איציק כל הכבוד על העירנות.רונן.
אפשר לומר לך תתחדש?
לעניין אוזני אדם :כיכלל מכשירים מצלצלים טוב יותר במקרים הבאים מנסיון רב שנים שלי
מזהיר אתכם המאמר ארוך אך מעניין ואם נשארתם לקרא עד הסוף אז אתם . אנשי אשכולות . ואם לא אתם סתם עיפים - חזרו אח"כ
1. מכשיר קר ישמע קר חד צורם ולא נעים לשמיעה .. אחרי שמתחמם מצלצל אחרת טוב יותר בהרבה .
2. רמקול שהוא חדש לוקח לו זמן להתייצב" וברייק אין" קיים ואפילו מצויין בחוברות היצרנים .
כמו ROKSAN TR-5 S2 שלי עבר אצלי לאט לאט ברייק אין לפי הוראות היצרן בהכללה זו אני כולל את העובדה
כי יצרנים של רמקולים אכן עושים ברייק אין גם במפעל . בצורה אחרת של בדיקה פיזית של יחידה ופעם אחת ממש העברתו ב
בסידרת תדרים . מיוחדת המהווה חלק ניכר מבריק אין 3
3. גם במקרה ל DAC יש משמעות ניכרת בהרצה וחימום . ואתן דוגמה
היה לי אופו 105D בזמנו הציפ הDAC הכיל 8 דאקים שונים . שניים לקרא לזה נתיבים .XLR.RCA.USB.HP.SPDF וכך האלה
כל אחד מהנתיבים הללו היו עצמעיים כי כל אחד היה אחראי לניתיב אחר ביכולות של המכשיר
שבדקתי אותו למשל . היה צריך לעבור בכל אחד מהנתיבים אלו כ 200 שעות כדי לקבל את הסאונד המיוחל .
4. אוזניות. AKG K-702 שקניתי אותם נשמעו לי כמו אוזניות פח מהום סנטר . כן כן לקח לי לא פחות מ500 שעות עד שהתיצבו
5. יש לי דיסק מיוחד של XLO שבו אני מריץ אם זה האוזניות אחרונות שרכשתי SR-009 STAX +SRM-007TII כו עם HD800
זוג אחד היה משומש הזוג השני היה משומע אבל עבר ממש מעט שעות וזוג שלישי היה חדש לחלוטין בקניה שלי
גם להם היה חותמת סאונד שונה וזה החדש דנדש צילצל שונה . כשהוא חדש ושונה שהוא עבר 300 שעות עבודה .
וחכמים .. בדור הכותבים וומסקרים אומרים אין דבר כזה של ברייק אין
באמת ? אפילו הצעתי לקנות שני זוגות אחת חדשה ואחת לעביר אותה 300 שעות ונבדוק ראש בראש
אם יש שינוי .. הפסדת אם אין שינוי אני קונה את שנהם מידית-
מה אתה חושבים ??? שעמד בהתערבות אז לא - סוקר מכובד באתר מסויים .???? זה היה לפני כמה 5 שנים
וגם את המגבר האוזניות הפנטסטי SPL לקח מעט זמן עד שקיבל את הסאונד ... בהדלקה בדרך כלל מחכה לפחות שעה לשמיע
SONY Z1R שהיו ברשותי עד לפני חצי שנה גם עברו תהליך של ברייק אין בתהליך דומה של 330 שעות עד שקבלתי את הסאונד .
6. במקרנים התמונה למשל טובה בהרבה אחרי לפחות חצי שעה של עבודה רצופה הצבעים טובים יותר . שהמנורה חמה הצבעים
יפים חמים ועמוקים יותר והשחור טוב יותר בהרבה .
בכל הדוגמאות שהבאתי למעלה ויש לי עוד רבות כאלו יש פקטור האנושי ואפרט.
האוזן האנושית ... מה חשבתם כי מדברים על מכשירים כן יש להם נשמה מסתבר ואוהבים. כמו שאני מלטף אותם ומלטף ומודה
לרכב שלי ומטפל בו ואוהב אותו ככה גם אנחנו .
רבות שמעתי הסתגלות מוחית הסתגלות פסיכולוגית אין דברים כאלו ואין וזה . שמן נחשים שמן קוקוס ווודו כוכו
7. האוזן האנושית . כאן יש שורה של פרמטרים משתנים ואפרט אהה נשארת עד כאן כנראה מעניין אותם . אם לא חזרו שנית .
האוזן שלנו מושפעת ממספר גורמים למשל מי מאיתנו לא היה מצונן???
כן כן עיטוש או פיהוק או אפילו לקיחת אויר משנה את היכולת שלנו לשמוע תדרים כאלו או אחרים .
למשל
ששמעתי באוזניות הסגורות שלי SONY Z1R גילתי כי ככאשר אני שומע עם פה סגור לא שומע תדרים הגבוהים וחלק מהנמוכים
אז פתחתי את הפה .. ןתראו איזה פלא פתאום שמעתי עולם ומלואו כם פה פתוח לרווה .
נו מה אתם חושבים . פה גדול אמא היתה אומרת ... נכון טוב לא היו צרכים לומר לי כי תמיד אכלתי הכל חחחח
השמיעה שלנו גם מושפעת מגורמים כמו לחות . עייפות . שעה ביום רעשים סבבתיים למשל אני שומע הם מרוחק של מזגנים שבכלל נמצאים בבלוק ממול או כאלו צמודים לקירות הבתים בסיבבה - מבחינתי אסון אסון בשמיעת מוסיקה אפילו שזה אוזניות .
כי ברמקולים זה פתוח שומעים הכל כולל תמי 4
טוב אנחנו הרחק הרחק מהברייק אין .. אה בכל מה אני מדבר על אוזניים שמדברים על מכשירים ?
אז שלא האוזן שלנו היא האיבר הרגיש ביותר ללחצים וללחות לטמפרטורה .ומצב פזיולוגי
גם במיקרים הבאים
שעווה בתוך תעלת האוזן והתעבותה גורמת להפסד ויכולת לשמוע תדרים מסויימים - נכון נשמע לכם מוזר ????
אז אני הולך לרופא א.א.ג כל 3 חודשים לבדיקה והאזון המלומד מוציא לאחת .
בוחטה של פקק שעווה מתוך האוזן .
וזה השידרוג הכי גדול שאני עושה בכלום כסף .
עייפות
בימים עייפים אני בכלל לא ממליץ לשמוע כלום כי הכל ישמע לנו פח אין לא תדרים נמוכים לא גובוהים ולא מיד שום דבר עדיף
את איילה חסון בטלויזיה .
והרי טיפ אודיופילי .....טוב לנסות רק בבית כמובן .
נכון נכון אנחנו בברייק אין מה אתה מבלבל לנו את המוח אוי אוי עכשו 4.40 השכן שלי התעורר האמינו לי ששומע אני את כל מהלכו בבית .
הנה הפעיל את המזגן . טוב נחזור לעניין שלנו .
מקלחת טוב אם אידים חמים פלא פותחת את הצ'קרות השמיעה שלי באורך פלא וזה עובד פלאים . נכון אמרת שמן נחשים
איף נחשתי . אז שלא ואני לא קוסם . פשוט האדים פותחים באורך בפלא את האוזנים שלנו ושומעים טוב יותר .
מה עושים שאף סתום לוקחים כערת מים רותחים שמים כמה טיפות שמן אקליפטוס לוקחים מגבת גדולה נושמים את האדים
והופ יש לנו הקלה זמנית בסינוסיטיס נכון ???? עשיתי את זה לילדים שלכם ולכם בעצמכם .
ככה זה עובד גם במקלחת . הרי עשיתם לעצמכם ברייק אין לאוזניים שהם הכלי המוסיקאלי הכי חשוב שלכם .
טוב טוב קצת הרחבתי ולקחתי אותכם . למחוזות שאולי לא רציתם להגיע טוב נו אחוס עליכם .
ונתראה בפעם הבאה .
ובכלל לא סיפרתי לכם שבימים גשומים שזה הימים הטובים ביותר שלי וגם שלכם לשמיעת מוסיקה כי בימים חמים הכל נשמע פח
טוב טוב כמו שהבטחתי להתראות בפעם הבאה
SONYES
ממש לא נכון! כשהמתנתי למכשיר חדש והמכשיר מהתצוגה של היבואן היה אצלי בהחלפה היה הבדל כל כך גדול שרק חירש לא היה מבחין בו. דרך אגב גם עם כבלים בדיוק אותה סיטואציה. מעבר לכך שמגבר לפני ברייק אין נשמע קשה(צליל קשה), זה ממש לא האוזן כמו שזה לא האוזן שמגבר נשמע (הרבה) פחות טוב אחרי הדלקה עד שהוא מתחמם.הכל יפה, הכל טוב, תאוריות מכאן ועד ציריך, אז אוסיף אחת משלי, ההרצה היא לאוזן שלנו, לא למכשיר.
גם כאן וגם בציריך ההרצה היא למכשיר.הכל יפה, הכל טוב, תאוריות מכאן ועד ציריך, אז אוסיף אחת משלי, ההרצה היא לאוזן שלנו, לא למכשיר.
והתגובה שלך לא מזלזלת?מענין גם אתה גם קודמך נדרשים לסוג של תובנה מזלזלת בכדי לכפור במסקנה שהיא, איך לא, סוג של כפירה בעיקר. וזה אגב מובן וגם נסלח. גם אני הייתי במקומות האלה.
התגובה שלי לא היתה מזלזלת, התגובה שלי היתה מניסיון אישי. אני באמת חושב שהספקנים שלא שומעים הבדלים נכלאים למצב שבו אין טעם להשקיע יותר כסף מבלי לקבל תמורה וזה קורה במערכות לא שקופות...מענין גם אתה גם קודמך נדרשים לסוג של תובנה מזלזלת בכדי לכפור במסקנה שהיא, איך לא, סוג של כפירה בעיקר. וזה אגב מובן וגם נסלח. גם אני הייתי במקומות האלה.
זה שביקשת לא להתווכח אומר שידעת שיש פה יותר מדעה אחת ובפורום כאשר יש יותר מדעה אחת קורה שמתווכחים...כפותח השרשור מבקש לא להתווכח ( ראו ההודעה המקורית ) תודה חברים.
לוגיקה נאה גם אם לא ממש בכיוון, כל שהעליתי היא תזה, אחת מני רבות, כפי שכולנו עושים כאן כמעט בכל נושא. לא העליתי השערות באשר למקור תפיסתם של המגיבים לי, לא התייחסתי לנסיונם או העדרו, ובאופן עקרוני אני נמנע מלהתייחס לסיבה האפשרית בשלה מישהו מחזיק בדעה כזו או אחרת, פשוט בשל כך שאין לי מושג מהי..והתגובה שלך לא מזלזלת?
אתה קובע לאנשים בסוג של התנשאות מה הם חווים.
מילים יפות ללא שגיאות כתיב ופיסוק נכון אבל בלי תוכן אמיתי. אנשים פה רכשו והחליפו רכיבים ויש להם ניסיון, שמעו, עשו ניסיונות, החליפו רכיבים וכבלים ועל סמך זה כותבים תובנות ותשובות לשאלות של חברי פורום אחרים. אתה העלית תזה שהאוזן מתרגלת על סמך מה? האם השווית מכשיר לפני ברייק ואחרי? האם ניסית להחליף כניסות על אותו כבל לראות אם יש הבדל? האם ישבת עם חבר כאשר אחד מחליף והשני מאזין? אם עשית כאלה דברים ויש לך מה לתרום ולהעשיר את חברי הפורום מניסיון - אחלה! אבל אם אתה בא (שוב) להגיד לנו שההבדלים שאנחנו שומעים הם פרי הדמיון שלנו ואנחנו סתם גברים משועממים שאוהבים להוציא סכומי כסף סתם כדי להחזיק מותג יקר יותר אז אל...לוגיקה נאה גם אם לא ממש בכיוון, כל שהעליתי היא תזה, אחת מני רבות, כפי שכולנו עושים כאן כמעט בכל נושא. לא העליתי השערות באשר למקור תפיסתם של המגיבים לי, לא התייחסתי לנסיונם או העדרו, ובאופן עקרוני אני נמנע מלהתייחס לסיבה האפשרית בשלה מישהו מחזיק בדעה כזו או אחרת, פשוט בשל כך שאין לי מושג מהי..
איציק כל הכבוד על העירנות.
NAD C 658
במקום הסיירוס שפרסמתי למכירה.
לעניין אוזני אדם :
יצא לי להגיע לרופא א א ג לשטיפת האוזניים
לא להאמין, פתאום התחלתי לשמוע את אשתי ( לא בציניות ).
והנה שידרגתי את המערכת שלי בחינם.
אכן שומעים טוב יותר.