רום קוריקשיין, כבל בכ- 38.000$ וכל מה שבניהם ביקור אצל רן

RanMoyal

חבר משקיען
מעורבות
1,146
נקודות
113
אתה לא עייף אחי?:)

אין כאן צודק וטועה, יש כאן הבדלי גישות ומה ההגדרה שלך , או שלי , או של אדם שלישי, מיהו אודיופיל ומהי מטרתו?

מיקסום התוצאה לא קשורה בהכרח לשידרוג, היא יכולה גם לבוא לידי ביטוי בהזזת הרמקול ואם נמר (לשם הדוגמא) יקשיב למערכת שלו ויגיע למסקנה שעל מנת לשמוע טוב יותר, הוא צריך להזיז את הרמקול זה אומר שהוא יושב ומאזין לתוצאה ולא "סתם" למוזיקה ולכן הזזת הרמקול , לגמרי הופכת אותו לאחד שהוא בתוך התחביב.

האודיופיל, לטעמי לפחות, מקשיב לתוצאה ולא "סתם יושב ונהנה".

ברגע שהתעייפת והתוצאה לא מעניינת אותך, אז זו הנקודה, לטעמי לפחות , שמבדילה בין מישהו ששייך לתחביב האודיופיליה , לבין מישהו שכל מטרתו היא להנות ממוזיקה..

וזה לא ממש משנה אם אתה משדרג משהו או לא, זה לא המדד בעיניי.

רן

נערך לאחרונה ב:

שניצל

חבר משקיען
מעורבות
1,785
נקודות
113
כן נכון(ורד)

itay123

חבר משקיען
מעורבות
2,677
נקודות
113
שוב נכנסים להגדרות "אודיופיליה" מהשרשור הקודם.
ופה אני מצדיק את רן בכך שאודיופיליה זו הקצנה וחיפוש אחרי סאונד.
כפי ש 3-4 פוסטים בשרשור אחר אמרתי והדגשתי.

זה לא (בהכרך) לשמוע מוזיקה אך ומתי שמתחשק בכל דרך אפשרית-שוב אומר למרות שמוזיקה ואני מסכים, היא קודם כל הנפש, הרוחניות, האמוציות,התנהגות וההרגשה כפי שגם ילד בן 16 יודע שהוא מתלהב מדייר סטרייטס או פינק פלויד כשהוא שומע מיוטיוב או בלוטות'.

אצל רן
המיקסום הוא ב"סחיטה" של הטרינוב שאני מוריד את הכובע על הסבלנות שלו.
(היה לי Trinnov לתקופה מאוד קצרה, לא הסתדר אצלי בגלל כמה סיבות שכלל לא קשורות לפוטנציאל החבוי שלו, אלא יותר מקרה פרטי שלי, ממשיכים הלאה וזה בסדר).

אצלי ואצל אחרים (רוצה להאמין)
זה בהתאמה של שיכוך/כבילה
ובגישה תמידית שתמיד יש איפה לשפר.

ושוב למרות שאני מבסוט אש
והתוצאה אצלי באמת משובחת

אני כבר בחשיבה על הרמקול הבא
(רק התיזמון כרגע לא ידוע אם לדירה הנוכחית או לבית הבא אשר יוקצה חדר האזנה ייעודי ויתוכנן מראש מהיסוד)
רק יודע שהתהליך והרצון ישאב ממני משאבים שכלל לא תכננתי ורציתי וחלמתי שאשקיע.

shushu

חבר משקיען
מעורבות
852
נקודות
113
סבבה, תקצינו בכיף :בעד:

RanMoyal

חבר משקיען
מעורבות
1,146
נקודות
113
אין קשר להקצנה שי.

אני מציע להסתכל על הדברים בצורה שונה ונתחיל במחיקת המילים "אודיופיל" ו- "אודיפוליה", היות והם גורמים בימים האחרונים להרבה כעס, בילבול וחוסר הסכמה.

אני מניח שיש לך מספר תחביבים, אולי אתה אוהב לרוץ, לשחות, לאסוף בולים, לסרוג, או להקשיב למוזיקה...

אותי מעניין לדעת , האם אתה נמנה עם האנשים שיש להם תחביב שנקרא: "מיקסום תוצאת הסאונד אצלי בבית"?

אני יודע, זה לא השם הכי קצר וסקסי לתחביב, אבל מצד שני, העברית קלה להבנה והמטרה של התחביב מאוד ברורה.

ברשותך, אני אעזור לך להבין אם אתה נמנה עם האנשים שעוסקים בתחביב הצר והברור הזה:

1. האם איכות הסאונד של המערכת שלך, ביום מסוים, יכולה להשפיע על מצב הרוח שלך ו/או שעות השינה שלך?

2. האם אתה יושב ומקשיב לשיר ועסוק ב-איך הוא נשמע, מבלי להתייחס למילותיו?

3. האם אתה מוצא את עצמך מחליף שוב ושוב מוצרים במערכת שלך?

4. האם אתה מוצא את עצמך מוציא סכומים לא הגיוניים על המערכת שלך?

5. האם שמעת על המושג המוזר שנקרא Pink Noise ?

6. האם אתה יודע להגיד איך מתכות שונות משפיעות על הסאונד?

7. האם תבחן את הסלון בדירתך החדשה בעיניים שונות מאשתך, או מכל חבריך?

8. האם שמעת על אדם שקוראים לו "שניצל"? והאם השאלת ממנו אי פעם ציוד?

9. האם אתה מסוגל לענות על השאלה מי מייבא את חברת לקסמן גם בארבע לפנות בוקר?

10. האם החלומות הורודים שלך קשורים למוצרים שמחברים לחשמל , או עומדים על 4 רגלים?

בהנחה שסימנת ווי ליד כל אותן שאלות, אז אני שמח לבשר לך, שאתה נמנה עם האנשים שהתחביב הברור והחד שלהם הוא: "מיקסום תוצאת הסאונד אצלם בבית".

האם אתה מקדיש לתחביב המאוד ספציפי הזה חלק קטן מזמנך, או חלק ניכר ממנו, האם אתה מנסה לשפר את הסאונד אצלך בבית באמצעות מחשבים רבי עוצמה, או מתכות אקזוטיות, לא מעלה ולא מוריד מהעובדה , שאתה עמוק בתוך התחביב.

רן

itay123

חבר משקיען
מעורבות
2,677
נקודות
113
רן
תסכים איתי ש-הקצנה היא מ-מקום של לקחת את הקיים ולהביאו ליותר קצה/קצוות.

אתה עושה זאת עם Trinnov (בנושא ההתאמה כאשר התשתית קבועה)
ואחר עושה זאת עם כבילה/ שיכוך (בנושא ההתאמה כאשר התשתית קבועה)

ואני מסכים שכאשר מרגישים שהגענו או מתקרבים למיקסום עי הפרמטרים/ציוד/חלל הקיים
הגרד בראש וחוסר ה-שקט איפה משפרים (ו/או מחליפים עוברים הלאה).

atmos

אוהב את התחום
מעורבות
133
נקודות
43
כבל ב-38000$ - אללה יוסטור :eek:
לא עדיף כבר להשקיע ברמקול אחר יותר טוב? בסכום הזה כבר קרובים לויויד G2

ארז_וחני

חבר משקיען
מעורבות
988
נקודות
113

עדיף להיות בריא, עשיר וצעיר....בוודאות גמורה.
רמקול זה לא תחליף לכבל או לתשתית נכונה/טובה.
קח את הרמקול הכי טוב שאתה יכול לחשוב עליו, חבר אותו לתשתית/כבילה בינונית ולא תבין למה הרמקול הזה עולה כל כך הרבה...

התנסויות זה חלק מהתחביב ומלמד על היכולות של הסטאפ במיקום/חדר נתון וזה מה שעשו - התנסו בכבל מיוחד , לא על מנת לרכוש אותו.
מציע לך לבקר חברים עם מערכות איכותיות ולשמוע בעצמך איך הורדת סף הרעש משנה את חווית האזנה ושום החלפה של רמקול לא תוריד את סף הרעש....
ארז

נערך לאחרונה ב:

itay123

חבר משקיען
מעורבות
2,677
נקודות
113

רצוי להוסיף לדעתי
אני למשל חושב הפוך ממך, זו כמובן דעתי.

atmos

אוהב את התחום
מעורבות
133
נקודות
43
רצוי להוסיף לדעתי
אני למשל חושב הפוך ממך, זו כמובן דעתי.
זה לא לדעתי, זו עובדה.
ויויד הם רמקולים בין הטובים ביותר שיש.

Cloudy

חבר משקיען
מעורבות
314
נקודות
63
מתן.

אין סוף למסע.
ואין באמת מטרה מוגדרת שאפשר לסמן אותה.

שמישהו אומר לי, שבזמן שאני מתעסק בלימוד המונחים ומכייל את האוזן שלי שוב ושוב ומשפר שוב ושוב את הסאונד וחופר בכל ניואנס וניואנס ,ללא הפסקה, בזמן שאני מקשיב שוב ושוב לטסט טונים שונים ומשונים, הכל על מנת לבדוק כל מיני אספקטים במערכת....הוא יושב, נח, נהנה ומקשיב למוזיקה..
...אז אני אומר לו ...סבבה, תהנה לך.
אבל שנינו לא נמצאים באותו תחביב.

אני נמצא במקום של מקסום התוצאה והמטרה שלי, לא באמת קיימת, היות וברגע שאגיע אליה, ברגע שאבין שבסט אפ הנוכחי עשיתי את כל מה שאני יכול לעשות ואני נמצא כרגע במישור, זה יהיה בדיוק הרגע שאני אבצע שינוי מהותי, כדוגמת החלפת רמקול ואתחיל את הכל..מהתחלה.

זה לא אומר שאני לא יושב ונהנה ממוזיקה, זה לא אומר שאני לא יושב ומוקסם מסרטים..

אבל מדובר בתחביבים שונים בעיניי. זה הכל.

אז כן, אני אומר את הדברים בצורה חדה ואולי היא מעט צורמת לאנשים, אבל בתאכלס, הרוב שגולש ופעיל כאן, יותר דומה לי, מאשר לאותו בחור שנח ומקשיב למוזיקה וקל להבין את זה מקריאה בפורום.

השרשורים כאן לא נעים סביב ניתוח מוזיקה, ניתוח יצירות, או טכניקות שונות של ניצוח, הרוב המוחלט של השרשורים והדיונים , נעים סביב שיפור הסאונד הקיים, באמצעים שונים ומשונים.

צר לי, אבל המטרה של האודיופיל היא לא לשבת ולשמוע מוזיקה, זה עושה אוהב המוזיקה ואם זו הייתה מטרתו של האודיופיל, אז לא היו כאן שרשורים בכלל, על ציוד, על החלפות, על שידרוגים, על בניית כבלים, על משככים, על רזונטורים, אנשים היו פשוט נהנים ממה שיש להם..ויושבים ומקשיבים למוזיקה..

המטרה של האודיופיל, בעיני לפחות, היא מקסום התוצאה בכל דרך אפשרית.

רן
כבוד על הראי ועל הכנות.
גיליתי את זה בשנות העשרים המוקדמות שלי כשלפתע ביליתי יותר זמן בניתוח ושיפור תוצאות מבחני ביצועים על המחשב שלי וספירת פריימים בשניה במקום פשוט לשחק ולהנות. התובנה הזאת גרמה לי לצאת מהלופ ולשנות כיוון. חסך לי המון תסכולים וכסף (שאין לי).
עצם זה שאתה מודע ובוחר במסלול הזה אומר לי שאתה נהנה, כל הכבוד! :)

DavidGil

חבר משקיען
מעורבות
1,883
נקודות
113
אין קשר להקצנה שי.

אני מציע להסתכל על הדברים בצורה שונה ונתחיל במחיקת המילים "אודיופיל" ו- "אודיפוליה", היות והם גורמים בימים האחרונים להרבה כעס, בילבול וחוסר הסכמה.

אני מניח שיש לך מספר תחביבים, אולי אתה אוהב לרוץ, לשחות, לאסוף בולים, לסרוג, או להקשיב למוזיקה...

אותי מעניין לדעת , האם אתה נמנה עם האנשים שיש להם תחביב שנקרא: "מיקסום תוצאת הסאונד אצלי בבית"?

אני יודע, זה לא השם הכי קצר וסקסי לתחביב, אבל מצד שני, העברית קלה להבנה והמטרה של התחביב מאוד ברורה.

ברשותך, אני אעזור לך להבין אם אתה נמנה עם האנשים שעוסקים בתחביב הצר והברור הזה:

1. האם איכות הסאונד של המערכת שלך, ביום מסוים, יכולה להשפיע על מצב הרוח שלך ו/או שעות השינה שלך?

2. האם אתה יושב ומקשיב לשיר ועסוק ב-איך הוא נשמע, מבלי להתייחס למילותיו?

3. האם אתה מוצא את עצמך מחליף שוב ושוב מוצרים במערכת שלך?

4. האם אתה מוצא את עצמך מוציא סכומים לא הגיוניים על המערכת שלך?

5. האם שמעת על המושג המוזר שנקרא Pink Noise ?

6. האם אתה יודע להגיד איך מתכות שונות משפיעות על הסאונד?

7. האם תבחן את הסלון בדירתך החדשה בעיניים שונות מאשתך, או מכל חבריך?

8. האם שמעת על אדם שקוראים לו "שניצל"? והאם השאלת ממנו אי פעם ציוד?

9. האם אתה מסוגל לענות על השאלה מי מייבא את חברת לקסמן גם בארבע לפנות בוקר?

10. האם החלומות הורודים שלך קשורים למוצרים שמחברים לחשמל , או עומדים על 4 רגלים?

בהנחה שסימנת ווי ליד כל אותן שאלות, אז אני שמח לבשר לך, שאתה נמנה עם האנשים שהתחביב הברור והחד שלהם הוא: "מיקסום תוצאת הסאונד אצלם בבית".

האם אתה מקדיש לתחביב המאוד ספציפי הזה חלק קטן מזמנך, או חלק ניכר ממנו, האם אתה מנסה לשפר את הסאונד אצלך בבית באמצעות מחשבים רבי עוצמה, או מתכות אקזוטיות, לא מעלה ולא מוריד מהעובדה , שאתה עמוק בתוך התחביב.

רן
רן, לדעתי אלו לא שתי דיסיפלינות שונות או שני תחביבים שונים, אלא שאחד נועד לשרת את השני.
הרדיפה אחרי שיפור הסאונד נועדה לשרת את חווית ההאזנה למוזיקה אהובה.
יש עיקר ויש טפל.
אני לא חושב שיש הרבה אנשים שישקיעו זמן רב ומשאבים כספיים על מנת לשפר ושוב לשפר פינק נויז.
אמנם זה יכול להיות אתגר טכנאות עילאיי ויכול להיות שזה יכול להתפתח לתחביב משל עצמו אבל לא חושב שזה מהות התחביב של רובם המכריע של האודיופילים.
יש פה מפגש של שני צירים x ו-y, ציר ההתרגשות מהמוסיקה וציר ההתרגשות משיפור הסאונד וכל אחד יכול לתת את הדגש והמינון על אחד הצירים ולפעמים להחליף את המינון בינהם אבל חייב להיות מפגש בין שני הצירים האלה.
גם מי שלא משפר כלום יכול לקום בבוקר ולשים יצירה אהובה ולמות מהתרגשות.
זה לא יכול לקרות עם פינק נויז.
אני חושב שהאדון זה המוזיקה והמשרת זה הסאונד.
בערך כמו ההבדל בין מאהב לגניקולוג, שניהם הרי מתעסקים עם אותו דבר, השאלה בשביל מה.
מקסום תוצאת הסאונד אצלי בבית באה רק בשביל שאני אהנה מהמוזיקה יותר. מכיון שברוב המקרים אני נהנה גם ככה, אז אני נותן למקסום הסאונד בערך 30 אחוז מהתשומות האודיופיליות שלי.
סביר להניח שמכיוון שעל מנת שאני אמקסם את הסאונד אצלי, אני נדרש להחלפות, הוצאות כספיות,ניחושים ובלאגן שלם ואילו אתה נדרש רק לזמן פנוי וכמה לחיצות על הטרינוב, אז לא ניתן להשוות בכלל בין שני הצירים שלנו ויכול להיות שבגלל זה הבחירות שלנו במימוש התחביב הן שונות.
בכל מקרה כמו שכבר כתבתי כמה פעמים, אני מאוד מעריך את החתירה שלך לשלמות בסאונד, ואכן יש תוצאות מדהימות.

exupgh12

חבר משקיען
מעורבות
3,123
נקודות
113
יה ווארדי, הרשימה שרשם רן מעלה בי אסוציאציה ממבחנים ששואלים מכחישים, לפי כמות השאלות מהרשימה שאיתן הסכמתי אין מנוס מהמסקנה - גם אני בין "המכורים". אה, גם מכיר את שניצל ואף השאלתי ממנו ציוד :שתוי:
עדיף להיות בריא, עשיר וצעיר....בוודאות גמורה.
רמקול זה לא תחליף לכבל או לתשתית נכונה/טובה.
קח את הרמקול הכי טוב שאתה יכול לחשוב עליו, חבר אותו לתשתית/כבילה בינונית ולא תבין למה הרמקול הזה עולה כל כך הרבה...

התנסויות זה חלק מהתחביב ומלמד על היכולות של הסטאפ במיקום/חדר נתון וזה מה שעשו - התנסו בכבל מיוחד , לא על מנת לרכוש אותו.
מציע לך לבקר חברים עם מערכות איכותיות ולשמוע בעצמך איך הורדת סף הרעש משנה את חווית האזנה ושום החלפה של רמקול לא תוריד את סף הרעש....
ארז

לא נעים להודות אבל ההבדלים בין "סתם" כבל יקר ב 7000$ ל"באמת" כבל יקר ב 38,000$ במקרה בטוב מסתכמים בהבדל שתחוש, במקרה היותר סביר ולאחר התנסות מדובר בהפרש כחוט השערה וגם זה נאמר ברוחב לב.

רחמנא לצלן מזל שלא בדקנו בנוסף לכבלים האמורים סתם כבל "פושט" ב 4000$ ...

נערך לאחרונה ב:

רן לוי

אוהב את התחום
מעורבות
305
נקודות
63
הד״ר היווני הוא גאון בכל הנוגע למדעי הטרינוב. רן מויאל שלמד ממנו את התורה ויישם אותה הוא תלמיד שקדן, מתמיד ודייקן על קוצו של יוד. וההצלחה שלו ביישום התורה היא מלאה ושלמה ואני מסיר בפניו את הכובע בתודה והערכה עצומה. ואני לא מדבר על הטרינוב ועל המערכת שלו שלא שמעתי מאז ינואר 2020. אני מדבר על הטרינוב שלי.

ביום שישי שעבר מצלצל אלי רן מויאל ומספר לי את כל מה שפורט כאן. היום אנחנו נמצאים אחרי שלושה סשנים של כיול מרחוק שבהם השתלט רן מויאל על הטרינוב שלי ושארכו בסך הכל כשעה וחצי. השיפור בתוצאה במוסיקת פופ ורוק לעומת הכיול שעד כה נהניתי ממנו מאוד (אדם פלץ שהוטס במיוחד מארה״ב באוקטובר 2019) הוא דרמטי ביותר. רן מויאל הצליח במיוחד בשלושה מישורים - האינטגרציה בין הסאב לרמקולים הקדמיים היא עולם אחר, המיד שהיה בכיול של פלץ גרעיני ומעט חד מידי הפך לנעים והומוגני ביותר בתוך תמונת הסאונד הכללית ונוכחות המוסיקה והסמכותיות שלה בחדר קפצה כיתה, עד שהכיול המצויין של פלץ נשמע בהשוואה די חיוור.

זה בולט בהזרמת מוסיקת פופ ורוק בהופעות חיות (טיידאל שרוכב על רון), זה ניכר באופן בלתי הפיך בדיסק הבלו ריי האהוב עלי ביותר - איגלס בהופעה במלבורן ב-2004. זה אחד הבודדים מהמיקסים הרב ערוציים של הופעות, קונצרטים או אופרות ששני הרמקולים האחוריים משתתפים בחגיגה הכלית באופן פעיל לאורך כל הדרך, ולא רק מהדהדים תחושה של ״אוויר / אמביאנט״ היקפיים ונוכחים ממש בחוויה רק כאשר הקהל באולם מוחא כפיים.

תודה מכל הלב לרן מויאל על החברות, ההשקעה והחתירה הבלתי מתפשרת למיצוי חוויית השמע במערכת שלו, וגם במערכת שלי לאורך השנה וחצי האחרונות. הטרינוב הוא מוצר מופלא שאפשר לקחת אותו לגבהים חדשים, בתנאי שאתה יודע לעשות את זה. ורן מויאל בהחלט למד לעשות את זה.

shushu

חבר משקיען
מעורבות
852
נקודות
113
רן, אני בתחביב
אצלי התחביב מתקשר ישירות למוזיקה ולהנאה שלי ממנה,
ולא שיפור סאונד כללי או מיקסומו
יש פרמטרים שונים שחשובים לי בסגנונות שונים:
נניח בקלאסית ארצה פירוט, במה רחבה, הפרדה, הולוגרפיה וכו
בפולק ארצה להתפקס בטונליות דווקא, שקול אנושי ישמע לי טבעי, פחות אכפת לי לשמוע כל פרט במצב כזה כאשר זה יכול לבוא על חשבון טבעיות קול אנושי.
ברוק ארצה את האנרגיה, הקיק דראם וכו, יותר מידי הפרדה תדפוק לי הנאה כאשר ההקלטות מקופרסות למשל.
אז מנסה לייצב מערכת שתשמע לי מצויין לסגנונות המוזיקה העקריים שלי, וסביר עד טוב מאוד בסגנונות האחרים
אין לטעמי אף מערכת שתשמיע הכל פרפקט (לפי האומדן האישי שלי לפרפקט) בכל סגנון.
ומפה הקשר אצלי בין אודיפיליה למוזיקה.
כאמור, גישות שונות.
טרינוב זה סבבה, לא פוסל בכלל.
מה שרוצה להגיד שאם היה לי טרינוב רוב הסיכויים שהייתי בוחר בפונקצית מטרה שונה לסגנונות מוזיקה שונים.

נערך לאחרונה ב:

itay123

חבר משקיען
מעורבות
2,677
נקודות
113
בבית הבא
יהיה חלל ייעודי ל"תחביב" אשר יתוכנן מהיסוד (עד כמה שיהיה ניתן)

יוקצה למוסיקה וקולנוע (immersive)

אני כבר יודע שאבחן שוב את Trinnov אצלי

יש לי אמון מלא בפוטנציאל החבוי בו.

וכאשר יקבל תנאים אופטימליים יותר
והרבה יותר סבלנות וסובלנות
מאמין שגם התוצאה תספק אותי.

yeuda27

חבר משקיען
מעורבות
361
נקודות
63
אחלה פוסט.
רן מויאל אתה אלוף. אשמח להגיע לביקור

genvirt

חבר משקיען
מעורבות
815
נקודות
113
ואם נניח שסכום k38 לאנשים שקונים את זה שווה ערך לסכום של 3800ש״ח אצל אחרים? איפה הבעיה? מאמין שאם לא היה כזו אפשרות לא היה רוכש....
ובכללי - כבילה הכי טובה שניתן להשיג בתנאים הנוכחיים (אצל כול אחד בפרט כמובן) ובטח לרמקול ברמה טובה - זה חובה לדעתי.

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור