רשמים וחוויות מביקור אצל עמיר AK1

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,947
נקודות
113
עמיר,
אתה מרוכז בעצמך מה עושה לך טוב,
אבל כל השנים האלה הגבת על רוב
הפוסטים של אחרים ששיתפו אותך
בהיתרחשויות ושדרוגים במערכות שלהם,למה יש לך נוהג לענות על
מה שבא לך רק לא לעניין?
מה? תפקידך היה רק לבקר את האחרים?
אין לי "תפקיד". יש לי תחביב ותחום עניין, והגבתי על מה שעניין אותי, בהרבה מקרים בכוונה ובתקווה להועיל ולתרום.

לא באתי בדרישות ולא הייו לי ציפיות שאנשים ישתפו -- הם שיתפו ביוזמתם, מתוך עניין/צורך שלהם.

האם יש לך ביקורת על כך שלי אין צורך לשתף ו/או להשוויץ?
ו/או שנראה לך שאם יש לי מערכת, יש לי איזושהי חובה מוסרית או אחרת לשתף אותה?

כי אם יש, אני לא מקבל אותה.

עמיר

DavidGil

חבר משקיען
מעורבות
1,883
נקודות
113
סבלנות גם אתה תמצא את הרכיבים שיאזנו לך את החויית המוסיקה .
לא קשור. המערכת שלי מאוזנת לדעתי וסבבה לגמרי. אני מרוצה ממה שיש לי ואני יודע (בהשאלה) שבוגאטי ווירון לא תהיה לי לעולם. עניין של סדר עדיפויות.

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,947
נקודות
113
לא קשור. המערכת שלי מאוזנת לדעתי וסבבה לגמרי. אני מרוצה ממה שיש לי ואני יודע (בהשאלה) שבוגאטי ווירון לא תהיה לי לעולם. עניין של סדר עדיפויות.
וואו, נרגעתי. הייתי ממש בלחץ מהתגובה הקודמת שלך בנדון והייתי מאוד עסוק באיך/מה לכתוב/להגיב לה.
ממש הפריע לי לישון בלילה. ברצינות! :(

עמיר

נ.ב., בדיוק יצאתי מהמקלחת עם אפשרות לגישה לזה -- שהמערכת שלך לא השתנתה לרעה אפילו בפסיק במשך הזמן שהיית אצלי. כל מה שהשתנה הייתה ההתייחסות. אז לא בטוח שצריך לתקן/לשנות/לשפר את המערכת, רק משהו בהתייחסות הפסיק לעבוד -- איזה יופי שבאת עם הפוסט הזה!! (ורד)

ZEEV78

חבר משקיען
מעורבות
349
נקודות
83
אין שום חשיבות מה אתה חושב
על עצמך,גם אם אתה חושב שאתה
אגדה בעיני עצמך,
וכן חשוב שחושבים עליך שאתה ישר
בעל ערכים ורגיש לזולת

צר לי בשבילך אם אתה חי בשביל לרצות אחרים.

DavidGil

חבר משקיען
מעורבות
1,883
נקודות
113
(ורד)
וואו, נרגעתי. הייתי ממש בלחץ (ורד)
עמיר, אנחנו מבינים אחד את השני וזה מה שחשוב. ואפילו סיכמנו את הנקודה הזאת עוד לפני שהתחלנו. הכל טוב (מצטער על הזוית שהדיון הזה קיבל).

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,947
נקודות
113
(ורד)
עמיר, אנחנו מבינים אחד את השני וזה מה שחשוב. ואפילו סיכמנו את הנקודה הזאת עוד לפני שהתחלנו. הכל טוב (מצטער על הזוית שהדיון הזה קיבל).
העניין הוא שחששתי שירדת מהסיכום...

אין מה להצטער על הזוויות. זה סטנדארטי כאן :)

עמיר

DavidGil

חבר משקיען
מעורבות
1,883
נקודות
113
העניין הוא שחששתי שירדת מהסיכום...

עמיר
"הסכמים יש לכבד"
אבן יסוד בתרבות (האנגלית) עליה הכל מושתת.

ZEEV78

חבר משקיען
מעורבות
349
נקודות
83
עמיר, ספר בבקשה על הקידמיים שלך, האם הם מסוגלים להיות דרמטיים לבדם או שבאמת דרוש סאב כדי לתגבר אותם. כמו כן אני מנחש שלא צריך הרבה ווליום בשביל להפיק מהם דינמיות ובמה, האם אני טועה?

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,947
נקודות
113
עמיר, ספר בבקשה על הקידמיים שלך, האם הם מסוגלים להיות דרמטיים לבדם או שבאמת דרוש סאב כדי לתגבר אותם. כמו כן אני מנחש שלא צריך הרבה ווליום בשביל להפיק מהם דינמיות ובמה, האם אני טועה?
לא יודע מה הסטנדארט/הגדרה שלך ל"דרמאטיים", אבל מבחינתי בהחלט כן, כולל דינאמיות בלתי רגילה.

העניין הוא שהבאס שלהם נשמע לי בפרופורצייה מאוד "נכונה" ומדוייקת, ללא שום הגזמה, הכי קרוב ל-live ששמעתי אי פעם.
אבל, שכפי שהסברתי בפוסט הווינאי, אני מעדיף יותר באס מאשר יש ב-live.

ואתה טועה. למרות שייש להם שופרים, מה שייש לו תדמית של נצילות/יעילות גבוהה, הם רק לגבוהים ולמיד.

הבאס שלהם מסופק על ידי 3 דרייברים דינאמיים של "10 כ"א, מהם 2 יורים קדימה ואחד פנימי, ללא פורט, בקונפיגורציית isobar, והם צריכים הספק ניכר כדי להפיק את העוצמות שאני שומע בהן.

עמיר

ZEEV78

חבר משקיען
מעורבות
349
נקודות
83
הכוונה שלי היתה לדינמיות וליכולת של כל צליל להיעלם כפי שהוא הופיע גם שיש הרבה כלים ברקע ובמה הולגרפית. לפי מה שאתה כותב הבאס היה אמור להיות מספק, האם בדקתה אפשרות לחבר ליחידות הבאס מגבר יעודי (האם היצרן מספק כזה דבר?)? ללא ספק מדובר ברמקול מעניין.

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,947
נקודות
113
הכוונה שלי היתה לדינמיות וליכולת של כל צליל להיעלם כפי שהוא הופיע גם שיש הרבה כלים ברקע ובמה הולגרפית.
אף אחד מאלה לא קשור לבאס ו/או לסאב, והרמקולים ממש מצטיינים בכל אחד מהנ"ל.

עמיר

ZEEV78

חבר משקיען
מעורבות
349
נקודות
83
קשור כי לכל תדר יש השפעה על האפקט הכולל של הסאונד (בתנאי שאנחנו שומעים אותו) . השאלה נובעת מהעובדה שאני מתעניין בחברה הזו כאופציה לשדרוג ואני אישית מעדיף שהסאונד יופק כולו ממקום אחד, הרמקולים.

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,947
נקודות
113
קשור כי לכל תדר יש השפעה על האפקט הכולל של הסאונד (בתנאי שאנחנו שומעים אותו) . השאלה נובעת מהעובדה שאני מתעניין בחברה הזו כאופציה לשדרוג ואני אישית מעדיף שהסאונד יופק כולו ממקום אחד, הרמקולים.
לא אתווכח איתך על התיאוריות שלך בענייני סאונד.

בכל אופן, לחברה הזו יש מיליון דגמים שונים, עם מספרים שונים של וופרים, גדלים ומיקומים שונים של הורנים, עיצובים שונים, סאונד שונה ומחירים שונים. זה שהמודל שקניתי מתנהג בצורה מסויימת לא אומר שאחיו הגדולים או הקטנים יתנהגו כך.

עמיר

ZEEV78

חבר משקיען
מעורבות
349
נקודות
83
לא אתווכח איתך על התיאוריות שלך בענייני סאונד.

עמיר

התיאוריות של האחד הם האמת של האחר. ניסיתי בעבר לשדך לרמקולים מדפיים סאב של REL עם אינספור אופציות כיול. עד כמה שזה היה נשמע לכאורה טוב (לאחר ניסויים רבים כולל שינויי המיקום של הסאב) האוזן שלי קלטה הפרשי זמן (זניחים ככול שיהיו) בין התדרים הנמוכים לתדרים הגבוהים, מה שגרם לי לאי נוחות בזמן האזנה למוזיקה ובגלל זה העדפתי בשלב זה ללכת על רמקולים ריצפתיים. יכול להיות שבחדר עם אקוסטיקה טובה יותר התוצאה הייתה יכולה להיות אחרת אבל אני לא אחליף בית בגלל שהוא לא מתאים לסט אפ.

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,947
נקודות
113
התיאוריות של האחד הם האמת של האחר. ניסיתי בעבר לשדך לרמקולים מדפיים סאב של REL עם אינספור אופציות כיול. עד כמה שזה היה נשמע לכאורה טוב (לאחר ניסויים רבים כולל שינויי המיקום של הסאב) האוזן שלי קלטה הפרשי זמן (זניחים ככול שיהיו) בין התדרים הנמוכים לתדרים הגבוהים, מה שגרם לי לאי נוחות בזמן האזנה למוזיקה ובגלל זה העדפתי בשלב זה ללכת על רמקולים ריצפתיים. יכול להיות שבחדר עם אקוסטיקה טובה יותר התוצאה הייתה יכולה להיות אחרת אבל אני לא אחליף בית בגלל שהוא לא מתאים לסט אפ.
בשום שלב לא אמרתי/התכוונתי/חשבתי שאין בעייתיות בהתאמת סאב לרמקולים.

אי העניין להתווכח הייה על
קשור כי לכל תדר יש השפעה על האפקט הכולל של הסאונד (בתנאי שאנחנו שומעים אותו)
בהקשר שלנו.

עמיר

ZEEV78

חבר משקיען
מעורבות
349
נקודות
83
דיון לשם שינוי, לא ויכוח. ששומעים מוזיקה אנחנו שומעים את כל התדרים בתחום השמע האנושי (למרות שיש אנשים שטוענים שהם עטלף או בעל חיים אחר, אני לא מתיימר להיות אחד כזה) ולכן אני טוען שיש לתדרים הנמוכים השפעה על כל שאר התדרים. ככל שהסאונד מאוזן לכל טווח התדרים חווית ההאזנה (לדעתי) יותר מהנה ובשביל להשיג את זה צריך לצערנו לשלם ואיך כתב דוויד גיל לפני, "אני מרוצה ממה שיש לי ואני יודע (בהשאלה) שבוגאטי ווירון לא תהיה לי לעולם, עניין של סדר עדיפויות" ולצערי יצא לשמוע סט אפ בוגאטי לפני עשור שכל פסיק במוזיקה היה מחוץ לרמקולים שנעלמו לחלוטין.

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,947
נקודות
113
אני לא מוצא שייש מיתאם כזה פשטני בין איזון לכל טווח התדרים לבין הנאה.

לא נראה לי שעל זה אנחנו משלמים, וכפי שאמרתי יותר מהרבה פעמים לאחרונה, אני מעדיף תוספת באס מעבר לאיזון המושלם, והולך לשלם על זה!

ממילא החדר יכול לעוות את כל המצב גם אם המערכת מאוזנת להפליא, וברגע שאתה משנה את הווליום, אתה משנה לחלוטין את האיזון הטונאלי כפי שהוא נקלט באוזן/במוח. אז מה הביג-דיל?

וקודם בעניין הסאב בילבלת בין מה שקורה בתחום התדר לבין מה שקורה בתחום הזמן.

אין לי עניין להתווכח/לדון איתך על ההשקפות שלך בעניין כל התיאוריות האלה.

עמיר

נערך לאחרונה ב:

itay123

חבר משקיען
מעורבות
2,678
נקודות
113
מאוהב

RonW

חבר מתחיל
מעורבות
0
נקודות
1
היי עמיר,
שאפו ענק על המערכת, המוסיקה והשיתוף :)
שאלת תם (אשים זאת פה ולא בשרשור על המערכת שפרסמת), כיצד הסאונד מתחלק בין הקדמייים לאחוריים בניגון מדיה כמו סידי סטריאו ו/או תקליטים?
אני מניח (לא ממש מכיר) כי דיסק SACD או DVD-A מכיל חלוקה כמו בסראונד של וידאו ואז כל רמקול מקבל את האודיו הייעודי לו. לזה נועד הפרה סראונד שלך עם 6 הערוצים?

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור