רעידת אדמה בענף: מבטלים את מס הקנייה על מערכות סטריאו?

רועי51

חבר משקיען
מעורבות
210
נקודות
43
למרבה הפלא לאזרחים בעיקרון שמורה הזכות ל"קטר" על דברים כמו יוקר המחיה בארצם, מבלי לשלוח אותם למקומות אחרים שם טוב יותר.

michael123

חבר משקיען
מעורבות
1,434
נקודות
113
לא מבין אנשים שכל כך טוב להם בגרמניה
חיים פה ומתלוננים על הכל.
יש טיסות כבר לפי מה שהבנתי..

ואני לא מבין את התלונות שלך על מחיר הירוקות, כמה כבר אתה מוציא על ירוקות בחודש?

אתה נמצא בפורום דו-ערוצי, ומחיר ירוקות מפריע לך?

לגבי גרמניה, אוסטריה - אני רק מציין עובדתית. כל פעם שאני ואשתי במלון, קופץ לסופר הקרוב ומביא כל מיני פירות לחדר.

ולגבי טיסות - - לא מכובד. :נגד:
אתה יודע, אנחנו אוהבים לנסוע ברכבות לגרמניה.

מה, כל שבוע יש לי מנהג לחטט בבצל הרקוב בשופרסל, סביב המלפפונים סוג ז', סלט שכבר מתחיל להרקיב אז אני מחטט ומחפש תאריך תפוגה רחוק יותר.

בטיב טעם מצב הירוקות טיפה טוב יותר, בגדול זה תלוי בספק של אותו סופרמרקט.

כאילו, אני חוזר שוב - זה חדש שחקלאי ישראלי ממיין תוצרת יפה יותר לחו"ל?

אני רואה משפחות ממעמד הנמוך מעמיסים עגלות בסופר, באמת 10 קילו עגבניות, מלפוונים, אולי יש להם עסק? לא יודע. אבל בטח מחיר לא מפריע

נערך לאחרונה ב:

genvirt

חבר משקיען
מעורבות
801
נקודות
113
השפע בישראל עצום ואיכותי.
אבל המחיר הזוי.
איזה שפע? איזה איכות?
היתה פעם בסופר בצרפת? במקום הכי נידך יש כזה מבחר ואיכות שכאן לא ראו ולא חלמו!
עזוב, על תהיה סנגור של הסטן.
היתי בתחיל עליה שלי בקטיף אבוקדו ועוד- הקיצר - דברים כאלה אני עד היום לא רואה בשום מקום כאן, למה? הכול היה מיועד לאקספורט, וזה הוא זה.
ומחירים לאחרונה על פרות וירקות בסיסיים די הזויים לסוג ז׳

vitalyi

חבר משקיען
מעורבות
142
נקודות
43
מה אתה מדבר ? חסר לנו פירות וירקות ? חסר איכות ? אתה יודע , נקניקיות זה לא פרי !
שמעתי שנקניקיות זה לא פרי. קונה פעם בשבוע אצל ירקן (ניסיתי גם בסופר) - פירות בארץ פשוט לא אכילים. קוטפים אותם הרבה לפני שמבשילים. טעם של רוב הפירות בארץ מגעיל; יוצא מן הכלל - בננות וחלק מאפרסקים שמצליחים להשלים את הבשלתם על השיש. גם מוסיפים חומרים שמזרזים הבשלה ופוגעים קשות בטעם (אבל מאפשרים לשמור את הסחורה יותר זמן). קניתי אבטיח השבוע - הכי אדום שיש, עם מרקם וטעם של תפוח אדמה. מלון בטעם של חומר כימי. תפוחי עץ בטעם של עשב. אפשר להמשיך את הרשימה. אוכלים רק משום שצריכים ויטמינים (למרות שלא בטוח שהם יש שם). מסכן מי שחושב שפירות בארץ טובים - הוא לא זכה לטעם פרי טוב.

DavidGil

חבר משקיען
מעורבות
1,882
נקודות
113
ואני לא מבין את התלונות שלך על מחיר הירוקות, כמה כבר אתה מוציא על ירוקות בחודש?

אתה נמצא בפורום דו-ערוצי, ומחיר ירוקות מפריע לך?

לגבי גרמניה, אוסטריה - אני רק מציין עובדתית. כל פעם שאני ואשתי במלון, קופץ לסופר הקרוב ומביא כל מיני פירות לחדר.

ולגבי טיסות - - לא מכובד. :נגד:
אתה יודע, אנחנו אוהבים לנסוע ברכבות לגרמניה.

מה, כל שבוע יש לי מנהג לחטט בבצל הרקוב בשופרסל, סביב המלפפונים סוג ז', סלט שכבר מתחיל להרקיב אז אני מחטט ומחפש תאריך תפוגה רחוק יותר.

בטיב טעם מצב הירוקות טיפה טוב יותר, בגדול זה תלוי בספק של אותו סופרמרקט.

כאילו, אני חוזר שוב - זה חדש שחקלאי ישראלי ממיין תוצרת יפה יותר לחו"ל?

אני רואה משפחות ממעמד הנמוך מעמיסים עגלות בסופר, באמת 10 קילו עגבניות, מלפוונים, אולי יש להם עסק? לא יודע. אבל בטח מחיר לא מפריע
אתה חושב שאתה קונה בסופר מחקלאי ישראלי???
הרבה מהירקות בארץ וגם הביצים הם יבוא. מעזה, מתורכיה ועוד. פשוט יותר זול לרשתות לקנות מהחקלאי העזתי.
לפעמים אפילו מערבבים בארגזים של חקלאים ישראלים, תוצרת עזתית ויאללה אודרוב לשולחן שלך.
ארץ זבת חלב ודבש.
https://m.ynet.co.il/Articles/5523356

michael123

חבר משקיען
מעורבות
1,434
נקודות
113
אתה חושב שאתה קונה בסופר מחקלאי ישראלי???
הרבה מהירקות בארץ וגם הביצים הם יבוא. מעזה, מתורכיה ועוד. פשוט יותר זול לרשתות לקנות מהחקלאי העזתי.
לפעמים אפילו מערבבים בארגזים של חקלאים ישראלים, תוצרת עזתית ויאללה אודרוב לשולחן שלך.
ארץ זבת חלב ודבש.
https://m.ynet.co.il/Articles/5523356

לא תמיד, על חלק מהאריזות אני רואה סטיקר 'שלנו'
בכל מקרה, לקנות ישירות מהחקלאי - והיו כאלה הזדמנויות בימי הקורונה - מסתבר לא יותר זול. אם כי אולי איכות טובה יותר. אני באמת תוהה איך מעיזים למכור ירוקות עם רקבון בסופר

שניצל

חבר משקיען
מעורבות
1,769
נקודות
113
תגיד , אני אומנם לא הולך לסופר (אין לי סבלנות , וגםזמן זה חשוב ) , אבל הירקנים שלנו בסביבה מפציצים באיכות ובמחיר , אני לא איכפת לי רק על תתן לי לנסוע לאיזה סופר ענק וללכת לאורך המדפים , זה הפרש בטל בשישים להוצאה החודשית .

ארז_וחני

חבר משקיען
מעורבות
987
נקודות
113
בכל מקרה, לקנות ישירות מהחקלאי - והיו כאלה הזדמנויות בימי הקורונה - מסתבר לא יותר זול. אם כי אולי איכות טובה יותר. אני באמת תוהה איך מעיזים למכור ירוקות עם רקבון בסופר

לא נשמע לך סביר שעבור איכות טובה יותר המחיר צריך להיות גבוה יותר ?
אתה רוצה לקנות מהחקלאי איכות טובה יותר מהאיכות שיש בסופר אבל במחיר של הסופר ?

חוץ מזה, החקלאים שחטפו וחוטפים בראש מרשתות השיווק למדו שיש מחיר שוק ואם הצרכן מוכן לשלם את מחיר השוק אז מדוע שיציעו במחיר נמוך יותר ?
אתה גם שוכח שיש הבדל בין מכירה סיטונאית לרשתות השיווק לבין מכירה קמעונאית לצרכן הסופי.
מדובר בתוספת עבודה ותוספת עלויות לחקלאים.
זה בחינם ?
ארז

שניצל

חבר משקיען
מעורבות
1,769
נקודות
113
ארז , בוקר טוב , חושב שאתה צודק , על איכות משלמים , לי יש שתי בחורים צעירים שמביאים ישירות מהחקלאי יקרות (תרתי משמע)ופירות אורגניים , משלם להם מה שרוצים ומרוצה מאוד ,
גם סתימה בכיור פעם הייתי מתקן , היום למי יש גב לזה ,קורא לאינסטלטור ויושב בשקט .

DavidGil

חבר משקיען
מעורבות
1,882
נקודות
113
ארז , בוקר טוב , חושב שאתה צודק , על איכות משלמים , לי יש שתי בחורים צעירים שמביאים ישירות מהחקלאי יקרות (תרתי משמע)ופירות אורגניים , משלם להם מה שרוצים ומרוצה מאוד ,
גם סתימה בכיור פעם הייתי מתקן , היום למי יש גב לזה ,קורא לאינסטלטור ויושב בשקט .
שניצל, את הגב צריך לשמור להחלפות של חוטים וקופסאות מתחת המערכת, לא לשטויות.

michael123

חבר משקיען
מעורבות
1,434
נקודות
113

חוץ מזה, החקלאים שחטפו וחוטפים בראש מרשתות השיווק למדו שיש מחיר שוק ואם הצרכן מוכן לשלם את מחיר השוק אז מדוע שיציעו במחיר נמוך יותר ?
אתה גם שוכח שיש הבדל בין מכירה סיטונאית לרשתות השיווק לבין מכירה קמעונאית לצרכן הסופי.
זה בחינם ?
ארז

מישהו כתב כאן שמחירים יקרים בגלל פערי תיווך, אז כנראה שלא. אני מוכן ומשלם על איכות, אבל לא פי 3

ארז_וחני

חבר משקיען
מעורבות
987
נקודות
113
מישהו כתב כאן שמחירים יקרים בגלל פערי תיווך, אז כנראה שלא. אני מוכן ומשלם על איכות, אבל לא פי 3

פערי תיווך הם חלק מהסיפור.
יש עלויות נוספות בשיווק קמעונאי אבל הטענה היא שהחקלאים מקבלים גרושים ובדרך לצרכן המחיר מוכפל ואפילו יותר , ללא הצדקה כלכלית.
איך יודעים שזה נכון ?
תשווה מחירים בין רשתות השיווק :
האם מערך השיווק וההפצה של השופרסל יקר יותר מזה של רמי לוי ?
מדוע השופרסל גוזר קופון שמן יותר מרמי לוי ?
תשובה - כי אין ממש תחרות אמיתית בארץ.
אין מספיק רשתות שיווק על מנת לייצר תחרות אמיתית שיכולה להעביר לקוחות מרשת אחת לשניה.
וגם כאשר זה קורה, למשל במבצעי חג שרמי לוי עושה ונניח לצורך הדוגמא שהוא אטרקטיבי משמעותית מהמתחרים, אז הסניף לא מספיק גדול בשביל להכיל את תוספת הלקוחות שרוצים להגיע אליו ושבדרך כלל קונים ברשת אחרת..חווית הקניה הופכת להיות סיוט והרבה מוותרים על "התענוג " לחסוך כסף עבור הסיוט של צפיפות לא נורמלית ותורים ענקיים בקופות.

ארז

matanoosh

חבר משקיען
מעורבות
1,620
נקודות
113
איזה שפע? איזה איכות?
היתה פעם בסופר בצרפת? במקום הכי נידך יש כזה מבחר ואיכות שכאן לא ראו ולא חלמו!
עזוב, על תהיה סנגור של הסטן.
היתי בתחיל עליה שלי בקטיף אבוקדו ועוד- הקיצר - דברים כאלה אני עד היום לא רואה בשום מקום כאן, למה? הכול היה מיועד לאקספורט, וזה הוא זה.
ומחירים לאחרונה על פרות וירקות בסיסיים די הזויים לסוג ז׳
עזוב צרפת. אפילו ברוסיה המבחר הרבה יותר גדול. והירקות פירות הרבה יותר טובים. אלא אם כן הולכים לירקן היקרן השכונתי, משלמים מחירים הזויים אבל לפחות מקבלים תוצרת טובה.

matanoosh

חבר משקיען
מעורבות
1,620
נקודות
113
פערי תיווך הם חלק מהסיפור.
יש עלויות נוספות בשיווק קמעונאי אבל הטענה היא שהחקלאים מקבלים גרושים ובדרך לצרכן המחיר מוכפל ואפילו יותר , ללא הצדקה כלכלית.
איך יודעים שזה נכון ?
תשווה מחירים בין רשתות השיווק :
האם מערך השיווק וההפצה של השופרסל יקר יותר מזה של רמי לוי ?
מדוע השופרסל גוזר קופון שמן יותר מרמי לוי ?
תשובה - כי אין ממש תחרות אמיתית בארץ.
אין מספיק רשתות שיווק על מנת לייצר תחרות אמיתית שיכולה להעביר לקוחות מרשת אחת לשניה.
וגם כאשר זה קורה, למשל במבצעי חג שרמי לוי עושה ונניח לצורך הדוגמא שהוא אטרקטיבי משמעותית מהמתחרים, אז הסניף לא מספיק גדול בשביל להכיל את תוספת הלקוחות שרוצים להגיע אליו ושבדרך כלל קונים ברשת אחרת..חווית הקניה הופכת להיות סיוט והרבה מוותרים על "התענוג " לחסוך כסף עבור הסיוט של צפיפות לא נורמלית ותורים ענקיים בקופות.

ארז
זה לא רק זה. זה גם תרבות צרכנית קקה.
אנשים פה בפוביה של לא להיות פראיירים. לחסוך עוד חצי שקל על המחיר לקילו, ולעזאזל האיכות. איכות זה בכלל לא בשיח הצרכני ההמוני. כי כשמשפחה בת 4 נפשות מחכה לשוק האיכרים שיגיע לעיר שלהם, רק כדי שיוכלו לנצל מחיר מוזל ברמי לוי, איפה יש מקום לשיח על איכות?

זה נכון גם לצריכה של שירותים כמו שרברבות, נגרות וכל דבר. מסתכלים דרך החור של הגרוש, מצפים לקבל הכל ואחריות אינסופית. אז מה עושים בעלי המקצוע? מנסים לנקנק איפה שאפשר.

אפילו ברוסיה יותר טוב.
- "אז תעבור לרוסיה!"
חרא מדינה. ואני לא דובר מילה ברוסית. אבל לא צריך להסתכל מאחורי הכתף כל הזמן לחפש מי מנסה לזמבר אותך. כן כן. ברוסיה.
- "אז תעבור לרוסיה!!!"
קר מדי.

matanoosh

חבר משקיען
מעורבות
1,620
נקודות
113
וכן, זה הזוי. שוק איכרים עאלק. אפליקציות שמאפשרות קניה ישירות מהחקלאים עאלק. רק מאעכרים. רק לפוצץ מחירים איפה שאפשר.
אין סיבה לשלם פי 3 ממחיר של סופר בסביבה שאמורה לעקוף סופר. זה לא עולה פי 3. פשוט בארץ, נושא השליחות והבניה של אמון צרכני מצד אחד, והתרבות הצרכנית מאידך, לא מאפשרים לדברים להשתנות.

matanoosh

חבר משקיען
מעורבות
1,620
נקודות
113

זה בחינם ?
ארז
העבודה שהחקלאי משקיע על תוצרת לסופר או לשיווק ישיר היא אותה עבודה. לא מדבר על בלוף האורגני כרגע.
לגבי הפצה, נו בסדר. אתה צודק. אבל לא החקלאים הם אלה שמתעסקים בזה, אלא מתווכים אחרים: קבוצות קניה, מארגני שווקים, אפליקציות, וכיוב. הבעיה שרק חושבים איך ממקסמים עד דק את שורת הרווח מאותו שוק נישה כמוך וכמוני , שמוכנים לשלם יותר בשביל הירקות, ולא חושבים על איך מנגישים אותם לציבור רחב יותר, על איך לעשות קמפיינים תודעתיים, שאנשים ידעו שעבור זמינות עגבניות בחורף, הם משלמים באיכות. שעל מחירי מבצע בסופר, הם קונים ירקות שהובשלו מהר יותר או היו בקירור חודשים. שפירות עם חצי כתם עליהם זה לא סחורה פגומה.
בקיצור, תרבות צרכנית חרא, או פראיירים כמוך וכמוני שמשלמים יותר ממה שצריכים.

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור