רום קוריקשיין, כבל בכ- 38.000$ וכל מה שבניהם ביקור אצל רן

ni-ro

חבר משקיען
מעורבות
705
נקודות
113
רן (מויאל) התקשר אלי היום אם בא לי לקפוץ... נענתי להצעה (אתגר) בחיוב. למה אתגר? כי רן זה בחור שתמיד חוקר, משווה, שואף למקסם את התוצאה אצלו (שעל פניו, לי נראית בסיום סשיין האזנה כטובה ביותר ושלא ניתן למקסמה מעבר לתוצאה הנוכחית)... זה לא חייב להיות משהו מוחשי (כבל, או אלקטרוניקה חדשה), למען האמת, על פי רוב זה שינוי ההגדרות בטרינוב...
עוד לפני שהגעתי, רן עדכן אותי שהכיר בחור רופא (חלומה של כל אמא פולנייה) מיוון, שחיבתם המשוטפת לטרינוב ולמיקסום חווית האזנה הביאה את 2 הנפשות התאומות האלה להחליף אולי 100 אימיילים, צילומי מסך, נתונים, גרפים ועוד שאר ירקות עד שפעינחו את הנוסחה...
טוב הגעתי לרן, שישר התחיל עם העבודה לשמה הגעתי (נשבע לכם בלי משחק מקדים, איזה סמול טוק, מה נשמע? איך היה בחג? נאדה... הכין אספרסו כפול שחס וחלילה לא ארדם לו ואהייה 110% בפוקוס והיידה)...
ההשוואה הראשונה היא בין: ההגדרות מהשנה האחרונה, לבין ההגדרות של הד"ר היווני ובין איפוס הטרינוב ב bypass.
התוצאות:
ההגדרות הקודמות נשמעו לאוזני מצויין, בטח מול ניטרול הטרינוב (שהדגישו את כל הרעות החולות הקיימות בסלון ישראלי טיפוסי), אולם ההגדרות של הד"ר היווני; מחד פיקסו את הבס והעלימו את הרמקולים (אפילו עוד יותר) ומאידך, גרמו לצליל להתמרכז לכל אילו שאינם יושבים ב sweet spot (במצב הקודם ההבדל בתוצאה בין מי שישב במרכז, לאילו שבצדדים היה מורגש והתוצאה היתה משמעותית טובה ועדיפה בsweet spot), כעת, ההבדלים אומנם עדין מורגשים אך מהנים גםמלאלה שבצדדים ...(התוצאה של היווני כללה מדידה של 7 מקומות ישיבה ואין ספור פרמטרים)
טוב, לאחר שסיכמנו שהיווני יודע את העבודה, רן סיבך את העיניינים ואמר שהיווני, הציע גם תוצאה שכוללת פחות מדידות של מקומות ישיבה, האזנו למספר קטעים, אני אהבתי בכל קטעי הווקאל את התוצאה הראשונה (של היווני כמובן)... היא היתה הרבה יותר גדולה, עוטפת ומרגשת... אולם, ככל שהשוואנו יותר ויותר קטעים, שיניתי את החלטתי ואמרתי לרן שאני חושב שהתוצאה השנייה נכונה יותר כי הווקאל בה בפרופורציות נכונות יותר לטעמי עם כלי הנגינה (בגודל, בעוצמה ובסינרגיה הכוללת)... חשוב לציין, שלמעט התוצאה של ה bypass כל התוצאות היו מצויינות ומהנות והייתי יכול לחיות איתן בהנאה מרובה... אולם, המדידה של פחות מקומות הישיבה נכונה וכנראה יותר מתאימה לסלון של רן ולקטעים שהאזנו להם...
חשבתם נגמר? אפילו לא קרוב....
רן אמר, שהד"ר שלח עוד מדידה (4 מקומות ישיבה כמו קודם) אולם, בניטרול ההתאמות שבוצעו ב- frequency response (מקווה שתיארתי זאת במדוייק)... פה ההבדלים היו פחות מובהקים ולא הצלחתי להחליט מה אני מעדיף (בניגוד להשוואות הקודמות שהצלחתי לזהות בכל המקרים מה זה מה... ומה העדפה שלי)... יתכן, שזה נבע מיותר מידי מבחנים והשוואות... או מהתוצאה שהיתה כל כך מהנה (יצא לי מספר פעמים להתנצל שהתמכרתי לתוצאה שלא זכרתי מה צריך לבדוק)...
זהו? נגמר? לא בדיוק.
לפתע דפיקה בדלת, הגיע חבר נוסף, אותו מבחן מהתחלה... סבבה אין תלונות, מרבית מהקטעים היו חדשים...
התוצאה מבחינתי היתה זהה ואפילו מובהקת יותר,שכן הפעם פיניתי את המרכז לנבחן הטרי... והמרכוז גם מהצדדים ניכר. שאפו.
טוב הולכים?
נראה לכם? רן מוציא מתיק אדום זוג כבלים בתג מחיר של כ-38 אלף $. מחברים
? יאללה.
הפעם המבחן בין הטרנספרנט של רן לכבל המתומחר הרבה, הרבה, הרבה יותר...
בהשוואה הראשונה לא הייתי מרוכז, גם ת'אמת פחדתי מהמסקנה (מחד- שאין הבדל/ או שההבדל זניח ואז, כל התזה של הכבלים תקרוס, או שיהיו הבדלים ואז לך תשכנע את עצמך אח"כ למה אני לא מביא כבל כזה לעצמי)...
בהשוואה השנייה, השלישית והרביעית, כבר קיללתי את עצמי למה הייתי צריך להישאר ולמה לא פרשתי בשיא...
ההבדלים היו שמיעים וברורים, אולם בניגוד להגדרות בטרינוב שהמשחק איתו משנה את התוצאה ויכול להפוך אותה לכאן ולכאן, עם הכבל היקר התוצאה נותרה בעינה כל הטוב שהיה קודם (המרכוז, הגודל והיעלמות הרמקולים), אולם הכל יותר חלק ו'יורד בגרון' (כמו להשוות וויסקי מקאלן 18 שנה ל 21 שנה)... הטעם הנפלא של המקאלן, אולם חלק ומהנה יותר... שווה את תג המחיר? כל אחד שיחליט עבור עצמו.
רן,אני מבקש ממך אם אתה מתכוון לקרוא לי שוב למבחנים/ השוואות כאלה בעתיד, אז אל תצביע בשבילי (אל תקרא לי).
.. סתם, נהנתי מאוד גם (ביחוד) מהחברה (למרות שבאנו לעבוד)
חג שמח
ניר

ayal30

חבר משקיען
מעורבות
921
נקודות
113
נירו הייקר ממש נהנתי ליקרוא את הכתבה שלך
ישר כוח :כל-הכבוד:

RanMoyal

חבר משקיען
מעורבות
1,146
נקודות
113
עוד פעם Trinnov? לא נמאס?

כמה הערות ברשותך ניר.

ראשית, הסר חשש לגבי הזמנה עתידית, מי שמתמכר לסאונד אצלי ושוכח מה המטרה לשמה הוא מגיע, לא מוזמן שוב...

קצת הערות טכניות.

בחודשים האחרונים אני משקיע את הזמן בקריאה והתעמקות בנושאים/פרמטרים/בעיות הקשורות לסאונד באופן כללי.

במסגרת זו, אני קורא לא מעט מאמרים טכניים, מקשיב לוובינרים ואפילו מתחיל עכשיו בקריאה של ספר חדש:

Floyd Toole : Sound Reproduction: Psychoacoustics of Loudspeakers and Rooms, Third Edition.

הלימוד הזה, פתח בפניי *עוד* עולם שלם וחדש ביכולות של Trinnov, אשר למעשה, מוגבל אך ורק בידע של המשתמש, או ביצירתיות שלו ולא ביכולות שלו כמכשיר..

במסגרת הקריאה, אכן פגשתי וירטואלית בחור יווני ( מנתח ברכיים בהשכלתו ומקצועו), אשר במסגרת התחביב, משתמש ב Trinnov אך ורק לסטריאו, על מנת למקסם את אהבתו למוזיקה קלאסית.

במהלך מעקב אחר הודעותיו, הבנתי שהוא אוצר בתוכו ידע והבנה נרחבים ועמוקים ביותר, בכל הקשור לסאונד באופן כללי, אותו הוא מפעיל הלכה למעשה, באמצעות הכלים שמעניקה לו Trinnov.

ואכן, התחיל מסעון קטן של החלפת מיילים (מתקרב ל 3 ספרות) במהלכו דיברנו על דברים כלליים הקשורים לאודיו ולאחר מכן ניתוח גרפים ונתונים אין ספור שפולטת המערכת של Trinnov וחשיבה מחדש, באמצעותו, בדבר חלוקת משאבים אחרת של המכשיר, בכל הקשור ב-מה נדרש לתקן, אם בכלל.

האם לתקן רק במרחב הזמן, או שמא לא לתקן כלל במרחב הזה, האם לתקן בכלל במישור ה Frequency או לא לגעת בזה בכלל, האם להשתמש ב-פילטרים מסוג FIR או IIR או לא להשתמש בהם בכלל, האם לתת לרמקולים לעבוד מ 500HZ ואילך, האם בעצם לפעול עם עקומת מטרה קלאסית, או שמא עקומה שבכלל עוקבת אחרי הרמקולים שלך.. ועוד ועוד ועוד..

כל זאת, מתוך מטרה להגיע לתוצאות משמעותיות טובות יותר, מהתוצאה אליה מגיע המכשיר באופן אוטומטי וקל להפליא , תוך שלוש וחצי דקות, או תוצאות טובות יותר מקליברטורים מקצועיים שזו העבודה שלהם, אבל לא התשוקה שלהם...

כמובן שהתהליך לא מצריך מדידות חדשות, היות ואין צורך בהן, החלל לא השתנה והמוצרים נשארו כפי שהם, הדבר היחידי שהשתנה זו החשיבה...

ואומנם, לאחר הרבה מחשבה, זריקת רעיונות וישומם בפועל, באמצעות כלים שונים, מגיע שלב ההקשבה, שהוא בעצם הקובע והחשוב ביותר, עם כל הכבוד לטכנולוגיה.

ולאחר ההקשבה מגיע שלב הניתוח, דיון וחשיבה מחודדת יותר, לנוכח הדברים שאני שומע בפועל.

ואז בסוף התהליך אתה בעצם למד, שאותו סאונד אליו אתה מקשיב במהלך השנה האחרונה, שחשבת שהוא מעולה, עדיין נשמע לך בהחלט טוב ומוצלח, אבל הוא בהחלט רחוק להיות "מעולה", ביחס למצב החדש...

השיפורים המובחנים בקלות, לא נוגעים לטונאליות ולאופי הסאונד, אלא לפרמטרים אוביקטיבים, אשר קל להצביע עליהם במעבר מיידי, בין המצב הראשון למצב השני.

אז מה עכשיו?

יושבים ונהנים מהמוזיקה, או נהנים מצפייה בסרטים?
לא.

זה בכלל שייך לתחביב אחר, הקשור עם... אהבה למוזיקה ואהבה לקולנוע (גם אלו, בין השאר, תחביבים שלי....)

התחביב הזה, מטרתו היא להתקדם כל הזמן קדימה.

בהחלט מתיש עבור אחד, אבל מהנה עבור השני..

רן

איציק ירקוני

צוות האתר
צוות האתר
מעורבות
1,067
נקודות
113
אז מה רן. אפשר לומר תתחדש ותהנה?

איציק ירקוני

צוות האתר
צוות האתר
מעורבות
1,067
נקודות
113
עוד פעם Trinnov? לא נמאס?

כמה הערות ברשותך ניר.

ראשית, הסר חשש לגבי הזמנה עתידית, מי שמתמכר לסאונד אצלי ושוכח מה המטרה לשמה הוא מגיע, לא מוזמן שוב...

קצת הערות טכניות.

בחודשים האחרונים אני משקיע את הזמן בקריאה והתעמקות בנושאים/פרמטרים/בעיות הקשורות לסאונד באופן כללי.

במסגרת זו, אני קורא לא מעט מאמרים טכניים, מקשיב לוובינרים ואפילו מתחיל עכשיו בקריאה של ספר חדש:

Floyd Toole : Sound Reproduction: Psychoacoustics of Loudspeakers and Rooms, Third Edition.

הלימוד הזה, פתח בפניי *עוד* עולם שלם וחדש ביכולות של Trinnov, אשר למעשה, מוגבל אך ורק בידע של המשתמש, או ביצירתיות שלו ולא ביכולות שלו כמכשיר..

במסגרת הקריאה, אכן פגשתי וירטואלית בחור יווני ( מנתח ברכיים בהשכלתו ומקצועו), אשר במסגרת התחביב, משתמש ב Trinnov אך ורק לסטריאו, על מנת למקסם את אהבתו למוזיקה קלאסית.

במהלך מעקב אחר הודעותיו, הבנתי שהוא אוצר בתוכו ידע והבנה נרחבים ועמוקים ביותר, בכל הקשור לסאונד באופן כללי, אותו הוא מפעיל הלכה למעשה, באמצעות הכלים שמעניקה לו Trinnov.

ואכן, התחיל מסעון קטן של החלפת מיילים (מתקרב ל 3 ספרות) במהלכו דיברנו על דברים כלליים הקשורים לאודיו ולאחר מכן ניתוח גרפים ונתונים אין ספור שפולטת המערכת של Trinnov וחשיבה מחדש, באמצעותו, בדבר חלוקת משאבים אחרת של המכשיר, בכל הקשור ב-מה נדרש לתקן, אם בכלל.

האם לתקן רק במרחב הזמן, או שמא לא לתקן כלל במרחב הזה, האם לתקן בכלל במישור ה Frequency או לא לגעת בזה בכלל, האם להשתמש ב-פילטרים מסוג FIR או IIR או לא להשתמש בהם בכלל, האם לתת לרמקולים לעבוד מ 500HZ ואילך, האם בעצם לפעול עם עקומת מטרה קלאסית, או שמא עקומה שבכלל עוקבת אחרי הרמקולים שלך.. ועוד ועוד ועוד..

כל זאת, מתוך מטרה להגיע לתוצאות משמעותיות טובות יותר, מהתוצאה אליה מגיע המכשיר באופן אוטומטי וקל להפליא , תוך שלוש וחצי דקות, או תוצאות טובות יותר מקליברטורים מקצועיים שזו העבודה שלהם, אבל לא התשוקה שלהם...

כמובן שהתהליך לא מצריך מדידות חדשות, היות ואין צורך בהן, החלל לא השתנה והמוצרים נשארו כפי שהם, הדבר היחידי שהשתנה זו החשיבה...

ואומנם, לאחר הרבה מחשבה, זריקת רעיונות וישומם בפועל, באמצעות כלים שונים, מגיע שלב ההקשבה, שהוא בעצם הקובע והחשוב ביותר, עם כל הכבוד לטכנולוגיה.

ולאחר ההקשבה מגיע שלב הניתוח, דיון וחשיבה מחודדת יותר, לנוכח הדברים שאני שומע בפועל.

ואז בסוף התהליך אתה בעצם למד, שאותו סאונד אליו אתה מקשיב במהלך השנה האחרונה, שחשבת שהוא מעולה, עדיין נשמע לך בהחלט טוב ומוצלח, אבל הוא בהחלט רחוק להיות "מעולה", ביחס למצב החדש...

השיפורים המובחנים בקלות, לא נוגעים לטונאליות ולאופי הסאונד, אלא לפרמטרים אוביקטיבים, אשר קל להצביע עליהם במעבר מיידי, בין המצב הראשון למצב השני.

אז מה עכשיו?

יושבים ונהנים מהמוזיקה, או נהנים מצפייה בסרטים?
לא.

זה בכלל שייך לתחביב אחר, הקשור עם... אהבה למוזיקה ואהבה לקולנוע (גם אלו, בין השאר, תחביבים שלי....)

התחביב הזה, מטרתו היא להתקדם כל הזמן קדימה.

בהחלט מתיש עבור אחד, אבל מהנה עבור השני..

רן

אז מה רן. אפשר לומר תתחדש ותהנה?

RanMoyal

חבר משקיען
מעורבות
1,146
נקודות
113
על מה להתחדש איציק?
על הכבל שסיפר ניר?

לא ממש. זה כבל של חבר, ששאל אם בא לי לשמוע את זה אצלי, בבחינת התנסות מעניינת, מה המשמעות הסונית של כבל שמתומחר בעשרות אלפי דולרים.

אפשר היה לשמוע הבדל, אבל אני מנתח את ההבדלים ששמעתי באופן שונה ממה שניר ניתח אותם. זה קצת היה מורכב יותר מכבל א', טוב יותר מכבל ב'..

ואם אתה מכוון את הברכות למצב החדש שהצלחתי להביא את ה Trinnov, אחרי ההשקעה הקשה בלימוד החומר, אז תודה רבה..

מזכיר לי באמת שאשתי שאלה אותי, למה כל האנשים שמגיעים בימים האחרונים, מדברים על שינוי גדול, כאשר למעשה, היא לא רואה שום מוצר חדש....

רן

שוני

חבר משקיען
מעורבות
515
נקודות
93
אני מגיב כי לא יכול לקרוא
כבל ב 38. אלף דולר ??
מה עוד ששניצל כותב: ״ הכבל היה אצלי ,הכבל בסדר ״
מצטער לא הגיוני,
לפני שבוע מישהו בדרום ירה בבנו למוות בגלל סם הזיות .
זהירות !!!

DavidGil

חבר משקיען
מעורבות
1,883
נקודות
113
הייתי אתמול עם ניר ולהלן מסקנותיי:
1. ניר אחלה גבר.
2. שומעים אצל רן מדהים.
3. הכיול היווני עדיף בהרבה.
4. הכבל היקר מביא איתו ניואנסים מעודנים ויפיפיים שממש בא לך להישאר איתו (עד המחיר...).
5. רן בחור משקיען ומעמיק. הוא לוקח את נושא שיפור הסאונד אצלו לרמות מקצועניות של ממש. ראוי להערכה.
6. מצאתי את עצמי מתקנא לא פעם ולא פעמיים מהאפשרות הטמונה בטרינוב הזה, לעשות מעשה קסמים בלחיצת כפתור ולשנות את הסאונד לגמרי, משל הגיעו רמקולים חדשים לחדר או הגברה.
זה מאפשר לרן (ראה סעיף 5 לעיל) לחפור בקישקעס של המערכת שלו ולהגיע לאופטימום. רובנו לא מסוגלים לזה ויורים באפילה בהחלפת קומפוננטים/כבלים/מיקומים וכו מתוך תקווה ״שניפול טוב״.
האפשרות לעבוד עם האקוסטיקה בצורה לוגית כשהדאטה של מה שאתה עושה היא לנגד עיניך, זה דבר יוצא מן הכלל.
7. ורן גם אחלה גבר.

ni-ro

חבר משקיען
מעורבות
705
נקודות
113
תודה רבה איש יקר
שמחתי להכיר אותך
מוזמן, אם אתה עדין באזור חיוג 972-3

dor_s

חבר משקיען
מעורבות
151
נקודות
43
רן. אני רק שאלה
המומחה מחו"ל לא אמור היה להביא אותך לנקודה הזאת? או להכיר לך את הנתיב הזה

נערך לאחרונה ב:

ni-ro

חבר משקיען
מעורבות
705
נקודות
113
ניר. אני רק שאלה
אני מאמין שאת השאלה אתה מכוון לרן (שהמערכת שלו).

dor_s

חבר משקיען
מעורבות
151
נקודות
43
נכון לרן. סליחה. תוקן

נערך לאחרונה ב:

itay123

חבר משקיען
מעורבות
2,677
נקודות
113
ניר
סיקרנת
תודה על הסקירה.

ורן שאפו.

RanMoyal

חבר משקיען
מעורבות
1,146
נקודות
113
רן. אני רק שאלה

בוודאי. שאלה במקום.

המומחה, הקליברטור, שאני, ביחד עם אחרים, הטסנו מארה"ב לפני כ-שנה וחצי , מבצע קליברציה באמצעים שונים, זהו תפקידו ותפקידו בלבד.
המומחה אינו מגיע על תקן של מורה או מרצה.

הקליברטור הביא את המערכת שלי ועוד מספר מערכות אחרות בארץ, לנקודה רחוקה מאוד וכבר נכתבו על כך הררי מילים, העניין הוא, שהמערכת של Trinnov , כפי שציינתי, אינה מוגבלת ביכולות שלה, או בכלים שהיא מציעה, המגבלה היחידה, קשורה עם הזמן שאתה רוצה להשקיע ו/או רמת הידע שלך בסאונד ו/או רמת הידע שלך בהפעלת המכשיר.

כפועל יוצא מזה, אני מניח שאתה מבין, שהנקודה אליה הגיע הקליברטור, גבוהה ככל שתהיה, הייתה יכולה להיות גבוהה אף יותר, לו הוא היה נשאר בארץ עוד יום, או עוד 3 ימים, או שהוא היה משקיע את כל כולו בעניין וזו לא הייתה עוד קליברציה עבורו.

לכן, הגיוני להניח, שככל שהמשתמש משקיע יותר ויותר מזמנו בלימוד הנושא של אודיו באופן כללי ובלימוד המכשיר באופן ספציפי, קיימת סבירות, כי הוא יגיע בסופו של דבר, לתוצאות טובות יותר, מקליברטור שמקציבים לו 8 שעות עבודה.

רן

matanoosh

חבר משקיען
מעורבות
1,629
נקודות
113
רנצ'וק, שאלה:
יש סוף למסע? יש נקודת יעד? או שמבחינתך ההתעסקות היא החוויה והמסע הוא המטרה?

שניצל

חבר משקיען
מעורבות
1,785
נקודות
113
האמת שאני בכלל לא מסכים בכוון הזה , בטח להטיל את כל יהבך על מכשיר אחד , להשאיר את החדר מתוקתק , ולסמוך על כך שהמכשיר הזה יגדיל החדר או יקטין ,יהפוך אותו למלבני,יתאם פאסות כשאחריו נמצא קרוס שעושה ברקס לעסק , ובטח שלא מסכים שהמטרה היא לשפר בלבד את הקיים , יש בתחביב הרבה מעבר לזה ,אחרת הייתי עובר לסנוקר או שחמט שמשחק כבר 50 שנה כמעט ,נכון , להנות מהמוסיקה אחרי ששיפרת אפילו משהו קטן זה כייף ,אחרת זה בערך כמו לשפר פינק נוייס כל היום ,ואף אחד כאן לא רובוט ,או לחליפין עובד בזה , האמת יש לי מהכל , כפל מכשירים עשרות כבלים , 2 סוגים של RC , ולמרות הכל קשה לי להטמיע שהעיקר הוא שיפור על שיפור,הרי המטרה בסוף הוא לשמוע מוסיקה לבד , מכיוון שכשבאים חברים אתה קצת עוסק בעניין הזה כמו כולם ,
לא יודע איך הייתי עובר את תקופת הסגרים בלי המוסיקה והמערכת ,
חוץ מזה שיש מצב לעיתים שכל המוסיף גורע ,וגם עם דיפים ,מודס,ונולס , עדיין לכל חדר יש את החן שלו , בקיצור , משתתף עם רן ואפילו לומד , אבל למי יש כוח להתעסק עם מכשיר שלא עושה את זה אוטומטית מצויין (ולא עושה מספיק טוב ) ,
הלכתי לקנות לרן ריטלין שירגע כבר מהפילטרים שלו ,(ורד)

RanMoyal

חבר משקיען
מעורבות
1,146
נקודות
113
רנצ'וק, שאלה:
יש סוף למסע? יש נקודת יעד? או שמבחינתך ההתעסקות היא החוויה והמסע הוא המטרה?

מתן.

אין סוף למסע.
ואין באמת מטרה מוגדרת שאפשר לסמן אותה.

שמישהו אומר לי, שבזמן שאני מתעסק בלימוד המונחים ומכייל את האוזן שלי שוב ושוב ומשפר שוב ושוב את הסאונד וחופר בכל ניואנס וניואנס ,ללא הפסקה, בזמן שאני מקשיב שוב ושוב לטסט טונים שונים ומשונים, הכל על מנת לבדוק כל מיני אספקטים במערכת....הוא יושב, נח, נהנה ומקשיב למוזיקה..
...אז אני אומר לו ...סבבה, תהנה לך.
אבל שנינו לא נמצאים באותו תחביב.

אני נמצא במקום של מקסום התוצאה והמטרה שלי, לא באמת קיימת, היות וברגע שאגיע אליה, ברגע שאבין שבסט אפ הנוכחי עשיתי את כל מה שאני יכול לעשות ואני נמצא כרגע במישור, זה יהיה בדיוק הרגע שאני אבצע שינוי מהותי, כדוגמת החלפת רמקול ואתחיל את הכל..מהתחלה.

זה לא אומר שאני לא יושב ונהנה ממוזיקה, זה לא אומר שאני לא יושב ומוקסם מסרטים..

אבל מדובר בתחביבים שונים בעיניי. זה הכל.

אז כן, אני אומר את הדברים בצורה חדה ואולי היא מעט צורמת לאנשים, אבל בתאכלס, הרוב שגולש ופעיל כאן, יותר דומה לי, מאשר לאותו בחור שנח ומקשיב למוזיקה וקל להבין את זה מקריאה בפורום.

השרשורים כאן לא נעים סביב ניתוח מוזיקה, ניתוח יצירות, או טכניקות שונות של ניצוח, הרוב המוחלט של השרשורים והדיונים , נעים סביב שיפור הסאונד הקיים, באמצעים שונים ומשונים.

צר לי, אבל המטרה של האודיופיל היא לא לשבת ולשמוע מוזיקה, זה עושה אוהב המוזיקה ואם זו הייתה מטרתו של האודיופיל, אז לא היו כאן שרשורים בכלל, על ציוד, על החלפות, על שידרוגים, על בניית כבלים, על משככים, על רזונטורים, אנשים היו פשוט נהנים ממה שיש להם..ויושבים ומקשיבים למוזיקה..

המטרה של האודיופיל, בעיני לפחות, היא מקסום התוצאה בכל דרך אפשרית.

רן

נערך לאחרונה ב:

shushu

חבר משקיען
מעורבות
852
נקודות
113
זה ממש לא נכון בעני שיש שני סוגי אנשים:
-אחד שנח מהמוזיקה
-ואחד שמנסה לשפר
והם לא באותו התחביב.
יש ספקטרום שלם, אנשים שונים, העדפות שונות
ולדעתי הרוב כלל לא כמוך.
המערכת המינימליסטית (רמקולים, הגברה, פונו פטיפון) של נמר למשל, יציבה יחסית הרבה זמן, ללא שינויים.
ושניכם באותו התחביב.
יש הרי ציוד טוב יותר משל נמר (כי אין דבר כזה הציוד הכי טוב), והנה הוא ״עצר״.
ויכול להיות שישדרג עוד חודשים או שנתים או לא ישדרג
אז כל עוד נמר לא משדרג, נמר מחוץ לתחביב?

נערך לאחרונה ב:

RanMoyal

חבר משקיען
מעורבות
1,146
נקודות
113
לא יודע לגבי הרוב או לא.

יתכן ואחוז גבוה לא מודה שהוא כמוני, קרי עסוק תמידית בשיפור הקיים ונוח לו יותר להביע תמיהה על ההתעסקות שלי בגלים עומדים ובשיפור הטונאליות, במקום להיות עסוק בלהקשיב למוזיקה..

... כאשר הוא שכח שהוא מחליף ומשנה כבלים כל היום, מחליף הגברות ופרה....במקום להתרכז במוזיקה..

לפעמים אנשים שוכחים מה הם עצמם עושים, או עשו, בזמן שהם מביעים ביקורת..

יאללה הלכתי לישון..:)

רן

shushu

חבר משקיען
מעורבות
852
נקודות
113
אין פה ביקורת על אף אחד
כל גישה היא לגיטימית
לא פסלתי גישות של אנשים אחרים
בניגוד למה שכתבת לעיל
״לא באותו תחביב״ בעצם אומר:
״אני צודק ואתה טועה״
ליילה טוב

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור