היו לי Sennheiser HD800. מכרתי אותן. איפה זה ואיפה מערכת טובה? אין מה להתחיל להשוות. לא מתקרב בכלל. לא באותו סדר גודל.אוזניות יכולות להשתוות למערכת שעולה גם פי 100 ממחירן ויותר
כי אין בעיה של אקוסטיקה בחדר כמו עם רמקולים
בתקציב יחסית קטן של 1000$ דולר
אפשר לקנות את האוזניןת בין הטובות בעולם HD800 למשל ולהנות מסאונד שהוא WORLD class ולהשתוות למערכות שעולות מאות אלפי שקלים
מינוס התחושה הפיזית של הבאס כמובן
פתאום אידאלי למי שאין מקום ותקציב כמו שכבר נאמר
שמעתי את האוזניות מחוברות לCHORD HUGO 2אוזניות יכולות להשתוות למערכת שעולה גם פי 100 ממחירן ויותר
אפשר לקנות את האוזניןת בין הטובות בעולם HD800 למשל ולהנות מסאונד שהוא WORLD class ולהשתוות למערכות שעולות מאות אלפי שקלים
אוזניות יכולות להשתוות למערכת שעולה גם פי 100 ממחירן ויותר
העניין הוא לא המערכתמתי לאחרונה שמעת "מערכת שעולה גם פי 100" ?
ואני לא מדבר על תערוכות מזדמנות
שם הסלוגן hope for the best, במקרה הטוב ביותר,
אלא מערכת רצינית שהבעלים השקיע זמן ואנרגיה כדי להתאימה סנרגית בכל הפרמטרים.
היתרון של אוזניות, היא הנוחות בעיקר.
חבר שמתעסק לפרנסתו עם אוזניות ברמות הגבוהות שיש וגם עם Dacים מוגברים מעולים וניידיים, בדק אצלי בשביל הספורט כחלק מביקורו אצלי, בהשוואה את התוצאה הנשמעת באוזניות והגברה/dac תואם שהביא עימו כמערכת "קומפלט" מול התוצאה הנשמעת אצלי (עם התוצאה לפני ההשקעה האחרונה בחשמל וה dac).
מהר מאוד הבין שהמרחק הוא עצום.
אבל היה אחלה ניסוי וכיף בסהכ.
העניין הוא לא המערכת
העניין הוא החדר שלגבי אוזניות זה לא פקטור בכלל
אין כמעט לאף אחד חדר מושלם בבית ומטופל אקוסטית בצורה מושלמת עם room correction את מושלם
לאוזניות יש אקוסטיקה מושלמת בילט אין
אז גם אם המערכת עולה מיליון דולר , בספק אם החדר יהיה מושלם אקוסטית כמו אולפן הקלטות
פעם אוזניות זה כל מה שיכולתי להרשות,מה אתם מעדיפים ?
+1בעולם האוזניות זה מאוד מקובל לבצע eq ולהתאים לטעם אישי.
הרבה דגמי אוזניות הם לא flat, לדוגמא מכויילות harman
hd800s הן אזניות נהדרות (יש לי)
אני הבנתי שאהב דווקא את האוזניות (eq באוזניות זה דבר שבשגרה). לא שממש אכפת לי אם אהב או לא...
החוזק שלהם מעבר לרזולוציה הוא האימגינג סביב הראש בניגוד לסאונד שמרגיש בתוך הראש בהאזנה לאוזניות.
בתכלס לא משתמש בהם הרבה, מעדיף את הרמקולים בסלון
אני מריץ גם crossfeed מתון וזה מקרב את החוויה באיזה קליק או 2 (כמובן לא עד הסוף) לרמקולים. יותר מזה, זה מצמצם חזרה את "במת האוזניות" (ככל שאפשר לקרוא לזה במה) הרחבה-בקטע-לא-טבעי שלהן לגודל נורמלי ומסיט אותה טיפה קדימה.החסרון באוזניות, מעבר,לזה שאתה לא יכול להרגיש פיזית בגוף את התדרים, שאין שם שמיעה של שמאל וימין במשותף כמו במערכת ביתית טיפוסית. אוזן שמאל שומעת שמאל וימין שומעת ימין. מנסים להתגבר על זה, בקורד tt2 לדוגמא, אבל עדיין עם כל הכבוד לאוזניות, החוויה הכללית של מערכת שמרעיפה עליך צלילים ממש זה משהו אחר. אני כן יכול להבין שימוש באוזניות טובות להבחנה בפרטים מסויימים, כמו זכוכית מגדלת, כי נדמה שיש להם סוג של צלילות מוגברת וגם הקירבה לאוזן וביטול למעשה של תנאי חדר עושים את שלהם. וכל אחד שיהנה בשמיעה ממה שעושה לו את זה.
אני מצטער... אני פשוט לא יכול להתאפק.חברה, שרשור נחמד - בואו נשמור אותו תרבותי לשם שינוי, רק אומר
יש קונטקסט למושלםהרבה מילה "מושלם" ו"לא מושלם"
החיים והניסיון הפרקטי לא עובדים שחור או לבן.
יש קונטקסט למושלם
כמעט בלתי אפשרי להגיע לחדר שהוא מושלם אקוסטית מבחינה של לא תשמע את החדר בכלל אלא רק את הסאונד הישיר של הרמקול .
זה משהו בין מאוד יקר לבלתי אפשרי (למשל בגלל צורת /גודל החדר )
ובשביל אוזניות זה לא פקטור בכלל
הם כמו רמקולים קטנים בחדר שהוא מושלם אקוסטית ואתה לא שומע בכלל את החדר.
אז זה כן די שחור או לבן
או ששומעים את החדר או שלא