא מתביישים בהן.
ג. ברגע שמגיעים לרמת המיד-פיי, זה כבר בעיקר עניין של העדפה וטעם אישי. בתערוכות זה מאד בולט, כשאותו יבואן שם מערכת של 50 אלף( ברוטו כולל הכל) ליד מערכת של 200-300 אלף, והמערכת הזולה יותר "עושה מוסיקה" יותר מהיקרה. קורה לא פעם.
ד. בענייני כתיבה בפורומים, יש לנו:
- טכנוקרטים שלא שומעים הבדלים בין כלום וכלום, ולשמחתנו מתמעטים פה.
- אנשים עם מערכות יקרות שמשדרגים לציוד עוד יותר יקר.
- והרוב הדומם... שאני עדיין טוען שמתבייש לכתוב ולהתבטא, גם אם לא יורדים עליו באופן ישיר ובוטה. רק עניין של אווירה.

אני אישית הייתי שמח לשמוע אנשים שמספרים, מתבטאים, מדברים.
הייתי רוצה לשמוע סיפורים של אנשים שעשו מסע שדרוג - מה שמעו, מה אהבו, מה קנו. גם אם זה מגבר ב 7000 ש"ח או רמקולים ב 12 אלף. לא מערכת מיני מהסופר, אבל גם לא היי פיי היי אנד היי ביי
טכנוקרטים שלשמחתנו מתמעטים פה?
כלומר אם אני לא מבחין בהבדלים בין כבלים אני לא רצוי פה?
זה בדיוק הסיבה שאין כאן יותר מדי פעילות
תמשיכו להתנשא
לדמיין שאתם שומעים הבדלים עם משככים לכבלים ולהתייחס רק אל אלו מהכת שלכם
עדיף קבוצות ווצאפ

ברקצ

חבר משקיען
מעורבות
269
נקודות
83
לירן - אני רוצה רק להבהיר מה זה "טכנוקרט":

טכנוקרט זה מישהו שלא מקשיב עם האוזניים, אלא עם מכשירי מדידה.
הוא מסרב להשתמש בחוש השמיעה.

לצורך העניין - ברוב הפעמים שניסיתי להשוות בין כבלים שונים במערכת שלי, ההבדלים היו זניחים, ולא חשובים לטעמי. היו פעמים, למשל במערכות של אחרים, ששמעתי הפרש ממש גדול בין כבלים. ולפעמים לא.

האינטרקטנקט אצלי, למשל, הוא diy שהכין חבר שהוא גם חבר הפורום. השווינו אותו לכבל שעולה אלפי דולרים. ה diy היה יותר מוצלח לטעמי. מה לעשות?

liranbh

חבר משקיען
מעורבות
906
נקודות
113
אני מדבר על הגישה
עם מישהו לא שומע הבדלים ובא עם גישה טכנית שאם זה נמדד זהה זה גם נשמע זהה אפשר לא להסכים איתו אבל כאשר יורדים עליו ובסוף חוסמים אותו זה גורם למשתמשים אחרים פשוט לא להגיב כלל
אני בטוח שאם נמר יוציא מידע מה Google analytics אחת ל 1000 מגיב פה
יש כאן קבוצה של חברים שמכירים טוב, מגבים אחד את השני , קוטלים כל מי שמגיב קצת שונה ומצפים שאנשים יגיבו כאן, ישתפו סטאפים וכו
ולכן אמרתי שעדיף קבוצת ווצאפ

ארז_וחני

חבר משקיען
מעורבות
988
נקודות
113
אני מדבר על הגישה
עם מישהו לא שומע הבדלים ובא עם גישה טכנית שאם זה נמדד זהה זה גם נשמע זהה אפשר לא להסכים איתו אבל כאשר יורדים עליו ובסוף חוסמים אותו זה גורם למשתמשים אחרים פשוט לא להגיב כלל
אני בטוח שאם נמר יוציא מידע מה Google analytics אחת ל 1000 מגיב פה
יש כאן קבוצה של חברים שמכירים טוב, מגבים אחד את השני , קוטלים כל מי שמגיב קצת שונה ומצפים שאנשים יגיבו כאן, ישתפו סטאפים וכו
ולכן אמרתי שעדיף קבוצת ווצאפ

אוי, כבר יורדות לי דמעות....
אם הגישה שלך היא " תמשיכו להתנשא
לדמיין שאתם שומעים הבדלים עם משככים לכבלים" אז אכן מסכים עם המלצתך "עדיף קבוצות ווצאפ".
הנה, הסכמנו על משהו...
אף אחד פה לא צריך אותך שתגיד לו מה הוא שומע ומה לא, בלי להתנשא כמובן....

ארז_וחני

חבר משקיען
מעורבות
988
נקודות
113
לדעתי אתה צודק וזה נובע בעיקר בגלל שאין כמעט מצטרפים חדשים לפורום בתחילת דרכם ואת הוותיקים והקבועים זה פשוט לא מעניין ואין להם סבלנות לדסקס כל פעם מההתחלה...

אם הייתה אפשרות לייצר סוג של "מדריך למשתמש בתחילת דרכו" שהיה אפשר להפנות אליו להעשרה ראשונית זה היה לדעתי עוזר.
ארז

ארז_וחני

חבר משקיען
מעורבות
988
נקודות
113
טכנוקרט זה מישהו שלא מקשיב עם האוזניים, אלא עם מכשירי מדידה.
הוא מסרב להשתמש בחוש השמיעה.

מדויק :בעד:.
טכנוקרט מתקדם מסביר לך שאין טעם לנסות לשמוע כי לפי פרמטרים מסוימים לא ייתכן שיהיה הבדל שמיע...
מישהו הזכיר פה את המילה "התנשאות"?...

liranbh

חבר משקיען
מעורבות
906
נקודות
113
אוי, כבר יורדות לי דמעות....
אם הגישה שלך היא " תמשיכו להתנשא
לדמיין שאתם שומעים הבדלים עם משככים לכבלים" אז אכן מסכים עם המלצתך "עדיף קבוצות ווצאפ".
הנה, הסכמנו על משהו...
אף אחד פה לא צריך אותך שתגיד לו מה הוא שומע ומה לא, בלי להתנשא כמובן....
הנה בדיוק הדגמת את הסיבה שאף אחד לא מגיב פה
רק חסר לכם להנפיק פנקס אדום

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור