"
אז שוב, אוזן של אדם היא הדבר הכי לא מדויק בעולם, אתה טוען שהאוטופיה יותר מפורטות ואדם אחר יחשוב שה800 יותר.
אין דבר כזה פרמטר שמיעתי כמותי או משהו שקל לשמוע..
.
.
הקטע המצחיק הוא שאתה לועג לזה שאני נצמד למדידות מדעיות (ובמקרה הזה גם שמיעה) לעומת זאת כשאני אומר לך שזו דעתך בלבד(רמת הפירוט וכו) אתה רואה בשמיעתך איזשהו סטנדרט אבסולוטי שלא ניתן לערער עליו.
יותר פירוט ותחום דינמי משופר הם פרמטרים שקל מאד להבחין בהם. זה לא ענין של טעם. מי שלא שומע תחום דינמי גדול יותר, או פירוט גדול יותר, לא יודע לשמוע. ואגב, זאת מיומנות נרכשת, לא כזאת שמגיעים איתה מבית ספר יסודי.
השמיעה שלי הוא לא סטנדרט לכלום, היא גם לא טובה במיוחד, היא פשוט הרבה יותר מיומנת משלך ככל הנראה.
תכנס להד פיי יש כאלה שמעדיפים את ה009 ואת הסאונד האלקטרוסטטי ויש כאלה שמעדיפים את הHD800 שאגב מתוארות כדינמיות הכי קרובות לאלקטרוסטט מינוס ההקרבה בבס
עניין של טעם בתכלס
כאן אתה מדבר על טעם. אתה מבלבל בין טעם לבין איכות אבסולוטית. אתה יודע למה אתה מבלבל? כי אתה ילד חסר ניסיון.
אני אומר
שהוא אומר לי שלפי דעתו ומה שהוא *שמע* אוטופיה יותר מפורטת וטובה באופן כללי
אז אני בא ואומר כל אדם שומע אחרת והשמיעה שלנו פי מליון פחות פחות מדויקת מכל מדידה מדעית.
זה לא לפי דעתי. אוטופיה הרבה יותר מפורטות. אם מישהו אומר ההיפך, הוא חסר יכולת שמיעה או שמע אותה על ציוד שונה לגמרי, או ציוד שלא מתאים לה.
אם הדבר הזה מהנה או לא, זה משהו אחר. אתה מסוגל להבין את ההבדל בין מהנה/טעם/העדפה לבין איכות אובייקטיבית?
מפורט יותר = איכותי יותר
תחום דינמי גדול יותר = איכותי יותר
מהירות גדולה יותר = איכותי יותר.
במה גדולה יותר = המממ.... תחום אפור.
טונאליות נכונה יותר = איכותי יותר. אבל, ענין של תפיסה ללא ספק.
האם הדברים האלה באים לידי ביטוי במדידות?
אני בטוח שכן. השאלה איזה מדידות. לא כאלה שאבא אמיר עושה, ככל הנראה, כי הוא לא מדבר על הפרמטרים השמיעתיים האלה כמעט.
אז לא ניתן לבטל את האחזותי במדידות כמדד אמין ובו זמנית להגיד לי ששמיעה *לא משנה של מי*יותר אמינה או שהמחיר מדד בכלל למשהו.
אף אחד לא אמר שמדידות זה לא דבר אמין. אומרים שזה לא נותן את התמונה המלאה. אתה מבין את ההבדל?
המחיר מאד מדד. זה שאין לך כסף לקנות ציוד טוב, זה לא אומר שציוד זול הוא טוב כמו ציוד יקר.
דבר שני המדידות לא קשורות ללאהוב את הסאונד
כמו שכבר כתבתי אחד המוניטורים בטופ 5 שם מבחינת מדידות לא אהבתי ומכרתי אותו
ואני אוהב את הבריליום של פוקל
יופי. אז מה עזרו לך המדידות? אז על מה אתה מבלבל את המוח?
אתה עושה כאן סלט של מליון דברים ומערבב יכולת האזנה והכרה באיכויות סוניות של ציוד, עם הצורך במדידות. וזה בעיקר כי אתה עסוק בתיאוריות.
בוא נראה על מה אנחנו מסכימים עד עכשיו:
1. מדידות זה דבר חשוב;
2. לא בוחרים ציוד *רק* על פי מדידות;
3. מדידות יכולות להיות הסנן הראשוני לבחירת ציוד.
על מה לא מסכימים:
1. שלא כל הבדל שמיע הוא ענין של "טעם", אלא, לפעמים, ענין של איכות.
2. על נחיתות האנלוג בעולם האמיתי, ולא בתיאוריות של אבא. למשל, התחום הדינמי שאתה ברוב בינוניותך לא טרחת להגיב, כי ככל הנראה אין לך מה.
בטח יש עוד כמה דברים, אבל גם אני בינוני, ולא טורח - כמו עמיר - להיות יסודי. כי עם מישהו כמוך זה גם לא כזה חשוב.
ובסוף אני רוצה להקדיש לך שיר: