Burn-In האם יש דבר כזה ?

רונן

חבר משקיען
מעורבות
114
נקודות
43
אינני רוצה להיכנס לוויכוח כי השאלה יכולה להגיע לכך ...
בגדול , באופן עקרוני , אם הפעלתי מגבר / DAC
/ טיונר וכו חדש בשעות הראשונות , האם קיים תהליך Burn-In למוצר ?
כך ששיפור מסויים יתבטא ?
תודה.

arye.gur

חבר משקיען
מעורבות
882
נקודות
113
למה להתווכח? קנית מגבר חדש? חכה כמה ימים ותיווכח בעצמך אם יש או אין BURN-IN.

אריה

רוזי1

חבר משקיען
מעורבות
884
נקודות
113
בד"כ יש שינוי מהותי אחרי 30 עד 100 שעות.
לא תמיד במערכת נתונה זה דווקא שיפור

DavidGil

חבר משקיען
מעורבות
1,882
נקודות
113
יתר על כן...
לאחרונה ניתקתי את המגבר ואת הדאק/סטרימר והחלפתי מקומות בינהם. המגבר ירד לקומה ראשונה בסטנד והסטרימר החליף אותו בקומה שניה.
הרגשתי שינוי. לרעה.
החלטתי לפני שאני הופך בחזרה לתת לזה קצת זמן של ברן אין. אולי יעזור...

רונן

חבר משקיען
מעורבות
114
נקודות
43
החלפה מיידית במיקום לא קשורה ל Burn-In.
אם המכשירים נותקו מהחשמל והיו ללא שימוש זמן מסויים אזי אולי כן.
ייתכן וקיימת השפעה הנובעת משינוי מיקום
( אקוסטיקה , השפעה סביבתית אחרת , השפעה פסיכולוגית של המאזין )

DavidGil

חבר משקיען
מעורבות
1,882
נקודות
113
החלפה מיידית במיקום לא קשורה ל Burn-In.
אם המכשירים נותקו מהחשמל והיו ללא שימוש זמן מסויים אזי אולי כן.
ייתכן וקיימת השפעה הנובעת משינוי מיקום
( אקוסטיקה , השפעה סביבתית אחרת , השפעה פסיכולוגית של המאזין )
זה לא היה מיידי.
היה מכשיר הדגמה לנסיון. חזר ליבואן. הוזמן, וכשהגיע לאחר כמה שבועות, אז ביצעתי את ההחלפה.
בוא נסגור על השפעה פסיכולוגית.

רונן

חבר משקיען
מעורבות
114
נקודות
43
זה לא היה מיידי.
היה מכשיר הדגמה לנסיון. חזר ליבואן. הוזמן, וכשהגיע לאחר כמה שבועות, אז ביצעתי את ההחלפה.

אוקיי.
אם כך לדעתי קיימת השפעה. ( אמיתית )

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
יתר על כן...
לאחרונה ניתקתי את המגבר ואת הדאק/סטרימר והחלפתי מקומות בינהם. המגבר ירד לקומה ראשונה בסטנד והסטרימר החליף אותו בקומה שניה.
הרגשתי שינוי. לרעה.
החלטתי לפני שאני הופך בחזרה לתת לזה קצת זמן של ברן אין. אולי יעזור...

יכול להיות שהמדפים השונים בסטנד שלך בעלי יכולת שיכוך שונה.

ארז_וחני

חבר משקיען
מעורבות
987
נקודות
113
זה לא היה מיידי.
אם אני מבין נכון, המכשיר להדגמה היה אחרי ברייק אין והמכשיר שקיבלת לאחר כמה שבועות זה מכשיר חדש ?
אם כן, אז הנה השפעת הברייק אין...
ארז

michael123

חבר משקיען
מעורבות
1,434
נקודות
113
כך ששיפור מסויים יתבטא ?
תודה.

מכשירים עוברים הרצה בחברה, לפעמים יצרנים מציינים את זה, אבל כך או אחרת כמה ימים הציוד פועל במפעל/מעבדה ולאחר מכן הוא נמדד שוב

ארמה אודיו

עוסק בתחום
מעורבות
963
נקודות
113
זה נקרא בשפת השוק יותר, בריק אין .
מנסיון , מכשיר ובמיוחד רמקול נשמע הרבה יותר טוב אחרי 200-300 שעות ממכשיר חדש , כולל כבלים ובמיוחד
כאשר מדובר במגבר מנורות.
ובכלל , גם בהדלקה יום יומית , המערכת תישמע הרבה יותר טוב אחרי 30 דקות בחשמל , ממצב הדלקה ראשונית.

איציק ירקוני

צוות האתר
צוות האתר
מעורבות
1,044
נקודות
113
כך ששיפור מסויים יתבטא ?
תודה.

רונן.

אפשר לומר לך תתחדש?

SONYES

חבר משקיען
מעורבות
743
נקודות
113
כיכלל מכשירים מצלצלים טוב יותר במקרים הבאים מנסיון רב שנים שלי
מזהיר אתכם המאמר ארוך אך מעניין ואם נשארתם לקרא עד הסוף אז אתם . אנשי אשכולות . ואם לא אתם סתם עיפים - חזרו אח"כ
1. מכשיר קר ישמע קר חד צורם ולא נעים לשמיעה .. אחרי שמתחמם מצלצל אחרת טוב יותר בהרבה .
2. רמקול שהוא חדש לוקח לו זמן להתייצב" וברייק אין" קיים ואפילו מצויין בחוברות היצרנים .
כמו ROKSAN TR-5 S2 שלי עבר אצלי לאט לאט ברייק אין לפי הוראות היצרן בהכללה זו אני כולל את העובדה
כי יצרנים של רמקולים אכן עושים ברייק אין גם במפעל . בצורה אחרת של בדיקה פיזית של יחידה ופעם אחת ממש העברתו ב
בסידרת תדרים . מיוחדת המהווה חלק ניכר מבריק אין 3
3. גם במקרה ל DAC יש משמעות ניכרת בהרצה וחימום . ואתן דוגמה
היה לי אופו 105D בזמנו הציפ הDAC הכיל 8 דאקים שונים . שניים לקרא לזה נתיבים .XLR.RCA.USB.HP.SPDF וכך האלה
כל אחד מהנתיבים הללו היו עצמעיים כי כל אחד היה אחראי לניתיב אחר ביכולות של המכשיר
שבדקתי אותו למשל . היה צריך לעבור בכל אחד מהנתיבים אלו כ 200 שעות כדי לקבל את הסאונד המיוחל .
4. אוזניות. AKG K-702 שקניתי אותם נשמעו לי כמו אוזניות פח מהום סנטר . כן כן לקח לי לא פחות מ500 שעות עד שהתיצבו
5. יש לי דיסק מיוחד של XLO שבו אני מריץ אם זה האוזניות אחרונות שרכשתי SR-009 STAX +SRM-007TII כו עם HD800
זוג אחד היה משומש הזוג השני היה משומע אבל עבר ממש מעט שעות וזוג שלישי היה חדש לחלוטין בקניה שלי
גם להם היה חותמת סאונד שונה וזה החדש דנדש צילצל שונה . כשהוא חדש ושונה שהוא עבר 300 שעות עבודה .
וחכמים .. בדור הכותבים וומסקרים אומרים אין דבר כזה של ברייק אין
באמת ? אפילו הצעתי לקנות שני זוגות אחת חדשה ואחת לעביר אותה 300 שעות ונבדוק ראש בראש
אם יש שינוי .. הפסדת אם אין שינוי אני קונה את שנהם מידית-
מה אתה חושבים ??? שעמד בהתערבות אז לא - סוקר מכובד באתר מסויים .???? זה היה לפני כמה 5 שנים
וגם את המגבר האוזניות הפנטסטי SPL לקח מעט זמן עד שקיבל את הסאונד ... בהדלקה בדרך כלל מחכה לפחות שעה לשמיע
SONY Z1R שהיו ברשותי עד לפני חצי שנה גם עברו תהליך של ברייק אין בתהליך דומה של 330 שעות עד שקבלתי את הסאונד .
6. במקרנים התמונה למשל טובה בהרבה אחרי לפחות חצי שעה של עבודה רצופה הצבעים טובים יותר . שהמנורה חמה הצבעים
יפים חמים ועמוקים יותר והשחור טוב יותר בהרבה .

בכל הדוגמאות שהבאתי למעלה ויש לי עוד רבות כאלו יש פקטור האנושי ואפרט.

האוזן האנושית ... מה חשבתם כי מדברים על מכשירים כן יש להם נשמה מסתבר ואוהבים. כמו שאני מלטף אותם ומלטף ומודה
לרכב שלי ומטפל בו ואוהב אותו ככה גם אנחנו .

רבות שמעתי הסתגלות מוחית הסתגלות פסיכולוגית אין דברים כאלו ואין וזה . שמן נחשים שמן קוקוס ווודו כוכו

7. האוזן האנושית . כאן יש שורה של פרמטרים משתנים ואפרט אהה נשארת עד כאן כנראה מעניין אותם . אם לא חזרו שנית .

האוזן שלנו מושפעת ממספר גורמים למשל מי מאיתנו לא היה מצונן???
כן כן עיטוש או פיהוק או אפילו לקיחת אויר משנה את היכולת שלנו לשמוע תדרים כאלו או אחרים .
למשל
ששמעתי באוזניות הסגורות שלי SONY Z1R גילתי כי ככאשר אני שומע עם פה סגור לא שומע תדרים הגבוהים וחלק מהנמוכים
אז פתחתי את הפה .. ןתראו איזה פלא פתאום שמעתי עולם ומלואו כם פה פתוח לרווה .
נו מה אתם חושבים . פה גדול אמא היתה אומרת ... נכון טוב לא היו צרכים לומר לי כי תמיד אכלתי הכל חחחח

השמיעה שלנו גם מושפעת מגורמים כמו לחות . עייפות . שעה ביום רעשים סבבתיים למשל אני שומע הם מרוחק של מזגנים שבכלל נמצאים בבלוק ממול או כאלו צמודים לקירות הבתים בסיבבה - מבחינתי אסון אסון בשמיעת מוסיקה אפילו שזה אוזניות .
כי ברמקולים זה פתוח שומעים הכל כולל תמי 4

טוב אנחנו הרחק הרחק מהברייק אין .. אה בכל מה אני מדבר על אוזניים שמדברים על מכשירים ?
אז שלא האוזן שלנו היא האיבר הרגיש ביותר ללחצים וללחות לטמפרטורה .ומצב פזיולוגי
גם במיקרים הבאים
שעווה בתוך תעלת האוזן והתעבותה גורמת להפסד ויכולת לשמוע תדרים מסויימים - נכון נשמע לכם מוזר ????
אז אני הולך לרופא א.א.ג כל 3 חודשים לבדיקה והאזון המלומד מוציא לאחת .
בוחטה של פקק שעווה מתוך האוזן .
וזה השידרוג הכי גדול שאני עושה בכלום כסף .
עייפות
בימים עייפים אני בכלל לא ממליץ לשמוע כלום כי הכל ישמע לנו פח אין לא תדרים נמוכים לא גובוהים ולא מיד שום דבר עדיף
את איילה חסון בטלויזיה .

והרי טיפ אודיופילי .....טוב לנסות רק בבית כמובן .
נכון נכון אנחנו בברייק אין מה אתה מבלבל לנו את המוח אוי אוי עכשו 4.40 השכן שלי התעורר האמינו לי ששומע אני את כל מהלכו בבית .
הנה הפעיל את המזגן . טוב נחזור לעניין שלנו .

מקלחת טוב אם אידים חמים פלא פותחת את הצ'קרות השמיעה שלי באורך פלא וזה עובד פלאים . נכון אמרת שמן נחשים
איף נחשתי . אז שלא ואני לא קוסם . פשוט האדים פותחים באורך בפלא את האוזנים שלנו ושומעים טוב יותר .

מה עושים שאף סתום לוקחים כערת מים רותחים שמים כמה טיפות שמן אקליפטוס לוקחים מגבת גדולה נושמים את האדים
והופ יש לנו הקלה זמנית בסינוסיטיס נכון ???? עשיתי את זה לילדים שלכם ולכם בעצמכם .

ככה זה עובד גם במקלחת . הרי עשיתם לעצמכם ברייק אין לאוזניים שהם הכלי המוסיקאלי הכי חשוב שלכם .

טוב טוב קצת הרחבתי ולקחתי אותכם . למחוזות שאולי לא רציתם להגיע טוב נו אחוס עליכם .
ונתראה בפעם הבאה .
ובכלל לא סיפרתי לכם שבימים גשומים שזה הימים הטובים ביותר שלי וגם שלכם לשמיעת מוסיקה כי בימים חמים הכל נשמע פח

טוב טוב כמו שהבטחתי להתראות בפעם הבאה

SONYES

נערך לאחרונה ב:

רונן

חבר משקיען
מעורבות
114
נקודות
43
זה נקרא בשפת השוק יותר, בריק אין .
מנסיון , מכשיר ובמיוחד רמקול נשמע הרבה יותר טוב אחרי 200-300 שעות ממכשיר חדש , כולל כבלים ובמיוחד
כאשר מדובר במגבר מנורות.
ובכלל , גם בהדלקה יום יומית , המערכת תישמע הרבה יותר טוב אחרי 30 דקות בחשמל , ממצב הדלקה ראשונית.
אכן התרשמותי כנ״ל.
על מנת לסבך :) שאלה : האם מצב stand by לא אמור להדמות כאילו המכשיר בחשמל ?

SONYES

חבר משקיען
מעורבות
743
נקודות
113
אכן התרשמותי כנ״ל.
במגברי קלאס א זה קיים כמו הלקסמן שהיה לי C-05+M05
וגם חלק ממגברי מנורות
והסיבה
להשאיר את החלקים כל הזמן בטמפרטורה עבודה אם כי אין צריכת זרם גדולה עקב מדרישות הרמקול

אכן מצב זה הוא נועד לשמור על כשירות הפעלה מידית ולא לחכות כמו שאמרו למעלה 30 דקות
חלק מאדוקים באודיופילים מחזיקים את המערכת על כל החלקים עובדים
בניים אודיו זה נפוץ אני מכבה ללילה ומדליק בבוקר בהעדרות בכל מוציא מחשמל או בסופת ברקים

michael123

חבר משקיען
מעורבות
1,434
נקודות
113
אכן התרשמותי כנ״ל.

זה לא break-in - ציוד טרנזיסטורי צריך כחצי שעה עד שעה (אצלי לפחות) בשביל להגיע לטמפרטורה הרצויה ולהשמע במיטבו.

ב-standby המכשיר קר (פיזית)

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור