לאלדר
אשמח לענות על חלק (אני מקווה הרוב) ממה שכתבת.
ברשותך אעשה זאת על פי סעיפים כדי לנסות ולהיות מסודר.
1) אני מודה: לי אישית אין נסיון עם היי-אנד סיני יקר מאוד, שיתחרה בקרלים ובמרק לוינסונים של עולמנו. (לא שאלה דווקא החברות שחביבות עלי - אלה דוגמאות).
אין לי מושג, לכן, אם יש מוצרים סיניים שיכולים להתחרות בתחומי המחיר הגבוהים האלה. למה אין לי מספיק ידע בנושא? פשוט מכיון שאין טעם להשקיע בו את המאמץ והכסף, כי לא יעזור כלום - מבחינת מיצוב אין לי כיבואן סיכוי למכירות ריאליות של מגברים תוצרת סין שיעלו עשרות אלפי דולרים.
אולי הם מתחרים - אולי לא - אני לא יודע ואני מסופק אם מישהוא מהכותבים כאן כן יודע.
2) יחד עם זאת, זכור לי שכמה אודיופילים ישראליים סיפרו לי בהפתעה על מוצרים סיניים יקרים מאוד שנשמעו להם מדהים בתערוכות, או שקיבלו ביקורות נהדרות מכתב אודיו או עיתון שהם מעריכים במיוחד.
נכון, זה לא אומר כלום על המוצר, אבל זה אומר שלא כל האודיופילים הישראליים נבהלים מהאפשרות להכניס היי-אנד סיני למערכת שלהם. עדיין, השיקול המסחרי שלי הוא שאין סיכוי לייבוא כזה.
3) בואו נזכור: לפני 4 עשורים דיברו על ציוד יפני בדיוק כמו שמדברים היום על ציוד סיני. על ציוד קוריאני (אין הרבה, נכון, זאת ארץ קטנה, אבל יש כמה וכמה חברות נחמדות) דיברו כך עד לפני עשור וקצת.
4) הדיון הזה, ככלל , לא היה על ציוד סיני ברמות מחיר פנומנליות, אלא על ציוד סיני בכלל. ציוד כזה אני מכיר כי אני משקיע מאמץ בלהכיר אותו - ומבחינתי המאמץ השתלם ואני מרוצה מהבחירות שלי. ברמות המחיר האלה, יש הרבה ציוד סיני רע שמיוצר ברמת איכות לא מספקת . ומנגד, יש גם חברות טובות.
הניסיון להציג את "כל הסינים" כלא טובים, נובע מאינטרס מסחרי, ואני חושב ששבשרשור זה ברור כי אין מאחוריו כלום.