תחרות: צלמו את מערכת האנלוג שלכם וזכו במגבר פונו איכותי!

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,266
נקודות
113

מלכיאל

אוהב את התחום
מעורבות
3
נקודות
8
http://www.dtown.co.il/forum/members/מלכיאל-albums-הסט-אפ-האהוב-של-ניסן.html

מקווה שזה תקין הלינק הזה

כשהייתי בן 12 GNR (אקסל רוז סלאש וכל החבורה העליזה הזו) הופיעו בפארק הירקון - בדרך פלא אמא שלי אישרה לי ללכת יחד עם בן דודי המתופף שהיה גדול ממני בכמה שנים להופעה - במקביל דאגתי שיקליטו לי את השידור ברדיו (כן, כן... הם שדרו את זה) על קסטה... נראה לי שפה איפשהו זה התחיל כל הסיפור עם מוסיקה ורמקולים

מאוחר יותר חוויתי אכזבה גדולה בימים שלכולם הייתה מערכת Mini Aiwa ולי היה דאבל קאסט של סאניו

בהזדמנות ירשתי מגיסי האהוב ששם לב למצוקה הקשה שלי, רמקולים מעולים ועצומים של Seas שחברתי להם את המגבר העתיק של ההורים מהסלון

מתישהו בימי התיכון שדרגתי למגבר של Technics והוספתי גם בעצתו של אותו הגיס EQ 30 ערוצים של Alesis - שהיום משמש את הבן של אותו הגיס :)

כשהתחתנתי הרמקולים שלי (mission 705 - זה משהו כמו 1מטר וחצי לרמקול) היו גדולים מידי עבור הסלון ועבור אשתי האהובה - בגלל שיקולי משכנתא החלטתי לבנות בעצמי במקום לשדרג למשהו שימצא חן בעיניי וגמרתי בקטגוריה של ה20,000 עד 100,000

:)

נכון להיום יש לי בערך 500 דיסקים
שומע ושמעתי עד היום הרבה סגנונות - לאחרונה נכנסתי גם לקלאסית
אוהב מאד לאסוף תקליטי ג'אז - באזורים האלו אני אפילו מתמצא די טוב בהוצאות וכל מיני נישות
מחזיק בסביבות ה-300 תקליטים 50/50 רוק קלאסי מול ג'אז

קונה באינטרנט דברים שלא משיג פה (discogs.com או popmarket.com)

ברמת הסטריו - אסור לי לקנות כלום עד ראש השנה הקרוב לפי התקציב המשפחתי ביחד עם שקלול מחיר מזון לתינוקות וטיטולים

אשמח להתהדר במוצר ישראלי כחול לבן

יאסו

ניסן

YORAMGROS

אוהב את התחום
מעורבות
157
נקודות
43
www.dtown.co.il/forum/members/yoramgros-albums
את הפטפון הראשון שלי (BSR) שחובר לרסיבר של NIKO ורמקולים פיליפס רכשתי 1970 וחשבתי שאני בגג העולם.
כל אגורה שהצלחתי לחסוך הלכה לרכישת תקליטים.לא עבר שבוע שלא רכשתי תקליט,כל זה עד הופעת הCD וכמו רבים שזנחו את התקליט גם אני התפעלתי מהפלא ועברתי לרכישה מסיבית של תקליטורים הכיף היה גדול אבל היה חסר משהו שאז לא ידעתי להגדירו.
אוסף התקליטורים הלך וגדל ועל אף שהיתי מרוצה מאד הרגשתי שחסרה לי ההתעסקות עם תקליטים, והחלטתי לשלב את שני הפורמטים במקביל זה ממשיך עד היום כאשר התקליט מוביל והתקליטור כהשלמה.
יום נהדר לכולם

Tamir Ivan

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
206
נקודות
43
המערכת האנלוגית שלי מורכבת בעיקר מפטיפון ימאהה מלפני כ- 40 שנה שעובד כמו סוס.
לאחרונה החלפתי גומיה ומחט.
הלה מחובר לרסיבר קו"ב.
אני מפעיל הפטיפון בעיקר כדי להנות מהמבטים המשתאים של הילדים ולהעלות זיכרונות ילדות מתקליטים נשכחים.

http://www.dtown.co.il/forum/members/tivan-albums-המערכת-שלי.html

arye.gur

חבר משקיען
מעורבות
882
נקודות
113
www.dtown.co.il/forum/members/yoramgros-albums
את הפטפון הראשון שלי (BSR) שחובר לרסיבר של NIKO ורמקולים פיליפס רכשתי 1970 וחשבתי שאני בגג העולם.
כל אגורה שהצלחתי לחסוך הלכה לרכישת תקליטים.לא עבר שבוע שלא רכשתי תקליט,כל זה עד הופעת הCD וכמו רבים שזנחו את התקליט גם אני התפעלתי מהפלא ועברתי לרכישה מסיבית של תקליטורים הכיף היה גדול אבל היה חסר משהו שאז לא ידעתי להגדירו.
אוסף התקליטורים הלך וגדל ועל אף שהיתי מרוצה מאד הרגשתי שחסרה לי ההתעסקות עם תקליטים, והחלטתי לשלב את שני הפורמטים במקביל זה ממשיך עד היום כאשר התקליט מוביל והתקליטור כהשלמה.
יום נהדר לכולם

גם לי היה בזמנו BSR NIKKO ו- PHILIPS.... זה היה לפני 44 שנים... עד אז השתמשתי במגברי קיט שהיו נפוצים בארץ האחרון היה SG. בשלב מסוים הבנתי שהמגברים האלה הם סתם קשקוש וקניתי את המגבר הראשון שלי - NIKKO. ההבדל בינו לבין ה SG היה מדהים ואני הפנמתי שיש משמעות לאיכות המוצרים.

מספר שנים אח"כ הכרתי את בני מאודיופיל והוא , לאחר שעות ששרפתי אצלו העצים בי מאוד את הגישה האודיופילית. אחד
השינויים שהוא עשה במערכת שלי זה החלפת הזרוע המקורית ב טורנס בזרוע של MISSION - שינוי מדהים.

עברו עוד כמה שנים והכרתי את אילן טמיר. למרות שאתם מתים לדעת לאיזה שינויים הוא הביא אותי - אני נחוש בדעתי שלא לספר!!!! אולי פה ושם....

אריה

nkorah

חבר משקיען
מעורבות
75
נקודות
28
ירון, ה- Proac שלך מסתדרים עם ה- audiolab?!
אני חובב מושבע של Audiolab וכבר עברו אצלי A, S, S+P ו- כרגע Q+2M שהם כנראה סוף דרכי בתחום ההגברה.
אני מאוד מאוד אוהב רמקולים של Proac וניסיתי אצלי כבר אי אלו צירופים (מודה שלא את זה שלך, אבל 4-5 אחרים בוודאי) והשעור שלמדתי הוא שהרמקולים של Proac לא מסתדרים עם הגברה של Audiolab.

מסתבר שהשיעור לא מוחלט - מעניין. אשמח מאוד לשמוע!

כל הצירופים שניסיתי נשמעו מפורטים להפליא, ועם במה רחבה ומדוייקת עד דמעות (שזה מה שאני אוהב, ולכן אוהב את המוצרים של כל חברה בנפרד), אבל קרים ויבשים עד דמעות מסוג אחר...
:)

nkorah

חבר משקיען
מעורבות
75
נקודות
28
טוב גם אני :)

http://www.dtown.co.il/forum/members/nkorah-albums-niv-korah-stereo.html

האמת, זהו הפטיפון הראשון שהיה לי. אמא שלי קנתה אותו כשעוד הייתי ילד, וכשכולם עברו לדיסקים, אני נשארתי איתו. היו לי כמובן עוד כמה פטיפונים, עוד לנקו, ושני TD160 ומחרשה אחת מתוצרת JVC. זה בסדר, בימי המחרשה, הטעם המוסיקלי שלי לא היה משהו :O

Lenco נוסף מאותו הסוג מפורק כרגע, וממתין לי שיהיה לי זמן לבנות אותו מחדש. תמונות, כשיהיו (ורד)

השילוב בין ה- Audiolab ל- Mission הוא נהדר. בהחלט יש מקום לשיפור, אבל הצליל בחדר הספציפי שלי מצויין ואני חי איתו היטב ובאושר.

ותקליטים נאספים כל הזמן. כרגע כ- 450 דיסקים וכ- 1200-1300 תקליטים כחציים קלאסיים והשאר רוק, פופ, ג'אז ועבריים.

nkorah

חבר משקיען
מעורבות
75
נקודות
28
טוב גם אני :)

http://www.dtown.co.il/forum/members/nkorah-albums-niv-korah-stereo.html

האמת, זהו הפטיפון הראשון שהיה לי. אמא שלי קנתה אותו כשעוד הייתי ילד, וכשכולם עברו לדיסקים, אני נשארתי איתו. היו לי כמובן עוד כמה פטיפונים, עוד לנקו, ושני TD160 ומחרשה אחת מתוצרת JVC. זה בסדר, בימי המחרשה, הטעם המוסיקלי שלי לא היה משהו :O

Lenco נוסף מאותו הסוג מפורק כרגע, וממתין לי שיהיה לי זמן לבנות אותו מחדש. תמונות, כשיהיו (ורד)

השילוב בין ה- Audiolab ל- Mission הוא נהדר. בהחלט יש מקום לשיפור, אבל הצליל בחדר הספציפי שלי מצויין ואני חי איתו היטב ובאושר.

ותקליטים נאספים כל הזמן. כרגע כ- 450 דיסקים וכ- 1200-1300 תקליטים כחציים קלאסיים והשאר רוק, פופ, ג'אז ועבריים.

וממתינים בקוצר רוח לפטיפון המשופץ:

IMG_20140208_190122.jpg

IMG_20140111_121802.jpg

ולמי ששואל למה לא מומלץ לקנות ראש לפני הזרוע (ובטל שלא לפני הפטיפון) - אין לי מה לעשות עם זה :O

IMG_20140111_122011.jpg

תמונות מצורפות

• IMG_20140208_190122.jpg
    IMG_20140208_190122.jpg
    KB 158.7 · צפיות: 677
  • IMG_20140111_121802.jpg
    IMG_20140111_121802.jpg
    KB 169.4 · צפיות: 644
  • IMG_20140111_122011.jpg
    IMG_20140111_122011.jpg
    KB 158.5 · צפיות: 636

liorkoren

מנהל
צוות האתר
מעורבות
666
נקודות
113
חברים, להזכירכם, מועד השתתפות אחרון בתחרות הוא מחר ב-10:00 בבוקר. שיהיה בהצלחה!

Sigma

עוסק בתחום
מעורבות
15
נקודות
18
וממתינים בקוצר רוח לפטיפון המשופץ:

צפה בקובץ המצורף 17681

צפה בקובץ המצורף 17682

ולמי ששואל למה לא מומלץ לקנות ראש לפני הזרוע (ובטל שלא לפני הפטיפון) - אין לי מה לעשות עם זה :O

צפה בקובץ המצורף 17683

ה 103 יהיה כבד מדיי בשביל ה Black widow
זו זרוע low mass

nkorah

חבר משקיען
מעורבות
75
נקודות
28
ה 103 יהיה כבד מדיי בשביל ה Black widow
זו זרוע low mass

בדיוק - ולכן רצוי קודם פטיפון, ובכל מקרה קודם זרוע ובסוף ראש.
מישהו צריך dl103?
:משתומם:

itz56

אוהב את התחום
מעורבות
30
נקודות
28
הלינק למערכת שלי:
http://www.dtown.co.il/forum/members/itz56-albums-המערכת-של-מוסקו.html

אני התחלתי באנלוג בתקופת לימודי הנדסת חשמל באוניברסיטה לפני כ 16 שנה,
היה לי פטיפון שירשתי מאחי הגדולים תחת חברה "ידועה" בשם הילטון (כן לא המלון)
כשסיימתי את לימודי ההנדסה בטיול משפחתי לשוודיה הבאתי בייבוא אישי (במזוודה) פרוג'קט שהיה
בשבילי שיא הריגוש, כמובן ששנה אחרי שנכנסתי לחנות פיוז וראיתי את המרנטז לא היססתי לדקה וקניתי אותו.
מדי שבוע השיא היה לבקר בחור השחור או לקנות מאיזה קיבוצניק בדרום (דרך אגב קנייה מצויינת)
משם לפה הגעתי לאוסף של כמה מאות משומשים וכמה עשרות חדשים שקניתי במסעותי בחו"ל (ונסעתי הרבה מטעם העבודה)
סה"כ תחביב נחמד.
אבל גוזל הרבה כסף וזמן, לדוגמא אני תקוע כבר הרבה זמן עם צליל שריקה,
שכל פעם שעולה יחד עם השיר אני מתחיל לחפש תחביב אחר (ואומר לעצמי הנה אני מוכר את המערכת והתקליטים בשקל),
אני מקווה שאם יתפנה לי זמן בקרוב אצא לחיפוש ישועה ולתיקון התקלה.
כמובן שאם אזכה בפונו זה יפתור עבורי את כל התקלות והניצוץ יחזור לחיי :)

נו אז מה אוסיף, תחביב שצריך עבורו- זמן, כסף, סבלנות והשקעה.
אבל לנגן תקליט הוא חוויה לנשמה- אין מה לעשות.

נערך לאחרונה ב:

slavazh

אוהב את התחום
מעורבות
1
נקודות
18
פטיפון:
טוב אז ככה, הסיפור שלי לדעתי קצת שונה מכל שאר הסיפורים כאן מהסיבה הפשוטה שאצלי הפטיפון הוא לא השחקן הראשי, חשוב אבל לא ראשי.
הכל מתחיל אצלי בדיוק כמו אצל כולם מההורים שלי. כמו רוב הילדים היהודים בברה״מ לשעבר הוריהם שלי נשלחו ללמוד מוסיקה, אך בניגוד לרוב הילדים שפיתחו יחסי אהבה שנאה למוסיקה, ההורים שלי פיתחו יחסי אהבה. לשניהם שמיעה אבסולוטית, שניהם מנגנים על שני כלים, שניהם שרים, לשניהם יש לפחות שש שנים של הסכלה מוסיקלית והכי חשוב שניהם אוהבים מאוד מוסיקה.
נולדתי לתוך בית שבו אוהבים ומנגנים מוסיקה, אם נדבר על המדיה אז מה שהיה בבית זה הרבה מאוד תקליטים וקצת סלילים. עד כמה שאני זוכר הפטיפון תמיד ניגן וטייפ הסלילים תמיד התקלקל.
מי שנולד עד אמצע שנות השמונים בברה״מ לשעבר מכיר את הסרטים המצוירים שהסובייטים יצרו, סרט מצויר באורך של כרבע שעה עם לפחות ארבע שירים קצרים המעודדים כל מני ערכים חינוכיים כמו חברות ועזרה לזולת. יש לציין שהטקסטים והמוסיקה לתכנים האלו נכתבה על ידי מיטב המקצוענים שהיו בתקופה זו בברה״מ.
אז מה הקשר של פטיפון לכל זה? אז בדיוק כמו היום בימי יובל המבולבל, תוכן הילדים הזה יצר ביקוש אצל הילדים כולל אותי, בגלל שהיה מדובר בשנות השמונים ומכשירי DVD,VHS... וכו׳ לא היו נפוצים האלטרנטיבה הייתה תקליטים. ההורים שלי לא רצו שאני אהרוס להם את הפטיפון היקר בסלון וכדי שאני לא אפריע להם עם המוסיקה שלי הוחלט לקנות לי פטיפון נייד. מן מזוודה כזו שמתפרקת לשניים חצי אחד רמקול והחצי השני מנוע, וככה למעשה קיבלתי את הפטיפון הראשון שלי עם ספריית תקליטים פרטית.
בתחילת שנות ה-90 עלינו לארץ, וכמובן שההורים שלי החליטו שהרבה יותר חשוב להביא איתם בגדים וכל מיני דברים אחרים וכמובן שפטיפון עם תקליטים לא היה אחד הדברים האלו ולכן כל הספרייה שלי נשארה מאחור. מכאן יעברו עוד כ-15 שנים עד שאני אשמע פטיפון וארצה אחד.
אני זוכר את זה כאילו זה היה אתמול, טוב לא ממש אבל זה נשמע נחמד. השנה: 2005, המקום כפר מכבייה, חדר הדגמה של יאיר תמם, אלקטרוניקה של בל-קאנטו ופטיפון. החדר הזה יצר עליי כזה רושם של וואו, שאני לא חושב שאיזה שהוא חדר, באיזושהי תערוכה שהייתי בה יצר רושם כזה.
חלפו עד כמה שנים ואני עדיין בלי פטיפון, וכל הזמן מתלבט לקנות או לא לקנות. לבסוף לפני שנתיים, חבר מעבודה שיש לו כמה פטיפונים בבית ושמע על ההתלבטות שלי בשיחת מסדרון החליט להביא לי פטיפון אוטומטי של B&O. הוא אמר קח תנסה, לא ילך תחזיר, ילך או שתשפץ אותו כי הוא לא במצב הכי טוב או שתקנה. וכך היה אחרי חודשיים עם ה-B&O קניתי לין מיד שנייה ומאז יש לי פטיפון.
בגלל שהפטיפון הוא לא השחקן העיקרי במערכת שלי, החלטתי שאני קונה ותקליטים חדשים בלבד שיש לי כבר עותק דיגיטלי שלהם ואני כל כך אוהב את הדיסק שאני חייב כזה בתקליט.

אז לאחר שבלבלתי את המוח לכולם נעבור לתמונות.

stereophile

חבר משקיען
מעורבות
63
נקודות
28
יאללה, ברגע האחרון :O

http://www.dtown.co.il/forum/members/stereophile-albums-הסט-אפ-שלי.html

אל פטיפון נחשפתי לראשונה בתור ילד, בבית של ההורים במערכת שהיתה לנו בסלון.
תמיד ריתק אותי המכשיר הזה ונהניתי מהצלילים שבקעו מהמערכת הצנועה דאז.

לפני כ 8 שנים, התעורר בי הרצון לחזור לאנלוגי ולייצר/לשחזר אוסף תקליטים גם של אבי וגם כזה שייקלע לטעמי.

מאז עברתי אולי איזה 10 פטיפונים, בכל מני רמות וגיליתי שההשקעה בכל רכיב בפטיפון חשובה.
היו לי פטיפונים עם כל סוגי ההנעות כולל Technics 1200, Thorens 145, Thorens 125, Project Debut 3.
כיום אני שומע בלנקו L75 שבנה עבורי בחור מדהים (ולדימיר מפ"ת מי שמכיר).

התקליטים, הם אלו שפתחו את עייני אל הצליל האנלוגי, הנכון והטבעי כמו שכיף לשמוע בפטיפון טוב, ככל שעליתי ברמה של הפטיפון אז עולמות נוספים התגלו, לגבי מה ניתן להוציא מהתקליט.

היום אוסף התקליטים הוא גדול ומגוון וכולל המון תקליטים קלאסים, רוק קלאסי, ישראלי.

אני לא מאלו שייטענו שאנלוג טוב יותר מדיגיטל, אלא חושב שזה נכון במקרים מאוד פרטניים ותלוי הקלטה/הדפסה/סט-אפ.

בסה"כ נהנה מאוד משתי העולמות ומהאפשרות לשמוע תקליטים.

יום טוב,
יובל

נערך לאחרונה ב:

yaron_h

חבר מתחיל
מעורבות
0
נקודות
1
הי nkorah,
השילוב הנ"ל מאוד מוצלח לטעמי, אך אני יכול להבין למה אתה מתכוון, לדעתי תלוי איזה דגם של proac בדקת.
הדגם proac studio 150 מאוד לא מוכר והוא קרוב יותר בצליל שלו לסדרות היקרות יותר (d18)
אך חבר שלי קנה audiolab + proac studio 140 ואכן השילוב היה בעייתי (היה חוסר איזון כלפי הנמוכים) עד שהוא החליף את המגבר ל- musical fidelity והתוצאה היתה טובה (עדיין אני מפציר בו שיחליף את הרמקולים לפחות ל- d18), איזה קומבינציה אתה ניסית?

nkorah

חבר משקיען
מעורבות
75
נקודות
28
הי nkorah,
השילוב הנ"ל מאוד מוצלח לטעמי, אך אני יכול להבין למה אתה מתכוון, לדעתי תלוי איזה דגם של proac בדקת.
הדגם proac studio 150 מאוד לא מוכר והוא קרוב יותר בצליל שלו לסדרות היקרות יותר (d18)
אך חבר שלי קנה audiolab + proac studio 140 ואכן השילוב היה בעייתי (היה חוסר איזון כלפי הנמוכים) עד שהוא החליף את המגבר ל- musical fidelity והתוצאה היתה טובה (עדיין אני מפציר בו שיחליף את הרמקולים לפחות ל- d18), איזה קומבינציה אתה ניסית?

הי ירון,
אני ממש לא זוכר את כל השילובים. את מגוון ההגברות של Audiolab שעברו אצלי די פרטתי.
לגבי רמקולים של ProAc להם הקשבתי בבית, מדובר בדגמים ישנים יחסית ואני זוכר את אלו:

Response One SC
Tablette
Proac Studio 125
proac response 2.5
proac response 2

המדפיים היו של חברים והתאכסנו אצלי למשך תקופות ממושכות יחסית (חודשים). את שני הדגמים העומדים לקחתי להאזנה בבית, כשרציתי לקנות רמקולים חדשים.

אני יודע להגיד שה- Studio 125 "פגש" את השילוב של 8000S+8000P (היה שילוב מגברים מאוד מוצלח). הייתי הכי קרוב להשאיר אצלי את ה- Response 2.5, אבל אפילו הוא היה יותר מדי ממשהו טוב (עבורי ובחדר שהיה לי אז).

נערך לאחרונה ב:

MOAR

אוהב את התחום
מעורבות
51
נקודות
28
http://www.dtown.co.il/forum/members/motiaroshas-albums-%D7%90%D7%A0%D7%9C%D7%95%D7%92%D7%99%D7%94.html

לא במקרה השבוע החזרתי את הפטיפון לחיים אחרי שנים.[/QUOTE
לא שמתי לב שצריך לכתוב כמאה מילים .
אז אני מקווה שזה לא מאוחר מדי.
לכל אורך השנים תמיד התקליט משך אותי ולא הסכמתי לזנוח את הפורמט אך שרשרת מקרים
גרמה לי לזנוח את העניין:
מחסור בחומרים, החלפת מגבר לאחד שאין בו פונו סטייג, וילד קטן שתלש את הראש מהפטיפון.
ועכשיו לאחר שכמעט ויתרתי החזרתי את הסט לחיים בעזרת אנשים עם הרבה נשמה ולהט לעניין.

עכשיו אפשר לחזור לספרית התקליטים שהעלתה אבק.
כיף אמיתי
[ניסיתי לערוך את ההודעה הראשונה ששלחתי אך לא היתה אפפשרות]

נערך לאחרונה ב:

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור