מדוייק!!
אז אתה מזהיר את הקונה שהוא חייב להאזין ל-Naim לפני הקנייה, כי יש לנגן שלהם "חותם צליל מאוד מיוחד", שאפשר לא לאהוב אותו, וגם בהינתן שהוא מאוד שונה מהאחרים, יש סיכוי שהוא גם פחות "נכון" במרכאות מהאחרים, כי לא סביר שה"אמת" במרכאות רק אצל Naim באופן ייחודי.
ו"נטיות הרוכש", מעבר לעניין הכלכלי, יכולות לבוא לידי ביטוי רק בהאזנה, או לפי העדפות ספציפיות כמו "צליל חם/קר" (בניגוד ל"מיוחד" שהוא כללי), כך שלא סיפקת שום נתון נוסף.
לא אמרתי ש"צריך" לקנות על פי תיאורים טכניים, אבל הסבת תשומת לב לכך שייש יכולות טכניות לא אמורה לגרוע ממשהו, ולמרות השגותיך והשגותי, אנשים כן קונים בהסתמך על רזולוציה, גם את המוסיקה שלהם וגם את המכשירים שלהם. לא שזה הדבר ה"נכון" ו/או הייחיד, אבל לא חסר משמעות.
עמיר
אני בטוח שלא התכוונת להזהיר. רק שכדאי לדעת לקרוא בין השורות מה המשמעות של הדברים שאתה אומר גם אם אתה לא מודע לה...עמיר, אני לא "מזהיר" אף אחד. אם אני אשמע על מכשיר שחס וחלילה מחשמל למוות את המשתמש, אז אזהיר שלא לרכוש אותו.
המקסימום שאני יכול לעשות זה להציע.
אני סבור שרכישה זה מבחן האזנה נקודה. סמול טוק אפשר על נתונים טכניים.
אריה
אני בטוח שלא התכוונת להזהיר. רק שכדאי לדעת לקרוא בין השורות מה המשמעות של הדברים שאתה אומר גם אם אתה לא מודע לה...
מבחן האזנה זו דרך מצויינת לרכישה כשהציוד זמין להאזנה, ועדיף אצלך בביית, אבל אין שם נקודה, כי התנאים האלה לא תמיד מתקיימים, והסיכוי להתקיימותם הוא במתאם הפוך למחיר.
ודומני שאתה מבלבל בין נתונים טכניים, כמו THD ודומיו, וכאלה לבין מה שאתה עצמך קראת לו "תיאורים" טכניים, שיכול להיות מעניין מעבר ל-small talk, אם כי בפירוש לא קובע/מגדיר את איכות הצליל.
עמיר
אז יש לך דיעה בנידון. בסדר. היא לא מקובלת עלי, וככל הידוע לי, גם לא על @נמר ועל הרבה אחרים.לדעתי אין טעם בקניית ציוד אודיו אם לא ניתנת הזדמנות להאזין לו בבית.
אני חושב שזה פשוט שחור/לבן. אי אפשר להאזין בבית - לא קונים.
אריה
עניין ה-oversampling והוואריאציות עליו הוא מה שעושה את רוב/עיקר ההבדל בין נגנים דיגיטאליים.סמול טוק אפשר על נתונים טכניים
אוקיי, אז יש לך דיעה מוצקה שזו טעות.דעתי היא, גם אחרי שאתה מספר לי שקנית את המערכת שלך מבלי לבדוק אותה בבית תחילה, שלקנות ציוד בלי להאזין לו בבית זו טעות.
אני מאוד מעריך את הידע המקצועי שלך ובודאי ובודאי את הידע של נמר, אבל ידע לא מחסן מפני טעויות ואסור להתייחס לידע כאל דת.
מהניסיון שלי, זה סוג של הנצחת טעות לקנות לאחר האזנה בבית.המיוחד בדיעות שלי הוא שהן שלי. אף אחד לא צריך לאמץ אותן והאמת - זה לא ממש מעניין אותי אם מאמצים אותן או לא.
הפורום מאפשר להביע דעות.
דעתי היא, גם אחרי שאתה מספר לי שקנית את המערכת שלך מבלי לבדוק אותה בבית תחילה, שלקנות ציוד בלי להאזין לו בבית זו טעות.
אני מאוד מעריך את הידע המקצועי שלך ובודאי ובודאי את הידע של נמר, אבל ידע לא מחסן מפני טעויות ואסור להתייחס לידע כאל דת.
אריה
שזה נשמע כמו המלצה שאפשר כמעט להסכים לה, למעט ה"רק", לביןכדאי לקנות רק אחרי בדיקה בבית
שזה נשמע כמו קביעת מסמרות, לא רק לגביך, הוא הבדל יום ולילה.אין טעם בקניית ציוד אודיו אם לא ניתנת הזדמנות להאזין לו בבית.
אני חושב שזה פשוט שחור/לבן. אי אפשר להאזין בבית - לא קונים.
דרך אגב, אין לי שום יומרות שהן ידע מקצועי מהסוג הנדרש עבור רכישות, כמו היכרות עם הרבה חברות אודיו, איזה מודלים הוציאה כל אחת, איך כל מודל נשמע לכשעצמו ובהשוואה למודלים אחרים של אותה חברה ובהשוואה למודלים מקבילים של חברות אחרות, יתרונות וחסרונות, features, מחירים, יבואנים, הזדמנויות, איפה כדאי לקנות ואיפה אסור, איזה מודלים אמורים לצאת ומתי, מה יתרונותיהם וחסרונותיהם יחסית לקיימים, האם ואיזה פרסים/שבחים/ציונים/עלבונות הם קיבלו באיזה מגאזינים וכו' וכו'.אני מאוד מעריך את הידע המקצועי שלך ובודאי ובודאי את הידע של נמר, אבל ידע לא מחסן מפני טעויות ואסור להתייחס לידע כאל דת
ואסור להתייחס לידע כאל דת.
עוד מופרכויות להצביע עליהןדת זו אמונה, ובכדי להאמין לא צריך לדעת.
ברגע שאתה יודע, אין יותר מיסתורין בנושא, אתה פשוט יודע. סוף פסוק.
אתה טועה.דת זו אמונה, ובכדי להאמין לא צריך לדעת.
מהניסיון שלי, זה סוג של הנצחת טעות לקנות לאחר האזנה בבית.
זה בד"כ גורם שתקנה משהו שמתאים לאקוסטיקה העקומה או לציוד נחות שיש לך במערכת.
אם קונים ציודים טובים (לפחות נחשבים כאילו), אין סיבה שלא יעבדו ויתאימו למערכת, בתנאי שהאקוסטיקה ושאר המערכת בסדר.
יש מספיק דוגמאות של מישהו שקנה למשל אקיופייז (לצורך הדוגמא) וזה נשמע אצלו פחות טוב מאיזה רסיבר משקם אלקטריק.
אז אני לא חושב שהבעיה הייתה עם האקיופייז.....
אתה תעשה מה שבא לך.אז משתמע מכך שכן צריך לקנות ציוד שנשמע טוב בחדר הדגמה ואז לחיות עם חרא של סאונד בבית ?
לדוגמה רמקולים מדהימים ויקרים שנשמעו סוף בחנות אבל בבית שק"ם ?
אולי צריך בכלל לקנות בית שיתאים למערכת.
ומה קורה אחרי שהיא דורשת ומקבלת את האמונה מהמאמין??דת אינה אמונה. היא דורשת סוג של אמונה.
היכן זה נרמז בדברי??ומהיעדר דת לא נובע שייש ידע.
האם גם את זה אתה מייחס לדברים שכתבתי??וייתכן ידע גם כשייש דת.
אתה בטוח שאתה רוצה לרדת לרמה הזו?ומה קורה אחרי שהיא דורשת ומקבלת את האמונה מהמאמין??
היכן זה נרמז בדברי??
האם גם את זה אתה מייחס לדברים שכתבתי??
בלבול בייצים..
כלומר היצגת דת כניגוד לידע, ולזה התייחסתי כשכתבתידת זו אמונה, ובכדי להאמין לא צריך לדעת.
מהיעדר דת לא נובע שייש ידע.
וייתכן ידע גם כשייש דת.
לא נכון.היצגת דת כניגוד לידע, ולזה התייחסתי כשכתבתי
אתה בטוח שאתה רוצה לרדת לרמה הזו?