Burn-In האם יש דבר כזה ?

DavidGil

חבר משקיען
מעורבות
1,882
נקודות
113
אוסיף נתון לשיקולים :
האם מערכת שנמצאת זמן רב בשימוש , בעלת אופי צליל
שמתרגלים אליו , גורמת לאהדה ,
וכאשר משנים את המערכת / מחליפים למשהו עם אופי צליל שונה ״מתגעגעים״ למערכת הקודמת ?
רוצה לומר האם ״מתרגלים״ למשהו שקשה להינתק ממנו ?
אני מבין שאדוני אינו גרוש...
לא משנה - לגופו של עניין, אם משדרגים למשהו יותר טוב, איזה סיבה יש להתגעגע לקודמת??

רונן

חבר משקיען
מעורבות
114
נקודות
43
אני מבין שאדוני אינו גרוש...
לא משנה - לגופו של עניין, אם משדרגים למשהו יותר טוב, איזה סיבה יש להתגעגע לקודמת??
לא גרוש חס וחלילה.
קבעת שמשדרגים ״ למשהו יותר טוב ״. ...
העליתי סברה של מצב שהתרגלתי למשהו פחות טוב והתרגלתי להינות ממנו והנה שידרגתי למשהו יותר טוב אבל לא בעיני ( באוזני ). כלומר ההרגל גבר על המציאות ובעצם התאכזבתי ;)
כמובן שזו לא המציאות בפועל. סתם לשם הדיון כאן.

DavidGil

חבר משקיען
מעורבות
1,882
נקודות
113
לא גרוש חס וחלילה.
קבעת שמשדרגים ״ למשהו יותר טוב ״. ...
העליתי סברה של מצב שהתרגלתי למשהו פחות טוב והתרגלתי להינות ממנו והנה שידרגתי למשהו יותר טוב אבל לא בעיני ( באוזני ). כלומר ההרגל גבר על המציאות ובעצם התאכזבתי ;)
כמובן שזו לא המציאות בפועל. סתם לשם הדיון כאן.
לא נשמה, כשזה יותר טוב אז אתה יודע וגם שומע וגם מרגיש שזה יותר טוב. לא הרגל ולא נעליים.
אתה חושב שיש סברה כלשהיא שאם נניח תיקח מזאראטי קוואטרופורטה, תתגעגע למה שאתה לא נוסע עליו כרגע?

רונן

חבר משקיען
מעורבות
114
נקודות
43
נכון.
ואוסיף עוד כיוון ( לאו דווקא בתחום הזה ) :
האם שם היצרן המתבטא בלוגו שלו המתנוסס בקידמת
הסלון משפיע על הצליל באוזני המאזין ?
ראו דוגמא בולטת ( ללא חוו״ד ) על מקינטוש !
הלדים הכחולים עם המחוג מככבים שנים רבות.
האם העינים משפיעות על האוזניים ?
אם היו מכשירים קופסתיים ללא כל כפתור או צג ,
האם הצליל שווה ?

DavidGil

חבר משקיען
מעורבות
1,882
נקודות
113
נכון.
ואוסיף עוד כיוון ( לאו דווקא בתחום הזה ) :
האם שם היצרן המתבטא בלוגו שלו המתנוסס בקידמת
הסלון משפיע על הצליל באוזני המאזין ?
ראו דוגמא בולטת ( ללא חוו״ד ) על מקינטוש !
הלדים הכחולים עם המחוג מככבים שנים רבות.
האם העינים משפיעות על האוזניים ?
אם היו מכשירים קופסתיים ללא כל כפתור או צג ,
האם הצליל שווה ?
בהחלט כן. הכלכלה המערבית בנויה על זה. ברנדינג.
אני לא מרמה את עצמי. הלוגו של MBL עושה לי את זה (אני כמובן גם מתחבר לגוון הסאונד).

pruym

חבר משקיען
מעורבות
1,888
נקודות
113
אני לא מרמה את עצמי. הלוגו של MBL עושה לי את זה (אני כמובן גם מתחבר לגוון הסאונד).
האם למרות שהכלכלה המערבית מצליחה לגרום לנו להעדיף מותגים נחשבים לא יצא לך לשמוע מותג שהיית בטוח שבא לך עליו ואחרי ששמעת ירד לך ממנו לגמרי ולהיפך?

DavidGil

חבר משקיען
מעורבות
1,882
נקודות
113
האם למרות שהכלכלה המערבית מצליחה לגרום לנו להעדיף מותגים נחשבים לא יצא לך לשמוע מותג שהיית בטוח שבא לך עליו ואחרי ששמעת ירד לך ממנו לגמרי ולהיפך?
לא אחד, רבים מאוד.
אבל עדיין, גם אם במבחן עיוור הייתי מציין לטובה מגבר של פיילוט, עדיין לא הייתי מוכן להכניס אותו לסטאפ שלי. למה? ככה. Pride of ownership זה חלק בלתי נפרד מההייאנד ולא רק באודיו.

itay123

חבר משקיען
מעורבות
2,609
נקודות
113
הצורה החיצונית משפיעה, אך עבורי פחות קריטית, אותי מעניין סאונד נטו או יותר נכון לומר תוצאה בשילוב,
גם אם היה קופסא שחורה ללא שום כפתור עם לוגו חביב,
היו לי שניים כאילו משורשרים ל"בחור" שחרחר חסון וצבעוני (ולא אני לא מדבר על נמר:)).

אגב אני לא "מת" על הצורה של MSB, צורניות מאוד נקייה, מסודרת וסולידית, אבל התוצאה שלו ריסקה אותי וממשיכה לרסק אותי לגורמים זעירים בכל שנייה שאני שומע דרכו מוזיקה.

itay123

חבר משקיען
מעורבות
2,609
נקודות
113

ה MBL תכשיט! וסוכריה לעיניים, בין האלגנטיים והכוסוניים שיש, יצא המזל שהם נשמעים בול כמו שהם משדרים , 1,000,000$ !

DavidGil

חבר משקיען
מעורבות
1,882
נקודות
113
הצורה החיצונית משפיעה, אך עבורי פחות קריטית, אותי מעניין סאונד נטו או יותר נכון לומר תוצאה בשילוב,
גם אם היה קופסא שחורה ללא שום כפתור עם לוגו חביב,
היו לי שניים כאילו משורשרים ל"בחור" שחרחר חסון וצבעוני (ולא אני לא מדבר על נמר:)).

אגב אני לא "מת" על הצורה של MSB, צורניות מאוד נקייה, מסודרת וסולידית, אבל התוצאה שלו ריסקה אותי וממשיכה לרסק אותי לגורמים זעירים בכל שנייה שאני שומע דרכו מוזיקה.
הדיון הוא לא על הצורה אלא על המיתוג. ההתלבטות שלך היתה כנראה בין שני מכשירי היי אנד פר אקסלנס...

itay123

חבר משקיען
מעורבות
2,609
נקודות
113
אהמממ
תצוגה כחולה מקינטושית היא בעיקר לוק/עיצוב/צורה...

exupgh12

חבר משקיען
מעורבות
3,078
נקודות
113
לא נשמה, כשזה יותר טוב אז אתה יודע וגם שומע וגם מרגיש שזה יותר טוב. לא הרגל ולא נעליים.
אתה חושב שיש סברה כלשהיא שאם נניח תיקח מזאראטי קוואטרופורטה, תתגעגע למה שאתה לא נוסע עליו כרגע?

במידה ובבעלותו הקודמת היתה אסטון מרטין DB9" "נושנה", אני מהמר שיתגעגע.
חדש יותר לא בהכרח אומר טוב או מהנה יותר.
כמובן שניתן לומר שבחיים בני אדם נוהגים לעשות בחירות תבוניות ורציונליות, אבל בפועל יש אין סוף מחקרים שמוכיחים אחרת.

exupgh12

חבר משקיען
מעורבות
3,078
נקודות
113

יותר מפעם אחת.

רועי51

חבר משקיען
מעורבות
210
נקודות
43
מילים יפות ללא שגיאות כתיב ופיסוק נכון אבל בלי תוכן אמיתי. אנשים פה רכשו והחליפו רכיבים ויש להם ניסיון, שמעו, עשו ניסיונות, החליפו רכיבים וכבלים ועל סמך זה כותבים תובנות ותשובות לשאלות של חברי פורום אחרים. אתה העלית תזה שהאוזן מתרגלת על סמך מה? האם השווית מכשיר לפני ברייק ואחרי? האם ניסית להחליף כניסות על אותו כבל לראות אם יש הבדל? האם ישבת עם חבר כאשר אחד מחליף והשני מאזין? אם עשית כאלה דברים ויש לך מה לתרום ולהעשיר את חברי הפורום מניסיון - אחלה! אבל אם אתה בא (שוב) להגיד לנו שההבדלים שאנחנו שומעים הם פרי הדמיון שלנו ואנחנו סתם גברים משועממים שאוהבים להוציא סכומי כסף סתם כדי להחזיק מותג יקר יותר אז אל...
מתנצל על ההתייחסות המעט מאוחרת. אולי למרות הפיסוק המשובח לא הצלחתי להבהיר את שרציתי. אנסה שוב, אין לי טענה לפיה אין באמת הבדלים בין מכשירים שונים, ודאי שישנם כאלו, כל שהעליתי היא האפשרות שהאוזן שלנו מתרגלת לטון, למנעד, לדגשים על תדירויות ותדרים, כל אלו באופן כזה שמה שנדמה לנו בתחילה כצליל לא נכון, צורם, מנופח, טייק יור פיק, מגיע אחרי זמן לסוג של איזון וצליל נעים יותר. ורק בכדי להניח את דעתך, גם אם לא מתיימר להתחרות בנסיונם העשיר של אחרים כאן, עדיין מעריך שהמסקנה הזו שלי אינה פרי גחמה או רצון לנתץ איזו אמת, יותר פרי ניסוי, טעיה ותהיה. מודה לך שוב על המחמאות בענין פיסוק ותחביר, מגדיל, ממסגר ותולה על הקיר.

gds

מושעה
מעורבות
756
נקודות
113
התשובה היא: כן. זהו.
עכשיו אם זה רק היה שמור לתחום האודיו, וכמעט בכל חוברת של מכשיר כתוב לתת לפחות 50 שעות הרצה, הייתי חושד ביצרנים שהם כותבים זאת כדי לרכך את מקדם ההתבאסות של הרוכש, אבל זה נכון פיזיקלית, לא אני החלטתי, זה קיים בהרבה ציוד חשמלי וגם בצמיגים לרכב, ואוכל מבושל שטעים יותר לאחר יום או יומיים במקרר, בכלל מערכת לטעמי נשמעת יותר טוב אם מניחים לה לנפשה מספר ימים ולא מנתקים ומחברים משהו כל יום יומיים.

נערך לאחרונה ב:

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור