שאלה רצינית ביותר - איך בת הזוג שלכם..

נועםמ

אוהב את התחום
מעורבות
5
נקודות
8
האישה שלכם הגיבה שהודעתם (במידה והודעתם) שאתם הולכים להוציא... 20/30/40... אלף ש"ח על ציוד אודיו?

נראה לי שכמו בהרבה תחביבים ההוצאה הרבה פעמים לא רציונלית...

itay123

חבר משקיען
מעורבות
2,678
נקודות
113
אני אספר לך סוד - היא לא באמת יודעת.

גיא

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,261
נקודות
113
האשה יודעת את הסכומים. לא מסתיר כלום.
כל עוד זה לא בא על חשבון ילדים, בית ודברים מהותיים אחרים בחיים יש פרגון מלא!!
נשגב מהבנתי אלו ש"יענו" מסתירים מהאשה וממציאים סיפורים הזוים כמו "הלך ראש מנוע" כדי להסוות איזו רכישה חדשה.

exupgh12

חבר משקיען
מעורבות
3,126
נקודות
113

חחח, זה מה שאתה חושב, בסוף הן יודעות הכל :p

גיא

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,261
נקודות
113
חחח... חמוד אתה.
רוב הסיכויים שאתה לא באמת יודע כמה באמת עלו המגפיים של nine west שהיא קנתה בחורף שעבר ב"סוף עונה" אל מול כמה עלה איזה כבל בעובי צינור כיבוי אש.

michael123

חבר משקיען
מעורבות
1,439
נקודות
113
האישה שלכם הגיבה שהודעתם (במידה והודעתם) שאתם הולכים להוציא... 20/30/40... אלף ש"ח על ציוד אודיו?

נראה לי שכמו בהרבה תחביבים ההוצאה הרבה פעמים לא רציונלית...

אשתי דווקא רוצה שאני אקנה.
ואני מתלבט

לא ממש ילדים קטנים שצריך "אישור". חיים משותפים, ילדים, טיולים, חסכון - אם כל זה לא נפגע, אז אפשר להוציא גם פי 10 ויותר ממה שרשמת, אם זה נותן משהו בחיים.

DavidGil

חבר משקיען
מעורבות
1,883
נקודות
113
כמו באודיו, כך גם בסוגייה דנן, הפתרונות הטובים והיעילים, לא באים בזול.

תן לה חצי דירה ולא תצטרך להתלבט בעניין.

itay123

חבר משקיען
מעורבות
2,678
נקודות
113
חחח... חמוד אתה.
רוב הסיכויים שאתה לא באמת יודע כמה באמת עלו המגפיים של nine west שהיא קנתה בחורף שעבר ב"סוף עונה" אל מול כמה עלה איזה כבל בעובי צינור כיבוי אש.

בדיוק (תכלס).

itay123

חבר משקיען
מעורבות
2,678
נקודות
113
אשתי דווקא רוצה שאני אקנה.
ואני מתלבט

לא ממש ילדים קטנים שצריך "אישור". חיים משותפים, ילדים, טיולים, חסכון - אם כל זה לא נפגע, אז אפשר להוציא גם פי 10 ויותר ממה שרשמת, אם זה נותן משהו בחיים.

כיף לך מיכאל.
אצלי המצב מורכב יותר בעיקר שאצלי הילדים (ילדות) עדיין קטנות ויש מסביב כ"כ הרבה הוצאות לא משנה כמה אני עובד ומכניס הביתה (טפו טפו), היא לא תקבל בהבנה מותרות.
אך לפחות אשתי מבינה את ה"שגעון" הזה ונותנת לי יד חופשית בסלון (אזור האזנה).
אני אומר אמן ושותק.

exupgh12

חבר משקיען
מעורבות
3,126
נקודות
113
לפעמים יש ייתרונות בלהיות גרוש...רק אומר ;)
זוגתי ואני גרים אחד ליד השני (בניין ליד בניין), ההתנהלות הכלכלית של כל אחד מאיתנו נפרדת.
כך שאנחנו לא נכנסים לדילמות כאלה ואחרות, מה שהופך את החיים להרבה יותר פשוטים.

נועםמ

אוהב את התחום
מעורבות
5
נקודות
8
אני אכתוב מה הסיבה שהחלטתי לעלות את הנושא למרות שהוא לא קשור ישירות בנושא הפורום.
אצלנו הכל גלוי, יש חשבון אחד והכל גלוי במיוחד שכל הזמן קל להתעדכן כיום במצב הכספים.

עד היום יש לי מערכת מאוד מאוד צנועה.
ולא מזמן עלתה בי המחשבה לשדרג ואמרתי לעצמי שתקציב של 20 אלף הוא הגיוני (לפחות מהצג שלי..:) )
כמובן שכמו כל הוצאה הכל שאלה של על חשבון מה היא באה ובדרך כלל היא באה על חשבון הוא אחר.
אז את הכסף יש לי זמין אבל תמיד מנקר האם זה הדבר הנכון. תמיד עולה התרוץ שחיים פעם אחת וכו'...
כי כמו שכתב פה אחד העונים לבעלי ילדים קטנים ההוצאות אף פעם לא נגמרות. האישה רוצה להעביר את הילדות לגן יותר טוב שבמקום 4000 בחודש יעלה 6000... יש חוגים... השנה ותרנו על חו"ל אז לשנה הבאה עדיף חו"ל או מערכת חדשה? :)

אחד הדברים שאני עושה זה נתינת טיפים כלכליים ומענה על שאלות בקבוצה מסויימת בנושא.
אחד הדברים ששמתי לב לא פעם, שאנשים שהעלו קשיים עם התבטאויות כמו עד כמה הצהרונים יקרים ועד כמה שהשכירות גבוהה, אבל שנפגשתי אתם יש משפחות שמחזיקות שני רכבים בליסינג ופה הקישור לפורום גם מדי פעם מערכות
שאני מזהה שעולות אלפי שקלים.
זה ידוע שהרבה ישראלים חיים בפנטזיה כלכלית ולא תמיד יודעים את ההשלכות.

מצטער על ה"חפירה" מקווה שלא דכאתי משהו.

michael123

חבר משקיען
מעורבות
1,439
נקודות
113
כיף לך מיכאל.
אצלי המצב מורכב יותר בעיקר שאצלי הילדים (ילדות) עדיין קטנות ויש מסביב כ"כ הרבה הוצאות לא משנה כמה אני עובד ומכניס הביתה (טפו טפו), היא לא תקבל בהבנה מותרות.
אך לפחות אשתי מבינה את ה"שגעון" הזה ונותנת לי יד חופשית בסלון (אזור האזנה).
אני אומר אמן ושותק.

אשתי לא רואה את זה כ-"מותרות" אלא essentials, כי מבחינתה אתה לא יודע מה יפול עליך מחר ומהחיים יש לקחת חוויות.
אבל אישור הנ"ל לא מקל, הרי האחריות עדיין עלי. לא רק האחריות התקציבית אלא גם אחריות להנות מזה :)

itay123

חבר משקיען
מעורבות
2,678
נקודות
113
מיכאל גישה מעניינת, אך מ-כיוון שהחיים שלנו עדיין סובבים בעיקר סביב הקטנות, צריכים לחשוב קודם "שם".
ואצלנו זה עדיין "מותרות".
זה לא אומר שאפסיק להתקדם בחיים גם שם.

michael123

חבר משקיען
מעורבות
1,439
נקודות
113
טוב שבמקום 4000 בחודש יעלה 6000... יש חוגים... השנה ותרנו על חו"ל אז לשנה הבאה עדיף חו"ל או מערכת חדשה? :)

אולי לא צריך גן ב-6000?
לא צריך להיות אומללים כל החיים. אפשר לחסוך כמה שנים ולקנות, וגם לעשות טיול לחו"ל צנוע.
אפשר לעשות טיול קצר עם בת זוג למשל (אם ישנה אופציה להשאיר את הילדים אצל סבים לכמה ימים)

כאן המערכות שאפשר לעשות טיול מסביב לירח :)
אני את המערכת שלי כמו האחרים אוספים במשך הרבה מאוד שנים, חתיכה אחרי חתיכה.

michael123

חבר משקיען
מעורבות
1,439
נקודות
113
מיכאל גישה מעניינת, אך מ-כיוון שהחיים שלנו עדיין סובבים בעיקר סביב הקטנות, צריכים לחשוב קודם "שם".
ואצלנו זה עדיין "מותרות".
זה לא אומר שאפסיק להתקדם בחיים גם שם.

אבל למה "מותרות"? הרי מה תעשה ללא ק"ב וסטריאו? יש תחביב אחר?

itay123

חבר משקיען
מעורבות
2,678
נקודות
113
מיכאל (אני אתך)
כרגע ואני יכול להבין את הלוגיקה - החיים עם ילדדוס קטנים (כמו לא מעט צעירים בגירים פה סביב 30-45) מצריכים התעסקות ודאגה (אין סופית) ב-לגדל ברמה טובה וחיובית עד כמה שניתן,
האלמנטים הנוספים בחיים שלא עוסקים באופן ישיר באותה התעסקות בחיים - "מותרות" לדאבוני.

לכן את תחביביי בדרכ אני שומר לעצמי - ויודע לנהל את עצמי ואת כלכלת ה-משפחה כאשר אין התנגשות בינהם - קשה אך מצליח.
וחשוב שישאר כך, אם אני עדיין רוצה "תחביבים" ואושר עם המשפחה.

איציק ירקוני

צוות האתר
צוות האתר
מעורבות
1,067
נקודות
113
כי כמו שכתב פה אחד העונים לבעלי ילדים קטנים ההוצאות אף פעם לא נגמרות. האישה רוצה להעביר את הילדות לגן יותר טוב שבמקום 4000 בחודש יעלה 6000... יש חוגים... השנה ותרנו על חו"ל אז לשנה הבאה עדיף חו"ל או מערכת חדשה? :)

.

להתנהלות נכונה יש מחיר. ולמה אני מכוון. ברגע שאתם מתנהלים נכון, משמע, קודם כול צורכי הבית, והילדים, (חינוך, חוגים, וכו') והמחיר ברוב המקרים בא על חשבון הצעצועים של הגברים. עד כאן שמרנו בערך על קן משפחתי תקין.
לגבי נסיעה לחו"ל, או מערכת סטריאו איכותית. ישנן בנות זוג שיבינו את התחביבים של בני הזוג שלהם, ויתנו לו ליהנות ולפרוח, וישנן נשים שלא ייוותרו על חו"ל, ביגוד, הנעלה, ועל כל מוצרי הטיפוח. במידה והמוסיקה היא בדמך, אפשר לרכוש מערכת, מה שלא עושים כל שנה. חו"ל בשנה הבאה. זו דעתי בלבד!

jabareen

חבר משקיען
מעורבות
194
נקודות
43
שאלה רצינית!

אני לא מבין השטויות, למה תתנגד האישה בכלל? כל עוד הזוג מספק הכל לבית, לאשתו ולילדים. לא מגיע לו ליהנות גם הוא? אפילו שרוצה לשפוך הרבה כסף על התחבית שהוא אוהב. לא מבין מה הבעיה? אהה האישה! מה הפכנו לסמרטוטים בידי האישה? כמו שהיא רוצה להתפנק ולטייל כל הזמן וכו' אז גם היא חייבת לדאוג שבן זוגה יהיה מרוצה ויממש התחביב שהוא אוהב.

זכות האישה להתנגד במידה והבעל לא מספק כלום לבית, לילדים ולה... והוא דואג רק לתחביב. אז האישה בצדק מגיע לה להתנגד בחריפות.

GROOPER

אוהב את התחום
מעורבות
175
נקודות
43
זה כמו לשאול איך האוטו שלך
האוטו שלך הוא בדיוק מי שאתה ומה שבחרת לעצמך
אבל את החצי השני לא מחליפים כל כך מהר, ומנסיון זה גם כרוך באיבוד מוניטין, צער וחור בכיס
ולכו אני אומר, תעשה מה שטוב לך (גם בהיעדר פירגון) כל עוד זה לא בא על חשבון רווחת המשפחה.
יום שעובר לא חוזר, ודחיית סיפוקים תוביל למרירות ולתיסכול, וכשיגיע חשבון האשראי של אשתך
מבטיח לך שתמצא שם מדי חודש בחודשו הרבה דברים "מיותרים"בעינך מתחום פארפומריה והלבשה
אז קנה לעצמך גם כמה מיותרים - בסייגים שציינתי בהדגשה
ותזכור שפירגון או היעדרו לא תמיד יהיו קשורים בקשר ישיר למצב הכלכלי

נערך לאחרונה ב:

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור