רסיבר Denon 8500HA במבחן

Tamir Ivan

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
205
נקודות
43
מה הקשר בין העדפה אישית.
לבין סקירה לפי הכללים הנדרשים מסוקר?

אגיד לך מה עדיף מבין השניים.. לבצע סקירה מלאה.
והכי חשוב ללמוד לקבל ביקורת... ביקורת בונה שהיא רק מקדמת למקומות טובים יותר.
אתה באמת לא מבין מה הקשר?

קיבלת רסיברים לסקירה, אתה מעיד ששמעת בהם עם סנטר, למרות שתוספת רמקול סנטר ממש לא לטעמך, וסיפרת ששומעים מדהים, פנומנלי, פנטסטי, אדיר! ועוד סופרלטיבים מפוצצים שעכשיו מסתבר שאין להם כל כיסוי.

לרגע לא היית הגון עם עצמך, ובודאי שלא עם הקוראים, לספר להם שבעצם אתה מעדיף להקשיב אחרת, ובעצם הסאונד ששמעת לא לטעמך.

בקיצור, הקוראים האמינו שאתה ישר, ועכשיו מגלים שיש לך שפיל בגלגל.
"מעשה בסנטר".

itay123

חבר משקיען
מעורבות
2,609
נקודות
113
בוקר טוב

תמיר
סקירה מאלפת, נהניתי מאוד לקרא.

היה לי לתקופה ה 8500H
שותף להתרשמותך, רסיבר נהדר ובהחלט נותן פייט למתחריו העיקריים.

לא עברתי על כל תגובות השרשור
חלקן גם חוזרות על עצמן, אז לא טרחתי לקרא...

אני בהחלט יכול להבין את הבחירה במקרה שלך של תוספת הסאב מול אי תוספת הסאב.

יחד עם זאת יתכן ועל סאטאפ אחר/חדר אחר ומיקום אחר,
תוספת הסאב למערך הקולנוע הינה קריטית ומשפיעה דרמטית לא רק ניהול הבאס, אלא על הרזולוציה ויכולות בפועל של כל מערך הרמקולים.

RanMoyal

חבר משקיען
מעורבות
1,146
נקודות
113
אני בטוח שהוא צודק והיא נשמעה פחות טוב עם הסאב .
זה לא הדיון .

אין לי גם מושג אם זה היה לפני או אחרי אודיסי .
זה גם לא הדיון .

אני אשאל שאלה אחרת - אתה חושב שיש חדר עם מערכת כיול אודיסי - שסאב וופר טוב, וממוקם טוב מכויל כהלכה עם אודיסי ישמע פחות טוב מאשר בלי סאב ?

התשובה צריכה להיות כן או לא .

הדיון הוא לא הביקורת - המושקעת מאוד - שנהנתי לקרוא ואני בטוח שהמוצר טוב וגם המוצר הוא לא הדיון פה .

הדיון הוא על הגישה - שיש מצבים שעדיף בלי סאב בקולנוע ביתי וזה משהו שהגיע רק לאחר הביקורת , כתגובה לדבריו של איציק .

מותר לי לחלוק עליו . מותר לאחרים לחלוק עלי - משתפים ולומדים - ללא מהומה .

בוקר טוב.
איך ישנת?:)

זה לא הדיון, אתה יודע למה?

כי לדיון צריך שני צדדים.

אתה ואיציק צועקים שחייבים סאב ואין דבר כזה בלי סאב וסאב זה דרמטי.

ואני מאחוריכם צורח שחייבים סאב וכל מערכת, באשר היא, סטריאו או קולנוע מחויבת בסאב.

אז איפה הדיון שכולם מסכימים?

הדיון הוא לא על הכלל לפיו: סאב הוא הכרחי, חשוב ודרמטי גם בסטריאו וגם בקולנוע.

הדיון הוא על העובדה שיש איזה קושי קטן ביישום של הכלל הזה, אשר לפעמים גורם לאנשים לסטות מהכלל ולעבוד בלי סאב.

הקושי ביישום הכלל יכול לנבוע ממערכת כיול לקויה, סאבוופרים לקויים, חוסר הבנה בנושא, חוסר רצון להתעסק ולהעמיק בנושא וכיוצ"ב

אבל הכלל, שכולנו צורחים, כל אחד יותר חזק, נשמר.

סאב הוא דרמטי ונחוץ והכרחי בסטריאו ובקולנוע.

רן

Dan-Cinemart

עוסק בתחום
מעורבות
1,151
נקודות
113
בוקר טוב.

כי לדיון צריך שני צדדים.

ואני מאחוריכם צורח שחייבים סאב וכל מערכת, באשר היא, סטריאו או קולנוע מחויבת בסאב.

הדיון הוא על העובדה שיש איזה קושי קטן ביישום של הכלל הזה, אשר לפעמים גורם לאנשים לסטות מהכלל ולעבוד בלי סאב.

הקושי ביישום הכלל יכול לנבוע ממערכת כיול לקויה, סאבוופרים לקויים, חוסר הבנה בנושא, חוסר רצון להתעסק ולהעמיק בנושא וכיוצ"ב

רן
בוקר טוב חחחחחחח
אתה בחור טוב :לב:

RanMoyal

חבר משקיען
מעורבות
1,146
נקודות
113
אני לא משתמש ברמקול סנטר.... לטעמי האישי.
אך מעולם לא סקרתי רסיבר ללא רמקול סנטר. או שהחסרתי ערוץ אחר.

בסקירת רסיבר סוקר אמור להעביר לגולשים סקירה בדיוק לפי הפרוטוקול שכל הערוצים מחוברים לרסיבר.

ושוב אין שום קשר לאודסי או מערכת כיול אחרת לבין ויתור על ערוץ LFE שאתה עצמך הפכת עולמות כדי להפיק ממנו את המיטב למרות שיש ברשותך רמקולים מעולים המניבים באס מעולה בתדר נמוך.

מבחינתי ערוץ LFE הכוונה לסאבוופר הוא חובה!!

מה הכוונה אתה לא משתמש ברמקול סנטר?

ערוץ הסנטר הוא ערוץ ייחודי שהוקלט על ידי אנשי הסאונד, על מנת להעביר אינפורמציה ייחודית מזו המועברת על ידי הקדמיים.

זה חלק מפס הקול. אתה מודע לזה?

ועכשיו אתה אומר שוויתרת עליו??
ועכשיו אתה מנסה ליצור את הערוץ הזה באמצעות סוג של מניפולציה בין הקדמיים??

זה בעצם סלט, חוסר הפרדה, קקפוניה שלמה, של משהו שהוקלט ותוכנן לעבוד בצורה מסוימת ואתה עכשיו למעשה ביטלת את זה והחלטת לעבוד בצורה אחרת לגמרי!!

סנטר זה חובה בכל מערכת קולנוע ביתית!

רן

רגע...ואולי לא
אולי בעצם החוויה והתוצאה הן אלו שחשובות ולא מה מותר ומה אסור...

תחשוב על זה.

Tamir Ivan

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
205
נקודות
43
רגע...ואולי לא

תחשוב על זה.
סוף סוף צדיק בסדום.
"חובה, אסור, חייבים.."
תראו את הכותבים בחו"ל. גם המיקצועי ביותר יפתח במילים IMHO.
רק כאן מכונאי רכב מציב עצמו כפוסק הדור בנושא סאונד.
הייתי רוצה לקרוא פחות החלטיות ויותר ענווה. זה יפתח את הדיון לעוד קולות שעד עתה לא נשמעים.

איציק ירקוני

צוות האתר
צוות האתר
מעורבות
1,044
נקודות
113
מה הכוונה אתה לא משתמש ברמקול סנטר?

ערוץ הסנטר הוא ערוץ ייחודי שהוקלט על ידי אנשי הסאונד, על מנת להעביר אינפורמציה ייחודית מזו המועברת על ידי הקדמיים.

זה חלק מפס הקול. אתה מודע לזה?

ועכשיו אתה אומר שוויתרת עליו??
ועכשיו אתה מנסה ליצור את הערוץ הזה באמצעות סוג של מניפולציה בין הקדמיים??

זה בעצם סלט, חוסר הפרדה, קקפוניה שלמה, של משהו שהוקלט ותוכנן לעבוד בצורה מסוימת ואתה עכשיו למעשה ביטלת את זה והחלטת לעבוד בצורה אחרת לגמרי!!

סנטר זה חובה בכל מערכת קולנוע ביתית!

רן

רגע...ואולי לא

תחשוב על זה.

רן.
בעיות בהבנת הנקרא?

כל עוד שמדובר בחוויה אישית זה מבורך, בדיוק כפי שאתה מתנהל ללא סנטר, ורמקולי אטמוס שהם גימיק עבורך.

כתבתי ויתור כטעם אישי בסטאפ שלי.
בסקירות רשמיות כל הערוצים פעילים.. כולם וכך צריך להיות!!

RanMoyal

חבר משקיען
מעורבות
1,146
נקודות
113
אני לא יודע שאני סובל מבעיות בהבנת הנקרא, אבל אולי, אנחנו לא נהיים צעירים יותר.

אגב, לא ידעתי ש-..."רן גם משתמש ככה..."
זה סוג של טיעון.
אני אקח את זה כמחמאה.

תשתדל לענות לעניין ובנחת, בלי סיסמאות שיווקיות והמון סימני קריאה.

איך אתה מתייחס לעובדות היבשות, שסנטר זה ערוץ אודיו נפרד, מוקלט באופן נפרד מהקדמיים ובכך שאתה פועל בלעדיו ומשתמש ברמקולים הקדמיים, אתה בעצם יוצר סלט בסאונד, אתה יוצר קקפוניה בסאונד, אתה למעשה מבטל ערוץ אודיו שלם שהוקלט ככה במקור.

אתה למעשה מפסיד אינפורמציה בדרך הזאת, הסאונד נבלע אחד בתוך השני.

ועדיין, אתה בוחר להעלם מהעובדות האלה ולא משתמש בסנטר, שהרוב המוחלט מסביר לך שסנטר זה חובה.

תענה עניינית בבקשה ואל תשתמש בי כמוצג בטיעון חחח

רן

איציק ירקוני

צוות האתר
צוות האתר
מעורבות
1,044
נקודות
113
בוקר טוב.

כי לדיון צריך שני צדדים.

רן

רן במידה והיית קורא את הביקורת ורשימת הציוד שנבחנה היית מבין שאין כאן ענין של קושי.
הרי הסוקר סקר כבר רסיבר אחר בסטאפ כולל סאבוופר ולא התלונן של איזה שהיא בעיה.

כאן בסקירה הוא כותב שהוא החליט להציב 4 רמקולי חזית מתוך בחירה.
נשאלת השאלה, מה הצורך להציב 4 רמקולי חזית ענקים במוקום זוג קדמי המתאים לחלל האזנה בשידוך לסאב.

RanMoyal

חבר משקיען
מעורבות
1,146
נקודות
113
איציק היקר.

תן לי לענות בשמך בבקשה על השאלות שלי, כי אני נשאל את זה יום יום בערך ועונה את אותה תשובה.

אתה ואני משתמשים ופועלים ככה, כי החוויה של "בלי סנטר", גוברת משמעותית על החוויה של "עם סנטר" וזאת עם כל הכבוד לטכנאי הסאונד ולערוץ המופרד ולסיפורים על סלט וקקפוניה ואיבוד מידע ועוד ועוד ועוד...

במבחן התוצאה, אתה ואני מעדיפים מצב מסוים, בזמן שהרוב המוחלט מלגלג עליו, בדרך כלל מחוסר נסיון.

וזה מוסר ההשכל שאני מנסה להעביר.

ישנם בתחום שלנו כללים שונים ומשונים, קשיחים יותר, קשיחים פחות, הגיוניים יותר, הגיוניים פחות, אבל בסופו של יום, יש רק מבחן אחד חשוב והוא בעצם המבחן היחידי שחשוב:

מבחן התוצאה.

רן

Yuval a

עוסק בתחום
מעורבות
87
נקודות
28
סוף סוף צדיק בסדום.
"חובה, אסור, חייבים.."
תראו את הכותבים בחו"ל. גם המקצועי ביותר יפתח במילים IMHO.
רק כאן מכונאי רכב מציב עצמו כפוסק הדור בנושא סאונד.
הייתי רוצה לקרוא פחות החלטיות ויותר ענווה. זה יפתח את הדיון לעוד קולות שעד עתה לא נשמעים.
אם השאיפה שלך להסתכל וללמוד "מהכתבים בחו"ל" ,עצתי אלייך היא קודם כל להבין איך הגענו עד הלום-
א. סקרת רסיבר דגל של חברה ובאופן פלא, צירפת לו זוג רמקולים שלא מהווים חלק מהסט אפ הקבוע שלך (וגם נבחן פה לא מזמן, כך שהעניין מעלה תהיות....) איזה אינדיקציה יש לך בכל הקשור להגברה, DSP ועוד יכולות, כאשר אתה משנה גם את הרמקולים ולא יכול לשמוע, להכיל ולבחון את השוני בן הרסיבר הנבחן לרסיבר הקיים ברשותך באופן שוטף, על אותו ציוד?
ב. מן הסתם, רוב רובם של האנשים שירכשו רסיבר דגל שכזה, מייעדים אותו בראש ובראשונה לקולנוע ביתי ומכן שסאב וופר הוא חלק אינטגרלי מהעניין... גם אם פעולת "ניתוק הסאב" היתה חיונית (ולא מן הנמנע שהיא הייתה מתבקשת) ראוי היה לעצור ולצוות זוג רמקולים מתאימים. ברחת למקום נח לך במקום לפתור את הבעיה מראשיתה...
נ.ב
באיזה סאב מדובר? האם הוא בכלל מותאם לרמקולים הקידמיים?
ב. הפיל שבחדר- צירפת זוג רמקולים עם 60 אינץ וופרים במצטבר.. באיזה חלל? באילו תנאים אקוסטיים? מה הפלא שאתה לא יכול לצרף את הסאב!
אם בחו"ל עסקינן (לא שצריך דוגמא משם), אם רוצים לבחון את העניין ולהעביר מבחן רציני ומקצועי- לוקחים מיקרופון, מריצים REW והיית מבין בדיוק מדוע כל הסט אפ הזה לא ריאלי בעליל ואיפה הבעיות שגורמות לעניין זה (תן לי לנחש- ראשיתן בבמה הקדמית)-
זה דבר בסיסי- התאמת ציוד לגודל החלל ולתנאים האקוסטיים שבו אנחנו נמצאים...
מה השלב הבא? תקבל זוג רמקולים, תשמע (במקרה הטוב שתצליח) פאזה הפוכה ברמקול אחד ואז תנתק אותו כי הרי זה לא נשמע טוב... נשמע ברמקול השני...רמקול אחד... אתה מחליט.....
או לחילופין תקבל מסך 85 אינץ לבדיקה, תשב חצי מטר ממנו ותגיד שלא רואים טוב.
גם על זה אין "חובה", "איסור " וכדומה...

איציק ירקוני

צוות האתר
צוות האתר
מעורבות
1,044
נקודות
113
איציק היקר.

תן לי לענות בשמך בבקשה על השאלות שלי, כי אני נשאל את זה יום יום בערך ועונה את אותה תשובה.

אתה ואני משתמשים ופועלים ככה, כי החוויה של "בלי סנטר", גוברת משמעותית על החוויה של "עם סנטר" וזאת עם כל הכבוד לטכנאי הסאונד ולערוץ המופרד ולסיפורים על סלט וקקפוניה ואיבוד מידע ועוד ועוד ועוד...

במבחן התוצאה, אתה ואני מעדיפים מצב מסוים, בזמן שהרוב המוחלט מלגלג עליו, בדרך כלל מחוסר נסיון.

וזה מוסר ההשכל שאני מנסה להעביר.

ישנם בתחום שלנו כללים שונים ומשונים, קשיחים יותר, קשיחים פחות, הגיוניים יותר, הגיוניים פחות, אבל בסופו של יום, יש רק מבחן אחד חשוב והוא בעצם המבחן היחידי שחשוב:

מבחן התוצאה.

רן
שוב.
כל אחד וטעמו האישי.
בסקירות רשמיות בעמוד הראשי סקירה אמורה להתקיים ללא קיצורי דרך.

RanMoyal

חבר משקיען
מעורבות
1,146
נקודות
113
איציק.

אני לא נכנס לזה , כי זה בכלל דיון שונה ,הנוגע לאיך סקירה צריכה להתנהל.
אין לי באמת דיעה לגבי זה, כי לא הקדשתי לכך מחשבה.

נראה לי שכמו כל דבר, אפשר להציג טיעונים לכאן או לכאן.

בסך הכל, נכנסתי לשירשור וכתבתי שאני בעד סאב.

סאב זה דרמטי, הן בסטריאו והן בקולנוע, אבל לפעמים , אנשים בוחרים לא להשתמש בו מסיבות שונות ומשונות והמקרים הללו , לא מורידים מחשיבותו ותרומתו האדירה של סאבוופר לתוצאה הסופית.

זה היה כל הטיעון בתמצית.

רן

Dan-Cinemart

עוסק בתחום
מעורבות
1,151
נקודות
113
1.החוויה שלכם ללא סנטר - שנשמעת עבורכם טוב יותר - ואני בטוח שאתה צודקים - היא כתוצאה ממגבלות מיקום,דגם,פיזור וכו - זה אצלכם בבית ורק אצלכם. אם הייתה לכם את האפשרות למקום סנטר בצורה אופטימלית והיה סנטר שמתאים מאה אחוז מבחינת הטונאליות לרמקולים שלכם -והיה "בריא" כמוהם - זה מה שהייתם עושים - כי זה פשוט היה נשמע טוב יותר .נקודה.אין על זה ויכוח - מפה ולהשליך על "עדיף בלי סנטר " -לא קיים. קיים במסגרת המגבלות שלכם.

2.במקרה של תמיר - אין שאלה בכלל שהיה אפשר להביא אינטגרציה טובה לסאב שתועדף על ידי תמיר גם במסגרת המגבלות שלו -אצלו בבית.

3
בנימה אישית תמיר -
אין לי היכרות עמוקה עם איציק ירקוני .אבל יתכן מאוד שגם עם סנטר הוא נהנה - אך עדיין מעדיף את התוצאה ללא סנטר - אצלו בבית. זה עדיין לא אומר שהוא לא חש צמרמורות ממערכות מסוימות -אצלו בבית -בתצורת סנטר ,אך באותו זמן מעדיף אישית מערכות ללא סנטר - אצלו בבית. הניסיון שלך להציג אותו כאיש לא ישר - לדעתי האישית ,לא במקום - האיש נראה לי ישר כמו סרגל.קצת ענווה-כדי שכולנו נוכל להנות מהדיון הזה בלי ענייני אגו

איציק ירקוני

צוות האתר
צוות האתר
מעורבות
1,044
נקודות
113
איציק.

אני לא נכנס לזה , כי זה בכלל דיון שונה ,הנוגע לאיך סקירה צריכה להתנהל.
אין לי באמת דיעה לגבי זה, כי לא הקדשתי לכך מחשבה.

נראה לי שכמו כל דבר, אפשר להציג טיעונים לכאן או לכאן.

בסך הכל, נכנסתי לשירשור וכתבתי שאני בעד סאב.

סאב זה דרמטי, הן בסטריאו והן בקולנוע, אבל לפעמים , אנשים בוחרים לא להשתמש בו מסיבות שונות ומשונות והמקרים הללו , לא מורידים מחשיבותו ותרומתו האדירה של סאבוופר לתוצאה הסופית.

זה היה כל הטיעון בתמצית.

רן

רן.
אני בטוח שאתה בעד יחידת סאבוופר בסטאפ.

אין כאן ענין של טיעונים.
להעמיס 4 רמקולי חזית עם מצבור אלמנטים ענקים בחלל קטן.. במקום להתמקד בסט הטבעי שלו הכולל סאבוופר.
נשמע לא נכון.

איציק ירקוני

צוות האתר
צוות האתר
מעורבות
1,044
נקודות
113
1.החוויה שלכם ללא סנטר - שנשמעת עבורכם טוב יותר - ואני בטוח שאתה צודקים - היא כתוצאה ממגבלות מיקום,דגם,פיזור וכו - זה אצלכם בבית ורק אצלכם. אם הייתה לכם את האפשרות למקום סנטר בצורה אופטימלית והיה סנטר שמתאים מאה אחוז מבחינת הטונאליות לרמקולים שלכם -והיה "בריא" כמוהם - זה מה שהייתם עושים - כי זה פשוט היה נשמע טוב יותר .נקודה.אין על זה ויכוח - מפה ולהשליך על "עדיף בלי סנטר " -לא קיים. קיים במסגרת המגבלות שלכם.

2.במקרה של תמיר - אין שאלה בכלל שהיה אפשר להביא אינטגרציה טובה לסאב שתועדף על ידי תמיר גם במסגרת המגבלות שלו -אצלו בבית.

3
בנימה אישית תמיר -
אין לי היכרות עמוקה עם איציק ירקוני .אבל יתכן מאוד שגם עם סנטר הוא נהנה - אך עדיין מעדיף את התוצאה ללא סנטר - אצלו בבית. זה עדיין לא אומר שהוא לא חש צמרמורות ממערכות מסוימות -אצלו בבית -בתצורת סנטר ,אך באותו זמן מעדיף אישית מערכות ללא סנטר - אצלו בבית. הניסיון שלך להציג אותו כאיש לא ישר - לדעתי האישית ,לא במקום - האיש נראה לי ישר כמו סרגל.קצת ענווה-כדי שכולנו נוכל להנות מהדיון הזה בלי ענייני אגו

נכון מאוד.
במידה והמרחק בין הקדמיים היה גדול יותר הייתי משתמש ברמקול מרכזי גדול וברור.

בסקירות כפי שמחייבות סקירות לרסיברים אני אכן מוסיף ערוץ סנטר ועדין התוצאה נשמעת פנטסטית.

itay123

חבר משקיען
מעורבות
2,609
נקודות
113

3
בנימה אישית תמיר -

אני שמח דן
שסוף סוף יש איש מקצועי ומבין עניין שאני מאוד מתחבר לדעותיו
בנושא קולנוע ובכלל.
היה חסר בהחלט בנוף.

תודה !

תמיד יהיו טיפוסים למינהם עם אג'נדות משל עצמם
לא מקצועיים בשיט, שמנסים עם מכבסות מילים למינהם, להצידק טעויות בסיסיות של עצמם.
אך אמר לי מישהו לא מזמן "רב נוח"

Dan-Cinemart

עוסק בתחום
מעורבות
1,151
נקודות
113
נכון מאוד.
במידה והמרחק בין הקדמיים היה גדול יותר הייתי משתמש ברמקול מרכזי גדול וברור.

בסקירות כפי שמחייבות סקירות לרסיברים אני אכן מוסיף ערוץ סנטר ועדין התוצאה נשמעת פנטסטית.

בדיוק מה שחשבתי - מעבר לזה - מנחה התדר של השופר שלך,למיטב זכרוני, עובד 90 מעלות במישור האוריזנטאלי ,ולכן הפאנטום אימג' יהיה מוצלח - ללא שום שינוי בגוון הטונאלי.

מה שאומר שאתה תקבל אמצע מקובע חזק - גם למי שיושב מהצד

אז הפשט הוא " סנטר עניין של טעם" - הדרש הוא - דיי ברור לא ?

Dan-Cinemart

עוסק בתחום
מעורבות
1,151
נקודות
113
אני שמח דן
שסוף סוף יש איש מקצועי ומבין עניין שאני מאוד מתחבר לדעותיו
בנושא קולנוע ובכלל.
היה חסר בהחלט בנוף.

תודה !

תמיד יהיו טיפוסים למינהם עם אג'נדות משל עצמם
לא מקצועיים בשיט, שמנסים עם מכבסות מילים למינהם, להצידק טעויות בסיסיות של עצמם.
אך אמר לי מישהו לא מזמן "רב נוח"
תודה איתי על הפרגון.מעריך את זה .

לי בגדול חשוב שדברים ידונו לעומק בקונטקסט הנדסי טהור ולא ספציפי אישי.
אם נדבר רק על האישי - לא נתקדם.
תמיד אנחנו עושים פשרות - גם אני בעצמי באולם התצוגה שלי - רציתי 4 סאבים של דאבל 15 הבעיה - שזה היה מחסל את החדר בגדול מבחינת שטח רצפה -כי כל אחד גדול ממכונת כביסה ,אז בחרתי 4 של דאבל 12.

Yuval a

עוסק בתחום
מעורבות
87
נקודות
28
תודה איתי על הפרגון.מעריך את זה .

לי בגדול חשוב שדברים ידונו לעומק בקונטקסט הנדסי טהור ולא ספציפי אישי.
אם נדבר רק על האישי - לא נתקדם.
תמיד אנחנו עושים פשרות - גם אני בעצמי באולם התצוגה שלי - רציתי 4 סאבים של דאבל 15 הבעיה - שזה היה מחסל את החדר בגדול מבחינת שטח רצפה -כי כל אחד גדול ממכונת כביסה ,אז בחרתי 4 של דאבל 12.
צרות של עשירים, דן...:)

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור