Less is More...

ronensud

חבר משקיען
מעורבות
737
נקודות
113
לתכנן רמקול 2WAY קל משמעותית מאשר 3WAY. מה גם שבד"כ רמקול 2WAY נשמע יותר הומוגני בגלל הקרוס הפשוט יותר.
ייתכן שחלק מהקסם שחווית עם דגם ה 2WAY ילך לאיבוד בדגם 3WAY.
בכל מקרה, הכל תלוי בתכנון. מקווה שעשית את הבחירה הנכונה לרכוש דגם שונה מהותית מזה ששמעת.
תתחדש.
מדוייק.
מת על 2 Way.
למשל פרואק ריספונס 2.5

gds

מושעה
מעורבות
756
נקודות
113
לא רק זה אלא שטכנאי המיקס עושה ככל הניתן שלא תישרף האוזן מה גם שאני כמעט לא מכיר סט תופים בתוצאה הסופית שנשמע כמו הסט בחי גם בלי להתייחס לריסון הדינמי.

YOSSI24

חבר משקיען
מעורבות
477
נקודות
83
חברים,

רק מתוך סקרנות, על איזה רמקולים הייתם הולכים באותו הסכום?

Manger P1 אצל Kodo audio
שמעתי אותם בתערוכה אחרונה,
תפסו מיד את תסומת לב שלי,
מאוד מוזיקלים.

tomertsin

מושעה
מעורבות
2,203
נקודות
113
לתכנן רמקול 2WAY קל משמעותית מאשר 3WAY. מה גם שבד"כ רמקול 2WAY נשמע יותר הומוגני בגלל הקרוס הפשוט יותר.
ייתכן שחלק מהקסם שחווית עם דגם ה 2WAY ילך לאיבוד בדגם 3WAY.
בכל מקרה, הכל תלוי בתכנון. מקווה שעשית את הבחירה הנכונה לרכוש דגם שונה מהותית מזה ששמעת.
תתחדש.

יש במדינת ישראל בעיה כואבת בקניית רמקולים מעל רמת מחיר מסוימת ובכלל במערכות אודיו.

התעניינתי ברמקולים ספנדור קלסיק 100, בהרבט' M40.3 XD וגראהם אודיו BBC 5/5, לכולם וופר "12.
לא יכולתי לשמוע אף אחד מהדגמים כי הם לא מיובאים לארץ, או כי הבעלים של הרמקולים לא מעוניינים להביא אנשים זרים לבתים :(.

tomertsin

מושעה
מעורבות
2,203
נקודות
113
Screenshot_20210809_200346_com.facebook.katana.jpg

בדיוק הגימור שהזמנתי...
מי שרוצה יכול לשמוע את הרמקולים כמו שלי מנגנים:
https://www.facebook.com/groups/2756312897782270/?ref=share

תמונות מצורפות

• Screenshot_20210809_200346_com.facebook.katana.jpg
    Screenshot_20210809_200346_com.facebook.katana.jpg
    KB 68.3 · צפיות: 259

Nimi

חבר אתר
מעורבות
17
נקודות
8
תתחדש!
לשאלך בקשר לרמקולים אחרים שהייתי קונה בתקציב -
קף מסדרת רפרנס - מה שיכנס בתקציב אחרי הנחות.

בקשר לדיון הקצר שעלה על האוזניות,שני הסנט שלי -

הייתה לי תקופה של כמה שנים שהייתי עמוק בז׳אנר הזה, קורא בכל פורום סקירה/השוואות/סתם דיון משתמשים וגם רואה מליון ביקורות והשוואות ביוטיוב.
לבסוף התחלתי עם סנהייזר 598, אחר כך קניתי את 6xx איך שהוכרז במאסדרופ, אחרי חצי שנה מכרתי.
קניתי את ה-800 - לא אהבתי - אחרי חודש מכרתי.
היו עוד כל מיני דגמים לאורך הדרך.
עד ששמעתי פוקאל אוטופיה והתאהבתי.
באותה תקופה החלטתי שמעדיף להשקיע את הכסף במערכת ובסוף נשארתי עם ה-598 רק כדי שיהיה משהו..אבל מתאר לעצמי שבעתיד אקנה אותם.
וגם באופן מפתיע - לא סובל את הרמקולים של פוקאל :)

sharon100

מושעה
מעורבות
41
נקודות
28
הרגת אותי

יש לך פה בדיוק דוגמא חיה שאתה הבאת, שמדידות עם כל הכבוד לא רלוונטיות כשאתה קונה ציוד.

נניח והיינו מצליחים למדוד את האוטופיה והייתי ״מוכיח לך מדעית״ שהן ״יותר טובות״ מ hd800. אז במצב כזה היית משנה טעם ואוהב את האוטופיה פתאום יותר מ hd800?רק על בסיס מדידות? באמת זה מה שאתה אומר? באמת?

אם כן, אין לך בסיס משותף לדיון פה כמעט עם אף אחד, ואתה סתם מבזבז את זמנך היקר, לא תמצא פה תשובות.

קיבלת פה דוגמא סיבובית שאתה בעצם הבאת, שמה שאתה טוען לא הגיוני/רלוונטי בעליל.

דרך אגב, פוקאל בעני רמקול זוועה, סופרה, אוטופיה, מה שאתה רוצה, לא סובל את הרמקול הזה. על הפפו הטוויטר שלהם, מבחינתי רמקול זה לא רק טוויטר. מבחינתי לא אכפת לי איך הוא נמדד, לא אקנה פוקאל בחיים (והיה לי 4 שנים).

מה זה אומר? כלום. יש אנשים שמתים על פוקאל, לא כולם חייבים לאהוב את מה שאני אוהב. ואם נניח לטעמך מוצר הוא גרוע, למה אתה חושב שכולם חייבים לחשוב כמוך? עד כדי כך אתה מחזיק מעצמיך אוטוריטה? ואנחנו מתנשאים?

האוזן לא קובעת? היא מטעה? האוזן זה הדבר היחיד שקובע כשאני קונה ציוד. אני לא בונה ציוד, ולכן לא מתעניין במדידות מעבר למה שאני צריך כדי להתאים מכשירים. בסוך זה אני שנהנה מהציוד שקניתי ומה שפלוני כזה או אחר חושב (פרט לחברים קרובים שכבר שכחו מה שעדיין לא למדתי) מעניין לי את הסבתא.
אני אומר
שהוא אומר לי שלפי דעתו ומה שהוא *שמע* אוטופיה יותר מפורטת וטובה באופן כללי
אז אני בא ואומר כל אדם שומע אחרת והשמיעה שלנו פי מליון פחות פחות מדויקת מכל מדידה מדעית.
אז לא ניתן לבטל את האחזותי במדידות כמדד אמין ובו זמנית להגיד לי ששמיעה *לא משנה של מי*יותר אמינה או שהמחיר מדד בכלל למשהו.
דבר שני המדידות לא קשורות ללאהוב את הסאונד
כמו שכבר כתבתי אחד המוניטורים בטופ 5 שם מבחינת מדידות לא אהבתי ומכרתי אותו
ואני אוהב את הבריליום של פוקל;)

tomertsin

מושעה
מעורבות
2,203
נקודות
113
שרון, אני קורא אותך לסדר פעם ראשונה! אתה מפריע לדיון על גרהאם אודיו.

sharon100

מושעה
מעורבות
41
נקודות
28
תתחדש!
לשאלך בקשר לרמקולים אחרים שהייתי קונה בתקציב -
קף מסדרת רפרנס - מה שיכנס בתקציב אחרי הנחות.

בקשר לדיון הקצר שעלה על האוזניות,שני הסנט שלי -

הייתה לי תקופה של כמה שנים שהייתי עמוק בז׳אנר הזה, קורא בכל פורום סקירה/השוואות/סתם דיון משתמשים וגם רואה מליון ביקורות והשוואות ביוטיוב.
לבסוף התחלתי עם סנהייזר 598, אחר כך קניתי את 6xx איך שהוכרז במאסדרופ, אחרי חצי שנה מכרתי.
קניתי את ה-800 - לא אהבתי - אחרי חודש מכרתי.
היו עוד כל מיני דגמים לאורך הדרך.
עד ששמעתי פוקאל אוטופיה והתאהבתי.
באותה תקופה החלטתי שמעדיף להשקיע את הכסף במערכת ובסוף נשארתי עם ה-598 רק כדי שיהיה משהו..אבל מתאר לעצמי שבעתיד אקנה אותם.
וגם באופן מפתיע - לא סובל את הרמקולים של פוקאל :)
המלצה מצוינת :אצבע מורמת(חושש להוסיף אבל הם גם נמדדים מעולה)

shushu

חבר משקיען
מעורבות
854
נקודות
113
אני אומר
אז אני בא ואומר כל אדם שומע אחרת והשמיעה שלנו פי מליון פחות פחות מדויקת מכל מדידה מדעית.
אז לא ניתן לבטל את האחזותי במדידות כמדד אמין ובו זמנית להגיד לי ששמיעה *לא משנה של מי*יותר אמינה או שהמחיר מדד בכלל למשהו.

אתה לא יכול להגיד את שני המשפטים שהדגשתי ביחד, כן? יש פה סתירה לוגית!

אם המדידות לתפיסתך ״לא קשורות ללאהוב את הסאונד״, אז לא ניתן להגיד שזה ״מדד אמין״.

יופי אז אתה בעצם כמו כולנו פה, עכשיו אתה יכול ״להפסיק לעצבן״

tomertsin

מושעה
מעורבות
2,203
נקודות
113
SHUSHU?!?

tomertsin

מושעה
מעורבות
2,203
נקודות
113
כתבתי, שיש במדינת ישראל בעיה כואבת בקניית רמקולים, מעל רמת מחיר מסוימת ובכלל במערכות אודיו.

האם אתם מרגישים כך בקשר למגוון המצומצם של מערכות אודיו?

ronensud

חבר משקיען
מעורבות
737
נקודות
113
כתבתי, שיש במדינת ישראל בעיה כואבת בקניית רמקולים, מעל רמת מחיר מסוימת ובכלל במערכות אודיו.

האם אתם מרגישים כך בקשר למגוון המצומצם של מערכות אודיו?

צריך הרבה תעוזה לרכוש רמקולים יקרים ובכלל, על עיוור.
לא הייתי מעז לעשות את זה.

tomertsin

מושעה
מעורבות
2,203
נקודות
113
אנקדוטה: המהנדס ומתכנן הטכני של הרמקולים הוא דרק יוז, הבן של דורותי וספנסר, הבעלים לשעבר של חברת ספנדור.

לפעמים שאין ברירה צריך לקחת סיכונים מחושבים ולהמר על רמקולים, שנראה לך שיהיו מוצלחים וישמעו מצויין בחדר שלך.

אני ואתה מכירים הרבה אנשים שהמרו ברמקולים והצליחו בגדול. למשל, אודיופיל שלא שמע בחדר שלו והמר על רמקולים איטלקים שעולים לצרכן 120,000 אירו לזוג.

הרמקולים יהיו בסלון של 45 מטרים אני משוכנע ביכולות שלי אחרי כיוון עשרות רמקולים, ל"השיג" צליל מעולה ע"י מיקום הרמקולים בחלל החדר, כיוון הזווית שלהם ומיקום הספה, ביחס למקום הישיבה.

בנוסף, בכוונתי להוסיף לוכדי באסים ולטפל באקוסטיקה. צריך לקחת בחשבון 300 שעות של בריק - אין. חוץ מזה, יש עוד פתרונות :).

exupgh12

חבר משקיען
מעורבות
3,122
נקודות
113
צריך הרבה תעוזה לרכוש רמקולים יקרים ובכלל, על עיוור.
לא הייתי מעז לעשות את זה.

רונן, נניח שאני רוצה לרכוש Magico M3, M6, Marten coltrane, Gauderakustik Darc, Tidal Akira או איזה ווילסון Alex , היכן בדיוק ניתן לשמוע אותם בארץ?
מכיוון שיש מגיפה בעולם אני לא טס לשום מקום, בטח לא להאזין לרמקול...
בארץ לחצות את הכביש זה סיכון, לקנות רמקול - במקסימום מדובר סיכון מחושב. :)

tomertsin

מושעה
מעורבות
2,203
נקודות
113
רונן, נניח שאני רוצה לרכוש Magico M3, M6, Marten coltrane, Gauderakustik Darc, Tidal Akira או איזה ווילסון Alex , היכן בדיוק ניתן לשמוע אותם בארץ?
מכיוון שיש מגיפה בעולם אני לא טס לשום מקום, בטח לא להאזין לרמקול...
בארץ לחצות את הכביש זה סיכון, לקנות רמקול - במקסימום מדובר סיכון מחושב. :)

אתה צודק 100 אחוז, בתקופה רגילה (לא קורונה), היינו אני ואישתי טסים ללונדון ושומעים את שלושת הרמקולים תוך יומיים, כדי למזער נזקים, עשיתי את זה בעבר. ד"א, אישתי אוהבת מאוד את לונדון.

חשוב להבהיר, שהגראהם אודיו הוא
לא ברירת מחדל.

sharon100

מושעה
מעורבות
41
נקודות
28
האמת אני מסכים, צריך מלא אומץ לרכוש על עיוור ועוד בכזה סכום
אבל למשל אני קניתי את הHD800 מבלי לשמוע אותם קודם וההימור השתלם;)
מאמין שאם צוברים מספיק ידע לגבי מוצר מסוים אפשר פחות או יותר לדעת איך ישמע

tomertsin

מושעה
מעורבות
2,203
נקודות
113
שרון,
פסיק, נקודה, אדון סימן קריאה וגברת סימן שאלה כולם חברייך - השתמש בהם.

בסוף נעשה ממך בן אדם.

מתוך חוקי הפורום.

matanoosh

חבר משקיען
מעורבות
1,631
נקודות
113
"
אז שוב, אוזן של אדם היא הדבר הכי לא מדויק בעולם, אתה טוען שהאוטופיה יותר מפורטות ואדם אחר יחשוב שה800 יותר.
אין דבר כזה פרמטר שמיעתי כמותי או משהו שקל לשמוע..
.
.
הקטע המצחיק הוא שאתה לועג לזה שאני נצמד למדידות מדעיות (ובמקרה הזה גם שמיעה) לעומת זאת כשאני אומר לך שזו דעתך בלבד(רמת הפירוט וכו) אתה רואה בשמיעתך איזשהו סטנדרט אבסולוטי שלא ניתן לערער עליו.
יותר פירוט ותחום דינמי משופר הם פרמטרים שקל מאד להבחין בהם. זה לא ענין של טעם. מי שלא שומע תחום דינמי גדול יותר, או פירוט גדול יותר, לא יודע לשמוע. ואגב, זאת מיומנות נרכשת, לא כזאת שמגיעים איתה מבית ספר יסודי.

השמיעה שלי הוא לא סטנדרט לכלום, היא גם לא טובה במיוחד, היא פשוט הרבה יותר מיומנת משלך ככל הנראה.

תכנס להד פיי יש כאלה שמעדיפים את ה009 ואת הסאונד האלקטרוסטטי ויש כאלה שמעדיפים את הHD800 שאגב מתוארות כדינמיות הכי קרובות לאלקטרוסטט מינוס ההקרבה בבס
עניין של טעם בתכלס ;)
כאן אתה מדבר על טעם. אתה מבלבל בין טעם לבין איכות אבסולוטית. אתה יודע למה אתה מבלבל? כי אתה ילד חסר ניסיון.

אני אומר
זה לא לפי דעתי. אוטופיה הרבה יותר מפורטות. אם מישהו אומר ההיפך, הוא חסר יכולת שמיעה או שמע אותה על ציוד שונה לגמרי, או ציוד שלא מתאים לה.
אם הדבר הזה מהנה או לא, זה משהו אחר. אתה מסוגל להבין את ההבדל בין מהנה/טעם/העדפה לבין איכות אובייקטיבית?

מפורט יותר = איכותי יותר
תחום דינמי גדול יותר = איכותי יותר
מהירות גדולה יותר = איכותי יותר.
במה גדולה יותר = המממ.... תחום אפור.
טונאליות נכונה יותר = איכותי יותר. אבל, ענין של תפיסה ללא ספק.

האם הדברים האלה באים לידי ביטוי במדידות? אני בטוח שכן. השאלה איזה מדידות. לא כאלה שאבא אמיר עושה, ככל הנראה, כי הוא לא מדבר על הפרמטרים השמיעתיים האלה כמעט.

אף אחד לא אמר שמדידות זה לא דבר אמין. אומרים שזה לא נותן את התמונה המלאה. אתה מבין את ההבדל?
המחיר מאד מדד. זה שאין לך כסף לקנות ציוד טוב, זה לא אומר שציוד זול הוא טוב כמו ציוד יקר.

יופי. אז מה עזרו לך המדידות? אז על מה אתה מבלבל את המוח?

אתה עושה כאן סלט של מליון דברים ומערבב יכולת האזנה והכרה באיכויות סוניות של ציוד, עם הצורך במדידות. וזה בעיקר כי אתה עסוק בתיאוריות.

בוא נראה על מה אנחנו מסכימים עד עכשיו:
1. מדידות זה דבר חשוב;
2. לא בוחרים ציוד *רק* על פי מדידות;
3. מדידות יכולות להיות הסנן הראשוני לבחירת ציוד.

על מה לא מסכימים:
1. שלא כל הבדל שמיע הוא ענין של "טעם", אלא, לפעמים, ענין של איכות.
2. על נחיתות האנלוג בעולם האמיתי, ולא בתיאוריות של אבא. למשל, התחום הדינמי שאתה ברוב בינוניותך לא טרחת להגיב, כי ככל הנראה אין לך מה.

בטח יש עוד כמה דברים, אבל גם אני בינוני, ולא טורח - כמו עמיר - להיות יסודי. כי עם מישהו כמוך זה גם לא כזה חשוב.

ובסוף אני רוצה להקדיש לך שיר:

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור