רום קוריקשיין, כבל בכ- 38.000$ וכל מה שבניהם ביקור אצל רן

genvirt

חבר משקיען
מעורבות
815
נקודות
113
.

רחמנא לצלן מזל שלא בדקנו בנוסף לכבלים האמורים סתם כבל "פושט" ב 4000$ ...
גיא - כבל ב4-7k - כבל ממש לא פשוט:)
אם כול ההבנה ואמונה שלי בכבילה וגם בלי קשר של יכולת לאודיאופיל כזה או אחר לרכוש קבל ב38k, זה קצת מוגזם, אבל אנחנו לאחרונה כול כך התרגלנו למחירים שחצו את כול הפרופורציות (לא רק בכבילה) שגם 38k נראה סבבה לאומת 7…:) ו38 זה ממש לא יקר בהשוואה לכבל של 68:)

exupgh12

חבר משקיען
מעורבות
3,123
נקודות
113
גיא - כבל ב4-7k - כבל ממש לא פשוט:)
אם כול ההבנה ואמונה שלי בכבילה וגם בלי קשר של יכולת לאודיאופיל כזה או אחר לרכוש קבל ב38k, זה קצת מוגזם, אבל אנחנו לאחרונה כול כך התרגלנו למחירים שחצו את כול הפרופורציות (לא רק בכבילה) שגם 38k נראה סבבה לאומת 7…:) ו38 זה ממש לא יקר בהשוואה לכבל של 68:)

כתבתי את דברי בציניות, בשנים האחרונות מחירי מוצרים רבים האמירו מעבר לכל פרופורציה, תוצאה של ריבוי מיליארדרים ומולטי מיליונרים בעולם בשילוב עם כסף זול. יש מוצרים שם ניתן למצוא הצדקה למחיר, לדעתי כבלים אינם נופלים בקטגוריה זו.

איציק ירקוני

צוות האתר
צוות האתר
מעורבות
1,067
נקודות
113
על מה להתחדש איציק?
על הכבל שסיפר ניר?

לא ממש. זה כבל של חבר, ששאל אם בא לי לשמוע את זה אצלי, בבחינת התנסות מעניינת, מה המשמעות הסונית של כבל שמתומחר בעשרות אלפי דולרים.

אפשר היה לשמוע הבדל, אבל אני מנתח את ההבדלים ששמעתי באופן שונה ממה שניר ניתח אותם. זה קצת היה מורכב יותר מכבל א', טוב יותר מכבל ב'..

ואם אתה מכוון את הברכות למצב החדש שהצלחתי להביא את ה Trinnov, אחרי ההשקעה הקשה בלימוד החומר, אז תודה רבה..

מזכיר לי באמת שאשתי שאלה אותי, למה כל האנשים שמגיעים בימים האחרונים, מדברים על שינוי גדול, כאשר למעשה, היא לא רואה שום מוצר חדש....

רן

רן.
נראה לך שיש צידוק לדרוש על כבל מחיר דומה לזוג הרמקולים שברשותך..
קצת פרופורציה לא תזיק.

exupgh12

חבר משקיען
מעורבות
3,123
נקודות
113
רן.
קצת פרופורציה לא תזיק.

את אותם הדברים אפשר לומר כמעט על כל רכיב אודיו היי אנד, חסר ציוד שמתומחר יקר ממכוניות יוקרה ולא פעם הרבה מעבר לכך?
כל אחד שיעשה לעצמו את השיקול הכלכלי/כדאי/חוויתי/פסיכולוגי של בעלות על מוצר שכזה, כל עוד יש מי שמוכן לשלם אז התשובה חיובית - יש צידוק למחיר.

RanMoyal

חבר משקיען
מעורבות
1,146
נקודות
113
רן.
קצת פרופורציה לא תזיק.

המילים "צידוק" ו/או "פרופורציה" לא ממש רלוונטים לתחום שלנו, או לכל תחביב אחר, היות ומדובר במשהו פרסונלי..

מה שמטריד הוא, שאם נקח 10 אודיופילים ונשמיע להם כבל ב $38,000 , ביחס לכבל של $1,000, אין שום וודאות שהרוב יעדיפו את היקר, אין שום וודאות שיצליחו לזהות את היקר, אין שום וודאות שיצליחו בכלל להבין שהחליפו כבל...
(...מנסיון..)

זה לא יהיה המצב ככל שנשווה בין רמקול של $1,000 ביחס לרמקול של $38,000.

בסופו של יום, כל אחד בוחר לחלק את התקציב כראות עיניו, רק צריך לזכור, שאחרי מילות ההקדמה של המארח על עלות המוצרים...
צריך ללחוץ על Play

רן

moshe625

חבר משקיען
מעורבות
346
נקודות
83
רן יש לי שאלה ולא בציניות.למה צריך כבל ב 38k אם הטרינוב יכול למעשה להגיע לאותה תוצאה שהכבל עשוי לתת אם לא היה את הטרינוב?

רוזי1

חבר משקיען
מעורבות
884
נקודות
113
המילים "צידוק" ו/או "פרופורציה" לא ממש רלוונטים לתחום שלנו, או לכל תחביב אחר, היות ומדובר במשהו פרסונלי..

מה שמטריד הוא, שאם נקח 10 אודיופילים ונשמיע להם כבל ב $38,000 , ביחס לכבל של $1,000, אין שום וודאות שהרוב יעדיפו את היקר, אין שום וודאות שיצליחו לזהות את היקר, אין שום וודאות שיצליחו בכלל להבין שהחליפו כבל...
(...מנסיון..)

זה לא יהיה המצב ככל שנשווה בין רמקול של $1,000 ביחס לרמקול של $38,000.

בסופו של יום, כל אחד בוחר לחלק את התקציב כראות עיניו, רק צריך לזכור, שאחרי מילות ההקדמה של המארח על עלות המוצרים...
צריך ללחוץ על Play

רן
כבל לא מסוגל לשפר שום מערכת.
כבל יכול לקלקל פחות מכבל אחר.
לא בכל המערכות ההבדלים בין כבלים יהיו מוחשיים (טולרנס הקילקול של שני הכבלים יהייה קטן מהקילקול של המערכת עצמה).
לדוגמא, מערכת עם באס נפוח מאוד - שני הכבלים ישמעו מאוד דומה כי במילא הבאס הנפוח (כתוצאה מבעיות אחרות של המערכת והקוסטיקה) מאפיל על השינוי.
כשכבל מקלקל פחות, לפעמים הוא מוציא מהמערכת דברים שאנו פחות אוהבים לשמוע , ולכן לא מעט קורה שמעדיפים כבל יותר מקלקל במערכת ספציפית.

RanMoyal

חבר משקיען
מעורבות
1,146
נקודות
113
רן יש לי שאלה ולא בציניות.למה צריך כבל ב 38k אם הטרינוב יכול למעשה להגיע לאותה תוצאה שהכבל עשוי לתת אם לא היה את הטרינוב?
מי אמר שצריך?

כפי שכבר נכתב מספר פעמים במהלך השרשור, הכבל המדובר בבעלותו של חבר, ששאל אם ברצוני לנסות אותו וכמובן שהסכמתי.

אין ברצונו למכור את הכבל, בסך הכל היה מדובר בהתנסות.

ו..נכון. הטרינוב מסוגל לבצע את השינוי הטונאלי איתו מביא הכבל

רן

RanMoyal

חבר משקיען
מעורבות
1,146
נקודות
113
כבל לא מסוגל לשפר שום מערכת.
כבל יכול לקלקל פחות מכבל אחר.
לא בכל המערכות ההבדלים בין כבלים יהיו מוחשיים (טולרנס הקילקול של שני הכבלים יהייה קטן מהקילקול של המערכת עצמה).
לדוגמא, מערכת עם באס נפוח מאוד - שני הכבלים ישמעו מאוד דומה כי במילא הבאס הנפוח (כתוצאה מבעיות אחרות של המערכת והקוסטיקה) מאפיל על השינוי.
כשכבל מקלקל פחות, לפעמים הוא מוציא מהמערכת דברים שאנו פחות אוהבים לשמוע , ולכן לא מעט קורה שמעדיפים כבל יותר מקלקל במערכת ספציפית.

אקוולייזר טיפש. הא ותו לא.
בגלל זה כבל אחד יתאים וכבל שני..פחות.
לא ממש רלוונטי למחיר.

רן

רוזי1

חבר משקיען
מעורבות
884
נקודות
113
אקוולייזר טיפש. הא ותו לא.
בגלל זה כבל אחד יתאים וכבל שני..פחות.
לא ממש רלוונטי למחיר.

רן
אני לא דיברתי על מחיר, זה אתה שמשתדל לשים אותו בכותרת.
רוב המערכת שיש לך זה דבר די טיפש, ועדיין אסופה של טיפשות משפיעה על האוזניים והכיס שלך.
אני במקומך לא הייתי כה נחרץ, במיוחד שהלוגיקה שלך, לטעמי די חלשה.

RanMoyal

חבר משקיען
מעורבות
1,146
נקודות
113
מה שתגיד רוזי, אני איתך.

כפי שציינתי,. שכל אחד יעשה כראות עיניו, אוזניו וכיסו.

רן

arb

אוהב את התחום
מעורבות
131
נקודות
43
רוזי
כבל לא יכול לשפר שום מערכת, מדוע לא!?
זה לא סוד שכבלים מהווים מרכיב חיוני ומשפיע מאין כמוהו על אייכות המערכת והסינרגיה שלה . מכאן שטענתך תמוהה בעיני אבל נעזוב את זה בצד. מה לעשות שלדידך כנראה שעוד לא נולד הכבל שיכול לשפר המערכת. שוב נסכים או לא עד כאן זו ההיפותזה שלך. ניתן להבין מדברייך מדוע אין סיכוי שכבל ישפר אלה מקסימום יקלקל פחות. יש מצב שהעדפת עד היום רק כבלים יותר מקלקלים מהסיבה שהם לא הוציאו לך מהמערכת דברים שלא אהבת אלה רק כאלה שאתה אוהב? עכשיו זה הפרדוקס!
העדפה שלך לכבל מקלקל היא משום שכמה שהוא יותר מקלקל כך ילך ויקטן הסיכוי שהוא יוציא לך דברים שאתה לא אוהב לשמוע. כלומר מחד כמה יותר מקלקל יותר טוב( מה בדיוק?) מאידך מהסיבה הזו הנטייה שלו לדברים שאתה אוהב תלך ותגדל!

נערך לאחרונה ב:

רוזי1

חבר משקיען
מעורבות
884
נקודות
113
ARB

כבל לא משפר את המערכת בדיוק כמו שחלון זכוכית אינו יכול לשפר את הנוף.
חלון הזכוכית , כשהוא בשיא צלילותו ויושרו - במקסימום יכול לאפשר לך לראות אותו כפי שהוא.

כך גם כבל טוב.

ארז_וחני

חבר משקיען
מעורבות
988
נקודות
113
זה ממש משנה להתעקש אם כבל "משפר" או "פחות מקלקל"?
נסכים שיש שינוי ובסופו של דבר, התוצאה הסופית עם כבל x לעומת התוצאה הסופית עם כבל y, זה מה שמשנה.
ארז

arb

אוהב את התחום
מעורבות
131
נקודות
43
רוזי היקר,-
וברשותך ארז ,
בדיוק בנקודה הזו חשוב להתדיין בגישה פתוחה וביקורתית שמכבדת את התחביב של כולנו ולא פחות מזה ראויה גם לפורום. ראיתי לנכון להעלות את הדברים על הכתב גם מהסיבה שעבורי (ולא רק ) כל כבל (ללא קשר לריטייל שלו) הוא עולם ומלאו שאינו פחות קריטי מכל מכשיר אחר בסינרגיית המערכת. מבחינתי נכון הדבר גם לגבי מה שנתפס לא פעם חסר ערך וחשיבות עבור לא מעט חברי הפורום ולא רק כאן. הכוונה היא לאותם פיוזים מינייטורים , דופלקסים, טוויקים אקוסטיים מתקדמים וכמובן שאין המקום מותיר לי להרחיב על משמעות רשימת מכולת זו. לפני שאשכח, סליחה מראש ארז אני מקווה שכעת אתה מבין טוב יותר שאין לזה קשר לעקשנות אלה לאהבת התחום .
אתחיל רוזי בהערה קטנה לגבי המטפורה שהעלת שנשמעת בעיקר לאור הדברים שכתבת קודם לכן כמיצגת עבורך את האני מאמין שלך בכל הנוגע למשמעות כבל ככבל במערכת היי פיי דו ערוצי. זאת על יכולותיו להשפיע או מנגד לשפר ובעיקר בטרמינולוגיה שלך "לקלקל" ואתה כותב כך;...."כבל לא משפר את המערכת כמו שחלון זכוכית לא יכול לשפר את הנוף"...
תסכים איתי שאין באמת סיבה הגיונית בעליל שחלון זכוכית אכן ישפר את הנוף גופא אלה אם כן מדובר במדע בידיוני. מקסימום שחלון זכוכית ממורק יכול לעשות זה לשפר את הראות. כתוצאה מזאת אפשר והנראות הכללית של הנוף תשתנה לטוב או לרע וזה כמובן תלוי בגורמים נוספים כמו גודל החלון וכו. כן רוזי קראתי גם את המשפט השני שכתבת אבל מה לעשות שהוא בניגוד למשפט הראשון שלך רחוק מלשקף את עמדתך באותה העוצמה והדיוק שדאגת להעביר דרך המטפורה הנ"ל. בוא נעמוד לרגע אל מול זכוכית חלון שנמצאת במצב אופטימלי ללא רבב. נראה לך רוזי שיש מי שיעמוד מולה ויביט החוצה יגיד שהזכוכית השקופה להפליא קלקלה לו פחות או יותר את המציאות/ נוף. וזה הרפרנס שאתה העלתה בהתאם לאני המאמין שלך לא שלי. ונלך עוד צעד קדימה וניקח מצב שחווית הראות האופטימלית נעשתה זמן קצר אחרי נוכחות באותה סיטואציה שנניח כמו גרמה לטשטשט המציאות הנחזת מהחלון. עדיין במצב כזה לדידך יהיה מי שיקום ויטען שהמצב החדש שאליו הוא נחשף פגם לו במעמד הצפייה דרך החלון ויתרה מזאת קלקל לו אותו בניגוד לשיפר לו אותו פלאים!? צר לי רוזי יותר משהמטפורה שבה בחרת בעייתית היא שוב חושפת את אותה טרמינולוגיה שגויה שבה אתה נוקט בעיקר בהקשר לכבלים. יתרה מזאת בהבנה של מה שהם באמת מסוגלים להביא (מעבר לאפשרות לקלקל) למערכת ובמילים אחרות מה הם בעיקר טומנים בחובם.
בסופו של דבר בדומה לזכוכית החלון השקופה לעילא ועילא שלא אחראית על קלקול חווית הנראות הניבטת מהחלון כך גם הכבל. מה שכן יכול לגרום לנו למצב ענינים שכזה הוא בעיקר המקור לו אנו מאזינים או לחילופין בו אנו מביטים קריא הנוף עצמו. מכאן שיש כאלה ולא מעט אודיופילים שמעדיפים לא לקבל כמובן מאליו את אייכות התוכן כפי שהוא יוצא מהמקור ובוודאי להקפיד שלא להחשף אליו ביתר שאת. ההתרחרקות מהמקור נעשת בד"כ באמצעים שונים ואפשר שבאמצעות עוד כבל שעלול לקלקל יותר או פחות, עד לרמה שאצלי לפחות זה נחשב למצב מקולקל. ולמרות שקיימות לכך לא מעט סיבות, על לנו להתבלבל לרגע ולחשוב שלא קיימים בשוק אותם הכבלים בלי קשר לריטייל שיכולים לעשות את ההפך הגמור והוא לשפר את המערכת ולא רק לקלקל יותר או פחות!

נערך לאחרונה ב:

רוזי1

חבר משקיען
מעורבות
884
נקודות
113
אעשה את זה קצר.
אני מעריך שאני מאמין בחשיבות, ומשלם על כבלים לפחות כמוך ואולי יותר.
כבל אינו משפר, כי תפקידו להעביר מידע נתון, ולכן אם אינו מעביר את אותו מידע as is הוא רק מקלקל. ברמה כזאת או אחרת.

arb

אוהב את התחום
מעורבות
131
נקודות
43
הבנתי תודה על התשובה,
אני מבטיח לקצר ולכן רק שאלה; האם יש מצב שכבל מסויים באותה נקודה במערכת משתי חברות שונות יעשה את העבודה as is ואז לטענתך ולאור נסיונך אמנם לא יתרחש מצב של שיפור אבל לפחות גם לא קטסטרופה מבחינתי ולא נגיע לגרוע מזה כלומר למצב של לקלקל. ובמידה שזה אכן מצב שאפשרי לדידך אזי קיימת אפשרות שיהיה שוני באמפקט הכולל של הכבלים על המערכת הרי בכל זאת מדובר בכבלים שונים אולי חומרים שונים טיפולגיית בניה שונה ובעיקר חברות שונות!

ariekarp

אוהב את התחום
מעורבות
119
נקודות
43
אעשה את זה קצר.
כבל אינו משפר, כי תפקידו להעביר מידע נתון, ולכן אם אינו מעביר את אותו מידע as is הוא רק מקלקל.
וזה נכון לגבי כל רכיב ב"שרשרת התובלה" של האות/המידע (ולא ניכנס לכמה מתוך סך כל ה"קלקולים" כבל בכלל מסוגל לגרום...)

moshe625

חבר משקיען
מעורבות
346
נקודות
83
וואלה נראה לי שכל השפה של האודיו השתנתה. מחר נלך לחברים לשמוע ונגיד"שמע איזה סאונד! אני חושב שאצלך זה נשמע הכי פחות מקולקל !
איזה איזון! הקילקול שלו ממש בקטנה
והבסים רק 20% מקולקל…

לא שמעתי שחברה x תפרסם ותכריז שהכבלים שלה מקלקלים הכי פחות את הסאונד.
בקיצור אצלי יכנסו רק כבלים משפרים ולא מקלקלים.

נערך לאחרונה ב:

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור