תמחור ציוד אודיו

DavidGil

חבר משקיען
מעורבות
1,883
נקודות
113
דויד יקירי,
בתכלס מה שמעניין אותנו זו השורה התחתונה.
אם היבואן מצהיר שהוא מוכר במחירי חו''ל, המחיר של המוצר בארץ צריך להיות 1:1 זהה למחיר המוצר, בהנחה שמדובר במוצר ארופאי.
יש יבואנים שמוכרים אף בפחות מכך.
אתה מכיר אותם כמוני :מנצח:
ומניסיוני הצנוע- ככל שמחיר המוצר עולה, המחירים טובים יותר ביחס לחול, לפעמים באופן משמעותי.

חוצמזה שתהיה לך שנה מעולה :)
שנה טובה לך רונן ולכל החברים פה בפורום (ורד)

Dan-Cinemart

עוסק בתחום
מעורבות
1,168
נקודות
113
ערן, אני נאלץ לא להסכים עם כל מה שכתבת.
לגבי הפסקאות הראשונות, היבוא מארהב הוא חלק (קטן לדעתי) משוק ההייאנד הישראלי, ובכל זאת תוספת המעמ חלה כמעט תמיד, לא משנה מה מדינת המקור של הציוד.
לגבי מס הקניה, הרי שזה בוטל מזמן אבל כנראה שהאגדה ממשיכה לחיות (וכך גם התשלום הנוסף)…
לגבי מה שכתבת בפסקה האחרונה אני עוד יותר לא מסכים. כל העלויות של היבואן וכך גם הרווח, צריכים להיות בפער שבין המחיר לצרכן למחיר ליבואן. אמור להיות שם מרווח מספק לכך. זה דבר בסיסי בכל ענף, לא מאמין שדווקא בענף הזה זה שונה. גם לקולגה הגרמני שלך יש משרד ומזכירה ועלויות שילוח וכן הלאה ובכל זאת הוא מוכר במחיר הריטייל ולא מוסיף מעליו אפילו יורו אחד.
אני פורש מהדיון הזה כי הוא מתחיל להרגיש לי לא נוח. אני מכבד את כל היבואנים ומכיר להם תודה שנכנסו לתחום המטורף הזה. ברור לי שישנם הרבה קשיים פה בארץ שאין לקולגה הגרמני. אבל שום קושי מהקשיים האלה לא קשור למעמ ואת זה רציתי להבהיר.
כך או כך, אני מאמין שכוחות השוק עושים ויעשו את שלהם.

זה נורא תלוי דויד - יש מוצרים שיכולים להיות במחיר חול ויש כאלו שלא.
יש המון בירוקטריטיות בארץ שגובות כסף רב וזמן רב מהיבואן - שאין באף מדינה אחרת(שאני מכיר).תקנים שמספקים באירופה ובארהב - לא מספקים כאן.
כשאתה קונה מוצר אירופאי בתוך אירופה - מחיר משלוח אפסי .
כשאתה קונה פה - מחיר משלוח לישראל כמו בכל העולם - נהיה הזוי לכל הדעות ולא נראה שזה הולך לעצור.

יש גם עניין של חברות למכירה ישירה. אתה יכול להביא אותן או לא - מה שבטוח שאם תמכור במחיר חול - כסף לא תרוויח.

כולם רוצים למכור יותר(כמותית),מקווה ובטוח שאתה מאמין לזה - בטח היבואנים הקטנים .

Cloudy

חבר משקיען
מעורבות
314
נקודות
63
אתה מקבל חוברת בעברית כפי שמחייב חוק ישראלי וכבל חשמל ישראלי? :D:D:D
צחוק צחוק, יש הרבה ציוד שמיובא לארץ בכמויות גדולות ומגיע עם כבל קומקום ותקע שוקו. גם כן תקן, הא?

michael123

חבר משקיען
מעורבות
1,439
נקודות
113
צחוק צחוק, יש הרבה ציוד שמיובא לארץ בכמויות גדולות ומגיע עם כבל קומקום ותקע שוקו. גם כן תקן, הא?

אני מקווה שהבטחת ליברמן תיצא לפועל ויבטלו את המוסד המיותר הזה, פשוט לא אוהב שמנפנפים כאילו הציוד אודיו שנמכר פה מאושר ע"י מכון התקנים. אז לפעמים מכס דורש אישור, גם אני כשמביא לצריכה פרטית גם נדרש פה ושם, אז מגמגמים משהו.. זה שונה לגמרי מיבואן גדול שמביא למשל טלוויזיות או אותו קומקום, שנדרש מראש למלא ניירת, לדאוג לתקינה, תרגום, תמיכה, מעבדה. בחיאת, מה מכל זה יש?

Dan-Cinemart

עוסק בתחום
מעורבות
1,168
נקודות
113
אני מקווה שהבטחת ליברמן תיצא לפועל ויבטלו את המוסד המיותר הזה, פשוט לא אוהב שמנפנפים כאילו הציוד אודיו שנמכר פה מאושר ע"י מכון התקנים. אז לפעמים מכס דורש אישור, גם אני כשמביא לצריכה פרטית גם נדרש פה ושם, אז מגמגמים משהו.. זה שונה לגמרי מיבואן גדול שמביא למשל טלוויזיות או אותו קומקום, שנדרש מראש למלא ניירת, לדאוג לתקינה, תרגום, תמיכה, מעבדה. בחיאת, מה מכל זה יש?
אני מאוד אוהב לנפנף בזה מיכאל . למעשה אני ברגע זה מנפנף .
אם אתה מעוניין להביא מוצר אחד - לא יבקשו תקן . אם אתה מעוניין למכור יותר מחמש- צריך תקן .
אז מה בדיוק אתה לא אוהב ?
בכלל , הגישה פה ליבואנים - כאילו מרווחים מליונים על מגברים - קצת לא ברורה וחצופה בעניי .
הקלילות הבלתי נסבלת , שמילים לא נעימות נאמרות בפומבי - משהו שאני לא מכיר .
יש לך משהו להגיד/ חושב שמרמים אותך - אתה לא חייב לקנות פה - העולם עצום - תוכל להזמין בלחיצת כפתור מכל מקום בעולם .
אני גם אגיד לך עוד משהו - מבלי להכיר אף אחד מהיבואנים שנמצאים כאן , הקטנים , כמוני . הם עוסקים בתחום הזה - לא מסיבה רציונאלית , עיסקית - הם אוהבים את זה , אוהבים את התחום ועשו את הצעד האמיץ הזה - שאדם הולך אחרי מה שהוא אוהב , למרות שעיסקית - כמעט כל דבר אחר היה כנראה משתלם יותר .
אז כשאתה רושם דבר כזה - לאדם שעושה מה שהוא אוהב - זה פוגע במקומות עמוקים מאוד . גם אנחנו בני אדם , במידה ולא הבנת את זה .

מקווה לימים מלאי אהבת חינם בפורום הזה .
תודה

gds

מושעה
מעורבות
756
נקודות
113
קשור ולא קשור. לפני יומיים ריאינו את אייל שני לרגל זכייתה של תל אביב בעיר הכי כיפית לפי קוראי המגזין טיים אאוט...
כשנשאל למה המחירים במסעדות כל כך יקרים פה בהשוואה לעולם אמר שמעבר למתבקש כמו שכירות גבוהה, ארנונה, כשרות, יש גם את המנטליות הישראלית\יהודית (לפי דבריו) של להרוויח בגדול דבר שפחות בולט בשאר המדינות.
בעבר הייתי בקשר הדוק עם היבואן של סנסוי 'דינמיק 80' למי שזוכר והראה לי במסמכיו רעה חולה באופן כללי בעולם בתחום של הפער בין מחיר המכשיר ביציאה מהמפעל למחיר ללקוח, זה כבר לא קשור ליבואן הישראלי אלא לרעה החולה של חוליות בשרשרת התיווך אמהמה, כעת שיש יצרני בוטיק שיכולים למכור ישירות לנציגיהם בעולם המחירים לא מבטאים זאת כלל.

Dan-Cinemart

עוסק בתחום
מעורבות
1,168
נקודות
113
קשור ולא קשור. לפני יומיים ריאינו את אייל שני לרגל זכייתה של תל אביב בעיר הכי כיפית לפי קוראי המגזין טיים אאוט...
כשנשאל למה המחירים במסעדות כל כך יקרים פה בהשוואה לעולם אמר שמעבר למתבקש כמו שכירות גבוהה, ארנונה, כשרות, יש גם את המנטליות הישראלית\יהודית (לפי דבריו) של להרוויח בגדול דבר שפחות בולט בשאר המדינות.
במקרה התחביב השני שלי הוא בישול וגם למדתי את זה .
המארג׳ן ( לא מארקאפ) בתחום האוכל עומד על פי 5-7.
עולם האודיו - אינו קשור ולא בשום קשר לזה .
מעבר לזה - הסיכון הכי גבוה עיסקית , במדינת ישראל , הוא עיסקי המזון ובמיוחד מסעדות יוקרה - שרובן נסגרות ובערך 10 אחוז שורדות

Audiofreak

עוסק בתחום
מעורבות
1,083
נקודות
113
ערן, אני נאלץ לא להסכים עם כל מה שכתבת.
לגבי הפסקאות הראשונות, היבוא מארהב הוא חלק (קטן לדעתי) משוק ההייאנד הישראלי, ובכל זאת תוספת המעמ חלה כמעט תמיד, לא משנה מה מדינת המקור של הציוד.
לגבי מס הקניה, הרי שזה בוטל מזמן אבל כנראה שהאגדה ממשיכה לחיות (וכך גם התשלום הנוסף)…
לגבי מה שכתבת בפסקה האחרונה אני עוד יותר לא מסכים. כל העלויות של היבואן וכך גם הרווח, צריכים להיות בפער שבין המחיר לצרכן למחיר ליבואן. אמור להיות שם מרווח מספק לכך. זה דבר בסיסי בכל ענף, לא מאמין שדווקא בענף הזה זה שונה. גם לקולגה הגרמני שלך יש משרד ומזכירה ועלויות שילוח וכן הלאה ובכל זאת הוא מוכר במחיר הריטייל ולא מוסיף מעליו אפילו יורו אחד.
אני פורש מהדיון הזה כי הוא מתחיל להרגיש לי לא נוח. אני מכבד את כל היבואנים ומכיר להם תודה שנכנסו לתחום המטורף הזה. ברור לי שישנם הרבה קשיים פה בארץ שאין לקולגה הגרמני. אבל שום קושי מהקשיים האלה לא קשור למעמ ואת זה רציתי להבהיר.
כך או כך, אני מאמין שכוחות השוק עושים ויעשו את שלהם.

אני לא ממקום של רחמים או התבכיינות.. רק עובדות שנוגעות לניהול עסק ומסחר בינ"ל.
1. בארץ יבוא יש תמיד יותר עלויות מבארץ מקור.
קולגה גרמני שמשווק ציוד גרמני בגרמניה לא צריך להשקיע בפרסום למשל. היצרן משקיע.
גם יש לו תערוכה כל שנה שהיצרן ,שמוכר לו ישירות , מדגים את התוצרת עבורו. עלות ההובלה שלו ד"א היא בין רבע לחמישית.
2. לכן להשוות מחיר יבוא ועוד לחור כמו ישראל, לארץ מקור הוא לא הוגן- בטח ובטח שמדובר בכמויות יחסית קטנות.
תבדוק כמה עולה נאמר מג'יקו בגרמניה או אנגליה, כנ"ל כמה עולה טידאל או וילסון בנש בארה"ב ותחזור אלי עם תובנות אחרות כנראה לגבי התמחור בארץ...
3. רק הבהרה- שכתבתי הוצאות יבוא של כל יבואן, התכוונתי להוצאות היבוא בישראל, לא הוצאות פרסום, מזכירה ארנונה וחשמל שכמובן יש לכולם (סביר להניח שבארץ הן יותר גבוהות, אבל לא נכנס לזה)
פשוט ככל שהמוצר המיובא הוא במחיר נמוך יותר, כך קשה יותר לעכל את ההוצאות הנלוות- שבכמויות גדולות הן גבוהות עוד יותר יחסית (מ. תקנים) ולכן יש מוצרים בארץ שימכרו גם ב30% מעל מחיר חו"ל וזה בסדר גמור.
בשורה תחתונה, זה מגוחך להתבכיין על המחירים של ציוד ההיי אנד בארץ שנמכר ברובו במחירים סופר הוגנים בזכות שוק מאוד קטן והיצע מאוד גדול, וכולנו יודעים את האמת לגבי זה... גם אתה דויד היקר.

נערך לאחרונה ב:

gds

מושעה
מעורבות
756
נקודות
113
מעבר לזה - הסיכון הכי גבוה עיסקית , במדינת ישראל , הוא עיסקי המזון ובמיוחד מסעדות יוקרה - שרובן נסגרות ובערך 10 אחוז שורדות
זה שעיסקי מזון נסגרים מהר זה כי הם נפתחים מהר והם לא מספיק טובים כדי לשרוד. אני לא מתווכח עם אייל שני שדיבר על הרצון לעשות מכה של מסעדנים בארץ מה שהרבה פחות נפוץ בחו"ל.
המארג'ין של 5-7 זה גם מופרך כמו שקר שחוזרים עליו הרבה פעמים עד שחושבים שהוא אמת, סתם חזירות ואפשר, אם טובים, להרוויח עם מארג'ין נמוך יותר.
הייתי שמח להתייחסותך להפרש בין מחיר FOB למחיר לצרכן.

Dan-Cinemart

עוסק בתחום
מעורבות
1,168
נקודות
113
זה שעיסקי מזון נסגרים מהר זה כי הם נפתחים מהר והם לא מספיק טובים כדי לשרוד. אני לא מתווכח עם אייל שני שדיבר על הרצון לעשות מכה של מסעדנים בארץ מה שהרבה פחות נפוץ בחו"ל.
המארג'ין של 5-7 זה גם מופרך כמו שקר שחוזרים עליו הרבה פעמים עד שחושבים שהוא אמת, סתם חזירות ואפשר, אם טובים, להרוויח עם מארג'ין נמוך יותר.
הייתי שמח להתייחסותך להפרש בין מחיר FOB למחיר לצרכן.
לא כל כל הבנתי את כוונתך לעניין עיסקי המזון - זה המארג'ן שצריך לנהל מסעדה ברמה גבוהה - וזה לא מפסיק גם- עובדתית - לא שורדות.
אין לזה קשר לעולם האודיו - פשוט ציינת "חזירות של יהודים" - לא אני ציינתי.
אשמח להתייחס לכל דבר ,אם הייתי מבין את השאלה שלך .

אף אחד אגב לא קונה ב FOB- הכולל את מחירי השילוח לנמל המוצא המקומי(אוירי או ימי) - הקנייה מתבצעת ב EXW - שזה אומר מחיר משערי המפעל וכמובן שאינו כולל מס מקומי - בדיוק כמו המחיר המפורסם בארה"ב לצרכן שגם הוא לא כולל מס מקומי אבל כמובן גבוה יותר מהמחיר שאני קונה.

תהיה נקודתי בשאלה שלך - תן דוגמא ,אחרת לא ממש אוכל להתייחס.

Cloudy

חבר משקיען
מעורבות
314
נקודות
63
אני מאוד אוהב לנפנף בזה מיכאל . למעשה אני ברגע זה מנפנף .
אם אתה מעוניין להביא מוצר אחד - לא יבקשו תקן . אם אתה מעוניין למכור יותר מחמש- צריך תקן .
אז מה בדיוק אתה לא אוהב ?
בכלל , הגישה פה ליבואנים - כאילו מרווחים מליונים על מגברים - קצת לא ברורה וחצופה בעניי .
הקלילות הבלתי נסבלת , שמילים לא נעימות נאמרות בפומבי - משהו שאני לא מכיר .
יש לך משהו להגיד/ חושב שמרמים אותך - אתה לא חייב לקנות פה - העולם עצום - תוכל להזמין בלחיצת כפתור מכל מקום בעולם .
אני גם אגיד לך עוד משהו - מבלי להכיר אף אחד מהיבואנים שנמצאים כאן , הקטנים , כמוני . הם עוסקים בתחום הזה - לא מסיבה רציונאלית , עיסקית - הם אוהבים את זה , אוהבים את התחום ועשו את הצעד האמיץ הזה - שאדם הולך אחרי מה שהוא אוהב , למרות שעיסקית - כמעט כל דבר אחר היה כנראה משתלם יותר .
אז כשאתה רושם דבר כזה - לאדם שעושה מה שהוא אוהב - זה פוגע במקומות עמוקים מאוד . גם אנחנו בני אדם , במידה ולא הבנת את זה .

מקווה לימים מלאי אהבת חינם בפורום הזה .
תודה
אני חושב שלא הבנת את הכוונה פה. מכון התקנים גורם בעיקר להוצאות מיותרון ולעיכובים (שהם בתורם גם גורמים ומהווים הוצאות מיותרות) ליבואנים שמתגלגלות בסופו של יום הלאה לצרכן. אז מה הוא לא אוהב? את זה: "אם אתה מעוניין למכור יותר מחמש- צריך תקן". לא באשמתך או באשמת היבואנים, באשמת הרגולציה בארץ.
רק כדי לסבר את האוזן מבלי להפנות אצבע מאשימה לגורם זה או אחר. רסיבר דנון x2600h הוזמן בבלאק פריידיי 2019 מאמזון גרמניה והגיע עד לדלת עבור 2,000 ש"ח. לא מכיר חנות או יבואן בארץ שיכולים למכור במחיר קרוב לזה, גם לא היום שנתיים אחרי. שוב, לא מאשים לא את החנויות ולא את היבואנים. אני גם רואה לא מעט ציוד שהחברה שאני עובד בה קונה ומגיע עם ספקי כח לא מקוריים וכיו"ב. למה? כי להעביר את ספק הכח המקורי תקינה יפגע בתמחור, אז משווקים עם ספק סיני תואם שקיבל תקינה בארץ. זה שיש תקינה אירופאית ממספר ארצות עם חשמל 220v מעניין את הסבתא של מכון התקנים פה. אני משער שאין לי צורך לבדוק מולך כמה עולה לך כשמכולה של ציוד מעוכבת.

רוזי1

חבר משקיען
מעורבות
884
נקודות
113
אחת הסיבות העיקריות הוא מה שכתב GDS, המבט של הישראלי המצוי הוא להתעשר מהר ותכנון לטווח קצר.
אנשים לא מסתכלים על זה כעיסוק לחיים (כמו בארה"ב לדוגמא) אלא עד שידרוג ה BMW

Dan-Cinemart

עוסק בתחום
מעורבות
1,168
נקודות
113
אחת הסיבות העיקריות הוא מה שכתב GDS, המבט של הישראלי המצוי הוא מלהתעשר מהר ותכנון לטווח קצר.
אנשים לא מסתכלים על זה כעיסוק לחיים (כמו בארה"ב לדוגמא) אלא עד שידרוג ה BMW
דוגמאות חברים.
אני שומע ססמאות.

יש פה יבואן שלא מסתכל על זה כעיסוק חיים ? מעניין אותי מאוד ,אם כך,מה הסיבה שבחר בזה.
אני גם בחרתי להביא במאמצים רבים מאוד,כנגד כל שיקול עיסקי הגיוני, מוצרים מחברות למכירה ישירה (חלקם) - צפה לשלם מעט גבוה יותר ממחיר המוצר בחול .לעומת זאת - אם תזמין מחול - תוסיף משלוח ועמלות "התעסקות"- תגיע למחיר דיי זהה.
למה בחרתי בזה?
כדי שאודיו איכותי יהיה נגיש יותר.
ובסוף- הדיבור הוא "יהודי חזיר" - וואלללה הזוי בעניי .
למה להתלונן ? למה לפשפש בכיסים של היבואן ? - תקנה בחול -לחיצת כפתור. באמת לא מבין מה העניין.
אל תשכח עוד דבר - יבואן באירופה - ציוד התקלקל - צריך תיקון - כל מה שהוא צריך לעשות -זה להשליך את המוצר על היצרן - פה זה קצת אחרת .

gds

מושעה
מעורבות
756
נקודות
113
דוגמאות חברים.
אני שומע ססמאות.
יש פה יבואן שלא מסתכל על זה כעיסוק חיים ? מעניין אותי מאוד ,אם כך,מה הסיבה שבחר בזה.
אני גם בחרתי להביא במאמצים רבים מאוד,כנגד כל שיקול עיסקי הגיוני, מוצרים מחברות למכירה ישירה (חלקם) - צפה לשלם מעט גבוה יותר ממחיר המוצר בחול .לעומת זאת - אם תזמין מחול - תוסיף משלוח ועמלות "התעסקות"- תגיע למחיר דיי זהה.
למה בחרתי בזה?
למה להתלונן ? למה לפשפש בכיסים של היבואן ? - תקנה בחול -לחיצת כפתור. באמת לא מבין מה העניין.
אל תשכח עוד דבר - יבואן באירופה - ציוד התקלקל - צריך תיקון - כל מה שהוא צריך לעשות -זה להשליך את המוצר על היצרן - פה זה קצת אחרת .

את צירוף המילים "יהודי חזיר" לא תמצא באף פוסט שלי זו המצאה שלך, פרובוקציה זולה והוצאה בוטה מההקשר ואף לשון הרע.
מה שעשית מלמד על אופייך ואני מקווה שלקוחותיך הפוטנציאלים ילמדו מכך ויזהרו בעתיד מהתקשרויות איתך.

נערך לאחרונה ב:

רוזי1

חבר משקיען
מעורבות
884
נקודות
113
דוגמאות חברים.
אני שומע ססמאות.

למה בחרתי בזה?
ההודעה שלי הייתה בנושא מסעדנות.
אתה הצלחת ברוב טובך להוציא דברים מהקשרם.
כמות היבואנים של ציוד היי אנד אינה מהווה מדגם סטטיסטי מספיק כדי. ךלכרוך אותם בססמאות (לפי דבריך)
דרך אגב, גם באירופה יש עלויות שילוח.
גם אני חושב דמחירי ההי אנד בארץ בדרך כלל טובים לעומת אירופה וארהב, אבל מצד שני הסיכוי שלי לקבל הדגמה של מוצר יקר, בבית ואפילו באולם תצוגה די נמוך. גם זה שווה כסף.

exupgh12

חבר משקיען
מעורבות
3,121
נקודות
113
קורא את השרשור ולא מבין מה המהומה, רוב רובו של ציוד ההיי אנד מתומחר בארץ בצורה יותר מהוגנת ולמה שלא, ניתן למצוא אלטרנטיבה אצל יבואן אחר.

מאז פרצה המגיפה צריכת מוצרי יוקרה והיי אנד חוותה פריחה וביקוש משמעותיים (אנשים מבלים יותר בבית ומפצים על הזמן האבוד), במקביל קשיים בייצור בשל מחסור בייצור חלקים ועובדים במקביל לעלייה הדרמתית בתמחור ההובלה הביאו לעלייה בתמחור המוצרים אצל חלק מהיצרנים, כל אלה אינם עושים חיים קלים לאף יבואן בארץ או בעולם.

נקודה שעבורי חשובה, מעבר למחיר אותי מעניין לא פחות השירות שאותו יבואן נותן - יבואן שמוכר לי "קופסאות" לא מעניין אותי גם אם המוצר שהוא מביא הוא הנחשק ביותר בעיני. לפחות חלק מהיבואנים בארץ נותנים שירות ברמה שאינה מביישת את חו"ל.

הכניסה לכיס של יבואן X או Y היא עיסוק מיותר לחלוטין, במידה והתמחור אינו מתאים למאן דהוא, יתכבד ויפנה ליבואן אחר לאלטרנטיבה או יראה איך הוא מתמודד עם יבוא אישי בעצמו.

Dan-Cinemart

עוסק בתחום
מעורבות
1,168
נקודות
113
את צירוף המילים "יהודי חזיר" לא תמצא באף פוסט שלי זו המצאה שלך, פרובוקציה זולה והוצאה בוטה מההקשר ואף לשון הרע.
מה שעשית מלמד על אופייך ואני מקווה שלקוחותיך הפוטנציאלים ילמדו מכך ויזהרו בעתיד מהתקשרויות איתך.

מי שמכיר אותי - יודע היטב את האופי שלי ויעשה את ההחלטות שלו. עד עכשיו 100 אחוז - מרוצים וכולם חברים.
לא המצאתי אף מילה - ואני מצטט " ישראלים" ,"לעשות מכה" ,"סתם חזירות". - יש לך פירוש אחר ? מוזמן להתנצל ולהגיד אותו או לדבוק בעמדתך. אולי התכוונת לישראלים - לא יהודים ?

אל תצפה,שתגיד מילים כאלו ולא תקבל תגובה - שבמקרה הזה - בסך הכל היוותה כמראה למה שאתה אמרת ולא מעבר.

gds

מושעה
מעורבות
756
נקודות
113
קורא את השרשור ולא מבין מה המהומה, רוב רובו של ציוד ההיי אנד מתומחר בארץ בצורה יותר מהוגנת ולמה שלא, ניתן למצוא אלטרנטיבה אצל יבואן אחר.

מאז פרצה המגיפה צריכת מוצרי יוקרה והיי אנד חוותה פריחה וביקוש משמעותיים (אנשים מבלים יותר בבית ומפצים על הזמן האבוד), במקביל קשיים בייצור בשל מחסור בייצור חלקים ועובדים במקביל לעלייה הדרמתית בתמחור ההובלה הביאו לעלייה בתמחור המוצרים אצל חלק מהיצרנים, כל אלה אינם עושים חיים קלים לאף יבואן בארץ או בעולם.

נקודה שעבורי חשובה, מעבר למחיר אותי מעניין לא פחות השירות שאותו יבואן נותן - יבואן שמוכר לי "קופסאות" לא מעניין אותי גם אם המוצר שהוא מביא הוא הנחשק ביותר בעיני. לפחות חלק מהיבואנים בארץ נותנים שירות ברמה שאינה מביישת את חו"ל.

הכניסה לכיס של יבואן X או Y היא עיסוק מיותר לחלוטין, במידה והתמחור אינו מתאים למאן דהוא, יתכבד ויפנה ליבואן אחר לאלטרנטיבה או יראה איך הוא מתמודד עם יבוא אישי בעצמו.

הנושא הוא אמוציונאלי ללא קשר ליבואן ספציפי פשוט המחירים מטורפים ביחס לתמורה והיבואנים חוטפים את הריקושטים מהלקוחות שרובם בעשירונים שמתקשים להדביק את עליות המחירים בתחום.
אני פשוט לא שוכח ששילמתי פעם על איטרקונקט 'קימבר הירו 1400 ש"ח ושעם לכתו היבואן הראה לי שזה עלה לו 700.

gds

מושעה
מעורבות
756
נקודות
113
מי שמכיר אותי - יודע היטב את האופי שלי ויעשה את ההחלטות שלו. עד עכשיו 100 אחוז - מרוצים וכולם חברים.
לא המצאתי אף מילה - ואני מצטט " ישראלים" ,"לעשות מכה" ,"סתם חזירות". - יש לך פירוש אחר ? מוזמן להתנצל ולהגיד אותו או לדבוק בעמדתך. אולי התכוונת לישראלים - לא יהודים ?

אל תצפה,שתגיד מילים כאלו ולא תקבל תגובה - שבמקרה הזה - בסך הכל היוותה כמראה למה שאתה אמרת ולא מעבר.
אתה מוזמן לחפש את הראיון עם איל שני מלפני יומיים ולראות שהוא אומר שזה משהו ישראלי יהודי, אני בסך הכל ציטטתי.
ההקשרים שעשית בין מילים ממשפטים שונים כדי ליצור את הביטוי האנטישמי ולייחס אותו לי מראה על פגם באופייך, אין לי שום הסבר אחר.
להגיד שלדרוש מחירים חזיריים פה בארץ זה כמו להגיד שהישראלים נוהגים כמו חיות, אין בזה ולו כלום למצג השיקרי שיצרת.

Dan-Cinemart

עוסק בתחום
מעורבות
1,168
נקודות
113
אז למעשה אתה מפנה את האשמה לאיל שני ?
מעניין .
מה הקשר לאנטישמיות ? לא חושב שאתה רוצה לחסל יבואנים.לאן הלכת ?

רק חושב שניסית להציג אותם כחזירים - מה ציפית ?
אם זה היה נכון - הייתי שותק .
אבל כשזה כל כך לא נכון- לא אשתוק לעולם .

זה אגב עדות לאופי שלי - רודף
צדק ולא שותק כשנעשה עוול לי ולקבוצה שאני שייך אליה .

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור