ואני לתומי חשבתי שערכה של המערכת הוא במידת ההנאה שהיא מסבה לבעליה מבחינת החוויה המוסיקאלית...כשיהיה לך מערכת ייחודית בטיבה
לא יהיה לה ערך אם לא ישמעו
אותה אחרים ובטח אם יהללו אתה.
ואני לתומי חשבתי שערכה של המערכת הוא במידת ההנאה שהיא מסבה לבעליה מבחינת החוויה המוסיקאלית...
הפוסט שלי בכל אופן , לא היה על "המערכת" (לפחות לא רק). לכן לא פירטתי את מרכיביה, אלא רק הפניתי לשרשור קודם ואני חושש שגם תחת איום אקדח לא אוכל לומר את רכיבי הסטאפ מהזיכרון.במשך עשרות(!) שנים חלקתי את המערכת רק עם מעט ידידים קרובים, ולאחרים ששאלו אמרתי שייש לי מערכת שאמנם אין לי מה להתבייש בה, אבל אני מעדיף שלא לפרט את רכיביה.
עמיר
נכון אבל...ישנם אילו שמרגישים/חושבים שבנית מע' כמוה כיצירה של משהוא .יש מי שמייצר רהיטים מיוחדים,יש מי שמעצב בגדים וכך הלאה.אנשים אוהבים לחלוק תוצאה למה שבנו.לאו דוקא להראות את ממונם.וישנם אילו שליצור קשר אם האחר זה סיפור קשה בפני עצמו ,על אחת כמה וכמה לחלוק תחביב.ככה זה צריך להתחיל וככה זה אמור להישאר, האמת של כל בן אדם נמצאת בכיסו ולא בכיסם של אחרים.
ממתי קנייה של מוצר נחשבת "ליצירה"?נכון אבל...ישנם אילו שמרגישים/חושבים שבנית מע' כמוה כיצירה של משהוא .יש מי שמייצר רהיטים מיוחדים,יש מי שמעצב בגדים וכך הלאה.אנשים אוהבים לחלוק תוצאה למה שבנו.לאו דוקא להראות את ממונם.וישנם אילו שליצור קשר אם האחר זה סיפור קשה בפני עצמו ,על אחת כמה וכמה לחלוק תחביב.
זה מאוד פשטני להגיד ״קניה של מוצר״, אבל כאן מדובר במערכת עם מספר רכיבים/מוצרים שאותם בוחר הסובייקט עפ״י טעמו האישי תוך חתירה לסאונד כמה שיותר טוב באוזניו. זו היצירה שלו.ממתי קנייה של מוצר נחשבת "ליצירה"?
מי שקונה מרצדס 500 יצירתי יותר ממי שקונה פיאט 500? אתה מביא פה הגדרה בלתי הגיונית בעליל.
אריה
בעצם כל הביקור שלך 'לא היה על "המערכת" (לפחות לא רק)' -- למעשה לא דיברנו על הרכיבים בכלל (למעט התייחסות חולפת למקור דיגיטאלי בהקשר אליך).הפוסט שלי בכל אופן , לא היה על "המערכת" (לפחות לא רק). לכן לא פירטתי את מרכיביה, אלא רק הפניתי לשרשור קודם ואני חושש שגם תחת איום אקדח לא אוכל לומר את רכיבי הסטאפ מהזיכרון.
ה"יצירות" כאן הן של המהנדסים שתכננו רכיבים (של המערכת, וגם של ציוד ההקלטה והפקת הדיסקים/תקליטים וכו'), ובעצם גם של המבצעים שביצעו הקלטות כיפיות, ושל הטכנאים שהקליטו אותן.זה מאוד פשטני להגיד ״קניה של מוצר״, אבל כאן מדובר במערכת עם מספר רכיבים/מוצרים שאותם בוחר הסובייקט עפ״י טעמו האישי תוך חתירה לסאונד כמה שיותר טוב באוזניו. זו היצירה שלו.
אני מסכים שתהליך ההרכבה של המערכת בטל בשישים או במליונים מתהליך התכנון והבנייה של רכיביה, אבל מה זה קשור?ה"יצירות" כאן הן של המהנדסים שתכננו את הרכיבים, ושל המבצעים שביצעו הקלטות כיפיות, ושל הטכנאים שהקליטו אותן.
ה"יצירה" שבבחירת רכיבים קיימים וחיבור ביניהן (ו/או בתיכנון אקוסטי) בטלה לא בשישים אלה באלפים ובמיליונים.
זו יומרה ממש מופלצת, לטעמי, להתייחס לקניית מערכת כאל "יצירה".
זה כמו להזמין קייטרינג משובח ולהתגאות באיכותו כאילו אתה בישלת, כשהפלצנות בזה מוכפלת אלפי מונים.
עמיר
האנאלוגיה בכלל לא דומה.אני מסכים שתהליך ההרכבה של המערכת בטל בשישים או במליונים מתהליך התכנון והבנייה של רכיביה, אבל מה זה קשור?
גם ציור החמניות של ואן גוך נחשב יצירה שעולה במיליארדי מונים על סידור אגרטל הפרחים של דודה שלי, אבל זה לא מבטל את היות סידור אגרטל הפרחים של דודה שלי יצירה משלה.
לא רואה כאן שום יומרה ובטח שלא מופלצת. בהינתן אינספור חברות שמייצרות מגברים, רמקולים, מעמדים, כבלים וכו׳ וכו׳, מספר השילובים שניתן להגיע אליהם שואף לאינסוף.
אני מצאתי הגדרה אחרת באותו מילון אבן שושן, יש להתמקד בסעיפים 6 ו-7:כדי לחסוך ויכוח מיותר, הינה ההגדרה של המילה "יצירה" על פי אבן שושן:
יצירה – בריאה, עשית דבר חדש: יצירת העולם. יצירת הולד בבטן אמו. מפעל של סופר או אמן וכו': שיר, סיפור וכו' – יצירות ספרותיות הן. תמונה, פסל, מנגינה – יצירות אמנותיות הן. חג יובל ליצירתו של המשורר. מלאכת, יוצר חרס, קדרות.
אריה
פירוש 6 לא רלוואנטי לנו, אלא אם חידשת במשהו כמו להשתמש בפרה כדי להניע רמקול נציל, או משהו כזה, וגם זה לא לגמרי חידוש כי אזניות הן בעצם סוג של רמקול נצילאני מצאתי הגדרה אחרת באותו מילון אבן שושן, יש להתמקד בסעיפים 6 ו-7:
הגדרה מילונית - יצירה:
- בריאה, עשיית דבר חדש.
- מפעלו של סופר או אמן.
- מלאכת יוצר, חרס.
- המדרגה השלישית בהשתלשלות העולמות (קבלה)
- מקור ההשראה והעשייה של האומן
- הכוח ליצור להיות מקורי, לחדש, לעשות דבר שעדיין לא נעשה.
- עשה, ייסד, רקם לגוף אחד
- חשב, זמם, עשה.
אבל כאן לא בישלת -- הזמנת קייקטרינג -- רק בחרת את המנות!!אני רואה מאוד קשר
היכולת לחבר בין הרכיבים למקשה אחת ולתוצאה אחת.
זן סוג של יצירה...
כמו בישול למשל.
מספר רכיבים יוצרים תוצר.
אני אסביר שוב.מה הקשר של סעיפים 6 ו- 7 לקניית מערכת סטריאו? אני לא רואה את הקשר.
אריה