תחרות: צלמו את מערכת האנלוג שלכם וזכו במגבר פונו איכותי!

zs

חבר משקיען
מעורבות
1,606
נקודות
113
לא חבל לקלקל הפונו עם כזה פטיפון..?:משתומם:

yosiaz

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
1
מערכת אנאלוגית כמעט מושלמת - חסר רק הפונוסטייג'

שלום לכולם
תחילת דרכי האנאלוגית הייתה בתור ילד ששמע תקליטים של אבא במערכת "קיט" ישראלית (מגבר טרנזיסטורי ורמקולים בהרכבה מקומית עם פטיפון פיליפס שאבא קנה עם שחרורו מצהל) וכך רכשתי את תחילת הטעם המוזיקלי שלי שכלל את להיטי שנות ה 70 ברוק הבריטי ועוד (לד זפלין, ביטלס, פינק פלויד, ה"מי", דייר סטרייטס ושות'). לא היי אנד אבל מתוק מתוק....
בשנות הנערות החיפאית שלי ביליתי בעיקר בנבירה שבועית בתקליטים המשומשים ב"אוזן השלישית" עם קפיצות ל"פיקדילי"... כך אספתי לאורך השנים הצעירות שלי תקליטים בעיקר של רוק בריטי וישראלי. והאוסף מנה כ 50 תקליטים נחמדים.
החיידק חזר לגמרי אחרי שאישתי היקרה קנתה לי תקליט חדש (לראשונה בחיי - חדש לגמרי לא יד שניה כמו חדש) של REM האהובה עלי, לאחר שההרכב התפרק..

כעת, שבגרתי והצטערתי שלא החזקתי מערכת אנאלוגית "ראוייה" משלי, החלטתי לעשות מעשה ולקנות אחת, ומכיוון ואני אוהב לעשות הכל לבד - גם אותה "עשיתי" כמעט לבד...
אציין כי התלבטתי האם לפרסם זאת כאן הרי יש כאן מערכות אקזוטיות למכביר ואני "כולה" עשיתי קצת DIY... אבל בכל זאת.
מכיוון והפרוייקט DIY שלי עוסק בשני יצורי ונטאג' אנאלוגיים אמיתיים (טורנס TD-160 MKI ורפליקה של מגבר NAIM NAP 140 וקדם NAIM NAC 42.5 ילידי שנות שנות 70 ) נראה לי שזה עומד בתנאים...
הקונספט היה לקחת מארז מגבר ישן במצב חיצוני קוסמטי ראוי וטוב שפנימית (הקרביים האלקטרונים) לא שווה הרבה ולהתאים לו אלקטרוניקה חדשה ולהשתמש בו למעשה כמארז.
על הפרוייקט עבדתי כשנה כאשר רוב הזמן אני מחכה לחלקים ולזמן פנוי...
את החלק הרציני בפרוייקט לקחה עבודת ה"מודינג" למארז והשאר התחלק בין מחקר אלקטרוני אחר בחירת האלמנטים המתאימים ביותר לפרוייקט, הלחמות ולבסוף מרדף אחרי השקטת הימהומי הארקה וזימזומי חשמל.
מבחינת השקעה פיננסית, טוב, זה לא באמת חשוב כי הפסקתי לספור...

המעגלים שבחרתי לשתול מופרדים לגמרי - מגבר כח וקדם מגבר כאשר מעגלי המגבר הינם מונו לחלוטין (לכן יש 2 מעגלים) דבר שאילץ אותי לדחוס הרבה אלקטרוניקה בחלל קטן וצפוף של רסיבר מבוסס צ'יפ STK...
מעגלי ההגברה הוזמנו מEBAY והם רפליקה של NAIM NAP-140
מעגל הקדם מגבר הינו רפליקה מודרנית של NAIM NAC 42.5
לצורך תחנת החשמל נבחר שנאי טורואידיאלי 300VA וקבלים של NOVER בהספק של 10,000UF כל אחד (סה"כ 4)
תחנת החשמל הזו מספקת 37VDC כפולים (+0-) למעגלי ההגברה וכן, 24V לקדם ו 12V למעגל ההגנה לרמקולים ולנורות...
מעגל נוסף שהוכנס DIY לגמרי, הוא GROUND LOOP BREAKER אשר מקשר את האדמה של האודיו להארקה של חברת החשמל תוך מיסוך הרעשים ואפשרות להפרשי מתחים ב"אדמות" הגורמים לרעש (אפשר לחבר מחשב נייד ישירות ללא רעשי רקע).

התוצאה לבסוף , בווליום מקסימאלי יש שקט מוחלט מהרמקולים גם אם מצמידים את האוזן לטוויטר משל היה אוזניית IN EAR

המגבר החדש-ישן שודך לרמקולים רצפתיים של QUADRAL (שגמרו את התקציב...) והתוצאה הסונית משביעת רצון מאוד מאוד.. המגבר מעניק לרמקולים את האיזון "החמים" אותו הם דורשים...

בשורה תחתונה, עכשיו חסר רק הפונוסטייג', יש אחד למתנה בסביבה ? :)

עכשיו מספיק לדבר ואתן לתמונות בגלריה לעשות את העבודה.

http://www.dtown.co.il/forum/members/yosiaz-albums-פרוייקט-נאים-באוזן.html

תמונות מצורפות

• 35525~img_1841.jpg
    35525~img_1841.jpg
    KB 30.6 · צפיות: 501
  • 35525~img_1869.jpg
    35525~img_1869.jpg
    KB 18.9 · צפיות: 487
נערך לאחרונה ב:

arye.gur

חבר משקיען
מעורבות
882
נקודות
113
002.jpg

הינה המערכת שלי - לא יזיק לי עוד פונו סטייג....

למי שלא מכיר מלמטה למעלה:
מגבר הספק NAC 250
שני ספקי כוח HICAP שמניעים את קדם המגבר
קדם מגבר NAC82
נגן תקליטורים CDX
פטיפון LP12

במדף למעלה
משמאל ספק HICAP שמניע פונו סטייג מסוג PREFIX שמותקן בתוך הפטיפון בסמוך למוצא הזרוע
מימינו (בקושי רואים) ספק שמניע את מערכת השלט של ה 82
מימינו קופסה של הוט
למעלה משמאל צמודים מגבר אוזניות והספק שלו
מימין XTREAMER PRODIGY כדי שמתן לא יספר שאני לא יודע שאפשר לעבוד עם קבצי מוסיקה....

מערכת אולטימטיבית - בייחוד כשבודקים עלות מול מה שהיא נותנת. אבל זו כמובן דעתי.

אריה

נ.ב.
שכחתי לכתוב על הרמקול מימין:

SBL הוא רמקול מיוחד שבתכנונו הושקעה מחשבה רבה:
תיבת העומס בתחתית הרמקול מחוברת למסגרת המתכת שיושבת על הרצפה באמצעות ספייקים.
מאחורי הרמקול יש עמוד שידרה שאין לו מגע עם תיבת העומס.
מעל לתיבת העומס יושבת תיבת הוופר שמצד אחד היא מחוברת לעמוד הידרה האחורי והמגע שלה עם תיבת העומס מתבצע באמצעות תעלה שמותקן בה פילטר מכני מיוחד ומסגרת גומי קטנה. למעשה תיבת הוופר צפה מעל לתיבת העומס.

תיבת הטוויטר למעלה מחוברת לעמוד השידרה בצורה כזו שלמעשה היא צפה לחלוטין ואין מגע בינה לבין תיבת הוופר. מה שמתקבל זה רמקול שעשוי משלוש תיבות כשאין מגע בין תיבה לתיבה. תכנון אופטימאלי.

תמונות מצורפות

• 002.jpg
    002.jpg
    KB 161.8 · צפיות: 514
נערך לאחרונה ב:

farkashshai

חבר אתר
מעורבות
1
נקודות
3
שלום לכולם,
את היום שבו התאהבתי בעולם האנלוגי אני זוכר במדויק: ביקרתי בביתו של חבר מהלימודים ובמהלך שיחה על מוזיקה הוא הציע לי להקשיב לקטע יפה: Bouree של Jethro tull. התאהבתי בצליל והתאהבתי בפטיפון (שלימים נודע לי שמדובר ב - Linn lp12). באותה תקופה המערכת שלי כללה רסיבר של לנקו שקיבלתי לבר מצווה וחיברתי לו פטיפון ישן של YAMAHA שמצאתי במחסן המשפחתי. כעבור מספר שבועות קניתי את שני התקליטים הראשונים: the yes album ו - stand up של YES ושל Jethro tull. עד היום יש לי אותם שמורים במקום של כבוד.
השנים עברו, התקליטים הצטברו וחזרתי לחיפה כדי ללמוד בטכניון. החזרה לחיפה הייתה כרוכה בסידור המחסן בבית המשפחה ושם מצאתי הפתעה גדולה במיוחד: luxman M300. אפשר לומר שבאותו יום נכנסתי לעולם האודיופילי :אוהב-מאוד:.
מאז ועד היום עברו שבע שנים בהם קראתי ולמדתי וחיפשתי וכמו כולנו שאפתי להתחדש ולנסות. ככל שחקרתי והתעמקתי בעולם האנלוגי הבנתי כמה מחשבה מושקעת כדי לשלב פרקטיקה, אסתטיקה, עיצוב והנדסה וכדי לייצר את החשוב מכל: מוזיקה.
כידוע, לא תמיד הכיס מאפשר לממש את הרצונות והשאיפות (בטח שלא לסטודנט שמתחיל את חייו), אבל מצד שני זכיתי לתכנן סטנדים לרמקולים הקודמים שלי (kef 103.2) ובימים האחרונים הצלחתי לבנות את השולחן שאתם רואים בתמונות (בעזרת יעוצו של יאיר פורמן האדיר שגם בנה את הפונוסטייג' שלי וגם בעזרתם של בני משפחתי הנהדרים). כך שגם מחדוות היצירה אני זוכה להנות :)
היום אני שומע בעיקר ג'אז ובלוז ולטעמי המערכת שלי מדהימה ונשמעת נהדר. הסיבה שהייתי רוצה לזכות בתחרות היא פשוט סקרנות ורצון לנסות דברים חדשים ומעניינים. וגם... אני מאד גאה במערכת שלי ובדרך שעברתי כדי להרכיב אותה אז רציתי לשתף אתכם.
זהו, חפרתי מספיק. שיהיה לכל האנלוגים בהצלחה :)
שי
הלינק לאלבום שלי (כולל גם פירוט של רכיבי המערכת):
http://www.dtown.co.il/forum/members/farkashshai-albums-המערכת-האנלוגית-שלי.html

matanoosh

חבר משקיען
מעורבות
1,631
נקודות
113
אנרגיות טובות יש לך בבית, שי. מגניב.

arye.gur

חבר משקיען
מעורבות
882
נקודות
113
שלום לכולם,
הסיבה שהייתי רוצה לזכות בתחרות היא פשוט סקרנות ורצון לנסות דברים חדשים ומעניינים. וגם... אני מאד גאה במערכת שלי ובדרך שעברתי כדי להרכיב אותה אז רציתי לשתף אתכם.
l[/QUOTE

נחמד מאוד. אם אני זוכה בפונוסטייג אני מעביר אותו אליך.

אל תבנה על זה שאני אזכה באיזו הגרלה - אבל לך תדע.

אריה

איתי_הגיתי

חבר משקיען
מעורבות
48
נקודות
48
הנה הפטפון שמתסתובב אצלי בסלון.
בבקשה לא לשלוח לי את הפונוסטייג' המדובר.
:)

ib4.jpg

ib5.jpg

תמונות מצורפות

• ib4.jpg
    ib4.jpg
    KB 40.5 · צפיות: 519
  • ib5.jpg
    ib5.jpg
    KB 30.8 · צפיות: 518

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,266
נקודות
113
ברור שלא שולחים. אתה תבוא לקחת לבד.:)

ועכשיו ברצינות.
להכניס אותך להגרלה?

farkashshai

חבר אתר
מעורבות
1
נקודות
3
תודה מתן, אני ממש אהבתי את מפלצת הסאונד שיש לך (-:

ח_ג_י

חבר משקיען
מעורבות
492
נקודות
83
אהלן שי.

א - איזה יפה המגבר כח של לקסמן.
ב - אני מבולבל. המע' שלך עובדת ללא pre ?
איך זה?!

boazro

אוהב את התחום
מעורבות
110
נקודות
43
סוף החיפוס

במשך שנים היו לי לא מאת פטפונים לכולם היו צדדים טובים ופחות טובים.למערכת הנוחחית יש רק
מוזיקה נטו.עז קבלו-NOTTINGHAM SPACE DECK-CROFT INT PHONO-MAYWARE FORMULA V-LONDON DECCA SUPER GOLD -PROJECT SPEEDBOX SE II
ושתי י חברים שמקשיבים איתי
בועז

תמונות מצורפות

• IMG_3460.jpg
    IMG_3460.jpg
    KB 158.2 · צפיות: 488
  • IMG_3456_edited.jpg
    IMG_3456_edited.jpg
    KB 164.4 · צפיות: 511
  • IMG_3457_edited.jpg
    IMG_3457_edited.jpg
    KB 162.7 · צפיות: 379
  • IMG_3458_edited.jpg
    IMG_3458_edited.jpg
    KB 159.8 · צפיות: 494
  • IMG_3459.jpg
    IMG_3459.jpg
    KB 145.9 · צפיות: 476
נערך לאחרונה ב:

farkashshai

חבר אתר
מעורבות
1
נקודות
3
אהלן שי.

א - איזה יפה המגבר כח של לקסמן.
ב - אני מבולבל. המע' שלך עובדת ללא pre ?
איך זה?!

הי,

תודה רבה!

בזמנו היה לי PRE NAD 1600. כשהחלפתי את הרמקולים לרמקולים שבתמונות יאיר פורמן הציע לי לנסות לחבר את המקורות ישירות למגבר הכוח כי הלקסמן הזה הוא מגבר כוח שמסוגל לזה. ההבדל הפיל את אשתי ואותי לרצפה!!!
מאחר ואיני איש אלקטרוניקה אך זה נושא שממש מעניין אותי אשמח לדעת:
א. מה הסיפור עם ה- PRE ולמה חלק ממגברי הכוח מסוגלים לעבוד בלעדיו?
ב. ואיך היה נשמע מגבר כוח שצריך PRE בלי PRE??

כמובן שזה לא מונע ממני לפנטז על ה - PRE של Cary: SLP98 (אבל יש עוד זמן לזה...:) )

מתנצל על התשובה הארוכה והמפוזרת ומתנצל שאני עונה על שאלה בשאלה אבל שאלת שאלה שכבר מזמן רציתי לשאול...

ח_ג_י

חבר משקיען
מעורבות
492
נקודות
83
ערב טוב.

" יאיר פורמן הציע לי לנסות לחבר את המקורות ישירות למגבר הכוח כי הלקסמן הזה הוא מגבר כוח שמסוגל לזה. ההבדל הפיל את אשתי ואותי לרצפה "
איזה מגניב!

לגבי השאלות שהעלית, אני לא הכתובת. לא בקי בכלל. סורי.
יש פה מספיק חבר'ה שיוכלו לענות ולעזור.

אגב, למה דווקא 'קארי' ?
לא שיש איתו בעיה חלילה, אך לא חסרים רכיבים (pre) מעולים בשוק.
והכי חשוב תכלס, הסינרגיה בין הפאוור לפרה.
אזי לא רלוונטי אם זה יהא קארי, או משהו אחר .... רק לבדוק טרם קניה.

: -)

farkashshai

חבר אתר
מעורבות
1
נקודות
3
הקארי מאד יפה ויש לי פטיש לשפורפרות... :)
ילדותי.. אני יודע.. אבל זאת האמת
אבל ברור כל עניין הסינרגיה ואני רחוק מלרוץ ולקנות את הקדם הזה או כל אחד אחר. נראה לי שלא הייתי קונה היום שום רכיב הגברה (או כל רכיב אחר) בלי לנסות לבדוק אותו במערכת שלי.
שי

yaron_h

חבר מתחיל
מעורבות
0
נקודות
1
http://www.dtown.co.il/forum/members/yaron_h-albums-%D7%9E%D7%A2%D7%A8%D7%9B%D7%AA-%D

תן הזדמנות לאחרים לשדרג את המערכת שלהם...

http://www.dtown.co.il/forum/members/yaron_h-albums-מערכת-האודיו-שלי.html

אני התחלתי את הרומן שלי עם מוזיקה בגיל העשרה שלי (אמצע שנות השבעים) . אז כמובן לא היה מושג שנקרא אנלוגי - זה מה שהיה.
ההורים שלי הביאו מאנגליה בשנת ~1963 מערכת סטריאו של פיליפס שזאת היתה ארונית עם שני רמקולים קדמיים + רמקול בס גדול מתחת + 2 רמקולים חיצוניים לתליה על הקיר. המערכת כללה מגבר שפורפרות סטריאופוני משולב עם רדיו סטריאופוני +פטיפון decca (למיטב זיכרוני). מצאתי באינטרנט תמונה בדיוק של המערכת הנ"ל (בבית לצערי היא לא כללה את שתי הדוגמניות)
חבר שלי הכניס אותי לעולם של הרוק המתקדם (פינק פלויד וכ"ו) אך מוכרים בחנות התקליטים בשנקין הצליחו לעניין אותי בג'אז ומאז אני שומע המון ג'אז , אך אני לא בוחל באף סגנון של מוזיקה טובה.

לאחר מכן אבי קנה קיט מארה"ב עם רמקולים שהרכבנו בארץ אחר כך עברנו ל- deccada וכך התגלגלתי עד שאחרי הצבא קניתי את המערכת הראשונה שלי: מגבר nad 3300 , רמקולים של polk audio ,פטיפון garrard, כך לאט לאט השתדרגתי עד למערכת הצנועה של היום.
נראה לי שהתמונה שהעליתי לא עלתה , אז אולי אני יעלה אותה לגלריה שלי

תמונות מצורפות

• 91.jpg
    91.jpg
    KB 30.5 · צפיות: 488

ששון

אוהב את התחום
מעורבות
2
נקודות
8
טוב, אז הנה המערכת שלי. לא מרשימה במיוחד. אבל לפחות אוסף התקליטים שלי יפה.
http://www.dtown.co.il/forum/members/ששון-albums-המערכת-שלי.html

אני מעריך שיש לי כאלף תקליטים. מחצית מהם נקנו עוד בשנות השמונים בחנות "פיקדילי" בירושלים. שם הייתי מבקר באופן יומיומי בזמן שעות הלימודים... במשך שעות הייתי שוהה בחנות: מדפדף בין אלפי התקליטים, מאזין, משוחח עם המוכרים ועוזב כאשר מצאתי את התקליט הנבחר. לעיתים הייתי נוסע לתל אביב לביקור ב"בית התקליט" ואלגרו (היה להם מבחר גדול יותר של תקליטים מיובאים). כשהבעלים של פיקדילי עברו לדיסקים וחיסלו את מלאי התקליטים, הרגשתי נבגד. מאז ועד היום אני קונה תקליטים ביד שניה, בתחילה מהחור בשחור, ואח"כ מהאינטרנט. בזמן האחרון גיליתי שאפשר שוב לקנות תקליטים חדשים וזו ממש חוויה מרעננת. לעולם לא נמשכתי להקלטות דיגיטליות.
המגבר NAD, הוא מגבר שקניתי לפני כ 20 שנים. למרות השימוש היומיומי עדיין עובד בצורה טובה מאוד ונראה כחדש. הפטיפון שלי הוא טורנס 150 עם זרוע SME3009 שבניתי מחדש בעצמי לפני מספר שנים. כמובן שלא אתנגד לפטיפון ולשאר מרכיבים איכותיים יותר, אבל כרגע אני מסופק.

Tamir Ivan

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
206
נקודות
43
המערכת האנלוגית שלי

המערכת האנלוגית שלי מורכבת בעיקר מפטיפון ימאהה מלפני כ- 40 שנה שעובד כמו סוס.
לאחרונה החלפתי גומיה ומחט.
הלה מחובר לרסיבר קו"ב.
אני מפעיל הפטיפון בעיקר כדי להנות מהמבטים המשתאים של הילדים ולהעלות זיכרונות ילדות מתקליטים נשכחים.
נוסטלגיה!my analog.jpg

תמונות מצורפות

• my analog.jpg
    my analog.jpg
    KB 100.8 · צפיות: 494

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,266
נקודות
113
אני מזכיר שצריך לפתוח אלבום במקום המתאים על פי טווח המחיר של המערכת.
מי שלא יפתח אלבום לא יוכל להיכנס להגרלה.

arye.gur

חבר משקיען
מעורבות
882
נקודות
113
אני מזכיר שצריך לפתוח אלבום במקום המתאים על פי טווח המחיר של המערכת.
מי שלא יפתח אלבום לא יוכל להיכנס להגרלה.

אתה יכול לתת קישור או הכוונה למקום המתאים?

אריה

boazro

אוהב את התחום
מעורבות
110
נקודות
43
הי נמר
אני לא מצליך לצרף קישור של האלבום להודעה שלי?????????
בועז

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור