DavidGil
חבר משקיען
- מעורבות
- 1,883
- נקודות
- 113
מסכים איתך בכל מה שכתבת.אני לא ממקום של רחמים או התבכיינות.. רק עובדות שנוגעות לניהול עסק ומסחר בינ"ל.
1. בארץ יבוא יש תמיד יותר עלויות מבארץ מקור.
קולגה גרמני שמשווק ציוד גרמני בגרמניה לא צריך להשקיע בפרסום למשל. היצרן משקיע.
גם יש לו תערוכה כל שנה שהיצרן ,שמוכר לו ישירות , מדגים את התוצרת עבורו. עלות ההובלה שלו ד"א היא בין רבע לחמישית.
2. לכן להשוות מחיר יבוא ועוד לחור כמו ישראל, לארץ מקור הוא לא הוגן- בטח ובטח שמדובר בכמויות יחסית קטנות.
תבדוק כמה עולה נאמר מג'יקו בגרמניה או אנגליה, כנ"ל כמה עולה טידאל או וילסון בנש בארה"ב ותחזור אלי עם תובנות אחרות כנראה לגבי התמחור בארץ...
3. רק הבהרה- שכתבתי הוצאות יבוא של כל יבואן, התכוונתי להוצאות היבוא בישראל, לא הוצאות פרסום, מזכירה ארנונה וחשמל שכמובן יש לכולם (סביר להניח שבארץ הן יותר גבוהות, אבל לא נכנס לזה)
פשוט ככל שהמוצר המיובא הוא במחיר נמוך יותר, כך קשה יותר לעכל את ההוצאות הנלוות- שבכמויות גדולות הן גבוהות עוד יותר יחסית (מ. תקנים) ולכן יש מוצרים בארץ שימכרו גם ב30% מעל מחיר חו"ל וזה בסדר גמור.
בשורה תחתונה, זה מגוחך להתבכיין על המחירים של ציוד ההיי אנד בארץ שנמכר ברובו במחירים סופר הוגנים בזכות שוק מאוד קטן והיצע מאוד גדול, וכולנו יודעים את האמת לגבי זה... גם אתה דויד היקר.
אולי לא קראת את הפוסטים שלי אבל זה בדיוק מה שכתבתי בכל אחד מהם. אין לי שום תלונה על התמחור בארץ, נהפוך הוא.
העניין היחידי שהערתי לגביו הוא מילת הקוד ״מעמ״ אבל אם זה ככה נוח לכולם אז סבבה.
ושוב בפעם האלף אם זה עדיין לא מובן - אתם מקצועיים והוגנים ואני אישית מעולם לא התאכזבתי בנושא תמחור כאשר אני גם לוקח בחשבון את נושא השירות שהוא חשוב מאוד ובודאי שצריך לתמחר אותו אל מול יבוא אישי.