ערן, אני נאלץ לא להסכים עם כל מה שכתבת.
לגבי הפסקאות הראשונות, היבוא מארהב הוא חלק (קטן לדעתי) משוק ההייאנד הישראלי, ובכל זאת תוספת המעמ חלה כמעט תמיד, לא משנה מה מדינת המקור של הציוד.
לגבי מס הקניה, הרי שזה בוטל מזמן אבל כנראה שהאגדה ממשיכה לחיות (וכך גם התשלום הנוסף)…
לגבי מה שכתבת בפסקה האחרונה אני עוד יותר לא מסכים. כל העלויות של היבואן וכך גם הרווח, צריכים להיות בפער שבין המחיר לצרכן למחיר ליבואן. אמור להיות שם מרווח מספק לכך. זה דבר בסיסי בכל ענף, לא מאמין שדווקא בענף הזה זה שונה. גם לקולגה הגרמני שלך יש משרד ומזכירה ועלויות שילוח וכן הלאה ובכל זאת הוא מוכר במחיר הריטייל ולא מוסיף מעליו אפילו יורו אחד.
אני פורש מהדיון הזה כי הוא מתחיל להרגיש לי לא נוח. אני מכבד את כל היבואנים ומכיר להם תודה שנכנסו לתחום המטורף הזה. ברור לי שישנם הרבה קשיים פה בארץ שאין לקולגה הגרמני. אבל שום קושי מהקשיים האלה לא קשור למעמ ואת זה רציתי להבהיר.
כך או כך, אני מאמין שכוחות השוק עושים ויעשו את שלהם.
אני לא ממקום של רחמים או התבכיינות.. רק עובדות שנוגעות לניהול עסק ומסחר בינ"ל.
1. בארץ יבוא יש תמיד יותר עלויות מבארץ מקור.
קולגה גרמני שמשווק ציוד גרמני בגרמניה לא צריך להשקיע בפרסום למשל. היצרן משקיע.
גם יש לו תערוכה כל שנה שהיצרן ,שמוכר לו ישירות , מדגים את התוצרת עבורו. עלות ההובלה שלו ד"א היא בין רבע לחמישית.
2. לכן להשוות מחיר יבוא ועוד לחור כמו ישראל, לארץ מקור הוא לא הוגן- בטח ובטח שמדובר בכמויות יחסית קטנות.
תבדוק כמה עולה נאמר מג'יקו בגרמניה או אנגליה, כנ"ל כמה עולה טידאל או וילסון בנש בארה"ב ותחזור אלי עם תובנות אחרות כנראה לגבי התמחור בארץ...
3. רק הבהרה- שכתבתי הוצאות יבוא של כל יבואן, התכוונתי להוצאות היבוא בישראל, לא הוצאות פרסום, מזכירה ארנונה וחשמל שכמובן יש לכולם (סביר להניח שבארץ הן יותר גבוהות, אבל לא נכנס לזה)
פשוט ככל שהמוצר המיובא הוא במחיר נמוך יותר, כך קשה יותר לעכל את ההוצאות הנלוות- שבכמויות גדולות הן גבוהות עוד יותר יחסית (מ. תקנים) ולכן יש מוצרים בארץ שימכרו גם ב30% מעל מחיר חו"ל וזה בסדר גמור.
בשורה תחתונה, זה מגוחך להתבכיין על המחירים של ציוד ההיי אנד בארץ שנמכר ברובו במחירים סופר הוגנים בזכות שוק מאוד קטן והיצע מאוד גדול, וכולנו יודעים את האמת לגבי זה... גם אתה דויד היקר.