AK1
חבר משקיען
- מעורבות
- 2,947
- נקודות
- 113
CD ו-LP הם תמיד לכל היותר סטריאו, אז אין שאלה -- הכל בקדמיים.כיצד הסאונד מתחלק בין הקדמייים לאחוריים בניגון מדיה כמו סידי סטריאו ו/או תקליטים?
אני מניח (לא ממש מכיר) כי דיסק SACD או DVD-A מכיל חלוקה כמו בסראונד של וידאו ואז כל רמקול מקבל את האודיו הייעודי לו. לזה נועד הפרה סראונד שלך עם 6 הערוצים?
מדיית SACD יכולה להכיל עד שלוש אפשרויות בסיסיות:
- SACD רב ערוצי -- יותר מ-2 ערוצים פעילים, עד 5.1, אבל איזה בדיוק תלוי במה שקודד בדיסק: בנוסף לקדמיים שפעילים בכל מקרה, יכול להיות רק הסנטר (סטריאו תלת-ערוצי), או רק האחוריים (קוואדרו), או גם וגם (סראונד "מלא"), ולכל האפשרויות יכול כן/לא להתווסף הסאב (ה"1.")
- SACD סטריאו/מונו (2 ערוצים פעילים)
- CD (דיסק היברידי)
ב-DVD-Video יכולות להיות כמה אפשרויות, כמו PCM סטריאו, דולבי סראונד ו-DTS, יש ברירת מחדל שנקבעת על ידי המדיה והנגן (נגן סטריאו-בלבד לא יבחר בדולבי סראונד גם אם הוא ברירת המחדל לנגנים שכן תומכים בזה), ואפשר לבחור/לשנות ידנית.
ב-DVD-Audio וב-Blu-ray המצב דומה, רק האפשרויות לבחירה הן שונות, וב-Blu-ray יש תמיכה ביותר ערוצים מ-5.1.
אבל בכל מקרה, אי אפשר לקבל יותר ערוצים ממה שייש על המדיה (או יותר ממה שייש במערכת )
במערכת שלי, הנגן (שהוא רב-ערוצי) מחובר גם בסטריאו מיציאה ייעודית balanced ישירות לפרה הסטריאופוני לכניסת CD, וגם ב-6 ערוצים single-ended לפרה הרב-ערוצי. היציאות הקדמיות של הפרה הרב-ערוצי מחוברות לפרה הסטריאופוני לכניסת Processor (מה שנקרא Home-Theater Bypass) שאינה מושפעת על ידי כפתור הווליום של הפרה הסטריאופוני.
הפרה הסטריאופוני מחובר ישירות למונובלוקים שמפעילים את הרמקולים הקדמיים.
הפרה הרב-ערוצי מחובר לפרה הסטריאופוני כאמור, וגם למגבר תלת-ערוצי שמפעיל את הסנטר והאחוריים, וגם לסאב שייש לו מגבר פנימי משלו.
כשאני רוצה לשמוע סטריאו, אני משתמש בכניסת CD של הפרה הסטריאופוני, והווליום נשלט ע"י הפרה הסטריאופוני.
כשאני רוצה לשמוע בסראונד, אני משתמש בכניסת Processor של הפרה הסטריאופוני, והווליום נשלט ע"י הפרה הרב-ערוצי.
מקווה שזה עונה לשאלותיך
עמיר
נערך לאחרונה ב: