תמחור ציוד אודיו

DavidGil

חבר משקיען
מעורבות
1,883
נקודות
113
אני לא ממקום של רחמים או התבכיינות.. רק עובדות שנוגעות לניהול עסק ומסחר בינ"ל.
1. בארץ יבוא יש תמיד יותר עלויות מבארץ מקור.
קולגה גרמני שמשווק ציוד גרמני בגרמניה לא צריך להשקיע בפרסום למשל. היצרן משקיע.
גם יש לו תערוכה כל שנה שהיצרן ,שמוכר לו ישירות , מדגים את התוצרת עבורו. עלות ההובלה שלו ד"א היא בין רבע לחמישית.
2. לכן להשוות מחיר יבוא ועוד לחור כמו ישראל, לארץ מקור הוא לא הוגן- בטח ובטח שמדובר בכמויות יחסית קטנות.
תבדוק כמה עולה נאמר מג'יקו בגרמניה או אנגליה, כנ"ל כמה עולה טידאל או וילסון בנש בארה"ב ותחזור אלי עם תובנות אחרות כנראה לגבי התמחור בארץ...
3. רק הבהרה- שכתבתי הוצאות יבוא של כל יבואן, התכוונתי להוצאות היבוא בישראל, לא הוצאות פרסום, מזכירה ארנונה וחשמל שכמובן יש לכולם (סביר להניח שבארץ הן יותר גבוהות, אבל לא נכנס לזה)
פשוט ככל שהמוצר המיובא הוא במחיר נמוך יותר, כך קשה יותר לעכל את ההוצאות הנלוות- שבכמויות גדולות הן גבוהות עוד יותר יחסית (מ. תקנים) ולכן יש מוצרים בארץ שימכרו גם ב30% מעל מחיר חו"ל וזה בסדר גמור.
בשורה תחתונה, זה מגוחך להתבכיין על המחירים של ציוד ההיי אנד בארץ שנמכר ברובו במחירים סופר הוגנים בזכות שוק מאוד קטן והיצע מאוד גדול, וכולנו יודעים את האמת לגבי זה... גם אתה דויד היקר.
מסכים איתך בכל מה שכתבת.
אולי לא קראת את הפוסטים שלי אבל זה בדיוק מה שכתבתי בכל אחד מהם. אין לי שום תלונה על התמחור בארץ, נהפוך הוא.
העניין היחידי שהערתי לגביו הוא מילת הקוד ״מעמ״ אבל אם זה ככה נוח לכולם אז סבבה.
ושוב בפעם האלף אם זה עדיין לא מובן - אתם מקצועיים והוגנים ואני אישית מעולם לא התאכזבתי בנושא תמחור כאשר אני גם לוקח בחשבון את נושא השירות שהוא חשוב מאוד ובודאי שצריך לתמחר אותו אל מול יבוא אישי.

exupgh12

חבר משקיען
מעורבות
3,121
נקודות
113
הנושא הוא אמוציונאלי ללא קשר ליבואן ספציפי פשוט המחירים מטורפים ביחס לתמורה והיבואנים חוטפים את הריקושטים מהלקוחות שרובם בעשירונים שמתקשים להדביק את עליות המחירים בתחום.
אני פשוט לא שוכח ששילמתי פעם על איטרקונקט 'קימבר הירו 1400 ש"ח ושעם לכתו היבואן הראה לי שזה עלה לו 700.

אם כך בטוח שתשמח לדעת ששעון של חברת אומגה הנמכר בחנויות קרוב ל 30 אלף ש"ח ו 5500 דולר בארה"ב עולה ליבואן בהצהרת המכס בכניסה לארץ 2320 דולר (אל תשאל איך הגיע לידי טופס ההצהרה).

gds

מושעה
מעורבות
756
נקודות
113
אם כך בטוח שתשמח לדעת ששעון של חברת אומגה הנמכר בחנויות קרוב ל 30 אלף ש"ח ו 5500 דולר בארה"ב עולה ליבואן בהצהרת המכס בכניסה לארץ 2320 דולר (אל תשאל איך הגיע לידי טופס ההצהרה).

היבואן יהודי ?

חתימה ובריאות טובה.

michael123

חבר משקיען
מעורבות
1,439
נקודות
113
אני מאוד אוהב לנפנף בזה מיכאל . למעשה אני ברגע זה מנפנף .
אם אתה מעוניין להביא מוצר אחד - לא יבקשו תקן . אם אתה מעוניין למכור יותר מחמש- צריך תקן .
אז מה בדיוק אתה לא אוהב ?
בכלל , הגישה פה ליבואנים - כאילו מרווחים מליונים על מגברים - קצת לא ברורה וחצופה בעניי .
הקלילות הבלתי נסבלת , שמילים לא נעימות נאמרות בפומבי - משהו שאני לא מכיר .
יש לך משהו להגיד/ חושב שמרמים אותך - אתה לא חייב לקנות פה - העולם עצום - תוכל להזמין בלחיצת כפתור מכל מקום בעולם .
אני גם אגיד לך עוד משהו - מבלי להכיר אף אחד מהיבואנים שנמצאים כאן , הקטנים , כמוני . הם עוסקים בתחום הזה - לא מסיבה רציונאלית , עיסקית - הם אוהבים את זה , אוהבים את התחום ועשו את הצעד האמיץ הזה - שאדם הולך אחרי מה שהוא אוהב , למרות שעיסקית - כמעט כל דבר אחר היה כנראה משתלם יותר .
אז כשאתה רושם דבר כזה - לאדם שעושה מה שהוא אוהב - זה פוגע במקומות עמוקים מאוד . גם אנחנו בני אדם , במידה ולא הבנת את זה .

מקווה לימים מלאי אהבת חינם בפורום הזה .
תודה

אני אוהב את כולם, אבל מכיר את העסק הזה מקרוב. ממש מקרוב.

מסכים אין פה הרבה כסף, יכול להיות נחמד אם נפלת על מותג טוב. רצוי שתהיה פרנסה נוספת קבועה, ובת זוג עובדת:)

Dan-Cinemart

עוסק בתחום
מעורבות
1,168
נקודות
113
אני אוהב את כולם, אבל מכיר את העסק הזה מקרוב. ממש מקרוב.

מסכים אין פה הרבה כסף, יכול להיות נחמד אם נפלת על מותג טוב. רצוי שתהיה פרנסה נוספת קבוע, ובת זוג עובדת:)
אין תלונות איש .שמח מאוד מאוד בחלקי .
תודה וחתימה טובה :)

ארמה אודיו

עוסק בתחום
מעורבות
963
נקודות
113
.
מסכים איתך בכל מה שכתבת.
אולי לא קראת את הפוסטים שלי אבל זה בדיוק מה שכתבתי בכל אחד מהם. אין לי שום תלונה על התמחור בארץ, נהפוך הוא.
העניין היחידי שהערתי לגביו הוא מילת הקוד ״מעמ״ אבל אם זה ככה נוח לכולם אז סבבה.
ושוב בפעם האלף אם זה עדיין לא מובן - אתם מקצועיים והוגנים ואני אישית מעולם לא התאכזבתי בנושא תמחור כאשר אני גם לוקח בחשבון את נושא השירות שהוא חשוב מאוד ובודאי שצריך לתמחר אותו אל מול יבוא אישי.

דויד ידידי
רק עוד דבר קטן חוץ מהקטע של השרות , וכל מה שכבר נאמר, רוב האנשים רוצים לשמוע טרם הרכישה , ובגלל העובדה הזו , כל יבואן מכובד מחזיק תצוגה שלפעמים מגיעה למאות אלפי שח שזו השקעה לא מבוטלת. גם משהו לא ?

ronensud

חבר משקיען
מעורבות
737
נקודות
113
.

דויד ידידי
רק עוד דבר קטן חוץ מהקטע של השרות , וכל מה שכבר נאמר, רוב האנשים רוצים לשמוע טרם הרכישה , ובגלל העובדה הזו , כל יבואן מכובד מחזיק תצוגה שלפעמים מגיעה למאות אלפי שח שזו השקעה לא מבוטלת. גם משהו לא ?
גם בחול חנויות מחזיקות תצוגות,
לא מדובר בהוצאות ייחודיות לשוק הישראלי (בזה השרשור עוסק).

shokroun

חבר משקיען
מעורבות
714
נקודות
113
קשור ולא קשור. לפני יומיים ריאינו את אייל שני לרגל זכייתה של תל אביב בעיר הכי כיפית לפי קוראי המגזין טיים אאוט...
כשנשאל למה המחירים במסעדות כל כך יקרים פה בהשוואה לעולם אמר שמעבר למתבקש כמו שכירות גבוהה, ארנונה, כשרות, יש גם את המנטליות הישראלית\יהודית (לפי דבריו) של להרוויח בגדול דבר שפחות בולט בשאר המדינות.
בעבר הייתי בקשר הדוק עם היבואן של סנסוי 'דינמיק 80' למי שזוכר והראה לי במסמכיו רעה חולה באופן כללי בעולם בתחום של הפער בין מחיר המכשיר ביציאה מהמפעל למחיר ללקוח, זה כבר לא קשור ליבואן הישראלי אלא לרעה החולה של חוליות בשרשרת התיווך אמהמה, כעת שיש יצרני בוטיק שיכולים למכור ישירות לנציגיהם בעולם המחירים לא מבטאים זאת כלל.
אתה יודע איזה תקנים מחמירים של מזון ותוקף וכולי יש באיחוד האירופאי? כמה אוכל נאלצים לזרוק שם? והמיסוי? היהודים לא אוהבים להרוויח יותר מהגויים , כמו שאמר האנטישמי הצרפתי ה'"דגול" וולטיר " כשזה מגיע לכסף כולנו בני אותה דת.." מסבים איך הםנמנו נימות אנטישמיות, כמו שאמר פרימו לוי המנוח" אם אלפיים שנה אומרים לך שהאף שלך גדול אז..."
נושא הכשרות הוא לא רלבנטי והוא סתם שק חבטות- רוב עסקיו של מר שני לא מעסיקים שום משגיח. כמו גם רוב מסעדות העלית. מסעדות פועלים עפ"ר זולות- מרביתן כשרות. הבשר יקר לא בגלל ההשגחה- בגלל מועצת הבקר שלא מאפשרת ייבוא בשר ולא מאפשרת הקמת מתקני טיפול ( מכלאות הסגר) בבקר חי מיובא. יש,2 בכל הארץ כמדומני. המזון בארץ יקר בגלל עודף רגולציה, שוק קטן, מכסות מגן, ועדי לול, ביתים פרות, מועצת חלב, וסובסידיות ומיסוי עירוני הזוי, שנועד לסבסד חגורת שומן הסתדרותית פוליטית. בקיצור צירוף של כל הרע בסוציאליזם עם כל הרע בקפיטליזם. ואני דוגל בשוק חופשי חופשי.
מוצרי האודיו בארץ מתומחרים במחיר הוגן מאוד, ולמעשה, אני בזמן האחרון מוצא את מחירי היבואנים בארץ אפילו זולים יחסית לחול. בחול יש שוק יש שנייה גדול, וזאת מסיבות ברורות, אבל בארץ לאט לאט גם שוק יד שנייה נהיה מקום שבו ניתן לרכוש בחוכמה ובזול ובהיי.. אנד.
מעולם כמעט לא רכשתי מוצר מיבואן בישראל , המעקכת שלי קצת DIF , קצת וינטאג'ית, ובעיקר ממוקדת על lowther חסרי היבואנים) ויחד עם זאת מעריך מאוד את האומץ של כל עצמאי קטן כגדול לייבא מלאי , לשווק ולמכור. ולהסתכן בכל הסיכונים הכרוכים בזה.

ארמה אודיו

עוסק בתחום
מעורבות
963
נקודות
113
גם בחול חנויות מחזיקות תצוגות,
לא מדובר בהוצאות ייחודיות לשוק הישראלי (בזה השרשור עוסק).

נכון
רק שאתה רוצה לשמוע רמקול או מגבר ,אני מניח שאתה לא נוסע לחו״ל ...
וכפי שצויין עיי קודמי , לחנויות בחו״ל יש יתרון שלהם אין הוצאות על משלוחים יקרים והוצאות על תקנים מחמירים ארופאים ואמריקאים שכבר קיימים ושמכון התקנים ומשרד התקשורת לא מכירים בהם ע״מ להוציא סכומי כסף לא מבוטלים בנוסף מיבואנים בארץ.
ובכל מקרה , המחירים בארץ סופר הוגנים ככה שהכל בסדר.
ועוד דבר , למרות המחירים ההוגנים שצמודים למחירים בחו״ל , אף אחד בארץ לא רכש מוצר הי אנד במחיר כזה אלא כולם מקבלים גם הנחות לרבות טרייד אין בנוסף לכך ,ומי כמוך יודע זאת היטב , כך שאם נחזור לנושא השרשור שהוא תמחור ציוד אודיו , המצב פה פנטסטי לכולם.

נערך לאחרונה ב:

רועי51

חבר משקיען
מעורבות
210
נקודות
43
הבעיה אינה המחירים בארץ, כפי שנכתב כאן הם במרביתם המוחלטת של המקרים הוגנים לחלוטין. הבעיה היא המחירים נקודה. לא מיוחד לאודיו אגב, כל הנישה הנכבדה של מוצרי יוקרה קפצה ובצדק על הררי הכסף הזמין שהביא איתו ההייטק והבום המטורף של משפכי הכסף נטולי הריבית שפעלו ופועלים בעקבות משבר 2008. כתב כאן מישהו על שעונים, גם אני עסקתי בענין הזה כתחביב עד לפני כמה שנים עת בפריצה מרשימה נגנב לו האוסף הדי מרשים שלי ונשאר רק הרולקס פרסישן המכני שהיה על היד ועוד כמה חתיכות שהיו אצל השען. אז זוכר את המחירים אז לעומת המחירים היום, שמיים וארץ גרים באותו בית, אפילו באותו חדר יחסית לפערים הפסיכיים בתחום הזה של הוינטגי'ם. בתחום של החדשים, הבועה בכלל על סף פיצוץ מסיבי לדעתי. כשיש לך ג'ייקובס כזה שמייצר צעצוע מכני ששמים על היד ולוקח עבורו מיליון דולר, או כשמחיר המחירון של רולקס בחלק מהדגמים נמוך בעשרות אחוזים מהמחיר בחנות, אם בכלל אפשר להשיג, התמונה אולי ורודה היום למי שיש לו סטוק, אבל קצת אפור באופק.

gds

מושעה
מעורבות
756
נקודות
113
יופי של פוסט רועי.
אני גם רוצה להרחיב בנושא מחירי ההיי פיי, לא היי אנד, שגם תפסו טרמפ מחד על כמויות הכסף החופשי והעמימות של המונחים פיי, אנד וכו'
שמגבר רמת כניסה אם זה של סימאודיו, הגל, לקסמן, לוורדין ועוד שמות שיש כרגע בתחום עולה עשרת אלפים וצפונה משהו כאן השתבש.
במחירים המבוקשים למכשיר היי פיי בסיסי אפשר לקנות מסך 75 די טוב, מקרר סייד ביי סייד לא רע בכלל ונשאר כסף למנה פלאפל. לא מדובר בהיי אנד אלא היי פיי בסיסי שהתעשיה מיתגה כסוגה עילית משל להבדיל אלף אלפי הבדלות תיק של לואי ויטון או שעון קרטיה ששם יש ערך מותגי מוסף, שתחום קונסומר מסוים מגיע לתמחור כזה אני מבין שהם מוותרים עלי ועוד על הרבה חובבים כעת ובעתיד.

michael123

חבר משקיען
מעורבות
1,439
נקודות
113
כל הנישה הנכבדה של מוצרי יוקרה קפצה ובצדק על הררי הכסף הזמין שהביא איתו ההייטק

לא בטוח שאובזרבציה שלך נכונה.
גם דיברו נדל"ן, נדל"ן.. שכל האקזיטים נשפכים, ומסתבר שלא. מי שקונה אלה אנשי הפיננסים וסקטור הציבורי (חפש באתר גלובס לינק)

אני לא מעיז להגיד למישהו שיש לי כבל חשמל בכמה אלפי דולרים, זה ישר ישלחו אותי להסתכלות :)
לא מכיר אנשים ששופכים בהיי טק סכומים על זה, גם בין אלה שמרוויחים 70,000 לחודש, הם אפילו לא קונים דירה אלא מעדיפים לשכור, יחסית למגזרים אחרים אני בטוח שמדובר על נישה קטנה יותר לעומת רופאים, עורכים דין, ואנשי עסקים

כסף זול, נכון, אבל מי שלוקח הלוואה לקניה ציוד אודיו, הוא אידיוט

shokroun

חבר משקיען
מעורבות
714
נקודות
113
כסף זול, נכון, אבל מי שלוקח הלוואה לקניה ציוד אודיו, הוא אידיוט

למה אידיוט אבל? זה בדיוק מסוג המינוחים שמביאים את השיח הכללי לאישי ולמעליב.
אתה יכול לומר שאתה לא רואה הגיון כלכלי בדבר. אגב, גם אני קשה לי לחשוב על הלוואה לטובת כל דבר שערכו יורד.
אבל כאן זה לא הפורום " להשגת דירה פנסיה וביטחון כלכלי" . זה פורום אחר אולי. ומה על מי שמעשן? שותה? מסעדות יוקרה? ספר פעם בשבועיים? קפה הפוך + קרואסון ברולדין לפחות פעמיים שלוש בשבוע? כל שבוע! מלון יקר במקום סחנה( כמשל). למה רק התחביב הזה סופג חבטות- הרי זו אחת ההנאות החשובות לנו. לא?

חבר אודיופיל , כאח לי, שחושב אחרת אמר לי " הרי בכל מקרה בסוף תקנה, לא? אז קח הלוואה, ותהנה מזה כמה שיותר מהר! " ווואלה, היה קשה לי להתווכח עם המשפט האנושי הזה. ומדובר בתחביב אנושי.

YOSSI24

חבר משקיען
מעורבות
477
נקודות
83
אז למעשה אתה מפנה את האשמה לאיל שני ?
מעניין .
מה הקשר לאנטישמיות ? לא חושב שאתה רוצה לחסל יבואנים.לאן הלכת ?

רק חושב שניסית להציג אותם כחזירים - מה ציפית ?
אם זה היה נכון - הייתי שותק .
אבל כשזה כל כך לא נכון- לא אשתוק לעולם .

זה אגב עדות לאופי שלי - רודף
צדק ולא שותק כשנעשה עוול לי ולקבוצה שאני שייך אליה .

דן,
הרבה תגובות מתחילות לגופו של עיניין,
ובשלב מסוים הופכות לגופו של אדם,
יבואנים הבינו, להיות מעורבים בשרשורים
הנוגעים לעיסוקם יש להם מה להפסיד.

Dan-Cinemart

עוסק בתחום
מעורבות
1,168
נקודות
113
דן,
הרבה תגובות מתחילות לגופו של עיניין,
ובשלב מסוים הופכות לגופו של אדם,
יבואנים הבינו, להיות מעורבים בשרשורים
הנוגעים לעיסוקם יש להם מה להפסיד.

היי יוסי,

אני מעריך את הדאגה.
שאלו פה שאלות בסיסיות ועניתי עליהן,נאמרו גם דברים " פחות מובנים" במיוחד בכל מה שקשור ליבוא מארה"ב שיש לי חלק גדול בו.
מעבר לזה - אני קודם כל רואה את עצמי כאודיופיל משוגע על אודיו,רודף צדק ולאחר מכן כיבואן(ממש בסוף). יש כאן חבר'ה שקיבלו ציוד הביתה בעשרות אלפי שקלים - ללא מקדמה וללא פיקדון -למה ? ככה! אני שואל אותם מה דעתם ,שומע ולמד .יקנו -יופי. לא יקנו -גם טוב.

אני לא חושב שיש לאדם מה להפסיד אם הוא אומר את האמת שלו ומתקן עוול שהוא רואה. ובמידה וכן-אשלם בשמחה את ההפסד הזה- כל יום מחדש.

דבר נוסף,את הפרנסה שלי אני לא מקבל מעצם השתתפותי בפורום הזה או מלקוחותיו(אולי זה ישתנה בעתיד) . אני מקבל את רובה ככולה מנישות אחרות ומאוד ספציפיות בתחום האודיו. אני פה כדי לחלוק ,ללמד וללמוד מאחרים. בשביל הכיף שלי ובשביל החברה.

תודה וחתימה טובה

exupgh12

חבר משקיען
מעורבות
3,121
נקודות
113
למה אידיוט אבל? זה בדיוק מסוג המינוחים שמביאים את השיח הכללי לאישי ולמעליב.
אתה יכול לומר שאתה לא רואה הגיון כלכלי בדבר. אגב, גם אני קשה לי לחשוב על הלוואה לטובת כל דבר שערכו יורד.
אבל כאן זה לא הפורום " להשגת דירה פנסיה וביטחון כלכלי" . זה פורום אחר אולי. ומה על מי שמעשן? שותה? מסעדות יוקרה? ספר פעם בשבועיים? קפה הפוך + קרואסון ברולדין לפחות פעמיים שלוש בשבוע? כל שבוע! מלון יקר במקום סחנה( כמשל). למה רק התחביב הזה סופג חבטות- הרי זו אחת ההנאות החשובות לנו. לא?

חבר אודיופיל , כאח לי, שחושב אחרת אמר לי " הרי בכל מקרה בסוף תקנה, לא? אז קח הלוואה, ותהנה מזה כמה שיותר מהר! " ווואלה, היה קשה לי להתווכח עם המשפט האנושי הזה. ומדובר בתחביב אנושי.

ערכם של רוב המוצרים שאנו רוכשים לרדת, הרי מה ההבדל בין רכב למוצר אודיו?
הרבה רכבים חדשים נרכשים בצורה של הלוואה כזו או אחרת, כולנו יודעים מה קורה לערך של רכב ברגע שיצא מהסוכנות.
אם אדם מבלה מול המערכת נאמר 10 - 12 שעות בשבוע וברכב 4 שעות, כנראה שעדיף לו להפסיד ירידת ערך של מערכת.

shokroun

חבר משקיען
מעורבות
714
נקודות
113
ערכם של רוב המוצרים שאנו רוכשים לרדת, הרי מה ההבדל בין רכב למוצר אודיו?
הרבה רכבים חדשים נרכשים בצורה של הלוואה כזו או אחרת, כולנו יודעים מה קורה לערך של רכב ברגע שיצא מהסוכנות.
אם אדם מבלה מול המערכת נאמר 10 - 12 שעות בשבוע וברכב 4 שעות, כנראה שעדיף לו להפסיד ירידת ערך של מערכת.
אכן, בגלל זה אני משתדל גם רכב לקנות כמה שהכיס מאפשר במזומן. למרות שיש הבדל בין תחביב אודיו פרטני לצריכה אישית, לבין רכב ככלי שמשרת משפחה ועוד פונקציות ענייניות והכרחיות . אבל תכלס, אתה צודק לחלוטין.
למען האמת אני בעיקר סולד מהפסקנות והשימוש במילה כמו " אידיוט" בשיח פורום פתוח. אפשר להבהיר עמדה - כמו שאתה עשית- בצורה יותר עניינית ופתוחה לדיון שמאפשרת דיון פתוח רחב וחף מאגו ( ככל שניתן...:מלאך:).

exupgh12

חבר משקיען
מעורבות
3,121
נקודות
113
אכן, בגלל זה אני משתדל גם רכב לקנות כמה שהכיס מאפשר במזומן. למרות שיש הבדל בין תחביב אודיו פרטני לצריכה אישית, לבין רכב ככלי שמשרת משפחה ועוד פונקציות ענייניות והכרחיות . אבל תכלס, אתה צודק לחלוטין.
למען האמת אני בעיקר סולד מהפסקנות והשימוש במילה כמו " אידיוט" בשיח פורום פתוח. אפשר להבהיר עמדה - כמו שאתה עשית- בצורה יותר עניינית ופתוחה לדיון שמאפשרת דיון פתוח רחב וחף מאגו ( ככל שניתן...:מלאך:).

כל אחד שיעשה כראות עיניו בכסף שלו, החיים קצרים, צריך להנות מכל רגע שאפשר, עדיף לא לחיות בחרטה על דברים שלא עשית או פספסת.

exupgh12

חבר משקיען
מעורבות
3,121
נקודות
113
אוי ואבוי

למה אוי ואבוי מיכאל?
מה העניין, נניח וחסכת כל חייך לפנסיה ותכננת טיול חובק עולם לשנה שנתיים, אך למצער בדיוק ויומיים לאחר היציאה לפנסיה נחת עליך בניין (בהשראת האירוע בחולון ור״ג), מה בדיוק עזר לך לדחות את החלום ולחסוך שקל לשקל?

אני לא אומר שצריך לחיות ללא חשבון ובמינוף פסיכי, אבל צריך לחיות ולהגשים חלומות במידת האפשר ובזמן הנכון.
הלוואה מחושבת היא דבר סביר, אני מניח שבחייך רכשת משהו בתשלומים/אשראי, מה זה אם לא סוג של הלוואה שצריך לפרוע?

נערך לאחרונה ב:

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור