שכחתי את המערכת דלוקה בלילה וואו

DavidGil

חבר משקיען
מעורבות
1,882
נקודות
113
הפורום הכחול לא רלוונטי לסקירות.
כרגע יש שרשור עם 2000 עמודים על רכישת פאוור מארה"ב באלף ש"ח, וכולם כוססים ציפורניים בלחץ ובחרדה קיומית עד להגעת הפאוור.
פותח השרשור מוסיף אש למדורה, ומציין כל שעה את מיקום המשלוח.
עזוב. לא רציני.

כתבת שה906 מעייפים את האוזניים. יש לי אותם לא מעט זמן.
הם קצת מוזרים, כי מצד אחד המיד חם ומצד שני התחום הגבוה בהיר, דבר שיוצר חוסר איזון, לפעמים טוטאלי, נניח לשמוע מצילתיים חדים וקול זמרת "אטום".
הטוויטרים מאוד לא סלחניים ויתנקמו לך באוזניים אם תנגן הקלטות גרועות.
מה זה הפורום הכחול?
מכיר את זה ואת הפורום השחור.
אני לא יכול לעשות גוגל על ״פורום כחול״ מטעמים מובנים.

EB1000

מושעה
מעורבות
55
נקודות
28
הפורום הכחול לא רלוונטי לסקירות.
כרגע יש שרשור עם 2000 עמודים על רכישת פאוור מארה"ב באלף ש"ח, וכולם כוססים ציפורניים בלחץ ובחרדה קיומית עד להגעת הפאוור.
פותח השרשור מוסיף אש למדורה, ומציין כל שעה את מיקום המשלוח.
עזוב. לא רציני.

הם קצת מוזרים, כי מצד אחד המיד חם ומצד שני התחום הגבוה בהיר, דבר שיוצר חוסר איזון, לפעמים טוטאלי, נניח לשמוע מצילתיים חדים וקול זמרת "אטום".

חחח. כן מכיר את השרשור הזה מזמן. דווקא הבחור נחמד, אבל באמת קטע מוזר שכולם מתעניינים בהגברה חיצונית שהוא כבר שנה שוקל להוסיף. יותר הזוי זה שהמטרה שלו הייתה לשפר את האיכות בסטריאו עי הוספת מגבר כוח חיצוני דו ערוצי, אבל ממה הבנתי הוא בסוף רכש אמוטיבה A500 שזה מגבר כוח 5 ערוצים עם 100 וואט בלבד לערוץ, אז למעשה הוא לא עשה בזה כלום, כי ההגברה של הרסיבר שלו ימהה A2070, הרבה יותר טובה מה A500 הזה שעולה 500 דולר, ולא מדובר ב CLASS D, מה שמעיד על איכות ירודה, ל CLASS AB ב 100 דולר לערוץ...

TakeOne

חבר משקיען
מעורבות
865
נקודות
113
יש לי, ולצערי לא מרגיש בשוב הבדל! אבל מצד שני, הרבה אנשים נהנים ממוסיקת ג'אז שאני פשוט מתעב ולא מסוגל לשמוע לדקה אחת. מניח שהכל בסוף סוביקטיבי.

לדעתי ביום שתהייה לך מערכת רצינית, תוכל גם אתה להבין במה מדובר ולשמוע בעצמך.

RoyZx6r

חבר משקיען
מעורבות
412
נקודות
63
לדעתי ביום שתהייה לך מערכת רצינית, תוכל גם אתה להבין במה מדובר ולשמוע בעצמך.
לא הייתי ממהר לפסול. ה-906 נהדרים.
בזמנו לקחתי אותם לחנות מסויימת, במטרה לשדרג אותם, והם פירקו כמעט את כל הרמקולים בתצוגה, כולל רצפתיים שעלו פי 3.
מסתבר שמה שהחריב את הצליל היה האקוסטיקה הגרועה אצלי בבית. הוצאתי אותם מהממ"ד והכל השתנה.
הם נמצאים בחדר העבודה, כמערכת המשנית.
החוסר איזון שציינתי לפני כן, נמצא בקטעים ספציפיים וכמעט לא בא לידי ביטוי.
אגב, אני שומע איתם המון ג'אז.

נערך לאחרונה ב:

EB1000

מושעה
מעורבות
55
נקודות
28

נכון. אחת הבעיות שלי עם ה 906 זה שבחלק מההקלטות הסאונד פשוט מדהים ולא מעייף כלל, ובחלק אחר, אני מרגיש צורך לדלג על השיר. זה לא היה כך עם הרמקולים הקודמים שלי JBL ARENA 130 שנשמעו מאד חמים עם גוון צליל זהה לא משנה מאיזו הקלטה. בהצלחה לאחר שחיברתי את ה 906 בפעם הראשונה הייתה לי נפילה רצינית. ממש הרגשתי ירידה באיכות הסאונד ביחס ל JBL. הבאב היה בומי מידי, ואכן לפי בדיקה עי REW ראיתי שיש להם פיק ב 100 הרץ. אבל לאחר שינוי מיקום, הרחקה שלהם מהקירות (על חשבון הקטנת רוחב הבמה), ולאחר הרצת RUN IN וכיול אודיסי ברסיבר וכיול DIRAC בקדם מגבר סטריאו, הם נשמעו בהקלטות מסויימיות הרבה יותר טוב מה JBL, ובאחרות, הרבה פחות. הם מאד חושפים כל פרט לטוב ולרע. לפי ה CURVE של DIRAC, הם אכן הרבה יותר בהירים מה JBL, ה EQ היה צריך לרסן להם את הגבוהים. אבל אז שמתי לב שאם אני מבטל את ה TUE IN, מתקבלת עקומה פחות אגרסיבית. זה אומר שאסור לכוון אותם למרכז.

כעקרון הציעו לי לשדרג ל 936 ב 8500 שח לזוג, אבל בגלל שהם גדולים מידי עבור החדר, חששתי לקחת.

לא פעם ראשונה שאני נתקל במרקולים שמאד משובחים עי הסוקרים המקצועיים, אבל בפועל הם לא באמת מושלמים. דוגמה בולטת לכך זה ה KEF LS50 שהיו אצלי לבדיקה, ונשמעו ממש גרוע. ממש כמו מערכת מיני משנות ה 80. לא מסוגלים לרדת מתחת ל 90 הרץ, ולאחר כיול DIRAC והאשנה לקטע עם באסים בעוצמה גבוהה, נשמע רעש נוראי מהדריבר שלהם, כאילו הגיע לגבול קצה יכולת התנועה. עם ה 906 זה לא קורה. הם מחזיקים יפה עם הגברה של 400 וואט לערוץ, 200 ב 8 אוהם.

תכלס, המבנה של ה 906 מאד פשוט. תיבה מלאה בחומר בידוד אקוסטי, ללא תעלות או WAVE GUIDES או מבנה אסוסטי אסימטרי למניעת גלים עומדים. זה לא בדיוק רמקול הי אנד. אחרי הכל, אמנם אני שלמתי 4000 שח לזוג BACK GLOSS, אבל בצרפת, זוג 906 עולה 2000 שח כיום (לפני מיסים, אני מתכוון תרגום אירו לשח).

אם הם נמכרו ב 2500 שח כאן, זה היה ממש המרקול הכי טוב למחיר.

RoyZx6r

חבר משקיען
מעורבות
412
נקודות
63
נכון. אחת הבעיות שלי עם ה 906 זה שבחלק מההקלטות הסאונד פשוט מדהים ולא מעייף כלל, ובחלק אחר, אני מרגיש צורך לדלג על השיר. זה לא היה כך עם הרמקולים הקודמים שלי JBL ARENA 130 שנשמעו מאד חמים עם גוון צליל זהה לא משנה מאיזו הקלטה. בהצלחה לאחר שחיברתי את ה 906 בפעם הראשונה הייתה לי נפילה רצינית. ממש הרגשתי ירידה באיכות הסאונד ביחס ל JBL. הבאב היה בומי מידי, ואכן לפי בדיקה עי REW ראיתי שיש להם פיק ב 100 הרץ. אבל לאחר שינוי מיקום, הרחקה שלהם מהקירות (על חשבון הקטנת רוחב הבמה), ולאחר הרצת RUN IN וכיול אודיסי ברסיבר וכיול DIRAC בקדם מגבר סטריאו, הם נשמעו בהקלטות מסויימיות הרבה יותר טוב מה JBL, ובאחרות, הרבה פחות. הם מאד חושפים כל פרט לטוב ולרע. לפי ה CURVE של DIRAC, הם אכן הרבה יותר בהירים מה JBL, ה EQ היה צריך לרסן להם את הגבוהים. אבל אז שמתי לב שאם אני מבטל את ה TUE IN, מתקבלת עקומה פחות אגרסיבית. זה אומר שאסור לכוון אותם למרכז.

כעקרון הציעו לי לשדרג ל 936 ב 8500 שח לזוג, אבל בגלל שהם גדולים מידי עבור החדר, חששתי לקחת.

לא פעם ראשונה שאני נתקל במרקולים שמאד משובחים עי הסוקרים המקצועיים, אבל בפועל הם לא באמת מושלמים. דוגמה בולטת לכך זה ה KEF LS50 שהיו אצלי לבדיקה, ונשמעו ממש גרוע. ממש כמו מערכת מיני משנות ה 80. לא מסוגלים לרדת מתחת ל 90 הרץ, ולאחר כיול DIRAC והאשנה לקטע עם באסים בעוצמה גבוהה, נשמע רעש נוראי מהדריבר שלהם, כאילו הגיע לגבול קצה יכולת התנועה. עם ה 906 זה לא קורה. הם מחזיקים יפה עם הגברה של 400 וואט לערוץ, 200 ב 8 אוהם.

תכלס, המבנה של ה 906 מאד פשוט. תיבה מלאה בחומר בידוד אקוסטי, ללא תעלות או WAVE GUIDES או מבנה אסוסטי אסימטרי למניעת גלים עומדים. זה לא בדיוק רמקול הי אנד. אחרי הכל, אמנם אני שלמתי 4000 שח לזוג BACK GLOSS, אבל בצרפת, זוג 906 עולה 2000 שח כיום (לפני מיסים, אני מתכוון תרגום אירו לשח).

אם הם נמכרו ב 2500 שח כאן, זה היה ממש המרקול הכי טוב למחיר.
שדרוג ל-936 ב8k?

המחיר לא הגיוני.

הריטייל שלו 18k.

TakeOne

חבר משקיען
מעורבות
865
נקודות
113
לא הייתי ממהר לפסול. ה-906 נהדרים.
בזמנו לקחתי אותם לחנות מסויימת, במטרה לשדרג אותם, והם פירקו כמעט את כל הרמקולים בתצוגה, כולל רצפתיים שעלו פי 3.
מסתבר שמה שהחריב את הצליל היה האקוסטיקה הגרועה אצלי בבית. הוצאתי אותם מהממ"ד והכל השתנה.
הם נמצאים בחדר העבודה, כמערכת המשנית.
החוסר איזון שציינתי לפני כן, נמצא בקטעים ספציפיים וכמעט לא בא לידי ביטוי.
אגב, אני שומע איתם המון ג'אז.

נו, וברמקולים האלה ( שצריך לדעת להפיק מהם את הפוטנציאל) מתחילה ונגמרת המערכת המדוברת?

ולגבי מוצרים ש"מפרקים" מוצרים אחרים באודיו, תרשה לי לפקפק:
1. ביטוי בעייתי. זול. לטעמי לא מתאים לתחום שלנו.
2. צריך לדעת גם להשוות. רמקול שעולה יותר ונשמע פחות טוב עם אותו מגבר, בהכרח פחות טוב? או שאולי הוא צריך מגבר אחר/ חדר אחר על מנת להיות במיטבו?
לא חסרים רמקולים מצוינים שישמעו פחות טוב מזולים מהם, בהינתן תנאים מסוימים וישמעו פי כמה יותר טוב בהינתן תנאים מתאימים. האם הם פחות טובים?

ארז_וחני

חבר משקיען
מעורבות
987
נקודות
113
בשילוב נכון עם סאב מקבלים איזון.
ארז

exupgh12

חבר משקיען
מעורבות
3,078
נקודות
113
לא יאה.... אתה כותב בכחול לא מעט.....
דוד אודיופיל וחובב מוזיקה קלאסית, מה בדיוק הפסיד בפורום הכחול לדעתך?

pruym

חבר משקיען
מעורבות
1,888
נקודות
113
דוד אודיופיל וחובב מוזיקה קלאסית, מה בדיוק הפסיד בפורום הכחול לדעתך?
מה שהתכוון רוברט זה שלא יורקים לבאר ממנה שותים, יכולת גם לא לכתוב כלום...

itay123

חבר משקיען
מעורבות
2,609
נקודות
113
לא הפסדת כלום.

בכל פורום/אתר תוכן מכיל גם את הפקקטה שלו.
צריך לדעת לסנן.

דווקה המנהלים ב HT מבינים ויודעים מתי מתקיימת troll attack ויודעות לחסום לצמיתות, טיפוסי זיקית (בעלי "1000" זהויות אשר כל זהות מכילה מזוודה של אינפורמציה פיקטיבית הזויה שכלל לא קיימת),
מטרתו של טרול שכזה להכנס ב user/ים אחר/ים, לז€$÷ במוח, להכנס חוצץ, להפריע, ליצור פרובוקציות ולהכנס עם הראש בקיר.

exupgh12

חבר משקיען
מעורבות
3,078
נקודות
113
מה שהתכוון רוברט זה שלא יורקים לבאר ממנה שותים, יכולת גם לא לכתוב כלום...
היכן הבעיה, האם רשמתי משהו שלילי על הפורום - לא.
התגובה שלי כוונה לדוד, היות ולו ולחובבי מוזיקה קלאסית אחרים אין יותר מידי מה לחפש בפורום הכחול.

exupgh12

חבר משקיען
מעורבות
3,078
נקודות
113
בכל פורום/אתר תוכן מכיל גם את הפקקטה שלו.
צריך לדעת לסנן.

דווקה המנהלים ב HT מבינים ויודעים מתי מתקיימת troll attack ויודעות לחסום לצמיתות, טיפוסי זיקית (בעלי "1000" זהויות אשר כל זהות מכילה מזוודה של אינפורמציה פיקטיבית הזויה שכלל לא קיימת),
מטרתו של טרול שכזה להכנס ב user/ים אחר/ים, לז€$÷ במוח, להכנס חוצץ, להפריע, ליצור פרובוקציות ולהכנס עם הראש בקיר.

איתי, האם לדעתך אודיופיל חובב מוזיקה קלאסית החמיץ דבר מה מאי ידיעה על האתר הכחול?

itay123

חבר משקיען
מעורבות
2,609
נקודות
113
איתי, האם לדעתך אודיופיל חובב מוזיקה קלאסית החמיץ דבר מה מאי ידיעה על האתר הכחול?

אולי להבין איפה האינפקציה הופסקה ופרצה לה שוב באתר הנל.;)

לשאלתך, מסכים, לא חושב שיש לדויד מה לחפש שם.
למרות שיש לי הערכה למנהלים וכמות מועטת של כותבים שם.
שחלקם גם כך כותבים גם פה.

אז...לא :מלאך:

נערך לאחרונה ב:

EB1000

מושעה
מעורבות
55
נקודות
28
שדרוג ל-936 ב8k?

המחיר לא הגיוני.

הריטייל שלו 18k.

גם ריטייל של 906 בארץ זה 6400 שח. ה 18 אלף זב רק עבור פרייארים. שים לב כמה עולה 936 בודד באתר צרפתי נפוץ:

https://www.homecinesolutions.fr/p/19845-focal-aria-936-prime-walnut-modele-d-exposition

זה 739 איורו שהם פחות מ 3000 שח. אז לזוג 936 חדשים יש שווי לצרכן כולל 15% מע"מ באירופה של 6000 שח. אם תדע למי לפנות וכיצד להפעיל לחץ, אפשר לקבל אותם ב 8500 שח במעמד הרכישה. כמובן שאף מוכר או בעל חנות לא יסכים להגיד לך שיש אפשרות כזאת מבלי להכיר אותך טוב, והוא יכחיש את המחיר בכל תוקף אם תשאר...

יבוא של FOCAL מגיע לארץ מצרפת ישירות ממרכז ההספקה של המפעל דרך הים, אז עלויות המכס והשילוח לא כאלו גבוהות. אם זוג 936 נמכר בחנויות בצפרת ב 6000 שח שווי, אז המחיר שחברת פוקאל מקבלת על כל זוג הוא כ 3000 שח. תכפול פי 3 בהגזמה, וזה המחיר הכי קיצוני שהם אמורים להמכר בארץ. למרבה הצער, הרוב כאן משלמים מחירים של סדרת האוטופיה ומקבלים את סדרת הכניסה ARIA. הציבור מטומטם, כבר אמור פעם?

genvirt

חבר משקיען
מעורבות
801
נקודות
113
גם ריטייל של 906 בארץ זה 6400 שח. ה 18 אלף זב רק עבור פרייארים. שים לב כמה עולה 936 בודד באתר צרפתי נפוץ:

https://www.homecinesolutions.fr/p/19845-focal-aria-936-prime-walnut-modele-d-exposition

זה 739 איורו שהם פחות מ 3000 שח. אז לזוג 936 חדשים יש שווי לצרכן כולל 15% מע"מ באירופה של 6000 שח. אם תדע למי לפנות וכיצד להפעיל לחץ, אפשר לקבל אותם ב 8500 שח במעמד הרכישה. כמובן שאף מוכר או בעל חנות לא יסכים להגיד לך שיש אפשרות כזאת מבלי להכיר אותך טוב, והוא יכחיש את המחיר בכל תוקף אם תשאר...

יבוא של FOCAL מגיע לארץ מצרפת ישירות ממרכז ההספקה של המפעל דרך הים, אז עלויות המכס והשילוח לא כאלו גבוהות. אם זוג 936 נמכר בחנויות בצפרת ב 6000 שח שווי, אז המחיר שחברת פוקאל מקבלת על כל זוג הוא כ 3000 שח. תכפול פי 3 בהגזמה, וזה המחיר הכי קיצוני שהם אמורים להמכר בארץ. למרבה הצער, הרוב כאן משלמים מחירים של סדרת האוטופיה ומקבלים את סדרת הכניסה ARIA. הציבור מטומטם, כבר אמור פעם?
יפה, אולי תתחיל יבוא מקביל של פוקאל? אני אשמח לקנות ממך, מזמין אותך כבר לתמחר ולתת מחיר ולאין להגיע לסשן הדגמה Maestro Utopia במחיר צרפת.

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור