שכחתי את המערכת דלוקה בלילה וואו

pruym

חבר משקיען
מעורבות
1,888
נקודות
113
מבחינה הנדסית, דווקא אין הרבה הגיון בתענה הזאת. דווקא יותר חום = יותר רעש רקע ולכן אחוז העיוותים יורד. עבור מגברים וקדם מגברים שפועלים בתחום ליניארי של הטרנזיסטורים, שם המוליכות עולה עם הטמפרטורה, ואולי זה איך שהוא יכול להביא לשיפור מסויים. עבור כל מכשיר דיגיטלי כולל מגברי CLASS D שפועלם ברוויה או קטעון, שם עליה בחום רק מעלה אחוז עיוותים ללא שום יתרון מעבר.

הנה תוצאות ניסוי הנדסי של רצפת הרעש כפונקציה של זמן הדלקה של מכבר הספק CLASS D:

https://www.audiosciencereview.com/...s-d-amplifier-warm-up-measurements-png.42875/

כפי שרואים, אז רק הולך ומחמיר.

האם זה משנה את הסאונד? הנדסית, לא כי זה מתחת ליכולת האבחנה של האוזן. בדיוק כמו הוויכוח האם כבלי כוח משנים צליל, ושם כל מהנדס יגיד שלא כי אין בזה כל הגיון, אז גם בשינוי צליל בגלל חימום אין כל הגיון. וזה גם נבדק עי מדידות. השינויים לא אמורים להיות מורגשים. הנה דיון בנושא בפורום AVS:

https://www.avsforum.com/forum/91-a...nd-solid-state-amp-change-after-warms-up.html

הרוב שם מסכימים שאין כל הבדל ולא אמור להיות. באופן מעניין, כמו עם כבלים, מהנדסים שלא מצפים להבדל, לא מצליחים לשמוע אותו. מי שמאמין בהבדלים, ישמע אותם. כנראה אפקט פלסיבו. צריך לעשות ניסוי מבחן עיוור לאודיפילים שינסו לזהות לפי האוזן איזה מבין המגברים היה דלוק כמה ימים ואיזה רק עכשיו נדלק. קשה לי להאמין שמשהו יצליח להבדיל.

אגב, אני מניח שבדיוק כמו שאודיפילים אוהבים סאונד שפורפרתי, כי שם יש זיהום גבוה של הרמוניות זוגיות, הם אוהבים סאונד של מגבר חם יותר כי שם יש יותר זיהום הרמוני. זה גם אולי מסביר למה מכשירי אודיו הי אנד נמדדים מאד גרוע. כנראה היצרנים עלו על הטריק של לייצר מכשיר עם יותר עיותים הרמוניים כדי לספק את הסחורה. אולי בכל זאת יש להם יכולת לשמוע הבדלים מינוריים בעיוותים הרמוניים. אני אישית לא הצלחתי להבדיל בין ציוד קר לחם לעולם...
כל מכשיר/מכונה עובדים טוב יותר בטמ״פ העבודה שלהם כי ככה מתכננים מהנדסים שיודעים לתכנן וכל הרפרנסים שאתה מביא חסרי חשיבות, זה שמיע ואפילו מאוד!

exupgh12

חבר משקיען
מעורבות
3,078
נקודות
113
ברוך השם. עכשיו שיש לך סוף סוף תיאוריה שמניחה את דעתך ההנדסית, אפשר אולי להרגיע טיפה עם האובססיה שהולכת רק לכיוון אחד ולהעשיר את עולמנו גם בעניינים אחרים?
זה לא יגמר עד שהגברת השמנה תשיר.

matanoosh

חבר משקיען
מעורבות
1,620
נקודות
113
מבחינה הנדסית, דווקא אין הרבה הגיון בתענה הזאת. דווקא יותר חום = יותר רעש רקע ולכן אחוז העיוותים יורד. עבור מגברים וקדם מגברים שפועלים בתחום ליניארי של הטרנזיסטורים, שם המוליכות עולה עם הטמפרטורה, ואולי זה איך שהוא יכול להביא לשיפור מסויים. עבור כל מכשיר דיגיטלי כולל מגברי CLASS D שפועלם ברוויה או קטעון, שם עליה בחום רק מעלה אחוז עיוותים ללא שום יתרון מעבר.

https://www.audiosciencereview.com/...s-d-amplifier-warm-up-measurements-png.42875/

האם זה משנה את הסאונד? הנדסית, לא כי זה מתחת ליכולת האבחנה של האוזן. בדיוק כמו הוויכוח האם כבלי כוח משנים צליל, ושם כל מהנדס יגיד שלא כי אין בזה כל הגיון, אז גם בשינוי צליל בגלל חימום אין כל הגיון. וזה גם נבדק עי מדידות. השינויים לא אמורים להיות מורגשים. הנה דיון בנושא בפורום AVS:

https://www.avsforum.com/forum/91-a...nd-solid-state-amp-change-after-warms-up.html

הרוב שם מסכימים שאין כל הבדל ולא אמור להיות. באופן מעניין, כמו עם כבלים, מהנדסים שלא מצפים להבדל, לא מצליחים לשמוע אותו. מי שמאמין בהבדלים, ישמע אותם. כנראה אפקט פלסיבו. צריך לעשות ניסוי מבחן עיוור לאודיפילים שינסו לזהות לפי האוזן איזה מבין המגברים היה דלוק כמה ימים ואיזה רק עכשיו נדלק. קשה לי להאמין....
וואי. בדיוק עכשיו חיברתי מחדש את המערכת אחרי כמה ימים שהייתה מנותקת והצליל היה מפוזר וחלול. אחרי שעתיים שהיתה דלוקה ניסיתי שוב. כלום. ניתקתי, חיברתי את המונובלוקים חזרה לשקע האדום במקום הכחול והכל חזר לקדמותו.
אה רגע .... אין בזה היגיון. אז כנראה שאני הוזה. איזה מזל שיש אותך שתחזיר אותנו למציאות.

roberts

מושעה
מעורבות
647
נקודות
113
בשלושים השנים האחרונות למעט יציאות לחופשה המערכת דלוקה 24/7 באפס תקלות.
טו' בשבט חל ביום ראשון הקרוב ואתה מוזמן להצטרף לכיתה ג-3 בנטיעות שלהם ...רק אתה בלבד, לא פחות מאיזה 100 עצים כדי לכפר על עוונותיך לאורך השנים;)

leni

אוהב את התחום
מעורבות
130
נקודות
43
טו' בשבט חל ביום ראשון הקרוב ואתה מוזמן להצטרף לכיתה ג-3 בנטיעות שלהם ...רק אתה בלבד, לא פחות מאיזה 100 עצים כדי לכפר על עוונותיך לאורך השנים;)
קשה לך להתאפק עם ההערות האוויליות שלך זה ברור כבר מזה זמן רב אבל בכל זאת הערות מהסוג הנל תשמור לחבריך הקרובים(אם יש כאלה).

leni

אוהב את התחום
מעורבות
130
נקודות
43
אגב כבר אמרנו ברוך שפטרנו והנה צצת שוב, ממש חבל.

EB1000

מושעה
מעורבות
55
נקודות
28
שאלה: נניח ואני משאיר את המערכת כבויה 24 שעות. ואז עי מחשב נייד עם מיקרופון איכותי מאד של MINIDSP אכני מקליט מהאוויר קטה מוסיקה. מאפשר למערכת לעבוד ברצף עוד 24 שעות, ושוב חוזר על ההקלטה של אותו השיר כאשר כל הזמן הזה המקרופן היה באותה נקודה על חצובה, האם בהשמעה של שני הקטעים אני אמור להרגיש הבדל? האם בניתוח ספקטראלי של שתי ההקלטות אני אמור לראות הבדלים?

אני מוכן לערוך את הניסוי הזה אם תיהיה התעניינות. המחשב גולל ציפ אודיו של CREATIVE שנחשב למאד איכותי עם יכולת הקלטה 24 ביט 96 קילוהץ. לדעתי זה אמור להספיק בכדי להבחין בכל פרט. משהו ערך ניסוי שכזה פעם?

pruym

חבר משקיען
מעורבות
1,888
נקודות
113
שאלה: נניח ואני משאיר את המערכת כבויה 24 שעות. ואז עי מחשב נייד עם מיקרופון איכותי מאד של MINIDSP אכני מקליט מהאוויר קטה מוסיקה. מאפשר למערכת לעבוד ברצף עוד 24 שעות, ושוב חוזר על ההקלטה של אותו השיר כאשר כל הזמן הזה המקרופן היה באותה נקודה על חצובה, האם בהשמעה של שני הקטעים אני אמור להרגיש הבדל? האם בניתוח ספקטראלי של שתי ההקלטות אני אמור לראות הבדלים?

אני מוכן לערוך את הניסוי הזה אם תיהיה התעניינות. המחשב גולל ציפ אודיו של CREATIVE שנחשב למאד איכותי עם יכולת הקלטה 24 ביט 96 קילוהץ. לדעתי זה אמור להספיק בכדי להבחין בכל פרט. משהו ערך ניסוי שכזה פעם?
תגיד, אין לך זוג אוזניים?

EB1000

מושעה
מעורבות
55
נקודות
28

יש לי, ולצערי לא מרגיש בשוב הבדל! אבל מצד שני, הרבה אנשים נהנים ממוסיקת ג'אז שאני פשוט מתעב ולא מסוגל לשמוע לדקה אחת. מניח שהכל בסוף סוביקטיבי.

itay123

חבר משקיען
מעורבות
2,609
נקודות
113

תפאורה צידית.

arye.gur

חבר משקיען
מעורבות
882
נקודות
113
@EB1000 :
כשאתה אומר:
״האם זה משנה את הסאונד? הנדסית, לא כי זה מתחת ליכולת האבחנה של האוזן.״

למה אתה מתכוון ועל מה אתה מסתמך כשאתה קובע שתופעה היא מתחת ליכולת האבחנה של האוזן?

אריה

pruym

חבר משקיען
מעורבות
1,888
נקודות
113
יש לי, ולצערי לא מרגיש בשוב הבדל! אבל מצד שני, הרבה אנשים נהנים ממוסיקת ג'אז שאני פשוט מתעב ולא מסוגל לשמוע לדקה אחת. מניח שהכל בסוף סוביקטיבי.
אם אתה לא שומע הבדלים אולי בחרת תחביב לא נכון?

genvirt

חבר משקיען
מעורבות
801
נקודות
113
אם אתה לא שומע הבדלים אולי בחרת תחביב לא נכון?
נו, למה כזה חריף:)
מי שאוהב לשמוע מוזיקה לא חייב להיות אודיאופיל אלה מספיק להיות מלומאן:)

EB1000

מושעה
מעורבות
55
נקודות
28
@EB1000 :
כשאתה אומר:
״האם זה משנה את הסאונד? הנדסית, לא כי זה מתחת ליכולת האבחנה של האוזן.״

למה אתה מתכוון ועל מה אתה מסתמך כשאתה קובע שתופעה היא מתחת ליכולת האבחנה של האוזן?

אריה

מכשיר אלקטרוני מרגע ההפעלה מתחמם. השינוי בטמפ' מתרחש למשך דקות ספורות עד להגעה לטמפ' יציבה. נלטרנזיזטור שפועל בתחום הליניארי יש מקדם טמפ' שלישי ולכן הגבר הטרנזיסטור (ביטה) עולה עם הטמפ', מה שרק מרחיק את נקודת העבודה מהמרכז. אבל תכנון נכון של הממתחים מתגבר על הבעיה. עבור מכשירים דיגיטאליים ההבדלים הללו לא קיימים בכל מקרה.

עבור כל חומר אלקטרוני, עליה בטמפ' מעלה את הרעש התרמי. וכפי שהראיתי בגרף שנתתי:

כעבר 26 מילישניות, רצפת הרעש של המגבר שהייתה במינוס 90 דציבל, עלתה למינוס 80 דציבל. אבל היות ואנחנו לא מסוגלים לנצל גם לא 80 דציבל של טווח דינאמי, זה לא אמור לשנות כלום בסאונד.

הקלטה של שני קטעים בתי טמפ' שונות והשוואה אמורה להוכיח זאת. עדיין, המון אומרים שיש הבדל נשמע, לצערי אני לא אחד מהם. אצלי בבוקר אחרי לילה שהמערכת לא פעלה נשמעת לי אותו דבר כמו לאחר שעות של האזנה. אין לי דרך להסביר את זה.

יו

roberts

מושעה
מעורבות
647
נקודות
113
קשה לך להתאפק עם ההערות האוויליות שלך זה ברור כבר מזה זמן רב אבל בכל זאת הערות מהסוג הנל תשמור לחבריך הקרובים(אם יש כאלה).
מצטער leni , עכשיו אני רואה זאת, בלבלתי בינך לבין לני באותיות עבריות...... יש לי לא רק בעיות בשמיעה יש לי גם אלצהיימר קל.....בכל זאת כפרון, לא צריך כועס ככה......וגם שבת שלום :לב:(ורד)

נערך לאחרונה ב:

pruym

חבר משקיען
מעורבות
1,888
נקודות
113
נו, למה כזה חריף:)
מי שאוהב לשמוע מוזיקה לא חייב להיות אודיאופיל אלה מספיק להיות מלומאן:)
לגמרי! רוב בני האדם אוהבים מוזיקה ורובם לא אודיופילים.
למה חריף? כי הבנאדם נכנס אלינו שהפכנו את התחביב לאיזשהו מקדש קטן בתוך החיים, מקדישים זמן ומחשבה וגם לא מעט כסף ואומר לנו שהמדידות שלו קובעות שהאוזניים שלנו טועות, הוא ממשיך ומנסה להתגרות בכל צד של התחביב ומחפש תשומת לב.
העלה פה חבר פורום פוסט הכי כייפי שיש, שכח לכבות ושומעים את זה, שיתף אותנו וכולם יודעים מניסיון שהוא צודק. בא 1000 ורוצה הוכחה מדודה לתופעה, יותר מזה, הוא גם נימק שההיפך הוא הנכון.
אם 1000 היה חובב מוזיקה הוא היה משתף אותנו במוזיקה שהוא אוהב ולא מציין איזה מוזיקה הוא לא סובל...

roberts

מושעה
מעורבות
647
נקודות
113
[
מכשיר אלקטרוני מרגע ההפעלה מתחמם. השינוי בטמפ' מתרחש למשך דקות ספורות עד להגעה לטמפ' יציבה. נלטרנזיזטור שפועל בתחום הליניארי יש מקדם טמפ' שלישי ולכן הגבר הטרנזיסטור (ביטה) עולה עם הטמפ', מה שרק מרחיק את נקודת העבודה מהמרכז. אבל תכנון נכון של הממתחים מתגבר על הבעיה. עבור מכשירים דיגיטאליים ההבדלים הללו לא קיימים בכל מקרה.

עבור כל חומר אלקטרוני, עליה בטמפ' מעלה את הרעש התרמי. וכפי שהראיתי בגרף שנתתי:

כעבר 26 מילישניות, רצפת הרעש של המגבר שהייתה במינוס 90 דציבל, עלתה למינוס 80 דציבל. אבל היות ואנחנו לא מסוגלים לנצל גם לא 80 דציבל של טווח דינאמי, זה לא אמור לשנות כלום בסאונד.

הקלטה של שני קטעים בתי טמפ' שונות והשוואה אמורה להוכיח זאת. עדיין, המון אומרים שיש הבדל נשמע, לצערי אני לא אחד מהם. אצלי בבוקר אחרי לילה שהמערכת לא פעלה נשמעת לי אותו דבר כמו לאחר שעות של האזנה. אין לי דרך להסביר את זה.

יו

EB1000, לדעתי יש ממש בטענות האודיופילים החוויתים לשינוי בסאונד לאחר חימום וההסבר שלי כדלהלן:

כמעט בכל מכשיר מדידה ש"חייתי" איתו ב 42 השנים האחרונות עוצמת המדידה שלו יורדת לאחר חימום..... והנדסית אני מניח שזה ברור לך....התנגדות המוליכים בחום גדלה כפונקציה של הטמפרטורה ואז ההגבר יורד (ובמיוחד עם אין מנגנון קיזוז טמפרטורה)

בחוברת התפעול של כל מכשיר מדידה מבקשים לפחות רבע חצי שעה של חימום כדי להגיע להתייצבות מוחלטת של המדידה.

גם במערכת סטריאו שלי אני חווה נפילה של כמעט 1 dB בעוצמה ממצב קר למצב חם........כידוע אוזן האדם רגישה לשנויים בעוצמה של כדי 0.15 dB כלומר העניין שמיע בהחלט.

נפילת העוצמה ביחד עם עקום פלטשר שמשנה את הFR כפונקציה של העוצמה והרי לך הסבר מדעי, חד, פשוט וברור לטענות החוויתיים.

הערה: חברים, תחסכו ממני את התגובות הציניות בנוסח "תודה רבה שהוא מסביר אותנו" ....לעומת זאת אתם מוזמנים להתייחס לעניין עצמו.

Fletcher Curve.JPG

תמונות מצורפות

• Fletcher Curve.JPG
    Fletcher Curve.JPG
    KB 67.8 · צפיות: 231
נערך לאחרונה ב:

itay123

חבר משקיען
מעורבות
2,609
נקודות
113
לגמרי! רוב בני האדם אוהבים מוזיקה ורובם לא אודיופילים.
למה חריף? כי הבנאדם נכנס אלינו שהפכנו את התחביב לאיזשהו מקדש קטן בתוך החיים, מקדישים זמן ומחשבה וגם לא מעט כסף ואומר לנו שהמדידות שלו קובעות שהאוזניים שלנו טועות, הוא ממשיך ומנסה להתגרות בכל צד של התחביב ומחפש תשומת לב.
העלה פה חבר פורום פוסט הכי כייפי שיש, שכח לכבות ושומעים את זה, שיתף אותנו וכולם יודעים מניסיון שהוא צודק. בא 1000 ורוצה הוכחה מדודה לתופעה, יותר מזה, הוא גם נימק שההיפך הוא הנכון.
אם 1000 היה חובב מוזיקה הוא היה משתף אותנו במוזיקה שהוא אוהב ולא מציין איזה מוזיקה הוא לא סובל...

אינפקציה.

RoyZx6r

חבר משקיען
מעורבות
412
נקודות
63

הרוב שם מסכימים שאין כל הבדל ולא אמור להיות. באופן מעניין, כמו עם כבלים, מהנדסים שלא מצפים להבדל, לא מצליחים לשמוע אותו. מי שמאמין בהבדלים, ישמע אותם. כנראה אפקט פלסיבו. צריך לעשות ניסוי מבחן עיוור לאודיפילים שינסו לזהות לפי האוזן איזה מבין המגברים היה דלוק כמה ימים ואיזה רק עכשיו נדלק. קשה לי להאמין שמשהו יצליח להבדיל.

אגב, אני מניח שבדיוק כמו שאודיפילים אוהבים סאונד שפורפרתי, כי שם יש זיהום גבוה של הרמוניות זוגיות, הם אוהבים סאונד של מגבר חם יותר כי שם יש יותר זיהום הרמוני. זה גם אולי מסביר למה מכשירי אודיו הי אנד נמדדים מאד גרוע. כנראה היצרנים עלו על הטריק של לייצר מכשיר עם יותר עיותים הרמוניים כדי לספק את הסחורה. אולי בכל זאת יש להם יכולת לשמוע הבדלים מינוריים בעיוותים הרמוניים. אני אישית לא הצלחתי להבדיל בין ציוד קר לחם לעולם...
אולי תעשה סקירה על ה906?
מה דעתך עליהם?
יש לי אותם בחדר העבודה ואשמח לכמה טיפים.

אגב, בוא נשחרר קצת את המלחמות האלה.
זה מעייף.
באמת.

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור