לא מבין אנשים שכל כך טוב להם בגרמניה
חיים פה ומתלוננים על הכל.
יש טיסות כבר לפי מה שהבנתי..
איזה שפע? איזה איכות?השפע בישראל עצום ואיכותי.
אבל המחיר הזוי.
שמעתי שנקניקיות זה לא פרי. קונה פעם בשבוע אצל ירקן (ניסיתי גם בסופר) - פירות בארץ פשוט לא אכילים. קוטפים אותם הרבה לפני שמבשילים. טעם של רוב הפירות בארץ מגעיל; יוצא מן הכלל - בננות וחלק מאפרסקים שמצליחים להשלים את הבשלתם על השיש. גם מוסיפים חומרים שמזרזים הבשלה ופוגעים קשות בטעם (אבל מאפשרים לשמור את הסחורה יותר זמן). קניתי אבטיח השבוע - הכי אדום שיש, עם מרקם וטעם של תפוח אדמה. מלון בטעם של חומר כימי. תפוחי עץ בטעם של עשב. אפשר להמשיך את הרשימה. אוכלים רק משום שצריכים ויטמינים (למרות שלא בטוח שהם יש שם). מסכן מי שחושב שפירות בארץ טובים - הוא לא זכה לטעם פרי טוב.מה אתה מדבר ? חסר לנו פירות וירקות ? חסר איכות ? אתה יודע , נקניקיות זה לא פרי !
אתה חושב שאתה קונה בסופר מחקלאי ישראלי???ואני לא מבין את התלונות שלך על מחיר הירוקות, כמה כבר אתה מוציא על ירוקות בחודש?
אתה נמצא בפורום דו-ערוצי, ומחיר ירוקות מפריע לך?
לגבי גרמניה, אוסטריה - אני רק מציין עובדתית. כל פעם שאני ואשתי במלון, קופץ לסופר הקרוב ומביא כל מיני פירות לחדר.
ולגבי טיסות - - לא מכובד.
אתה יודע, אנחנו אוהבים לנסוע ברכבות לגרמניה.
מה, כל שבוע יש לי מנהג לחטט בבצל הרקוב בשופרסל, סביב המלפפונים סוג ז', סלט שכבר מתחיל להרקיב אז אני מחטט ומחפש תאריך תפוגה רחוק יותר.
בטיב טעם מצב הירוקות טיפה טוב יותר, בגדול זה תלוי בספק של אותו סופרמרקט.
כאילו, אני חוזר שוב - זה חדש שחקלאי ישראלי ממיין תוצרת יפה יותר לחו"ל?
אני רואה משפחות ממעמד הנמוך מעמיסים עגלות בסופר, באמת 10 קילו עגבניות, מלפוונים, אולי יש להם עסק? לא יודע. אבל בטח מחיר לא מפריע
אתה חושב שאתה קונה בסופר מחקלאי ישראלי???
הרבה מהירקות בארץ וגם הביצים הם יבוא. מעזה, מתורכיה ועוד. פשוט יותר זול לרשתות לקנות מהחקלאי העזתי.
לפעמים אפילו מערבבים בארגזים של חקלאים ישראלים, תוצרת עזתית ויאללה אודרוב לשולחן שלך.
ארץ זבת חלב ודבש.
https://m.ynet.co.il/Articles/5523356
בכל מקרה, לקנות ישירות מהחקלאי - והיו כאלה הזדמנויות בימי הקורונה - מסתבר לא יותר זול. אם כי אולי איכות טובה יותר. אני באמת תוהה איך מעיזים למכור ירוקות עם רקבון בסופר
שניצל, את הגב צריך לשמור להחלפות של חוטים וקופסאות מתחת המערכת, לא לשטויות.ארז , בוקר טוב , חושב שאתה צודק , על איכות משלמים , לי יש שתי בחורים צעירים שמביאים ישירות מהחקלאי יקרות (תרתי משמע)ופירות אורגניים , משלם להם מה שרוצים ומרוצה מאוד ,
גם סתימה בכיור פעם הייתי מתקן , היום למי יש גב לזה ,קורא לאינסטלטור ויושב בשקט .
לא נשמע לך סביר שעבור איכות טובה יותר המחיר צריך להיות גבוה יותר ?
אתה רוצה לקנות מהחקלאי איכות טובה יותר מהאיכות שיש בסופר אבל במחיר של הסופר ?
חוץ מזה, החקלאים שחטפו וחוטפים בראש מרשתות השיווק למדו שיש מחיר שוק ואם הצרכן מוכן לשלם את מחיר השוק אז מדוע שיציעו במחיר נמוך יותר ?
אתה גם שוכח שיש הבדל בין מכירה סיטונאית לרשתות השיווק לבין מכירה קמעונאית לצרכן הסופי.
מדובר בתוספת עבודה ותוספת עלויות לחקלאים.
זה בחינם ?
ארז
מישהו כתב כאן שמחירים יקרים בגלל פערי תיווך, אז כנראה שלא. אני מוכן ומשלם על איכות, אבל לא פי 3
עזוב צרפת. אפילו ברוסיה המבחר הרבה יותר גדול. והירקות פירות הרבה יותר טובים. אלא אם כן הולכים לירקן היקרן השכונתי, משלמים מחירים הזויים אבל לפחות מקבלים תוצרת טובה.איזה שפע? איזה איכות?
היתה פעם בסופר בצרפת? במקום הכי נידך יש כזה מבחר ואיכות שכאן לא ראו ולא חלמו!
עזוב, על תהיה סנגור של הסטן.
היתי בתחיל עליה שלי בקטיף אבוקדו ועוד- הקיצר - דברים כאלה אני עד היום לא רואה בשום מקום כאן, למה? הכול היה מיועד לאקספורט, וזה הוא זה.
ומחירים לאחרונה על פרות וירקות בסיסיים די הזויים לסוג ז׳
זה לא רק זה. זה גם תרבות צרכנית קקה.פערי תיווך הם חלק מהסיפור.
יש עלויות נוספות בשיווק קמעונאי אבל הטענה היא שהחקלאים מקבלים גרושים ובדרך לצרכן המחיר מוכפל ואפילו יותר , ללא הצדקה כלכלית.
איך יודעים שזה נכון ?
תשווה מחירים בין רשתות השיווק :
האם מערך השיווק וההפצה של השופרסל יקר יותר מזה של רמי לוי ?
מדוע השופרסל גוזר קופון שמן יותר מרמי לוי ?
תשובה - כי אין ממש תחרות אמיתית בארץ.
אין מספיק רשתות שיווק על מנת לייצר תחרות אמיתית שיכולה להעביר לקוחות מרשת אחת לשניה.
וגם כאשר זה קורה, למשל במבצעי חג שרמי לוי עושה ונניח לצורך הדוגמא שהוא אטרקטיבי משמעותית מהמתחרים, אז הסניף לא מספיק גדול בשביל להכיל את תוספת הלקוחות שרוצים להגיע אליו ושבדרך כלל קונים ברשת אחרת..חווית הקניה הופכת להיות סיוט והרבה מוותרים על "התענוג " לחסוך כסף עבור הסיוט של צפיפות לא נורמלית ותורים ענקיים בקופות.
ארז
וכן, זה הזוי. שוק איכרים עאלק. אפליקציות שמאפשרות קניה ישירות מהחקלאים עאלק. רק מאעכרים. רק לפוצץ מחירים איפה שאפשר.מישהו כתב כאן שמחירים יקרים בגלל פערי תיווך, אז כנראה שלא. אני מוכן ומשלם על איכות, אבל לא פי 3
העבודה שהחקלאי משקיע על תוצרת לסופר או לשיווק ישיר היא אותה עבודה. לא מדבר על בלוף האורגני כרגע.לא נשמע לך סביר שעבור איכות טובה יותר המחיר צריך להיות גבוה יותר ?
אתה רוצה לקנות מהחקלאי איכות טובה יותר מהאיכות שיש בסופר אבל במחיר של הסופר ?
חוץ מזה, החקלאים שחטפו וחוטפים בראש מרשתות השיווק למדו שיש מחיר שוק ואם הצרכן מוכן לשלם את מחיר השוק אז מדוע שיציעו במחיר נמוך יותר ?
אתה גם שוכח שיש הבדל בין מכירה סיטונאית לרשתות השיווק לבין מכירה קמעונאית לצרכן הסופי.
מדובר בתוספת עבודה ותוספת עלויות לחקלאים.
זה בחינם ?
ארז