נגן Naim audio cd

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,947
נקודות
113
חומר למחשבה...תודה
ראה כאן לגבי ההתנסות האישית שלי עם דגם קודם של פיוניר בהשוואה לנגנים שעלו פי 50(!) ופי 100(!!)

אני לא רואה סיבה להניח שהמודל העדכני, בתוספת יכולות Blu-ray, מהווה ירידה באיכות. לכל היותר להיפך.

עמיר

arye.gur

חבר משקיען
מעורבות
882
נקודות
113
מדוייק!! :) :בעד:

אז אתה מזהיר את הקונה שהוא חייב להאזין ל-Naim לפני הקנייה, כי יש לנגן שלהם "חותם צליל מאוד מיוחד", שאפשר לא לאהוב אותו, וגם בהינתן שהוא מאוד שונה מהאחרים, יש סיכוי שהוא גם פחות "נכון" במרכאות מהאחרים, כי לא סביר שה"אמת" במרכאות רק אצל Naim באופן ייחודי.

ו"נטיות הרוכש", מעבר לעניין הכלכלי, יכולות לבוא לידי ביטוי רק בהאזנה, או לפי העדפות ספציפיות כמו "צליל חם/קר" (בניגוד ל"מיוחד" שהוא כללי), כך שלא סיפקת שום נתון נוסף.

לא אמרתי ש"צריך" לקנות על פי תיאורים טכניים, אבל הסבת תשומת לב לכך שייש יכולות טכניות לא אמורה לגרוע ממשהו, ולמרות השגותיך והשגותי, אנשים כן קונים בהסתמך על רזולוציה, גם את המוסיקה שלהם וגם את המכשירים שלהם. לא שזה הדבר ה"נכון" ו/או הייחיד, אבל לא חסר משמעות.

עמיר

עמיר, אני לא "מזהיר" אף אחד. אם אני אשמע על מכשיר שחס וחלילה מחשמל למוות את המשתמש, אז אזהיר שלא לרכוש אותו.

המקסימום שאני יכול לעשות זה להציע.

אני סבור שרכישה זה מבחן האזנה נקודה. סמול טוק אפשר על נתונים טכניים.

אריה

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,947
נקודות
113
עמיר, אני לא "מזהיר" אף אחד. אם אני אשמע על מכשיר שחס וחלילה מחשמל למוות את המשתמש, אז אזהיר שלא לרכוש אותו.

המקסימום שאני יכול לעשות זה להציע.

אני סבור שרכישה זה מבחן האזנה נקודה. סמול טוק אפשר על נתונים טכניים.

אריה
אני בטוח שלא התכוונת להזהיר. רק שכדאי לדעת לקרוא בין השורות מה המשמעות של הדברים שאתה אומר גם אם אתה לא מודע לה... :)

מבחן האזנה זו דרך מצויינת לרכישה כשהציוד זמין להאזנה, ועדיף אצלך בביית, אבל אין שם נקודה, כי התנאים האלה לא תמיד מתקיימים, והסיכוי להתקיימותם הוא במתאם הפוך למחיר.

ודומני שאתה מבלבל בין נתונים טכניים, כמו THD ודומיו, וכאלה לבין מה שאתה עצמך קראת לו "תיאורים" טכניים, שיכול להיות מעניין מעבר ל-small talk, אם כי בפירוש לא קובע/מגדיר את איכות הצליל.

עמיר

נערך לאחרונה ב:

arye.gur

חבר משקיען
מעורבות
882
נקודות
113
אני בטוח שלא התכוונת להזהיר. רק שכדאי לדעת לקרוא בין השורות מה המשמעות של הדברים שאתה אומר גם אם אתה לא מודע לה... :)

מבחן האזנה זו דרך מצויינת לרכישה כשהציוד זמין להאזנה, ועדיף אצלך בביית, אבל אין שם נקודה, כי התנאים האלה לא תמיד מתקיימים, והסיכוי להתקיימותם הוא במתאם הפוך למחיר.

ודומני שאתה מבלבל בין נתונים טכניים, כמו THD ודומיו, וכאלה לבין מה שאתה עצמך קראת לו "תיאורים" טכניים, שיכול להיות מעניין מעבר ל-small talk, אם כי בפירוש לא קובע/מגדיר את איכות הצליל.

עמיר

לדעתי אין טעם בקניית ציוד אודיו אם לא ניתנת הזדמנות להאזין לו בבית.

אני חושב שזה פשוט שחור/לבן. אי אפשר להאזין בבית - לא קונים.
אריה

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,947
נקודות
113
לדעתי אין טעם בקניית ציוד אודיו אם לא ניתנת הזדמנות להאזין לו בבית.

אריה
אז יש לך דיעה בנידון. בסדר. היא לא מקובלת עלי, וככל הידוע לי, גם לא על @נמר ועל הרבה אחרים.

כל הציוד שלי, למעט הרמקולים, נקנה ללא האזנה מוקדמת כלל, ואת הרמקולים הקודמים שלי (B&W 800D1) לא שמעתי לפני קנייתם. אני לא מצטער על אף רכיב, ודומני שאין לי מה להתבייש בתוצאות.

הטעויות היחידות שעשיתי בהיסטוריית ההחלפות שלי היו דוקא בציוד שלקחתי לבדיקה ולא הבחנתי בחסרונותיו במשך הבדיקה.

עד כאן לגבי עקרונות מוצקים ותיאורטיים שאינם עומדים במבחן המציאות, אבל אנשים מוכנים להתווכח עליהם ללא סוף.

עמיר

נ.ב., עוד לגבי מה שאתה פוטר אותו בהבל מקלדת כלאחר יד
סמול טוק אפשר על נתונים טכניים
עניין ה-oversampling והוואריאציות עליו הוא מה שעושה את רוב/עיקר ההבדל בין נגנים דיגיטאליים.

זוכר שבהתחלת ימי ה-CD היו טענות נוראיות לגבי איכות הסאונד, שהוא בלתי שמיע בכלל, וכיום אנחנו שומעים את אותם דיסקים מאז, וחלקם -- לא כולם -- והם נשמעים נפלא (למשל הקלטות של Dutoit מ-1980+).

מדובר באותם 16 ביט ו-44.1 קילוהרץ. אז מה ההבדל?
ה-oversampling, המרות ל-DSD ואחריו DAC, וכו'.

נערך לאחרונה ב:

arye.gur

חבר משקיען
מעורבות
882
נקודות
113
המיוחד בדיעות שלי הוא שהן שלי. אף אחד לא צריך לאמץ אותן והאמת - זה לא ממש מעניין אותי אם מאמצים אותן או לא.

הפורום מאפשר להביע דעות.

דעתי היא, גם אחרי שאתה מספר לי שקנית את המערכת שלך מבלי לבדוק אותה בבית תחילה, שלקנות ציוד בלי להאזין לו בבית זו טעות.

אני מאוד מעריך את הידע המקצועי שלך ובודאי ובודאי את הידע של נמר, אבל ידע לא מחסן מפני טעויות ואסור להתייחס לידע כאל דת.

אריה

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,947
נקודות
113
דעתי היא, גם אחרי שאתה מספר לי שקנית את המערכת שלך מבלי לבדוק אותה בבית תחילה, שלקנות ציוד בלי להאזין לו בבית זו טעות.

אני מאוד מעריך את הידע המקצועי שלך ובודאי ובודאי את הידע של נמר, אבל ידע לא מחסן מפני טעויות ואסור להתייחס לידע כאל דת.
אוקיי, אז יש לך דיעה מוצקה שזו טעות.

העניין הוא שהלוגיקה מאחורי הדיעה המוצקה הזו היא בעייתית.

אתה טוען בעצם שב-100% מהמקרים צריך לבדוק בביית לפני הקנייה.

ברגע שייש מקרה אחד שבו הקנייה הצליחה ללא בדיקה כזו, כבר זה מפריך את הטענה, וייש הרבה יותר ממקרה אחד.
ברגע שייש מקרה אחד שבו הקנייה נכשלת לאחר בדיקה כזו, כבר זה מפריך את הטענה, וייש לפחות מקרה אחד.

מה שקובע אם זו טעות או לא זה לא הדיעה המוקדמת שלך בעניין, אלא התוצאות לאחר מעשה.
ברגע שהתוצאות טובות, לא מדובר בטעות.

כך שהטענה שלך מופרכת. נקודה.

חוצמזה, לא מדובר רק ב"ידע מקצועי" -- יש כאן גם קריאת ביקורות, גם המלצות מאחרים, וגם הרבה אינטואיציה -- ולייחס לזה יומרה כאילו משהו מחסן בפני טעויות זו פשוט ממש שטות. שום דבר אינו מחסן בפני טעויות, כולל בדיקה בביית, עובדה.

לכל היותר מדובר בנכונות לקחת סיכונים, כספיים ורגשיים, על סמך כל אלה.

וההתייחסות לידע כאל דת זו ממש המצאה מופרכת שאני לא יודע מאיפה הבאת אותה.

עמיר

arye.gur

חבר משקיען
מעורבות
882
נקודות
113
זו גם שאלה של שליטה. יתכן שמישהו קונה בלי לבדוק ובמזל זה מצליח לו.

הדעה שלי מוצקה לגבי עצמי.

אני לא אקנה בלי לבדוק בבית.

הדעה שלי מוצקה לגבי: זה שמישהו אומר שהוא קנה בלי לבדוק וזה הצליח לו, עדיין לו סותר את הרעיון שכדאי לקנות רק אחרי בדיקה בבית.

אריה

רוזי1

חבר משקיען
מעורבות
884
נקודות
113
המיוחד בדיעות שלי הוא שהן שלי. אף אחד לא צריך לאמץ אותן והאמת - זה לא ממש מעניין אותי אם מאמצים אותן או לא.

הפורום מאפשר להביע דעות.

אריה
מהניסיון שלי, זה סוג של הנצחת טעות לקנות לאחר האזנה בבית.
זה בד"כ גורם שתקנה משהו שמתאים לאקוסטיקה העקומה או לציוד נחות שיש לך במערכת.
אם קונים ציודים טובים (לפחות נחשבים כאילו), אין סיבה שלא יעבדו ויתאימו למערכת, בתנאי שהאקוסטיקה ושאר המערכת בסדר.
יש מספיק דוגמאות של מישהו שקנה למשל אקיופייז (לצורך הדוגמא) וזה נשמע אצלו פחות טוב מאיזה רסיבר משקם אלקטריק.
אז אני לא חושב שהבעיה הייתה עם האקיופייז.....

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,947
נקודות
113
ההבדל בין
כדאי לקנות רק אחרי בדיקה בבית
שזה נשמע כמו המלצה שאפשר כמעט להסכים לה, למעט ה"רק", לבין
אין טעם בקניית ציוד אודיו אם לא ניתנת הזדמנות להאזין לו בבית.

שזה נשמע כמו קביעת מסמרות, לא רק לגביך, הוא הבדל יום ולילה.

אין ויכוח על זה שעדיף לקנות לאחר האזנה אצלך בביית, באקוסטיקה שלך, עם ציוד שלך, מוסיקה שלך, ללא לחץ וללא הגבלת זמן.

אבל זה מגביל לציוד שזה אפשרי עבורו, שזה קורה רק אם ליבואן יש את זה במלאי, או שהוא מוכן להסתכן ולהביא את זה ללא התחייבות קנייה, או שמישהו אחר קנה את זה והוא מוכן להשאיל לך, וכד'.

למי שזה לא מגבלה עבורו, אין בעייה.

מי שרוצה לקנות ציוד שעבורו זה לא אפשרי -- בדרך כלל ציוד יקר או שלא מייבאים לארץ -- צריך או לטוס לחו"ל לשמוע -- לא אצלו בביית, לא באקוסטיקה שלו, לרוב לא עם ציוד בדיוק כמו שלו, ולרוב עם לחץ ועם הגבלת זמן -- או להמר ולקנות "על עיוור", שזה הימור כספי וריגשי, כאמור.

התחליף המושכל להמלצת המסמרות של "תמיד רק בביית או לא קונים" אינו השטות "תמיד על עיוור", אלא משהו כמו:
  • אם מתאפשר לך לבחון בביית, בתנאים האופטימאלים, זו האפשרות המומלצת והמועדפת (שגם היא לא מבטיחה מפני טעויות -- אין הבטחה כזו)
  • אם זה לא מתאפשר, נסה למצוא בארץ תנאים דומים ככל האפשר לשלך שבהם כן תוכל לשמוע
  • אם זה לא מתאפשר, ואתה מוכן לנסוע לחו"ל לצורך זה, אולי בשילוב עם טיול/עסקים, מצויין
  • אם זה לא מתאפשר, ואתה מוכן, כספית ונפשית, לאפשרות שזה לא מה שאתה מקווה לו, קנה "על עיוור"
כאשר בכל שלב אתה יכול לעצור וללכת על משהו אחר במקום, או בכלל לא, או לבדוק מודל נמוך יותר, וכד'

זו דוגמה לאיך נראה ההבדל בין פראקטיות וקצת גמישות מחשבתית לבין עקרונות אפריוריים מוצקים ונוקשים.

עמיר

נערך לאחרונה ב:

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,947
נקודות
113
אני מאוד מעריך את הידע המקצועי שלך ובודאי ובודאי את הידע של נמר, אבל ידע לא מחסן מפני טעויות ואסור להתייחס לידע כאל דת
דרך אגב, אין לי שום יומרות שהן ידע מקצועי מהסוג הנדרש עבור רכישות, כמו היכרות עם הרבה חברות אודיו, איזה מודלים הוציאה כל אחת, איך כל מודל נשמע לכשעצמו ובהשוואה למודלים אחרים של אותה חברה ובהשוואה למודלים מקבילים של חברות אחרות, יתרונות וחסרונות, features, מחירים, יבואנים, הזדמנויות, איפה כדאי לקנות ואיפה אסור, איזה מודלים אמורים לצאת ומתי, מה יתרונותיהם וחסרונותיהם יחסית לקיימים, האם ואיזה פרסים/שבחים/ציונים/עלבונות הם קיבלו באיזה מגאזינים וכו' וכו'.

אז כל האיזכור של "ידע מקצועי" בהקשר לרכישות ציוד הייה מופרך ביחס אלי, ובטח פיברוק דת חדשה סביב זה.

וכאמור, אין בשום מקום ובשום מצב חיסון בפני טעויות, אפילו לא בקאפוט-חולים.

עמיר

arye.gur

חבר משקיען
מעורבות
882
נקודות
113
לסיכום: עמיר ורוזי (כל אחד מסיבותיו) לא מסכימים איתי.

סבבה לגמרי.

אריה

YB-7

חבר משקיען
מעורבות
397
נקודות
83
ואסור להתייחס לידע כאל דת.

דת זו אמונה, ובכדי להאמין לא צריך לדעת.
ברגע שאתה יודע, אין יותר מיסתורין בנושא, אתה פשוט יודע. סוף פסוק.

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,947
נקודות
113
עוד מופרכויות להצביע עליהן :)

דת אינה אמונה. היא דורשת סוג של אמונה.
ומהיעדר דת לא נובע שייש ידע.
וייתכן ידע גם כשייש דת.

וכל הדיון בזה מיותר, כי מראש לא הייה ידע להתייחס אליו כמו דת וכל העסק מופרך

gds

מושעה
מעורבות
756
נקודות
113
מהניסיון שלי, זה סוג של הנצחת טעות לקנות לאחר האזנה בבית.
זה בד"כ גורם שתקנה משהו שמתאים לאקוסטיקה העקומה או לציוד נחות שיש לך במערכת.
אם קונים ציודים טובים (לפחות נחשבים כאילו), אין סיבה שלא יעבדו ויתאימו למערכת, בתנאי שהאקוסטיקה ושאר המערכת בסדר.
יש מספיק דוגמאות של מישהו שקנה למשל אקיופייז (לצורך הדוגמא) וזה נשמע אצלו פחות טוב מאיזה רסיבר משקם אלקטריק.
אז אני לא חושב שהבעיה הייתה עם האקיופייז.....

אז משתמע מכך שכן צריך לקנות ציוד שנשמע טוב בחדר הדגמה ואז לחיות עם חרא של סאונד בבית ?
לדוגמה רמקולים מדהימים ויקרים שנשמעו סוף בחנות אבל בבית שק"ם ?
אולי צריך בכלל לקנות בית שיתאים למערכת.

רוזי1

חבר משקיען
מעורבות
884
נקודות
113
אז משתמע מכך שכן צריך לקנות ציוד שנשמע טוב בחדר הדגמה ואז לחיות עם חרא של סאונד בבית ?
לדוגמה רמקולים מדהימים ויקרים שנשמעו סוף בחנות אבל בבית שק"ם ?
אולי צריך בכלל לקנות בית שיתאים למערכת.
אתה תעשה מה שבא לך.

YB-7

חבר משקיען
מעורבות
397
נקודות
83
דת אינה אמונה. היא דורשת סוג של אמונה.
ומה קורה אחרי שהיא דורשת ומקבלת את האמונה מהמאמין??

ומהיעדר דת לא נובע שייש ידע.
היכן זה נרמז בדברי??

וייתכן ידע גם כשייש דת.
האם גם את זה אתה מייחס לדברים שכתבתי??

בלבול בייצים..

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,947
נקודות
113
ומה קורה אחרי שהיא דורשת ומקבלת את האמונה מהמאמין??

היכן זה נרמז בדברי??

האם גם את זה אתה מייחס לדברים שכתבתי??

בלבול בייצים..
אתה בטוח שאתה רוצה לרדת לרמה הזו? :(

לא רלוואנטי "מה קורה אחרי שהיא דורשת ומקבלת את האמונה מהמאמין".
אם אתה אומר "דת זו אמונה" אתה טוען לייחס מסויים בין הישויות. זה אינו הייחס הנכון ביניהן. כך שמה שכתבת מופרך.

כתבת
כלומר היצגת דת כניגוד לידע, ולזה התייחסתי כשכתבתי
מהיעדר דת לא נובע שייש ידע.
וייתכן ידע גם כשייש דת.

עמיר

נערך לאחרונה ב:

YB-7

חבר משקיען
מעורבות
397
נקודות
83
היצגת דת כניגוד לידע, ולזה התייחסתי כשכתבתי
לא נכון.
זה שאדם יכול להאמין בדתו בלי דעת שהדברים אכן קיימים, סותר את מושג הידע???
היכן זה כתוב בדברי.

אתה בטוח שאתה רוצה לרדת לרמה הזו? :(

אתה חושב שאני נבהל מהמניפולציה "ירידה לרמה הזו" ??
תתכבד ותעלה אתה לרמה הזו.

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור