רום קוריקשיין, כבל בכ- 38.000$ וכל מה שבניהם ביקור אצל רן

רוזי1

חבר משקיען
מעורבות
884
נקודות
113
וואלה נראה לי שכל השפה של האודיו השתנתה. מחר נלך לחברים לשמוע ונגיד"שמע איזה סאונד! אני חושב שאצלך זה נשמע הכי פחות מקולקל !
איזה איזון! הקילקול שלו ממש בקטנה
והבסים רק 20% מקולקל…

לא שמעתי שחברה x תפרסם ותכריז שהכבלים שלה מקלקלים הכי פחות את הסאונד.
בקיצור אצלי יכנסו רק כבלים טובים ולא מקלקלים.
ויש מקומות ומוחות שצריך D10

arb

אוהב את התחום
מעורבות
131
נקודות
43
מצטער ariekarp,
טרמינולוגיית הקילקול נשמעת לי יותר בלשון המעטה כמו צו אופנה חולפת או משהו דומה לזה. לרכוש ציוד היי אנד במייטבו שלא משפר ושהוא לא עלינו בעיקר עלול לקלקל זה דבר חדש לי.
יש איזה חברה רצינית שאפשר לקרוא אצלה חומר על טכנולוגיית ""הקלקול" הנדון בהקשר לציוד אפשר גם על כבל

בברכה
ותודה מראש

נערך לאחרונה ב:

YOSSI24

חבר משקיען
מעורבות
477
נקודות
83
רוזי
כבל לא יכול לשפר שום מערכת, מדוע לא!?
זה לא סוד שכבלים מהווים מרכיב חיוני ומשפיע מאין כמוהו על אייכות המערכת והסינרגיה שלה . מכאן שטענתך תמוהה בעיני אבל נעזוב את זה בצד. מה לעשות שלדידך כנראה שעוד לא נולד הכבל שיכול לשפר המערכת. שוב נסכים או לא עד כאן זו ההיפותזה שלך. ניתן להבין מדברייך מדוע אין סיכוי שכבל ישפר אלה מקסימום יקלקל פחות. יש מצב שהעדפת עד היום רק כבלים יותר מקלקלים מהסיבה שהם לא הוציאו לך מהמערכת דברים שלא אהבת אלה רק כאלה שאתה אוהב? עכשיו זה הפרדוקס!
העדפה שלך לכבל מקלקל היא משום שכמה שהוא יותר מקלקל כך ילך ויקטן הסיכוי שהוא יוציא לך דברים שאתה לא אוהב לשמוע. כלומר מחד כמה יותר מקלקל יותר טוב( מה בדיוק?) מאידך מהסיבה הזו הנטייה שלו לדברים שאתה אוהב תלך ותגדל!

רוזי צודק, וזאת מפני כאשר אתה מנתק את הכבל מהמערכת היא אותה מערכת שהייתה לפני כן, היא לא משופרת,
תפקיד כבל טוב הוא להעביר יותר אינפורמציה מהמערכת אם גם היא טובה,
במערכת נחותה כבל טוב יחשוף את חולשתה. ועוד דבר כבל לא יפתור בעיה שקיימת במערכת, צריך למצוא את מקור הבעיה או את חוליה החלשה.

arb

אוהב את התחום
מעורבות
131
נקודות
43
בוקר טוב לכולם,

אחרית דבר

כאשר מנתקים כבל מהמערכת היא פשוט תפסיק לעבוד. במצב נתון זה המערכת נשארת אותה מערכת כמו שהייתה לפני כן (לא ידיעה מרעישה) רק יש בעיה קטנה שאנחנו לא נזכה להנות ממנה כמו קודם לניתוק. אז לא ממש התקדמנו.

חברות היי הנד סופר רציניות משקיעות במחקרים ובטכנולגיה של חומרים שנוגעים גם לכבלים ולבסוף הם מוכרות לנו כבלים שהמקסימום מסוגלות שלהם בא לידי ביטוי בהעברת אינפורמציה פרופר as is ותו לא, האמת
שעד היום לא קלטתי שככה זה עובד! זה מדהים משום שבמידה שלא שפר מזלנו ומצבה הכללי של המערכת שברשותנו קצת לא מי יודע מה והוא לא מאפשר לקלוט כבל שמחיר הריטייל שלו זה לא גרוש וחצי שיודע להעביר האינפורמציה בצורה בריאה אזי ישר נקבל האמת לפנים . במצב עניינים זה ניתן יהיה לבוא ולטעון לגבי הכבל שבמהותו הוא כבל "מקלקל" ולא רק זה הוא מקלקל אף יותר. כשזה קורה לכם האופציה היחידה זה לחזור ליבואן כמה שיותר מהר (שלא נאבד האחריות) ולהתלונן בפניו והייתי גם ממליץ להוציא על כך מייל ישיר לחברה ולא פחות מזה הייתי דורש אחזר כספי גם על עוגמת נפש . זה מה שאני הייתי עושה וזה מתבקש גם מכל בר דעת לעשות גם במידה שהוא אודיופיל מורעל. ואני לא צוחק אני רציני! מדוע אם כן זה נשאר ברמת הפולמוס משום שכל המכובדים שמצדדים בגישה הזו לא חזרו ליבואן להתלונן.

כבל נחות יותר חושף פחות בעיות אז כבר למדנו שאפשר לומר אליו שהוא מקלקל פחות. למה לא לדייק ולומר שאולי הוא יותר מתאים למערכת. כי לא מתאים לדייק בכל הקשור לטרמינולגיה אודיפילית ולראייה אפילו על המונח הנהיר אודיופיל גופא לא נמצאה הסכמה גורפת אז על מה אני מלין! ואכן אני לא מצפה שבמקרה דנן הנס יתרחש דווקא כאן ועכשיו.
לסיום נצא מנקודת הנחה שקיימת מערכת שרוב הכבלים שמוחברים אליה לא יחשפו בה פגמים מהותיים כי אין לה כאלה והיא בקטנה זקוקה לעוד פוש. בגדול אולי פרט לכבלים הכל פיקס גם בסך הכל מרחב השמע שבא היא נתונה מטופל בדרך שלו, עדיין יהיו אלה שבנחרצות יטענו שאין כזה כבל בנמצא שיעשה את העבודה וידחוף המערכת עוד קצת למעלה ואף יתרה מזאת ישפר! התשובה החד משמעית על פי התגובות של רוזי יוסי וארי היא כמובן "לא" גורף אין סיכוי שזה יקרה. אז אנה חיזרו בבקשה לתחילת השרשור ומאיכן שהכל התחיל ותקראו שוב את מה שנירו מדווח לנו מרן ומה רן בעצמו מדווח לנו על כבל מעניין שהגיע מחבר והם מספרים ובעיקר מדווחים לנו ממקור ראשון שהוא עושה יופי של עבודה ובעיקר לא "מקלקל"

נערך לאחרונה ב:

YOSSI24

חבר משקיען
מעורבות
477
נקודות
83
http://www.nbscables.com/products/cables.html

חברת NBS ממליצה לבחור כבל לפי מחיר
המערכת הם יודעים דבר או שנים על כבלים.
זו כל התאמת הכבל למערכת שצריך לדעת
וזה נכון לגבי כל חברת כבלים.

נערך לאחרונה ב:

רוזי1

חבר משקיען
מעורבות
884
נקודות
113
ARB

מי שיש לו פואנטה ברורה - כותב קצר ותמציתי.
תן קרדיט לחלק מהקוראים שיכולים להבין את טיעונך בלי שתאריך בדבריך ותתביא דוגמאות ואנלוגיות רבות.

לעניין, כבל גרוע מקלקל יותר מכבל טוב.
במערכת טובה מאוד (כולל אקוסטית) כל כבל מקלקל ברמה כלשהי את מה שיוצא ממנה,
במערכת רעה יהיו כבלים מקולקלים שדווקא ייטיבו עם המערכת.... ויהיו כבלים שמקלקלים פחות שיירעו את המערכת.

matanoosh

חבר משקיען
מעורבות
1,629
נקודות
113
ARB,
אכלת ת'ראש עם תיאוריות מנותקות שמקומן באקדמיה ולא במציאות.
לדוגמא:
כבל נחות יותר חושף פחות בעיות אז כבר למדנו שאפשר לומר אליו שהוא מקלקל פחות.
מה המטרה בכל ההתפלספות הטרחנית הזאת? להוכיח שמישהו טועה?

רוזי, אני, ומעט אחרים, חושבים שתפקידו של כבל להעביר כמה שיותר מידע שקיים. הוא לא יכול להמציא מידע שלא קיים. אם הוא טוב, הוא יעביר יותר - יקלקל פחות.

אתה לצורך הוויכוח טוען הפוך? שכבל נחות חושף פחות בעיות? ראשית, זה לא נכון, כי הוא מכניס בעיות אחרות ברוב המקרים. שנית, מה השורה התחתונה של הפולמוס האינסופי הזה?

במקרה שלי, השורה התחתונה היא שעדיף בלי כבלים. אבל היות וחיייבים אותם כי אי אפשר להלחים מכשירים זה לזה, עדיף שיקלקלו כמה שפחות, ויעבירו כמה שיותר. ובתוך כך, ברור שכל כבל מכניס אופי צליל משלו.

מה עכשיו?

ariekarp

אוהב את התחום
מעורבות
119
נקודות
43
מצטער ariekarp,
טרמינולוגיית הקילקול נשמעת לי יותר בלשון המעטה כמו צו אופנה חולפת או משהו דומה לזה. לרכוש ציוד היי אנד במייטבו שלא משפר ושהוא לא עלינו בעיקר עלול לקלקל זה דבר חדש לי.
יש איזה חברה רצינית שאפשר לקרוא אצלה חומר על טכנולוגיית ""הקלקול" הנדון בהקשר לציוד אפשר גם על כבל

בברכה
ותודה מראש

אל תצטער, אבל זו לא אופנה ולא חדש. במפרטים טכניים אתה יכול לראות רק פרמטרים של "קילקול". בציוד אודיו בעיקר זה גרף הענות עד כמה הוא עקום וכמות העיוותים. אלה שמתכננים ובונים את הציוד לא יודעים לאפיין/למדוד שיפורים. שיפורים יודעים לשמוע רק מבקרי אודיו ואודיופילים.

arb

אוהב את התחום
מעורבות
131
נקודות
43
רוזי

למרות שכבר כתבתי אחרית דבר

קרדיט מתבקש לתת לכולם ומבחינתי גם קרט בלנש שזה יותר.
לכבד ולהוקיר זה חשוב לא רק בפורום ואין לזה קשר לביקורת עניינית שזה משהו אחר לגמריי. הדברים מכוונים גם למי שלא רואה עצמו אודיופיל ודעתו וגישתו לתחום יכולה להיות שונה משלי במאה שמונים מעלות ואני לא רואה בזה פסול.

למרות זאת כאשר מדובר לא פעם בספקולציה, באותו הנסיון להביע דברי חוכמה שאינם במקומם כפי שאתה העלתה בנוגע לכבל, ראוי להעמיד דברים על דיוקם וזה מה שעשיתי לא פחות ולא יותר. מה לעשות שבניגוד ל"פואנטה" זה לא יכול להגמר במשפט אחד.
אם כבר עסקינן באורך תגובה, יש לא מעט דוגמאות בשרשורים וגם כאן לתגובות שלא בדיוק הוגבלו במילים ואני רק מעלה את זה כחומר למחשבה.
.
מתן

בשורה תחתונה

ראשית תודה על הקומפלימנטים. שנית הנסיון לרדד את דברי תוך כדי הוצאתם מהקשרם הוא באמת אחלה. ולעניניינו אתה מציין שאתה ורוזי ובעיקר עוד מעט אחרים חושבים ..."תפקידו של כבל מסויים להעביר כמה שיותר מידע"... אבל אתם ממש לא במיעוט לפחות לא מהסיבה הזו. למותר לציין שלגבי טענה זו לא יצאתי בביקורת בשום מקום. "הפואנטה" שלי היא שקיימים דברים שהם הרבה מעבר לנדון והם נוגעים בעיקר לאיך ולא למה וכאן אתם במיעוט. תגיד לי שאלה רטורית מתי בדקת מה מידת ההשפעה של אינטרקונקט או כבל חשמל וכו' אצלך במערכת או אצל אחרים. כדי לדעת מה מידת התרומה של כבל y למערכת מעבר ל "לקלקל" ולאותה העברת אינפורמציה x , צריך לחבר ולנתק כבלים שונים במקום המיועד וחוזר חלילה כפי שרן מציין בתחילת השירשור בנוגע לדברים שהוא בודק בחרדת קודש דרך הrc.
במילים אחרות מתן, כדי לדעת צריך להתנסות ולא רק לתמוך בצורה עיוורת בהיפותזה כל שהיא. ואת הנסיון הזה כנראה שאין לך בדומה למי שטוען שכבל לא יכול לשפר מערכת אלה גם ובעיקר "לקלקל" יותר או פחות.

נערך לאחרונה ב:

ארז_וחני

חבר משקיען
מעורבות
988
נקודות
113
במילים אחרות מתן, כדי לדעת צריך להתנסות ולא רק לתמוך בצורה עיוורת בהיפותזה כל שהיא. ואת הנסיון הזה כנראה שאין לך בדומה למי שטוען שכבל לא יכול לשפר מערכת אלה גם ובעיקר "לקלקל" יותר או פחות.

הרבה מלל שמוביל למסקנה שגויה לחלוטין....
לאנשים כמו מתן ורוזי יש ניסיון מעשי רב בבדיקת כבלים מסוגים שונים על התוצאה הסופית המתקבלת.

הפלפול (לטעמי מייגע ומיותר) אם זה "שיפור" או "פחות קלקול" לא משנה את מהות העובדות.
לא בחירת המילה קובעת את המהות.
ארז

arb

אוהב את התחום
מעורבות
131
נקודות
43
ארז
רצונך להיות מליץ יושר כקודמך ולענות במקומו אז לך על זה. להלל ולהרעיף שבחים על חבר לתחום זה אחלה ואני בעד בעיקר כשזה מגיע וגם אם פחות.

אני לא חייב להסכים עם כל מילה של כל מי שמחשיבים אותם כבעלי ידע ובעיקר נסיון בתחום. מה עוד שכבר נתקלתי לא פעם בחוסר קורלצייה משווע בין התואר שניתן לאודיופיל פלוני לנסיונו בשטח ובעיקר לתובנותיו בתחום.

כנראה שגם אתה חושב שאני ילד שאתמול התחיל לעסוק בתחום ואפשר להשתלח בו ובעיקר בדעותיו כך סתם. אז צר לי לבשר לך ולא רק לך שההפך הוא הנכון.

הבנתי שבסופו של דבר מה שקובע מבחינתך זו לא הטרמינולוגיה המייגעת וההסברים מה מוביל למה, סיבה לתוצאה וכו. מבחינתך מה שמכריע היא מהות העובדות. אם אני לא טועה עד עכשיו לא זכינו לשמוע רסיסים מגישתך בנדון פרט לכך שאתה הולך סחור סחור. המילה ארז, אכן לא באה להחליף את מהות העובדות היא באה לבאר אותן.

נערך לאחרונה ב:

omi

חבר משקיען
מעורבות
425
נקודות
63
ARB

מעבר לפלפולים, לנסות להדגים לך למה כן מדובר באי-קלקול ולא ב"שיפור": אם כבל היה משפר, אז למה שלא תוסיף עוד אחד? תשרשר הרבה כבלים והשיפור יהיה עצום.

עומר.

ארז_וחני

חבר משקיען
מעורבות
988
נקודות
113
אם אני לא טועה עד עכשיו לא זכינו לשמוע רסיסים מגישתך בנדון פרט לכך שאתה הולך סחור סחור. המילה ארז, אכן לא באה להחליף את מהות העובדות היא באה לבאר אותן.

השפה המליצית אכן שונה, לעיתים מהנה ולעיתים מייגעת....
גישתי ברורה ונכתבה בפשטות:
זה ממש משנה להתעקש אם כבל "משפר" או "פחות מקלקל"?
נסכים שיש שינוי ובסופו של דבר, התוצאה הסופית עם כבל x לעומת התוצאה הסופית עם כבל y, זה מה שמשנה.
ארז

arb

אוהב את התחום
מעורבות
131
נקודות
43
ארז
..."נסכים שיש שינוי" ...
הסכמה זו היא שלך וזה בסדר. מעבר לדברים הנ"ל שכבר ציינתי, זה פחות או יותר כל תרומתך לדיון. מה שניתן היה בשלב זה לחלץ מדברייך זה שמתקיים שינוי בתוצאה בין כבל x לעומת כבל y.
תסכים או לא זו תשובה מאד מרוסנת בלשון המעטה, בעיקר לאור הסייגים שהעלתי לעיל.
בדיעבד למרות שהיא רק לכאורה תשובה/ גישה, אני מקבל אותה

נערך לאחרונה ב:

ארז_וחני

חבר משקיען
מעורבות
988
נקודות
113
סליחה, לא שמתי לב שאני בדיון פילוסופי.
לכן הייתי תמציתי וברור.
סברתי לתומי שפשטות ובהירות תמקד את הדיון בעיקר ולא בהגדרה טפלה כזו או אחרת (כמובן לדעתי).
המשך דיון פילוסופי פורה למתדיינים.
ארז

ni-ro

חבר משקיען
מעורבות
705
נקודות
113
חג עצמאות שמח לכולם
(ורד)

איציק ירקוני

צוות האתר
צוות האתר
מעורבות
1,067
נקודות
113
המילים "צידוק" ו/או "פרופורציה" לא ממש רלוונטים לתחום שלנו, או לכל תחביב אחר, היות ומדובר במשהו פרסונלי..

מה שמטריד הוא, שאם נקח 10 אודיופילים ונשמיע להם כבל ב $38,000 , ביחס לכבל של $1,000, אין שום וודאות שהרוב יעדיפו את היקר, אין שום וודאות שיצליחו לזהות את היקר, אין שום וודאות שיצליחו בכלל להבין שהחליפו כבל...
(...מנסיון..)

זה לא יהיה המצב ככל שנשווה בין רמקול של $1,000 ביחס לרמקול של $38,000.

בסופו של יום, כל אחד בוחר לחלק את התקציב כראות עיניו, רק צריך לזכור, שאחרי מילות ההקדמה של המארח על עלות המוצרים...
צריך ללחוץ על Play

רן

לגבי פרופורציה.
מענין מי מבין האודיופילים באתר רכש כבלי רמקולים בשווי "הרמקולים" שברשותו?
מהכרותי עם כמה חברים בעלי מערכות יוקרה אף אחד מהם לא השקיע בכבלי רמקול מחיר זהה לרמקולי החזית שברשותו.
ושוב פרופורציה!!

arb

אוהב את התחום
מעורבות
131
נקודות
43
איציק

ראשית תתפלא כמה אודיופילים בארץ מחזיקים בכבלים סופר יקרים במחירים אסטרונומיים, ואת זה מאד פשוט לברר בעיקר דרך היבואנים. לגבי העדפה שרן מדבר עליה, זה סיפור מורכב בפני עצמו שקשור לרוב לטעם אישי ומנגד למי שהרפרנס שלו לסאונד היי פיי דו ערוצי הוא מוסיקה חיה. על כך יש הרחבה מעניינת גם בשירשור שעופר העלה לאחרונה "מה היא מערכת אודיו טובה". מעבר לזאת ובהקשר ליכולת ההבחנה בין כבל זול ליקר, אני יכול להוסיף על דברי רן שזה בעיקר פועל יוצא מאותו נסיון בנדון (שללא מעט אודיופילים חסר) כמו גם ובעיקר לרגישות לשמע. למרות זאת יש לא מעט אפשריות כיום בשוק שיתנו מענה מספק לכל גישה וכיס.
כאשר אתה מרכיב כבל במערכת מתוקתקת, ופתאום מגלה שעד עכשיו שמעת חצי מערכת, והמילים אאוט אוף דה בלו נעתקות מפיך, רק אז אתה מבין מה המשמעות של הכבל ובעיקר כשמדובר ברכיב קצה וזה יכול לקרות גם עם אחד שנמצא במקום טוב אחריו. אז נכון שלהוציא סכום עתק בעיקר למי שאין זה הזוי, אבל למי שיכול להרשות לעצמו מה טוב ומה נעים. וכאן אני עם רן, בתחום שלנו האישיו לא קשור לתמורה ביחס למחיר, אלה אם כן אתה צריך לקחת משכנתא.

נערך לאחרונה ב:

איציק ירקוני

צוות האתר
צוות האתר
מעורבות
1,067
נקודות
113
איציק

ראשית תתפלא כמה אודיופילים בארץ מחזיקים בכבלים סופר יקרים במחירים אסטרונומיים, ואת זה מאד פשוט לברר בעיקר דרך היבואנים. לגבי העדפה שרן מדבר עליה, זה סיפור מורכב בפני עצמו שקשור לרוב לטעם אישי ומנגד למי שהרפרנס שלו לסאונד היי פיי דו ערוצי הוא מוסיקה חיה. על כך יש הרחבה מעניינת גם בשירשור שעופר העלה לאחרונה "מה היא מערכת אודיו טובה". מעבר לזאת ובהקשר ליכולת ההבחנה בין כבל זול ליקר, אני יכול להוסיף על דברי רן שזה בעיקר פועל יוצא מאותו נסיון בנדון (שללא מעט אודיופילים חסר) כמו גם ובעיקר לרגישות לשמע. למרות זאת יש לא מעט אפשריות כיום בשוק שיתנו מענה מספק לכל גישה וכיס.
כאשר אתה מרכיב כבל במערכת מתוקתקת, ופתאום מגלה שעד עכשיו שמעת חצי מערכת, והמילים אאוט אוף דה בלו נעתקות מפיך, רק אז אתה מבין מה המשמעות של הכבל ובעיקר כשמדובר ברכיב קצה וזה יכול לקרות גם עם אחד שנמצא במקום טוב אחריו. אז נכון שלהוציא סכום עתק בעיקר למי שאין זה הזוי, אבל למי שיכול להרשות לעצמו מה טוב ומה נעים. וכאן אני עם רן, בתחום שלנו האישיו לא קשור לתמורה ביחס למחיר, אלה אם כן אתה צריך לקחת משכנתא.

לא טענתי שאין כבלי רמקולים יקרים בטירוף לאוהבי ציוד אודיו.. כתבתי שאינני מכיר מערכת יוקרתית שמחיר הכבל זהה לרמקולים הקדמיים...

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור