מערכת אנאלוגית כמעט מושלמת - חסר רק הפונוסטייג'
שלום לכולם
תחילת דרכי האנאלוגית הייתה בתור ילד ששמע תקליטים של אבא במערכת "קיט" ישראלית (מגבר טרנזיסטורי ורמקולים בהרכבה מקומית עם פטיפון פיליפס שאבא קנה עם שחרורו מצהל) וכך רכשתי את תחילת הטעם המוזיקלי שלי שכלל את להיטי שנות ה 70 ברוק הבריטי ועוד (לד זפלין, ביטלס, פינק פלויד, ה"מי", דייר סטרייטס ושות'). לא היי אנד אבל מתוק מתוק....
בשנות הנערות החיפאית שלי ביליתי בעיקר בנבירה שבועית בתקליטים המשומשים ב"אוזן השלישית" עם קפיצות ל"פיקדילי"... כך אספתי לאורך השנים הצעירות שלי תקליטים בעיקר של רוק בריטי וישראלי. והאוסף מנה כ 50 תקליטים נחמדים.
החיידק חזר לגמרי אחרי שאישתי היקרה קנתה לי תקליט חדש (לראשונה בחיי - חדש לגמרי לא יד שניה כמו חדש) של REM האהובה עלי, לאחר שההרכב התפרק..
כעת, שבגרתי והצטערתי שלא החזקתי מערכת אנאלוגית "ראוייה" משלי, החלטתי לעשות מעשה ולקנות אחת, ומכיוון ואני אוהב לעשות הכל לבד - גם אותה "עשיתי" כמעט לבד...
אציין כי התלבטתי האם לפרסם זאת כאן הרי יש כאן מערכות אקזוטיות למכביר ואני "כולה" עשיתי קצת DIY... אבל בכל זאת.
מכיוון והפרוייקט DIY שלי עוסק בשני יצורי ונטאג' אנאלוגיים אמיתיים (טורנס TD-160 MKI ורפליקה של מגבר NAIM NAP 140 וקדם NAIM NAC 42.5 ילידי שנות שנות 70 ) נראה לי שזה עומד בתנאים...
הקונספט היה לקחת מארז מגבר ישן במצב חיצוני קוסמטי ראוי וטוב שפנימית (הקרביים האלקטרונים) לא שווה הרבה ולהתאים לו אלקטרוניקה חדשה ולהשתמש בו למעשה כמארז.
על הפרוייקט עבדתי כשנה כאשר רוב הזמן אני מחכה לחלקים ולזמן פנוי...
את החלק הרציני בפרוייקט לקחה עבודת ה"מודינג" למארז והשאר התחלק בין מחקר אלקטרוני אחר בחירת האלמנטים המתאימים ביותר לפרוייקט, הלחמות ולבסוף מרדף אחרי השקטת הימהומי הארקה וזימזומי חשמל.
מבחינת השקעה פיננסית, טוב, זה לא באמת חשוב כי הפסקתי לספור...
המעגלים שבחרתי לשתול מופרדים לגמרי - מגבר כח וקדם מגבר כאשר מעגלי המגבר הינם מונו לחלוטין (לכן יש 2 מעגלים) דבר שאילץ אותי לדחוס הרבה אלקטרוניקה בחלל קטן וצפוף של רסיבר מבוסס צ'יפ STK...
מעגלי ההגברה הוזמנו מEBAY והם רפליקה של NAIM NAP-140
מעגל הקדם מגבר הינו רפליקה מודרנית של NAIM NAC 42.5
לצורך תחנת החשמל נבחר שנאי טורואידיאלי 300VA וקבלים של NOVER בהספק של 10,000UF כל אחד (סה"כ 4)
תחנת החשמל הזו מספקת 37VDC כפולים (+0-) למעגלי ההגברה וכן, 24V לקדם ו 12V למעגל ההגנה לרמקולים ולנורות...
מעגל נוסף שהוכנס DIY לגמרי, הוא GROUND LOOP BREAKER אשר מקשר את האדמה של האודיו להארקה של חברת החשמל תוך מיסוך הרעשים ואפשרות להפרשי מתחים ב"אדמות" הגורמים לרעש (אפשר לחבר מחשב נייד ישירות ללא רעשי רקע).
התוצאה לבסוף , בווליום מקסימאלי יש שקט מוחלט מהרמקולים גם אם מצמידים את האוזן לטוויטר משל היה אוזניית IN EAR
המגבר החדש-ישן שודך לרמקולים רצפתיים של QUADRAL (שגמרו את התקציב...) והתוצאה הסונית משביעת רצון מאוד מאוד.. המגבר מעניק לרמקולים את האיזון "החמים" אותו הם דורשים...
בשורה תחתונה, עכשיו חסר רק הפונוסטייג', יש אחד למתנה בסביבה ?
עכשיו מספיק לדבר ואתן לתמונות בגלריה לעשות את העבודה.
http://www.dtown.co.il/forum/members/yosiaz-albums-פרוייקט-נאים-באוזן.html