טוב, קודם הייתי באמצע ניקוי תקליטים. עכשיו, עם קאלאס ברקע, התפניתי לענות לך,
@matanoosh המתוק.
קודם כל, ברמה הפורמאלית, אתה מתייחס לגופו של אדם.
לא לענין לקרוא לי "נודניק", גם אם לדעתך זו האמת המוחלטת.
אתה גם עושה ניתוחים אישיים, מחליט עבורי על מה אני מת וכו'. לא לעניין.
וכל ההתנהגות האינפנטילית של הקקי פיפי -- גם לא לעניין.
לפי דעתי, אלה עבירות על חוקי הפורום, שלדעתי צריך לערוך אותן ולהזהיר אותך.
זה ברמה הפורמאלית.
מה שמשעשע זה שאתה עושה בדיוק מה שאתה פוסל -- אתה מתקיף אותי ומנג'ס בשם שנאת הווכחנות והניג'וס.
ועוד בצדקנות, כאילו אתה מגן על צד ג'...
לשאלת תועלת SACD מול RBCD -- אכן כל מקרה לגופו, אבל רוב ה-SACD עדיפים סונית על ה-CDs המקבילים, לפעמים בצורה ניכרת, גם אם יש מיעוט של מקרים הפוכים ואחוז מסויים של הבדלים לא משמעותיים.
חוצמזה שבעבר פותח השירשור הביע עניין ב-multichannel, ושם ההבדל מול RBCD ומול תקליטים הוא חדמשמעי, לא ברמת פילפול. הצעתי לו לקנות מכשיר שתומך בזה, כך שתהייה לו האופצייה בלי ההכרח לממש אותה אלא אם יבוא לו בהמשך, ובלי להתפשר על שום דבר בסטריאו.
לא נראה לי כזה משנה מה כבר יש בביית, חשוב מה שרוצים שייהייה, ונגן קונים לא רק בשביל מה שייש אלא גם בשביל העתיד. והעתיד אינו רק דיסקים חדשים אלא גם אלפי SACDs שמסתובבים בשוק, חדשים ומשומשים, שחלקם עם סופר מוסיקה ו/או סופר ביצועים ו/או סופר סאונד (חלק עם אופציית multichannel), וחבל לוותר עליהם אם אפשר בלי להתפשר על איכות נגינת האוסף שכן יש בביית.
כנ"ל לגבי DVD-Audio ובטח לגבי Blu-ray audio, שעושה קולות של החלפת ה-SACD כמדיום ה-hi-res audio של העתיד.
ולגבי איתי, תגובתו הייתה בגדר שיפוטים ארסיים (פאתטיים) עם אפס תרומה חיובית לנושא, ועם פוטנציאל נזק.
עניין הספרייה הוא כאמור טעות/הטעייה בצורת החשיבה, שמאוד רותמת אנשים ליפול אליה, ולהימנע מלרכוש תמיכה בפורמאטים נוספים בעלי פוטנציאל הנאה גדול עבורם.
בעניין עוד הדגים ביים, זה נכון ומדוייק, רק שבלי להזכיר דגים ספציפיים שכדאי לחפש אחריהם, זו הערה שרק מזיקה ומורידה את הביטחון לגבי מה שייש בתפריט, בלי שייש ביטחון כלשהו שהדגים אחרים טובים יותר, זולים יותר, בריאים יותר ו/או כל יתרון אחר.
וגם ההערה על ההסתמכות על צ'יפ לא הייתה לעניין.
כך שתגובתי לא הייתה קנטרנית אלא עניינית, ועוד מאופקת יחסית לדעתי בנושאים הנ"ל.
עמיר