השוואה צריכה להיות עם מפצל נקבה 2 ל1 המתחבר בגב המכשיר ואליו ניתן לחבר 2 כבלים במקביל לקיר (כמו מפצל כזה רק הפוך שתי נקבות לזכר)
מחברים 2 כבלים במקביל ותך כדי נגינה מנתקים 1 , לא אומרים מתי מנתקים ואיזה מה2 מחובר, זה השוואה אמיתית, עם כיבוי והדלקה עצם כיבוי המכשיר והדלקתו יוצר שינויים אלקטרונים חשמליים שיתורגמו או לא בצליל. (רק לדוגמא נניח הקבלים, קבל מתרוקן או מתרוקן חלקית, מכשיר נכבה, הכל מתרסט, מכשיר נדלק, נטען מחדש כל זה יוצר שינויים כאלו ואחרים ויש עוד מלא משתנים כמו החום של המכשיר, טמפרטורת הסביבה ועוד). יום יפה לכולם.תמליל - מחשוב וציוד משרדי | מיכון משרדי | ציוד עזר למשרד - Tamlil
יבוא, שיווק, ייעוץ, תמיכה ומתן פתרונות מקצועיים לסביבת המחשב - מחשבים, שרתים, תחנות עבודה, מחשבים ניידים, מדפסות לייזר ועוד. כנסו עכשיו!www.tamlil2100.co.il
אני טוען שיש מצב שאתה שומע הבדלים בין כבלי מתח כי אתה רואה/יודע שיש כבל יוקרתיאם תקע אמריקאי נראה יותר מקצועי אז אפשר לקנות כבל חשמל עם תקע אמריקאי בכמה מאות שח. בשביל זה אין צורך בכבל יקר באלפי שח.
אין שום קשר בין חוויה ויזואלית משולבת בשמע כמו קונצרט לבין ״לראות כבל״.
זאת השוואה מופרכת.
בחוויה של קונצרט רואים את הנגנים ושומעים בלייב את הנגינה שלהם.
מה בין זה לבין לדעת שמאחורי המערכת נמצא כבל x או כבל y ?
איזו חוש נוסף משתתף בחוויה פה ?
ומה רע בזה?אני טוען שיש מצב שאתה שומע הבדלים בין כבלי מתח כי אתה רואה/יודע שיש כבל יוקרתי
שאלתי את חבר שלי שאתמול עשיתי לו בליינד טסט אצלי והעדיף באופן גורף את הכבל הזול איזה כבל הוא היה רוצה במערכת שלו והוא חד וחלק העדיף את היקר למרות שהוא כבר ידע שבהאזנה הוא מעדיף את הזול…אני טוען שיש מצב שאתה שומע הבדלים בין כבלי מתח כי אתה רואה/יודע שיש כבל יוקרתי
שאלתי את חבר שלי שאתמול עשיתי לו בליינד טסט אצלי והעדיף באופן גורף את הכבל הזול איזה כבל הוא היה רוצה במערכת שלו והוא חד וחלק העדיף את היקר למרות שהוא כבר ידע שבהאזנה הוא מעדיף את הזול…
אני טוען שיש מצב שאתה שומע הבדלים בין כבלי מתח כי אתה רואה/יודע שיש כבל יוקרתי
אז מה ההיגיון להכניס רכיב נוסף שיהיה ניתן להאשים ?….אולי כן ואולי לא בכל אופן:
תמיד אפשר להאשים את המפצל ....
כי אז כל הצדדים יכולים ללכת הבייתה צודקים ומרוציםאז מה ההיגיון להכניס רכיב נוסף שיהיה ניתן להאשים ?….
תמיד אפשר לטעון שלא ידענו להבדיל בגלל המפצל, שהוא הגורם לאיכות הירודה ולירידה בפרטים מה שגורם לכבל היקר יותר להישמע כמו הזול, אבל בשביל לטעון את זה, צריך לנסות קודם.
שום דבר לא רע בזה. כתבתי שזה לגיטימי לחלוטין.ומה רע בזה?
בסדר. זה מה שאנחנו רוצים לבררכנראה שזה קורה לחלק מהאנשים שקשה להם להיות כנים עם עצמם והם מושפעים יותר משיווק.
אבל לא הייתי עושה הכללה לכולם.
ומה לגבי כבלי רמקולים, שם לא צריך "רכיב שלישי" האם בכבלי רמקולים אפשר לעשות ניסוי כזה לחבר 2 זוגות כבלים בו זמנית ולנתק אחד מהם תוך כדיי שמיעה בלי לכבות או להפסיק אלה בניגון רצוף , האם זה אפשרי ?אם רוצים לעשות השוואה בין 2 מכשירים אז לא מכניסים ביניהם מכשיר שלישי שהשפעתו לא ידועה אם בכלל.
״ככה לא בונים חומה״…
אני התלוצצתי.אז אתה טוען שלא יהיה הבדל בגלל המפצל ?
בסדר. זה מה שאנחנו רוצים לברר
תבין אני לא תופס פה צד. אני רוצה לברר את האמת ואין לי בעיה להגיד שטעיתי.