תערוכת guangzhou בסין...

arama-audio

עוסק מסחרי
מעורבות
0
נקודות
16
כרמי

אני פשוט אנני חושב שמוצר סיני שעולה מאות דולרים בודדים שווה ברמתו למכשיר אירופאי שעולה אלפי דולרים , זה הכל .

ויש שחושבים , שההבדל בן מכשיר סיני לארופאי זה רק בשם החברה ושהם ממש באותה הרמה , , וזה לדעתי קישקוש !

הסיבה האמיתית למוצרי האודיו הזולים מסין היא להכנס לפלח שוק נמוך יחסית שלא היה קיים
בסטראו High End מאחר והוא יקר.

אמיר ארמה

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
אמיר ומה בקשר למוצר סיני שעולה אלפי דולרים ?

יואלפלרמן

חבר משקיען
מעורבות
106
נקודות
63
לאמיר ארמה. "מצלמות יפניות? איפה הן ואיפה הגרמניות. הן לעולם...". ציטוט אמיתי של איש מקצוע מלפני הרבה שנים. ובאמת, איפה הן ואיפה הגרמניות. עשר שנים אחרי אמרו את זה בדיוק על המכוניות שלהם, והדוגמאות רבות מספור. בקיצור: צא מהקביעות האלו, הן סתם שגויות.
כתב דג רקק: "אכן, גלובליזציה היא דבר מופלא. היא החזירה את הצמיתות והעבדות, ולנו לא נותר דבר אלא לחגוג בקניות חסרות רסן".
הגלובליזציה מלווה בעיוותים נוראיים - אבל, וזה אבל ענק: מעולם, פשוט מעולם, לא היה מצבם הכולל של העמים בדרום מזרח אסיה כפי שהוא היום. היא גם לא החזירה עבדות וצמיתות. העובדה שתנאי ההעסקה בחלק ניכר שם מחפירים ויותר, נכונה ביחס למערב היום, לא ביחס למזרח אתמול. אגב, מוות ברעב של מיליוני אנשים במזרח אסיה במאה העשרים לא היה עניין נדיר, ותוחלת החיים הייתה קצרה במיוחד.איפה זה ואיפה זה.

exupgh12

חבר משקיען
מעורבות
3,097
נקודות
113
אמיר ידידי שלום,

איני מסכים עם דעתך בנושא ואסביר את עצמי.

אבסס את כתיבתי על המערכות של נמר ושלי עצמי

לנמר יש רמקולים אשר תוכננו ונבנו בסין ולמרות זאת מחירם אינו זול במיוחד, ביצועיהם אינם נופלים מרמקולים מערבים אחרים ברמתם - האמן לי, כאשר שודכו למגבר מתאים בעליהם ואני נשארנו פעורי פה לאור האיכות.

להזכירך ברשותי רמקולים של אופרה מדגמי Quinta ו Prima המשודכים למגברים שחלקם מערבים וחלקם סיניים.

לפני שבחרתי את סט הפרה/פרו הסטריאו שברשותי בדקתי מסר דגמים ובינהם גם דגמים שאתה מייבא, לא מצאתי שבחירתי למרות שלא היית מערבית נפלה באיכותה מתוצרת מערבית בתקציב שאותו הקצבתי - נהפוך הוא.

נכון יש מוצרים שאינם מוצלחים אבל זה יכול לבוא מיכול מדינה ולא רק מסין (ראה מה קרה לתעשיות הרכב הבריטית לעומת תעשיות האודיו, כנ"ל ניתן לומר גם על תעשיות הרכב והאודיו בארה"ב)

כן בהחלט יש ערך מוסף לשם ומיתוג רק שבמציאות הגלובלית מה שהיה נכון לאתמול לא תמיד נכון להיום.

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,266
נקודות
113
נמר

שני דברים :

מה שאני אומר זה שלדעתי הסינים מכוונים את מוצריהם לרמת ה Level של שוק המחיר הזול , ובזה אולי יש להם הצלחה .אם אתה מסכים עם זה אז אין לנו חילוקי דעות , והנושא הובהר.

או , שאינך מסכים , וחושב, שלדוגמא קומפקט סיני שווה באיכותו לקומפקט מערבי למרות שהאחרון עולה פי 3 ממנו . את זה הנך מוזמן להוכיח לי!

בא ונישבור את המיתוס, מה אתה אומר?

הנך מוזמן אליי עם עוד כמה חברים לקפה ונבצע את המבחן הבא :

מבחן קומפקטים - שיכלול 2 נגנים סיניים מול 2 מערביים שאני אציג.
מבחן מגברים - שיכלול 2 מגברים סיניים מול 2 מערביים שאני אציג.
מבחן רמקולים - שיכלול 2 רמקולים סיניים מו 2 מערביים שאני אציג .

ולבסוף : סט שלם סיני (איזה שתיבחר) מול סט שלם מערבי ממוצע.

אתה תדאג להביא את הסיניים ואני את מה שיש לי , ובכך יסתיים הויכוח שברור לאודיופילים מסויימים
ולאלה שלא , שיבואו איתך , וכמובן שהמסקנות יפורסמו כאן לרווחת ולידיעת הכלל.

אם זה מתאים , צור קשר ונארגן את המיני-סמינר.

אמיר ארמה

מדוע לבוא עד אלייך עם רמקול כבד כמו שלי?:)

לא עדיף לשבת לשתות קפה מבלי להזיע?

אוקי.

את הפרימה אני מכיר מכתבה שנערכה אצלי, לעומת זאת ה-VOLLA הסיני אכל אותו בכל הפרמטרים במבחן שערכתי שלושה ימים אחרי.

היה כאן מגבר 200 וואט מערבי שפשוט לא נישמע מספיק טוב על הרמקול שלי {שתאמין לי שלא בחרתי ברמקול האישי שלי סתם ולא סתם הוא נישאר אצלי} ממש לא בעיה לשלוף כרטיס אשראי ולרכוש רמקול מערבי {מנהל הבנק לא יציק לי}.

אמיר ידידי, אני מכבד אותך מאוד אך ה"תחרות" הזו אינה נכונה מכמה סיבות.

1- האם לא שמעת מעולם מוצר מערבי לא טוב?

2- האם יכול להיות שאתה מקובע ואינך מסוגל לדמיין מוצר סיני איכותי?

3- האם לא יכולה להיות חברה סינית משקיענית ?

אני מכון להבטיח לך ששמעתי מוצרים סינים שאכלו בלי מלח מוצרים מערביים ואפילו עלו חצי מחיר. רואים זאת בכתבות שלי.

אני אישית בחנתי את המגבר האישי שלי {סיני} מול מגברים מערביים אחרים והיו כאלה שהשאירו אצלי חותם רע מאוד, הסיני עדיין ניצח אותם.

אורי_ו

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
315
נקודות
83
מעניין אם אתם לא משתמשים בנעלי ספורט שמיוצרות בסין - פשוט קשה למצוא היום נעלי ספורט רציניות שלא מיוצרות שם.

אני פה חייב להסתייג. ההבדלים גדולים יחסית. אני למשל מקפיד לקנות כל שנתיים זוג של ני באלנס 911 והיום 912 , הן מיוצרות באנגליה, וההבדל בינהן לנעליים אחרות שאני מכיר הוא עצום.

ושלא תטעה ישלי נעליים מאוד מאוד מאוד איכותיות , אני לא הולך עם נעליים לא נוחות , ויש לי איזה 15-20 זוגות.

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
גם סקוני וברקוס מיצרים את נעלי הריצה המיקצועיות שלהם בסין (אני לא מדבר על נעליים בנוניות של ניק שגם מיוצרות בסין או גלי שמיוצר בארץ).
כמו כן על יד של רוב האצנים יש שעוני פולר שגם מיוצרים בסין (בעבר זה היה בפינלד)
אני לא מדבר על הלבוש העליון והתחתון שלהם.
בטוח שהטובים ביותר שבהם יהיו באולימפידה ב... סין :)

דג רקק

אוהב את התחום
מעורבות
0
נקודות
0
כתב דג רקק: "אכן, גלובליזציה היא דבר מופלא. היא החזירה את הצמיתות והעבדות, ולנו לא נותר דבר אלא לחגוג בקניות חסרות רסן".
הגלובליזציה מלווה בעיוותים נוראיים - אבל, וזה אבל ענק: מעולם, פשוט מעולם, לא היה מצבם הכולל של העמים בדרום מזרח אסיה כפי שהוא היום. היא גם לא החזירה עבדות וצמיתות. העובדה שתנאי ההעסקה בחלק ניכר שם מחפירים ויותר, נכונה ביחס למערב היום, לא ביחס למזרח אתמול. אגב, מוות ברעב של מיליוני אנשים במזרח אסיה במאה העשרים לא היה עניין נדיר, ותוחלת החיים הייתה קצרה במיוחד.איפה זה ואיפה זה.

יואל ידידי, אני מניח כי אתה מסכים איתי שלא זה המקום המתאים לדיון מעמיק בגלובוליזצייה ותוצאותיה.
אני בכל אופן חדוע בקרב מוקירי כסוציאליסט פונדמנטליסט וזו נקודת המוצא שלי בחיים.

בעיני האמירה "לא ביחס למזרח אתמול." היא מוזרה. לא מובנת לי התפיסה של "בשבילם זה מספיק טוב".
בלי כל קשר כל עוד אתה מקבל את זה שבסין מעבידים אנשים 12 שעות ביום, שישה (או שיבעה)
ימים בשבוע, עבור שני דולר ליום, ובגלל זה אתה יכול לקנות DVD ב 100 ש"ח אז אנחנו מסכימים.
וכל עוד הסיוט הכי גדול שלך הוא שילדיך יעבדו בתנאים של מי שייצר לך את ה DVD אנו עוד יותר מסכימים.

אם יש לך כמה דקות הנה מצגת מאלפת על התמורות במדינות המתפתחות. הקשר בין חברה,משפחה,סחר ובריאות.
ייתכן שתופתע.
זו מצגת של האנשים הטובים של http://www.gapminder.org
כל מילה מיותרת.

איל פור

עוסק בתחום
מעורבות
2
נקודות
38
הבה נחזור לקרקע המציאות:

מרק לוינסון הקים את RED ROSE, הפירמה הניו יורקית האליטיסטית האמריקאית לפני כעשור.

המוצרים שהוא מכר שם, רמקולים התחילו בשלושת אלפי דולרים, מגברים באלפיים דולר, זכו לתשבוחות מכל מיני אנשים בתעשיה, למכירות מצוינות, ולכתבות מעולות בסטראופייל ובעיתונים אחרים.

שנתיים אחר כך התברר, שמר לוינסון הפיקח לקח רמקולים של AURUM CANTUS ומגברים של DUSSON (ששינתה בינתיים בעלות ומוצרים) כתב עליהם RED ROSE, ומכר אותם במחיר של כפליים ממחיר שיבואן רגיל היה מוכר.
אגב, כמה שידוע לי, התפרסמות מידע זה לא פגעה במכירות שלו.

אז, מה, המוצר נחשב ל- HIGH END בטעות כל הזמן? או אולי הוא גם מיוצר בסין וגם HIGH END? לשיקולכם.

rahoz

אוהב את התחום
מעורבות
0
נקודות
0
RED ROSE ?

במחירים שצויינו כאן (אלפי דולרים בודדים) אין פלא שלא שמו לב ל"תרמית", ברמת המחירים הזו כל (או רוב רובו) של הציוד נשמע אותו דבר, בינוני מינוס, או אפור על גווניו השונים ולכן יש שיעדיפו להיות פטריוטים או לרכוש שם מותג לאגו.

במחירים של $10k ומעלה מתחילם לשמוע ניצוצות פה ושם, האם יש או היו לאותה RED ROSE מוצרים מחופשים במחירים הללו שזכו לתשבוחות מקיר לקיר?

איל פור

עוסק בתחום
מעורבות
2
נקודות
38
לצערי,

רוב האנשים מוגבלים מבחינה תקציבית.

מערכת שכל חלק מחלקיה הוא כמה אלפי דולר, עולה סה"כ בסביבות 6000 - 1000 דולר, דהיינו 24000 - 40000 ש"ח (הדולר עלה היום).

מחירים אלה אינם כוללים מיסים, כבלים וכ"ו.

יש כאלה שיטענו שבסכום כזה אפשר להשיג מערכת מצוינת, ואני ביניהם.

נכון, ב - 10000 דולר לפריט, 30000 דולר למערכת, כלומר 120000 ש"ח, אכן תוכל להשיג מערכת טובה יותר. אבל יש אנשים שיגידו שגם במחירים אלה כל מה שתקנה איננו מספיק טוב.

אורי_ו

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
315
נקודות
83
מוצר היי אנד הוא מוצר שנותן תוצאה אבסולוטית במטרה שלו + עיצוב+ תכנון+תג מחיר+עמידות לזמן רב.

איפה הוא מיוצר לא חשוב. שייוצר במאדים. העיקר שיהיה טוב.

rahoz

אוהב את התחום
מעורבות
0
נקודות
0
איל פור-

האם יש לך תשובה לשאלתי- בעניין ה RED ROSE ?

וכן לשאלה - האם ישנם מוצרים סיניים (תכנון ויצור בסין) המתומחרים במעל 10k$ לפריט?

בשאלה השניה, כל שאני מבקש לדעת זה האם הסינים נכנסו לנישה הגבוהה או אולי הם מתמקדים בפלחים אחרים?

zs

חבר משקיען
מעורבות
1,604
נקודות
113
באודיו כמו באודיו....תומר העלה רמקולMM3
שעולה 49K $,החברה משתמשת בטוויטר סיני
של ארוםקנ...אז מה זה אומר?
לדעתי שני דברים-שהטוויטר הזה מצוין ושמיע
ושהרמקול הזה אם היה נמכר בחצי מחיר,
כל מי שמיתעסק סביבו כלומר מיפעל יבואן ,חנות,
צרכן היו נהנים מהעיסקה.

איל פור

עוסק בתחום
מעורבות
2
נקודות
38
התשובה ל-RAHOZ חיובית.

ראיתי מוצרים סיניים שמתומחרים בתחומי המחיר של 10000$ ומעלה, ולא מעט. יש גם מפעם לפעם כתבות עליהם באינטרנט, כך שאפשר לראות תמונות ומחירים ולהתרשם מאיכות הבניה (כמובן לא מאיכות השמע).

אורי_ו

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
315
נקודות
83
תשמעו זה ממש מצחיק כבר.
הכל תלוי בכמה משלמים. לא חשוב איפה זה מיוצר.
מה כל הבניינים בארץ שבונים סינים, פחות טובים מאלו שבנו רומנים?ערבים?
לא. מה הקשר.
הנעליים של ברוקס כמו שכרמי אמר שונות לא? הכל תלוי במחיר.

אני למשל משלם על הנעליים שלי 800 שקל, והן פצצה. אם הייתי משלם 300 הייתי מקבל סיניות.
אם היו משלמים לסיני פי שתיים הן היו עולות 700 שקל ומחזיקות פי 10.

דיי כבר עם העליהום הזה על הסינים , היום הם מיצרים הכל מעולה, כמובן בתנאי מחיר.

Orac Hi-End

עוסק בתחום
מעורבות
115
נקודות
43
ערב טוב,

הדיון הזה בקשר למוצרים סיניים אף פעם לא נגמר או יגמר.
לצערי בארצנו סטיגמת מוצרים סיניים הם מוצרים לא טובים "חתומה".

בזמן שעיני העולם מפנה מבט לעבר המזרח בנושא האודיו, עדיין בארץ משוכנעים האודיופילים (או אחרים) ששם אירופאי וייצור אירופאי הרבה יותר טוב משם או ממוצר המייוצר במזרח.
אכן, בכמה מקרים אמרה זו נכונה מכיוון שיש הרבה בתי חרושת וייצרנים והם מייצרים למיד אודיו מרקט אבל ישנם גם חברות אשר מייצרות ברמת איכות גבוהה מאוד (היי-אנד) המשתווה למוצרי אודיו אירופאים או אחרים ואפילו עולים ברמה (או בכמה) מהם.

את החברות הנ"ל צריכים לחפש בדקדקנות בכדי לאמת שמוצריהם מייוצרים ברמת על.
החברות הללו, מייצרות מוצרים עבור חברות ידועות שם עולמי בהיי-אנד אודיו.
כמו כ,ן הם מייצרים מוצרים בכדי לשווק בפלח שוק אודיו הסיני וגם בשוק העולמי.
כמובן שם מוצר ידוע (עולמי) באופן אוטומטי מחירו קופץ בכדי שמעמדו בעולם לא יתערער.
לעומת זאת חברות סיניות מנסות לתמחר את מוצריהם בזול בכדי לשים את כף רגלם בשוק אודיו העולמי.
יש כאלו שמצליחות ולאחר זמן מחירי מוצריהם משתווים למחירי מוצרים המייוצרים באירופה או ארה"ב אבל ישנם כאלו (והרבה) שלא מצליחות ונשארות בגדר מוצר סיני (שלא הצליחו לדרוך בפלח השוק העולמי).

לדוגמה: חברת היי-אנד שמייצרת את המעגלים בסין ומרכיבה אותם בארצה זה אומר שהמוצר אירופאי? ההרכבה יותר טובה?

בקשר לחברות סיניות אשר הצליחו לדרוך בפלח שוק אודיו העולמי:
CAYIN
AURUM CANTUS
MELODY
ESOUND
XINDAK
SHANLING
OPERA CONSONANCE
DARED
JOLIDA
SHENG YA ששמו האירופאי VINCENT
DUSSUN ששמו האמריקאי RED ROSE
וזה רק חלק.....

מה זה אומר, האם החברות הללו הצליחו לשים רגל באודיו העולמי סתם כך? או הסיבה באמת, שמוצריהם מייוצרים ברמת גימור "מעולה" עם הרכיבים ה"טובים" ביותר בכדי לקבל (לתת) את הסאונד הטוב ביותר.
החברות הנ"ל לא היו מצליחות עם מבקרי אודיו עולמיות היו נותנים להם ציונים מכשילים.
כנראה בכל זאת, המוצרים הללו "שווים".

דרך אגב, אין בהכרח לומר מוצר אירופאי או סיני שמחירו מתומחר גבוהה, זה המוצר האולטמטיבי.
יש מוצרים שמתומחרים ברמות מחירים בינוניות ואיכותם עולה בפי כמה ממוצרים המתומחרים ברמה הגבוהה.

מה שרציתי לציין בסופו של דבר, לא להיות שבי אחרי האימרות, הכי טוב לסקור את המוצר ולשמוע בכדי לתת חוות דעת (שלילית או חיובית).
תאמינו או לא, אבל יש הפתעות.
כמו כן, לא כל אודיפיל בעל טעם זהה לאחר בסאונד (כמו באוכל).
יש כאלה שמעדיפים יותר מלח ופחות פלפל או להפך. (אני מקווה שהיבנתם את הרמז).

לסיום, הדבר הכי חשוב במערכת זה הסינרגיה.
אם אין סינרגיה בין המכשירים (ציוד), אפילו המכשירים הטובים ביותר לא יתנו את הצליל האולטמטיבי.
באודיו "שלי הכי גדול" (מוצר או מחיר) זה לא בהכרח "הכי טוב".

בברכת לילה טוב.
לוני

יואלפלרמן

חבר משקיען
מעורבות
106
נקודות
63
קווד כמשל וגם הגיג

ראשית, על הרמקולים החדשים של קווד - 2805/2905 - נאמר שהם עשויים משמעותית טוב מקודמיהם (988/989). החדשים מיוצרים בסין:D. ואידך זיל גמור.
לדג: כתבת "בעיני האמירה 'לא ביחס למזרח אתמול.' היא מוזרה. לא מובנת לי התפיסה של 'בשבילם זה מספיק טוב'. מה שאני כתבתי הוא ממש לא "בשבילם זה מספיק טוב"; רחוק מכך. נקודת ראות כזאת שמציעים אחדים (גם באזורנו ועליו) היא לפחות חצופה שלא לומר פגומה מוסרית מהיסוד. מה שציינתי שהמזרח של היום במצב טוב בהרבה מהמזרח של אתמול - כלומר: מצבו שלו משתפר. מצב זה יביא לצבירת עושר בארצות אלו - עניין החלוקה הוא בעייתי - ולשיפור נמשך ברמת החיים ומכאן באיכותם. אם אתה סוציאליסט במהותך, בוודאי היית מעדיף שהדבר ייעשה באופן שוויוני, מדורג ולא מנצל. גם אני. דא עקא, ברם אולם, שאלו שהתיימרו לסדר את זה מראש מטעם המדינה הותירו מאחוריהם שובל גדול מדי של דם. בקיצור: גלובליזציה, כמו זקנה, זה לא משהו מוצלח, אבל האלטרנטיבה גרועה בהרבה (וכך נאמר גם על הדמוקרטיה, אבל זאת אופרה אחרת).

il1

מושעה
מעורבות
0
נקודות
16
RED ROSE ?

במחירים שצויינו כאן (אלפי דולרים בודדים) אין פלא שלא שמו לב ל"תרמית", ברמת המחירים הזו כל (או רוב רובו) של הציוד נשמע אותו דבר, בינוני מינוס, או אפור על גווניו השונים ולכן יש שיעדיפו להיות פטריוטים או לרכוש שם מותג לאגו.

במחירים של $10k ומעלה מתחילם לשמוע ניצוצות פה ושם, האם יש או היו לאותה RED ROSE מוצרים מחופשים במחירים הללו שזכו לתשבוחות מקיר לקיר?

כן, חלק ממוצרי החברה תומחרו בעשרות אלפי דולרים. לא רק שהם תומחרו באותם סכומים, הם גם נשמעו נפלא.

לא צריך להיות 'גאון' כדי להבין שיש היום ירידת מכירות קבועה ורצופה בשוק הסטיריאו הדו- ערוצי, ועדיין יש מאות אם לא אלפים של אירגונים/ חברות שמתעסקות בתיכנון ויצור מוצרים אלו.

הדרך היחידה לשרוד בשוק עם מגמות כאלו לאותן חברות היא בהעלאת איכות היצור מצד אחד, ובידול שיווקי במחירים סופר יקרים מצד שני.

שתי המגמות הללו 'יוצרות חור' שיווקי שמתמלא בחברות יצור מהמזרח (ולא רק סין), שעונות על הצורך / הדרישה של אדיופילים עם כיס 'אנושי' שלא יכול להוציא 50K ביורו בממוצע לפריט.

מבחינת התאמת ציוד לרמקולים- כל עוד לא מדובר ברמקולי / מגברי קצה- הציוד מהמזרח יכול לתת מענה סביר לא פחות מעמיתיו האירופאים והאמריקאים, לא כולו, אבל גם לא במצאי נדיר.

לענות על 'תחרות' למול ציוד קצה- זו 'אופרה' אחרת ש 99% מהמוצרים / היצרנים לא מייעדים את עצמם לאותה תחרות, ואלו שכן 'שוכנים' באותו אחוז שמעוניין להתחרות במוצרי קצה עולים בדיוק כמו 'אחיהם' האירופאים / האמריקאים.

ההבדל המשמעותי שאני רואה בין ציוד מהמזרח לציוד מערבי אינו שוכן באיכות צליל, אלא בטכנולוגיה. עד היום לא הצלחתי 'לזהות' ציוד טרנזיסטורי סיני איכותי מוזיקאלית.

זה מראה על מסורת וניסיון בתחום הנורות, אבל גם חוסר משאבים או יכולת מחקרית להיכנס לתחומים שנשלטים ע"י חברות מערביות ויפניות.

מי שקצת עוקב אחרי ההתפתחות של ההגברה הסינית בוודאי רואה 'קפיצה' לעולם הדיגיטאלי, כסימון הזירה העתידית- וויתור על העולם הטרנזיסטורי.

rahoz

אוהב את התחום
מעורבות
0
נקודות
0
כן, חלק ממוצרי החברה תומחרו בעשרות אלפי דולרים. לא רק שהם תומחרו באותם סכומים, הם גם נשמעו נפלא.

האם המוצרים הללו "שתומחרו בעשרות אלפים ונשמעו נפלא" היו גם כאלו שתוכננו ויוצרו בסין ורק לשם השיווק הודבקה עליהם מדבקת הפלא RED ROSE או שמא כאן אותו מתכנן ערמומי (כדברי איל פור) Mark Levinson היה מעורב עד צוואר בתכנון ויצור?

בנוסף רשמת:
"לענות על 'תחרות' למול ציוד קצה- זו 'אופרה' אחרת ש 99% מהמוצרים / היצרנים לא מייעדים את עצמם לאותה תחרות.."

האם תוכל לתת שם של חברה סינית ששוכנת באחוז הבודד שכן מנסה להתברג בצמרת?

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור