ANA[DIA]LOG -- קשקשן צמרת

• פותח הנושא AK1
  • פורסם בתאריך

Audiofile

אוהב את התחום
מעורבות
60
נקודות
28
ויכוחי סרק
הרמקולים הכמעט מושלמים כבר קיימים לפי המדידות
דווקא אלה שלא כותבים מגילות וחושבים שכל מילה שלהם היא תורה מסיני או אקסיומה יודעים מה הם

שניצל

חבר משקיען
מעורבות
1,769
נקודות
113
זהו כפרה, אווררתי את זה...
איזה אווררתה ואיזה נעליים , ?
זה מתאים לחדר ישיבות של חברת היי טק ! אני לא מבין כלום ממה שכתבת ! אבל אם זה גורם לך להרגשה טובה סבבה !
משום מה למרות שאינני מרגיש כרסר משמעת אחרי נאום של הרמטכל, אני טוב בלסייד עצים , ליצור שבילים מאבנים , לבדוק אם לחיילים יש כומתה ,ובקיצור איך נראה הבסיס ואתה דן בשכלול מערכת ההנחיה של טיל תת מימי שנשלח מצוללת, שמח לראות שיש כמוך ביננו , אולי איזה יום תסביר לי ולשאר "המטומטמים" כאן למה התכוונת לאט לאט ?(ורד)

Audiofile

אוהב את התחום
מעורבות
60
נקודות
28
זה מתאים לחדר ישיבות של חברת היי טק ! אני לא מבין כלום ממה שכתבת ! אבל אם זה גורם לך להרגשה טובה סבבה !
משום מה למרות שאינני מרגיש כרסר משמעת אחרי נאום של הרמטכל, אני טוב בלסייד עצים , ליצור שבילים מאבנים , לבדוק אם לחיילים יש כומתה ,ובקיצור איך נראה הבסיס ואתה דן בשכלול מערכת ההנחיה של טיל תת מימי שנשלח מצוללת, שמח לראות שיש כמוך ביננו , אולי איזה יום תסביר לי ולשאר "המטומטמים" כאן למה התכוונת לאט לאט ?(ורד)
במקומך לא הייתי מתרגש ממגילות וממילים כביכול גבוהות (לא מדבר על הפוסט שלו ספציפית אלא באופן כללי)
כבר נתקלתי במגילות כאן שהיו חירטוטים גמורים

שניצל

חבר משקיען
מעורבות
1,769
נקודות
113
סתם קמתי מוקדם מאוד ומגיב ,דווקא מסמפט הבחור מאוד , הוא בין היחידים שאני קורא בקפדנות , חג שמח לכולם !

moshem74

חבר משקיען
מעורבות
516
נקודות
113
למה הרמקול ה"כמעט" מושלם הוא לא מושלם לגמרי כמה זמן לוקח לטובי המדענים בעולם לפתח אותו ?!
באיזה רמקול מדובר ? האם הוא מסתתר בתוכנו או שהוא לא בר השגה ?

Audiofile

אוהב את התחום
מעורבות
60
נקודות
28
למה הרמקול ה"כמעט" מושלם הוא לא מושלם לגמרי כמה זמן לוקח לטובי המדענים בעולם לפתח אותו ?!
באיזה רמקול מדובר ? האם הוא מסתתר בתוכנו או שהוא לא בר השגה ?
לעולם לא יהיה מושלם אבל יש כאלה שנמדדים קרוב למושלם ונשמעים בהתאם

moshem74

חבר משקיען
מעורבות
516
נקודות
113
אז איזה מהם זה האחד או, מיהם תשלח ...?

shay7629

אוהב את התחום
מעורבות
119
נקודות
43
לעולם לא יהיה מושלם אבל יש כאלה שנמדדים קרוב למושלם ונשמעים בהתאם
לשיטתו ושיטתך הרמקול שנשמע הכי טוב יורד עד 43.4hz ב-3db והקרוב למושלם מגרד את הציון 7 מלמטה מתוך 10?

הוא בטח כוכב התערוכות התצוגות וההדגמות
ליגה בפני עצמו.

RB68

חבר משקיען
מעורבות
587
נקודות
93
בוקר טופ!
נשבע לך אלדר ערבוב הסגנונות יוצא לי טבעי. יש מי שמוצא את זה משעשע (למשל אמא שלי!).

גיא כתב מיני-מגילה, רציתי להתייחס לכל נקודה, יצא לי גם מגילה... אני יודע שזה קצת מתיש. אשתדל לא להרבות בזה. אני מבטיח לך שגיא הבין כל מילה (גם אם הוא לא מסכים איתי).

חוץ מזה, יא שניצל, אם משהו לא ברור, תשאל נקודתית, מבטיח לנסות להסביר או לנסח אחרת.

אולי הכי טוב הייתי סותם הג'ורה. רגע, שיט, לא יפה לכתוב ככה, אולי "סוכר הלוע"? מי קהל היעד? ישיבה בהייטק או ישיבת נאדים במילואים? פאק מה עושים? תעזור לי פה שניצלללל!

moshem74

חבר משקיען
מעורבות
516
נקודות
113
שלח קישור למדפי גדול עם דירוג הכי גבוה.
תודה.

shay7629

אוהב את התחום
מעורבות
119
נקודות
43
שלח קישור למדפי גדול עם דירוג הכי גבוה.
תודה.
הכי גבוה בציון הכללי
אם הבנתי נכון את הטבלה
קיבל רמקול שקוע

והבא אחריו
רמקול מחשב מדפי

itay123

חבר משקיען
מעורבות
2,609
נקודות
113
הכי גבוה בציון הכללי
אם הבנתי נכון את הטבלה
קיבל רמקול שקוע

והבא אחריו
רמקול מחשב מדפי

לא הייתי חושב גם אחרת
זו הרמה והשאיפה ככל הנראה.

itay123

חבר משקיען
מעורבות
2,609
נקודות
113
אולי לכבוד שבועות
כמה פה אולי יעשו פאוזה על מקשי המקלדת ובמיוחד על קונטרול c, קונטרול v ו enter שכבר תשושים.

חג שמח.

moshem74

חבר משקיען
מעורבות
516
נקודות
113
איך בדיוק מדדו רמקול שקוע התיבה יכולה לשנות אותו מקצה לקצה לא משנה רמקול מחשב לא מעניין לסטריאו הייאנד, שלח קישור לרמקול מדפי גדול עם ציונים גבוהים בבקשה, משהו שאפשר להניח על סטנד או בריצפה, אגב לסאבוופרים גם יש ציונים אם כן תשלח גם לאחד כזה. לא צריך 7000 הודעות ומליון דפים ללכת סחור סחור פשוט תשלח תודה.

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,928
נקודות
113
איך בדיוק מדדו רמקול שקוע התיבה יכולה לשנות אותו מקצה לקצה לא משנה רמקול מחשב לא מעניין לסטריאו הייאנד, שלח קישור לרמקול מדפי גדול עם ציונים גבוהים בבקשה, משהו שאפשר להניח על סטנד או בריצפה, אגב לסאבוופרים גם יש ציונים אם כן תשלח גם לאחד כזה. לא צריך 7000 הודעות ומליון דפים ללכת סחור סחור פשוט תשלח תודה.
למה אתה מצפה מהמקור הזה? לאמת המוחלטת והמלאה על הרמקול המושלם?

arb

אוהב את התחום
מעורבות
131
נקודות
43
אתה לא מגדיר איך בודקים ביצועים,

חג שמייח לכולם!
אתי אני יותר ממבין מה שאתה אומר, ובכל זאת ברשותך אסיים בדברים הבאים שמופנים לחברנו RB68. אתה כמובן מוזמן להתעלם.

מה תתן לך הגדרה כלשהיא, ואת מי היא אמורה לשרת, אם מדובר מבחינתך אך ורק בטעם אישי ותו לא ( שאין לי אם זה שום בעיה ) כל שכן כאשר אין מודעות מינימלית להבדלים שמתקבלים משימוש בחומרים שונים. אשמח שתראה לי חברה אחת רצינית שעוסקת בתחום, שמבינה שלא מדובר באחד מאבני היסוד שלו.

חשוב לציין שאני ומדידות לא נמצאים בנתק על רקע רומנטי, כפי שלא רק אתה מתעקש לפרש לעצמך. זאת גם לאור העובדה שמדדתי אצלי את חדר האזנה, ולדוגמה גם התנהגות כבלים, ומאד נהנתי מההתעסקות בזה, מהסיבה הפשוטה שלא פעם הייתה קורלציה כללית בין התוצאה למדידה, שזה בלשון המעטה יותר מנותן תוקף מדעי לטענותי. אז מתחמק, ממי ממה.
מתרחק מכל דבר מדיד ונמנע מאימות העדפות סובייקטיביות (מבחנים עיוורים) - מה הפלא שתגיע לכל מסקנה שמתחשק לך?
בניגוד לפרספציה שלך, מסקנותי אינן קשורות למה מתחשק לי היום בבוקר, או מה יתחשק לי מחר, או לרצון לספק את הייצר בעוד מאותו הדבר. בקיצר כבר הסברתי זאת בעבר, שאני מחפש את הגם וגם (במגבלות הקיימות) שמגולם בהפקה של חברות שונות, שמשתנה מקצה לקצה, לא פחות ולא יותר.
אתה גם כורך יחד מושגים כמו חומר/ים, רכיבים אלקטרונים בדידים ומוצרים שלמים שבעגת התחום נקראים גם "רכיבים".
כורך ומערבב, ושוב בפעם המי יודע כמה, יש יותר דוגמאות ממה שאתה יכול לדמיין, אחל מרכיבים אלקטרוניים בדידים, וכלה במוצרים שלמים, שברגע שתבחן אותם בהשוואה לרכיב מקביל שעשוי מחומרים אחרים, יתקבלו הבדלים בפלט ולא בנקודות.
יש בהחלט מתוך כל הנ"ל "דברים" שאם יוחלפו לא יהיה כל הבדל שמיע (במבחן עיוור).
קביעה כללית וחסרת משמעות.

ליפול במבחן עיוור, במצבים שהפערים לא גדולים זה יותר מקיים. אם החזרת אותי לעניין ההבדלים, קח מגבר, תחליף לו את הליבה באותו הערך, לדוגמה קבלים מהסדרה הגבוהה של מונדורף, או סולן ונראה אם תשאר אדיש, כנל שפורפרות ( נכתב על כך לאחרונה בפורום ) שנאים ועד לרמת הבורג. זה אין סופי.
בנוגע לכישלון במבחנים עיוורים, אסיים בכך שזה עדיין לא משנה כהוא זה, בנוגע לעובדה שתוצאה של מצב X יכולה להישמע לאורך זמן הרבה יותר איכותית מ- Y ולהפך. ונחסוך כאן את עיניין הדוגמאות.

רגע אתה טוען שאני מזלזל "באמת" או בחוויה הסוביקטיבית, ומנגד עולה בבירור מדבריך ששיטות עבודה, שאפשר להניח שהן עבורך מחוץ לתחום, לא יובילו לדרך המלך, ולתוצאה המיוחלת. האומנם?
הכל טוב "עם כל אחד לשיטתו" - may the best shitato win :D
אז מי מזלזל במה, ונעזוב בצד במי. העיקר האימוגי.
הזלזול הוא חוסר רצון ללמוד על היבט חשוב של הבנת חווית הסאונד. על הציר הזה, אתה נמצא "מזלזל".
זה שחווית סאונד יכולה להשתנות ממאזין למאזין מאלף ואחת סיבות, זה שוב לגיטימי. למרות זאת, אתה בוחר כבדרך קבע להתעלם מהעובדה הפשוטה שקיים מצב לקונצנזוס בנוגע לאיכויות הפלט במצב של השוואות ולא רק. האם עדיין זה יחשב בגדר סובייקטיבי, או שמא ניטרלי.

המשמעות הבולטת של התעלמות מקיום ההטיות היא.
אתה ממשיך להתלות "בהטיות" ומבחנים עיוורים, ככאלה שבסופו של יום אמורים לחרוץ את גורל האודיופיליה, כאשר אתה מודע לכך שאין כאן אמת אחת. מה שאתה בעיקר ממאן לקלוט, שלא מדובר במי צודק או מי יותר חכם, שכן מדובר בתחביב, והנאה אחת צרופה, שחשובה לכולנו.

נערך לאחרונה ב:

RB68

חבר משקיען
מעורבות
587
נקודות
93
הכי גבוה בציון הכללי
אם הבנתי נכון את הטבלה
קיבל רמקול שקוע

והבא אחריו
רמקול מחשב מדפי
חברימוס,
ספינורמה זה לא מדד לאיזה רמקול הכי טוב.
זה מדד חשוב ומועיל, הטוב מסוגו (יש רק אחד כזה שהוא איכשהו סטנדרט) כדי לנבא איך יתנהג FR של רמקול בחדר רפלקטיבי טיפוסי. חשיבותו בכך שהוא עוזר לנו (בכמה סייגים) עם הרכיב הקשה ביותר לניבוי - ההתנהגות בחדר "מהחיים".
יש עוד חלקים בתמונה של "כמה טוב הרמקול" שלא מכוסים על ידו. כגון
דיסטורשן על רכיביו השונים, power compression והתנהגות תחת עומס בכללי (הבדלים עצומים בין רמקולים), השתנות העכבה על פני התדרים ועוד.

אגב, אני מבין מאיפה בא הזלזול ברמקולים שקועים אבל המחשבה שרמקול שקוע הוא בהכרח גרוע היא מיסקונספציה. ההסטוריה הפרקטית של השוק היא שרוב השקועים שבהם נתקלתם בעבר היו low cost והוטמעו בעיקר מסיבות אסטטיות. זה עדיין המצב בהתייחס לרוב, אבל לא כל השקועים.
אין סיבה תכנונית עקרונית שרמקול שקוע יהיה גרוע מעמיתו הניצב מעדנות על חשבון הנדל"ן. שקוע מתוכנן היטב ישמע מצויין. יש אפילו איזו מכשלה תכנונית אחת או שתיים שרמקול שקוע חומק מהן וקיימות בתכנון תיבה עצמאית. אגב משה, חלק לא קטן מהשקועים מגיע עם תיבה שלהם, מה שפותר את מה שהעלת (פותר לגמרי או לא - שאלה של ביצוע).
במילים אחרות - תכנן שקוע היי אנד - יצא היי אנד. בתכלס רוב הזמן השוק לא מכוון לשם.

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור