ronenperetz
חבר משקיען
- מעורבות
- 235
- נקודות
- 63
כשאני מרגיז את אשתי אפשר לרוץ ולהכין פופקורן
אין דבר כזה צליל מנורות ? זו אחת הבדיחות העצובות ששמעתי בחיים.
אבל שכל אחד יחשוב מה הוא רוצה , אני את שלי אמרתי.
הדיון הזה דומה בעיני למי שמחפש תשובה מוחלטת לשאלה מה טעים יותר, חומוס או פלאפל ?
ארז
פלאפל באופן מסורתי רק תחינהברור שפלאפל עם חומוס!
אריה
מסכים איתך לגבי רוב מה שכתבת אבל:אז פה אני לא מסכים איתך בכלל .
מגזינים ממש לא מדברים אליי הם בעיקר מלווים באינטרסים מצד יצרנים ומה לעשות שרוב היצרנים מוכרים טרנזיסטורים למעט יצרני המנורות. מה שמדבר אליי זה האוזן , וכפי שאמרתי מגבר מנורות איכותי שלא לדבר על מגברי Single Ended טובים ונשמעים בליגה אחרת במיוחד צלילים הגבוהים ברמה כזו שאתה פשוט מתרגש ממה שאתה שומע , דבר שלא קיים במגברים טרנזיסטורים. אני חייב לומר שרוב הרמקולים בשוק כן עובדים ומתאימים כמעט לכל מגבר מנורות שנעים בהספקים ממוצעים של 15-100w , זולת רמקולים מפלצתיים יקרים זוללי זרם כמו וילסונים וקרמיים ענקיים כמו שלך לדוגמא.
אולם מגבר מנורות לא מתאים לכל אחד , בדיוק כמו אנלוג, מכיוון שרובנו מחפש חיים קלים ללא תחזוקה שגובלת בהחלפת מנורות כל כמה שנים או בזה שמגבר מנורות לא יכול להיות דלוק כל הזמן, או בקטע של עיצוב , הכנסה למזנון, או בקטע של שילוב עם ממיר וסטרימר , וכו.
אולם כאשר אני מזהה לקוח שמחפש נטו את הסאונד , אני מציע לו לשמוע גם מגבר מנורות , ועוד לא היה אחד , שים לב , אחד שהשמעתי לו מגבר מנורות אחרי הטרנזיסטור ובסוף לקח את הטרנזיסטור....
רוב לקוחותי לא מגיעים מהפורומים , אולם , סתם לדוגמא , החבר ברקצ שהגיע אליי לקנות מגבר טרנזיסטורי
עם ממיר וסטרימר וכמעט שקנה , נתן לי את הצאנס להשמיע לו מגבר מנורות על הסונוס פאבר קרמונה אדיטור
ולבסוף , נפל מהתוצאה , וקנה מגבר מנורות.
דוגמא נוספת , חבר הפורום רונן ס למי שמכיר , גם הגיע לרכוש מגבר טרנזיסטורי , והכל סוכם , אלא שבדקה ה90 השמעתי לו מגבר מנורות , ובתוך חצי שעה רכש מגבר מנורות ששמע עם הרמקול שלו.
אין דבר כזה צליל מנורות ? זו אחת הבדיחות העצובות ששמעתי בחיים.
אבל שכל אחד יחשוב מה הוא רוצה , אני את שלי אמרתי.
לא.אני אומר שהכל בעני המתבונן.שלוימלה אז אתה אומר שמנורות זה לא סקסי או שלכל מגברי המנורות יש מחנה אחד לפחות משותף ?
כאשר אתה אומר "צליל מוסיקלי"זה ענין של העדפה.
אני שמעתי מערכות מבוססות מנורות שהיו מדהימות, ומערכות מבוססות טרנזיסטוריות שהיו מדהימות.
אני תמיד אעדיף מהירות, איזון, דינמיות ושקיפות ע"ג צליל "מוסיקלי" שתופס מהשניה הראשונה. אני מגלה שמהר מאד זה הופך להיות מונוטוני.
עוד לא שמעתי מגבר מנורות שנותן את הדיוק, המהירות בתחום התחתון, והפירוט שמערכת טרנזיסטורית יקרה יכולה לתת. ובכנות, למרות שאני מבין מה מנורות עושות, גם במערכות שנשמעו מאד "מנורתיות", זה מעולם לא הצדיק לי ויתור על הדברים האחרים שחשובים לי יותר.
דוגמא קלאסית היא האוזניות של פוקאל והמגבר/דאק שבא איתם כסט.
אישית, לא מצאתי מגברים טרנזיסטורים בעלויות נמוכות שנשמעים טוב.
דומה לאנלוג מול דיגיטל, בתקציב נמוך - אנאלוג (נשמע נעים ומוסיקאלי כבר בעלויות הנמוכות), בתקציב גבוה - דיגיטל.
ברור שאין. יש צליל טוב וצליל פחות טוב. יש כזה שאתה מתחבר אליו יותר וכזה שפחות. הרי שוב, יוניסון ריסרצ׳ מנורתי לא דומה, אפילו לא במקרה ל-ear. ולשניהם יכולות להיות אותן מנורות בדיוק. אז מי מהם המנורות ומי הפחות מנורות?
אני זוכר שעשינו בדיקה אצלך עם המון הפשוט ורמקול החדש של יוניסון (המוניטור). חיברנו את הטרנזיסטור של מון מול המנורות ושנינו העדפנו את הטרנזיסטור על הרמקול הזה. פתחום הרמקול קיבל אנרגיה, החלטיות, מהירות, בשר. זה היה בולט במיוחד.
מסכים לגמרי עם הדברים של אמיר.מה שמאפיין מגברי מנורות לעומת הטרנזיסטורים זה העידון , המוסיקליות, הצליל הרומנטי יותר בגבוהים, והסאונד האורירי .
למעשה אם היתי צריך להגדיר את ההבדל במילה אחת זה צליל ״נעים״ יותר לאוזן.
ולכן הרבה אוהבים להשתמש בתאור צליל כמו במנורות , והם למעשה מתכוונים לצליל מעודן ונעים יותר.
היה על הנושא הזה דיונים פה בעבר , ואני גורס מנסיון שאין, לא היה ,ולא יהיה, שום סאונד ממגבר טרנזיסטורי ולא משנה איך קוראים לו ,שישתווה למגבר מנורות איכותי בתוצאה .
מסכים לגמרי עם הדברים של אמיר.
אגב הדוגמה של אודיו ריסרץ וקונרד ג׳ונסון היא דוגמה הכי גרועה שאפשר להביא לטעמי. אלו חברות מסחריות שעושות שימוש ברכיבים שונים וזולים באופן יחסי לחברות שבונות הגברה טהורה (point to point) ונשמעות שונה
לגמרי. כבעלים של הגברה טרנ׳ מהטובות ביותר שניתן למצוא (בטח בישראל) אני יכול לומר שלדעתי על הרמקול הנכון (נציל) אין שום מגבר טרנ׳ שיכול לתת סאונד כמו מגבר מנורות
מהשורה הראשונה. זה פשוט לא כוחות, זה ברזל וזה מנורה והברזל לעולם לא יעשה מוזיקה כמו השפורפרת.
מה שהרבה אנשים בתחום לא מבינים זה שהרמקולים המודרנים הם תוצאה ישירה של המצאת הטרנ לפני כמה עשרות שנים. (ברירת המחדל של התעשיה)
אבל על הנושא הזה שווה לפתוח שרשור ניפרד.