כחובב ווינטאג', אני חושב ששווה להאיר שלוש נקודות חשובות על אקיופייז שיכולות לסייע במיצוב החברה הזו בהשוואה לחלק נכבד מהתחרות, וזה אולי יוכל לתת עומק נוסף.
ראשית, זו חברה שנוצרה מלכתחילה כדי לייצר אודיו שמכוון למעלה (בהתחלה כמעיין חטיבה של קנווד, שבאותה תקופה עשתה אודיו פגז ובהמשך עצמאית).
שנית, בניגוד לרוב המוחלט של יצרני ההיי אנד (וגם ה.. איך נקרא לזה - "מיד אנד"?) זה יצרן שכבר קיים למעלה מ 40 שנה, לדעתי בלי שהחליף ידיים או ידע תקופות שחורות של ייצור ג'אנק כמו שקרה בלקסמן למשל. באודיו זה המוווון, ואם נעצור לחשוב לרגע כמה מהפנינות שאנחנו מזילים עליהן ריר מגיעות ממקום שקיים כבר 40 שנה, כנראה שיהיה מדובר במיעוט זניח.
שלישית, חברו את זה לעובדה שאקיופייז מייצרים רק מוצרים שמכוונים לחלק העליון של הטבלה (והטבלה לא משקרת כידוע) אז תוכלו למשל להבין מדוע עדיין לא קפצו על עגלת הסטרימינג.
אני לא חושב שהם מכוונים לבעלי הממון חסרי המושג אלא דווקא לחובבי אודיו (למרות שאני בטוח שלא ממש אכפת להם מי קונה). אבל עד כמה שהייתי משתוקק להציב אצלי צעצוע כמו זה שבכתבה, התמחור (של אקיופייז במקור, שמחלחל כמובן גם למחיר ליבואן, שאפשר להבין מדוע אינו נחפז ליייבא כל דבר שלהם רק כדי למכור יחידה או 2) הורג את זה. זאת אומרת - אני חושב שגם לו יכולתי לשים כזה כסף, המצפון היה הורג אותי. תקראו לי לא אודיופיל אמיתי או איך שבא לכם, אבל אני מעדיף להשקיע את הכסף הזה בלקנות מוזיקה.