תמחור ציוד אודיו

zariel

חבר משקיען
מעורבות
718
נקודות
113
שלום לחברי הפורום
רוב ציוד האודיו שאנו רוכשים
מיובא מחו"ל,לדוגמה
פריט מסויים מתומחר ב 5000 דולר,
אצלנו החישוב x שער הדולר + מע"מ הובלה וכו',
האם לאותו הצרכן בחו"ל עולה המוצר
מינוס ההובלה בלבד,
או שיש עוד מרכיבים המוזילים לו את המוצר,

DavidGil

חבר משקיען
מעורבות
1,883
נקודות
113
שלום לחברי הפורום
מיובא מחו"ל,לדוגמה
מינוס ההובלה בלבד,
כן. יש הבדל. לפי שיטת החישוב שלך יש מע״מ כפול וליתר דיוק מע״מ ישראלי על המחיר כולל מע״מ במדינת המוצא.
במחירון שאתה מכיר ומשווה אליו (מחירון ריטייל) במדינת המוצא, המחיר כולל מעמ לצרכן.
המחירים ליבואן הישראלי נגזרים ממחירון אחר (אקספורט) שאינו מכיל את רכיב המעמ המקומי במדינת המוצא.
לכן, חישוב של מחירון ריטייל פלוס מעמ ישראלי הוא המצאה חביבה שהשתרשה פה מדורי דורות אצל היבואנים הישראליים, כנראה בגלל שקל להסביר אותה, הרי מעמ כולם משלמים.

רוזי1

חבר משקיען
מעורבות
884
נקודות
113
שלום לחברי הפורום
מיובא מחו"ל,לדוגמה
מינוס ההובלה בלבד,
מי זה ״אצלנו״?
לא מכיר כזאת חנות

tomertsin

מושעה
מעורבות
2,203
נקודות
113

robo7

אוהב את התחום
מעורבות
86
נקודות
28
אם מיוצר בחול טורקיה או בחול הונגריה
הצרכן בחול לונדון לא צריך לשלם הובלה ?

michael123

חבר משקיען
מעורבות
1,439
נקודות
113
כן. יש הבדל. לפי שיטת החישוב שלך יש מע״מ כפול וליתר דיוק מע״מ ישראלי על המחיר כולל מע״מ במדינת המוצא.
במחירון שאתה מכיר ומשווה אליו (מחירון ריטייל) במדינת המוצא, המחיר כולל מעמ לצרכן.
המחירים ליבואן הישראלי נגזרים ממחירון אחר (אקספורט) שאינו מכיל את רכיב המעמ המקומי במדינת המוצא.
לכן, חישוב של מחירון ריטייל פלוס מעמ ישראלי הוא המצאה חביבה שהשתרשה פה מדורי דורות אצל היבואנים הישראליים, כנראה בגלל שקל להסביר אותה, הרי מעמ כולם משלמים.

יבואן מקבל הנחה על מחירון הזה.
חלק מקבלים ישר 40%, חלק צריכים לעמוד ביעדים.
בנוסף, יש הבדל אם אתה מייבא מקפריסין או למשל מדנבר קולורדו. היום גם הובלה יקרה יותר יחסית למה שהיה לפני קורונה.

Dan-Cinemart

עוסק בתחום
מעורבות
1,168
נקודות
113
שלום לחברי הפורום
מיובא מחו"ל,לדוגמה
מינוס ההובלה בלבד,

אם אתה מתכוון בארה״ב אז המחיר לא כולל מס מקומי ( כל מרינה והמס שלה ) . מס מקומי = מעמ שלנו .
כשאתה רואה מחיר בארהב - המחיר הרישמי ללקוח המקומי הוא המחיר הנקוב + מס מקומי ( לא נקוב במחיר שאתה רואה אבל הלקוח משלם אותו בעת הרכישה בעת שרוכש והסכום. נגזר לפי המיקום )

באירופה לרוב - המחיר כולל מס מקומי - מעמ .גם אתה זה צריך לבדוק .
יש גם מדינות שאין שום מס מקומי - לדוגמא פורטוגל

Dan-Cinemart

עוסק בתחום
מעורבות
1,168
נקודות
113
לא נכון

DavidGil

חבר משקיען
מעורבות
1,883
נקודות
113
זה היה תמציתי באופן קצת חשוד.
אז אני גם מנמק: זה כן נכון.
לא צריך ללכת רחוק, כל אחד עשה פעם עסקה באמזון או אתר דומה וראה איך המעמ המקומי מנוכה בתשלום, ומוסף פה בארץ, כך שלגבי רכיב המעמ יש תשלום אחד ולא שניים.

Dan-Cinemart

עוסק בתחום
מעורבות
1,168
נקודות
113
זה היה תמציתי באופן קצת חשוד.
אז אני גם מנמק: זה כן נכון.
לא צריך ללכת רחוק, כל אחד עשה פעם עסקה באמזון או אתר דומה וראה איך המעמ המקומי מנוכה בתשלום, ומוסף פה בארץ, כך שלגבי רכיב המעמ יש תשלום אחד ולא שניים.
דוד יקר ,
המחיר בארהב לא כולל מעמ / מס מקומי - נקודה סוף פסוק . בדוק אותי .

להבדיל מרוב המדינות מאירופה .
סורי על התמציתי - יש דברים שהם שחור - לבן . מחילה

DavidGil

חבר משקיען
מעורבות
1,883
נקודות
113
דוד יקר ,
המחיר בארהב לא כולל מעמ / מס מקומי - נקודה סוף פסוק . בדוק אותי .

להבדיל מרוב המדינות מאירופה .
סורי על התמציתי - יש דברים שהם שחור - לבן . מחילה
אה, אתה מדבר ספציפית על ארהב?
אני דיברתי על שאר העולם.
מחילה, עד לשניה הזאת לא ידעתי שיש בכלל אודיו בארהב. טוב, החכמתי.
(ורק למען הסר ספק, שנינו כנראה מסכימים שגם ביבוא מארהב היבואן לא משלם את המס המקומי אלא רק מעמ בארץ).

נערך לאחרונה ב:

Dan-Cinemart

עוסק בתחום
מעורבות
1,168
נקודות
113
אה, אתה מדבר ספציפית על ארהב?
אני דיברתי על שאר העולם.
מחילה, עד לשניה הזאת לא ידעתי שיש בכלל אודיו בארהב. טוב, החכמתי.
חחחחחחחח.... למה ככה ?
האיש אמר ״ דולר ״ . רשמתי גם שבאירופה לא ככה .
הכל באהבה . מתנצל על התשובה הקשיחה .
אני מדבר בשם עצמי וחשוב לי להיות ולהראות כהוגן .
תודה

DavidGil

חבר משקיען
מעורבות
1,883
נקודות
113
חחחחחחחח.... למה ככה ?
האיש אמר ״ דולר ״ . רשמתי גם שבאירופה לא ככה .
הכל באהבה . מתנצל על התשובה הקשיחה .
אני מדבר בשם עצמי וחשוב לי להיות ולהראות כהוגן .
תודה
אני חושב שהיבואנים בארץ רובם ככולם רציניים והוגנים.
לא מכיר אותך, אבל גם אתה נשמע כזה.
אני ממש לא מקנא ביבואנים בארץ, שוק קטנטן, עלויות ומיסוי גבוה וסביבת מחיה די קשה של לקוחות.
בנסיבות האלה צריך לשמור על שולי רווח נורמליים בשביל להתפרנס. אומרים מעמ אבל בעצם מנסים להתארגן על רווח נורמלי. זה ממש בסדר מבחינתי.
(לא כולל יבואנים מאמריקה שהם צדיקים גמורים בהגדרה).
בקיצור דן, שתפתח בנתניה תרים זיקוק, נבוא לבקר.

Dan-Cinemart

עוסק בתחום
מעורבות
1,168
נקודות
113
אני חושב שהיבואנים בארץ רובם ככולם רציניים והוגנים.
לא מכיר אותך, אבל גם אתה נשמע כזה.
אני ממש לא מקנא ביבואנים בארץ, שוק קטנטן, עלויות ומיסוי גבוה וסביבת מחיה די קשה של לקוחות.
בנסיבות האלה צריך לשמור על שולי רווח נורמליים בשביל להתפרנס. אומרים מעמ אבל בעצם מנסים להתארגן על רווח נורמלי. זה ממש בסדר מבחינתי.
(לא כולל יבואנים מאמריקה שהם צדיקים גמורים בהגדרה).
בקיצור דן, שתפתח בנתניה תרים זיקוק, נבוא לבקר.
ברור איש . אני כבר 8 שנים פה . התרחבנו פשוט - אעדכן את כולם . תודה רבה

Cloudy

חבר משקיען
מעורבות
314
נקודות
63
שאלת תם ליבואנים: על ציוד אודיו יקר שאתם מיבאים במשורה אתם גם נאלצים לשלם פרוטקשן ולסבול עיכובים במכון התקנים?

michael123

חבר משקיען
מעורבות
1,439
נקודות
113
שאלת תם ליבואנים: על ציוד אודיו יקר שאתם מיבאים במשורה אתם גם נאלצים לשלם פרוטקשן ולסבול עיכובים במכון התקנים?

אתה מקבל חוברת בעברית כפי שמחייב חוק ישראלי וכבל חשמל ישראלי? :D:D:D

Audiofreak

עוסק בתחום
מעורבות
1,083
נקודות
113

מחיר MSRP בארה"ב אינו כולל מע"מ. גם ביפן יש פרסומים של מחיר לפני מס.
בארה"ב משלמים מע"מ שונה בכל מדינה והוא נגבה מעל המחיר שרשום על המדף, זו הסיבה של מחיר חו"ל + מע"מ בארץ .
ד"א, זו לא המצאה של אף אחד, היו מוסיפים אותה תמיד כי היה מס קניה של 15% אז נח היה להגיד מחיר חו"ל + מע"מ במקום להיכנס לסיבה האמיתית לתוספת.
ציוד מאירופה אכן מתומחר כולל מע"מ ולא חובה להוסיף מע"מ גם בארץ,אלא רק את עלויות היבוא והתפעול של כל עסק באשר הוא. (שהם לא רק שילוח, אלא גם מכון תקנים, משרד תקשורת, עמלות העברות כספים וכו.. )

DavidGil

חבר משקיען
מעורבות
1,883
נקודות
113
מחיר MSRP בארה"ב אינו כולל מע"מ. גם ביפן יש פרסומים של מחיר לפני מס.
בארה"ב משלמים מע"מ שונה בכל מדינה והוא נגבה מעל המחיר שרשום על המדף, זו הסיבה של מחיר חו"ל + מע"מ בארץ .
ד"א, זו לא המצאה של אף אחד, היו מוסיפים אותה תמיד כי היה מס קניה של 15% אז נח היה להגיד מחיר חו"ל + מע"מ במקום להיכנס לסיבה האמיתית לתוספת.
ציוד מאירופה אכן מתומחר כולל מע"מ ולא חובה להוסיף מע"מ גם בארץ,אלא רק את עלויות היבוא והתפעול של כל עסק באשר הוא. (שהם לא רק שילוח, אלא גם מכון תקנים, משרד תקשורת, עמלות העברות כספים וכו.. )
ערן, אני נאלץ לא להסכים עם כל מה שכתבת.
לגבי הפסקאות הראשונות, היבוא מארהב הוא חלק (קטן לדעתי) משוק ההייאנד הישראלי, ובכל זאת תוספת המעמ חלה כמעט תמיד, לא משנה מה מדינת המקור של הציוד.
לגבי מס הקניה, הרי שזה בוטל מזמן אבל כנראה שהאגדה ממשיכה לחיות (וכך גם התשלום הנוסף)…
לגבי מה שכתבת בפסקה האחרונה אני עוד יותר לא מסכים. כל העלויות של היבואן וכך גם הרווח, צריכים להיות בפער שבין המחיר לצרכן למחיר ליבואן. אמור להיות שם מרווח מספק לכך. זה דבר בסיסי בכל ענף, לא מאמין שדווקא בענף הזה זה שונה. גם לקולגה הגרמני שלך יש משרד ומזכירה ועלויות שילוח וכן הלאה ובכל זאת הוא מוכר במחיר הריטייל ולא מוסיף מעליו אפילו יורו אחד.
אני פורש מהדיון הזה כי הוא מתחיל להרגיש לי לא נוח. אני מכבד את כל היבואנים ומכיר להם תודה שנכנסו לתחום המטורף הזה. ברור לי שישנם הרבה קשיים פה בארץ שאין לקולגה הגרמני. אבל שום קושי מהקשיים האלה לא קשור למעמ ואת זה רציתי להבהיר.
כך או כך, אני מאמין שכוחות השוק עושים ויעשו את שלהם.

ronensud

חבר משקיען
מעורבות
737
נקודות
113
המחירים בארץ ברוב המוחלט של המקרים בהם נתקלתי הוא הוגן ביותר ולעיתים מעולה ממש.
מטריד יותר מה שקורה בשוק היד 2, תופעה שלא נתקלתי בה באף תחביב באף מקום- הזניה מוחלטת של הענף.

ronensud

חבר משקיען
מעורבות
737
נקודות
113
ערן, אני נאלץ לא להסכים עם כל מה שכתבת.
לגבי הפסקאות הראשונות, היבוא מארהב הוא חלק (קטן לדעתי) משוק ההייאנד הישראלי, ובכל זאת תוספת המעמ חלה כמעט תמיד, לא משנה מה מדינת המקור של הציוד.
לגבי מס הקניה, הרי שזה בוטל מזמן אבל כנראה שהאגדה ממשיכה לחיות (וכך גם התשלום הנוסף)…
לגבי מה שכתבת בפסקה האחרונה אני עוד יותר לא מסכים. כל העלויות של היבואן וכך גם הרווח, צריכים להיות בפער שבין המחיר לצרכן למחיר ליבואן. אמור להיות שם מרווח מספק לכך. זה דבר בסיסי בכל ענף, לא מאמין שדווקא בענף הזה זה שונה. גם לקולגה הגרמני שלך יש משרד ומזכירה ועלויות שילוח וכן הלאה ובכל זאת הוא מוכר במחיר הריטייל ולא מוסיף מעליו אפילו יורו אחד.
אני פורש מהדיון הזה כי הוא מתחיל להרגיש לי לא נוח. אני מכבד את כל היבואנים ומכיר להם תודה שנכנסו לתחום המטורף הזה. ברור לי שישנם הרבה קשיים פה בארץ שאין לקולגה הגרמני. אבל שום קושי מהקשיים האלה לא קשור למעמ ואת זה רציתי להבהיר.
כך או כך, אני מאמין שכוחות השוק עושים ויעשו את שלהם.
דויד יקירי,
בתכלס מה שמעניין אותנו זו השורה התחתונה.
אם היבואן מצהיר שהוא מוכר במחירי חו''ל, המחיר של המוצר בארץ צריך להיות 1:1 זהה למחיר המוצר, בהנחה שמדובר במוצר ארופאי.
יש יבואנים שמוכרים אף בפחות מכך.
אתה מכיר אותם כמוני :מנצח:
ומניסיוני הצנוע- ככל שמחיר המוצר עולה, המחירים טובים יותר ביחס לחול, לפעמים באופן משמעותי.

חוצמזה שתהיה לך שנה מעולה :)

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור