ראיון עם MATTHIAS LÜCK בעלים משותף בחברת Brinkmann

pruym

חבר משקיען
מעורבות
1,888
נקודות
113
צודק, לדאק הספציפי שלך טרם האזנתי, לאחר, שוויצרי ויקר כמוהו דווקא כן, גם שם אין חובה לפרה וניתן לשלוט בווליום ישירות מתוך הדאק. אף אחד לא יכול לומר שאותה חברה לא נמצאת בחזית האולטרה הייאנד וחלילה חסכה ביכולות ההגברה של הדאק מתוצרתה.
השבוע ג’ון אטקינסון מסטריאופייל שבדומה לך לא השתמש בפרה העלה השבוע ביקורת של פרה מסויים, כותב על השיפור לאוזניו בחיבור דאקים (ברבים) עם יכולות הגברה לפרה במקום ישירות למגבר.
כל מכשיר לגופו, בניתי את הסט שלי עם כוונה ובמחשבה ואם היה צורך בפרה אז זה מה שהיה!
נכון שרוב הדאקים גם אלו שיש להם שליטה על הווליום יישמעו יותר טוב עם פרה ואני זוכר שפגשתי נציג של אחת החברות שהיה לי דאק שלהם עם ווליום קונטרול שהמליץ לי להוסיף פרה, אבל יש גם חברות שמבינות שיש מי שמשתמש אך ורק במדיה דיגיטלי ובונות את הדאקים שלהן ככה שלא יהיה צורך בפרה, סולושן היא אחת כזאת.

MarioMan

אוהב את התחום
מעורבות
45
נקודות
28
זה Leedh, בסוף עדיין מדובר בווליום קונטרול דיגיטלי ולא אנלוגי. פרה טוב עולה הרבה ולא לחינם.

מה רע ב-Volume Control דיגיטלי?

זה נכון שבאנלוג טעות קטנה = נזק קטן ובדיגיטל בדרך כלל טעות קטנה יכולה להיות נזק עצום.
אבל יש חברות שלא רק שעושות עבודה טובה בנושא הדיגיטל אלא עבודה מעולה ואף מושלמת. כן כן.

ולכן לא הייתי ממהר לזלזל ב-Volume Control דיגיטלי כלל וכלל.

עוד בנושא:
https://small.linncdn.com/white-papers/evolution-of-the-pre-amp.pdf

לגבי Leedth שהוזכר. נשמע ברובו כמו עניין שיווקי כשהמסר הוא: ״תראו, השתדלנו מאוד לא לדפוק את העסק. כנראה ששווה לשמוע״.

pruym

חבר משקיען
מעורבות
1,888
נקודות
113
לפעמים אני מרגיש שבגדול כל אחד מאוד מאמין במשנתו ובבחירתו, כל אחד הוציא הון כדי לשמוע מוזיקה הכי טוב שאפשר, השתמש בכל היידע וההיגיון, התייעץ, קרא חומר, הלך לחברים והקשיב ובסוף שבר חיסכון כדי לרכוש את הרכיבים שנראה לו הכי שווים, אלה שהוא הכי חשק בהם ודיברו אליו.
מאוד קשה לשכנע מי שהוציא הון על פטיפון ותקליטים שדיגיטל נשמע מדהים, קשה לשכנע מי שהוציא את אותו הון על דיגיטל. מי שרכש רמקולים מאוד יקרים בטוח שהם הכי טובים למחירם ואפילו במחיר יותר גבוה אי אפשר להשתוות אליהם וככה בכל רכיב.
אז ככה, סתם כדי שתבינו, לי יש את המערכת הכי טובה ששמעתי בחיים...

DavidGil

חבר משקיען
מעורבות
1,883
נקודות
113
אוף איתכם.
אתם מחפשים רציונליזציה במקום שאין בו טיפת רציונל.
הולך לשים תקליט וזהו.

itay123

חבר משקיען
מעורבות
2,677
נקודות
113
בין התחביבים הכי לא רציונאל שיש !
והכי אמוציונאל שיש!

ronensud

חבר משקיען
מעורבות
737
נקודות
113
אוף איתכם.
אתם מחפשים רציונליזציה במקום שאין בו טיפת רציונל.
הולך לשים תקליט וזהו.
מסוג השרשורים המבאסים.
צריך להסביר לאנשים למה כיף לך לסובב תקליט.
מכל המקומות בעולם, הייתי מצפה שזה יהיה המקום הכי פחות ביקורתי לשגעונות של אנשים.

zs

חבר משקיען
מעורבות
1,605
נקודות
113
מאוד קשה לשכנע מי שהוציא הון על פטיפון ותקליטים שדיגיטל נשמע מדהים, רמקולים מאוד יקרים .

נייט,לא קשה...

אז ככה, סתם כדי שתבינו, לי יש את המערכת הכי טובה ששמעתי בחיים...
מה בן אדם צריך יותר מזה...:שתוי:

DavidGil

חבר משקיען
מעורבות
1,883
נקודות
113
חברים. פטיפון לא מתחזקים. קונים, מכוונים היטב, ושוכחים ממנו לכמה שנים טובות. כל מי שמדבר על התעסקות כנראה שאחד מהשניים. או לא מנוסה באנלוג או שהאנלוג שהתנסה בו היה כל כך בינוני שהיתה נדרשת התעסקות. ההתעסקות היחידה באנלוג זה להניח ולהפוך תקליטים.

מאז שעברתי לגור בבית החדש (שלוש שנים כמעט), לא נגעתי בשום רכיב בפטיפון לבד מפונו סטייג׳ (שהוא חלק נפרד). והוא מנגן נפלא. בקודם שלי, מלבד החלפה של ראש פעמיים (מה לעשות - משתמש כבד) לא נגעתי בו בכלל - שבע שנים. בקיצור. טכנית, דיגיטל זה יותר התעסקות רק מהסיבה שכל חצי דקה יוצאת תוכנה/עדכון תוכנה/תקן חדש.
יש את הסיפור הזה שאנחנו לא כל כך אוהבים לדבר עליו ומטאטאים אותו מתחת לשטיח וזה ניקוי התקליטים במכונה שזה פרוייקט פאקינג מעצבן וכולנו ללא יוצא מן בכלל עושים אותו פחות ממה שצריך.
אבל גם זה לא נורא. מפעם לפעם כיף באנלוג, לא הייתי מוותר על זה וזה לא על חשבון סידי/סטרימינג שמטעמי פרקטיות ועושר אינסופי של רפרטואר, לוקחים את מירב זמן ההאזנה.

רוזי1

חבר משקיען
מעורבות
884
נקודות
113
מסוג השרשורים המבאסים.
מכל המקומות בעולם, הייתי מצפה שזה יהיה המקום הכי פחות ביקורתי לשגעונות של אנשים.
אני לפחות ממש לא מבקר את אילו שבחרו להתעסק עם פטיפון ותקליטים. ומאחל להם את כל ההנאה והבריאות.
לא מסכים עם אילו שמטיפים כל הזמן לעליונות של הפטיפון על הדיגיטל.
לדעתי בהשוואה הכוללת, זה ממש לא נכון, כנראה ההיפך.

shushu

חבר משקיען
מעורבות
852
נקודות
113
אנלוג זה אחלה
דיגיטל זה אחלה
מוזיקה זה אחלה
בשניהם ניתן להגיע לסאונד אחלה
בעידן הסידי הייתי שומע אלבומים שלמים
בעידן הסטרימינג לא מצאתי טעם לקנות סידי יותר
ואז המשמעת העצמית התדרדרה והפסקתי לשמוע אלבומים שלמים
הכנסתי אנלוג, ושומע שוב אלבומים שלמים, מתחילתם עד סופם, בלי שבכלל עובר לי בראש להעביר אלבום.
ללא קשר לסאונד, זו בשבילי חוויה שונה.
שניהם בשבילי זה אחלה
הכי כיף לא להחליט ולהנות משני העולמות.
מה שכן, אנלוג זה עסק יקר יותר, בעיקר בגלל מחיר המדיה.

DavidGil

חבר משקיען
מעורבות
1,883
נקודות
113
פתאום נזכרתי למה אני מחזיק את הסט האנלוגי. זה נותן לי פטור אוטומטי מלהעמיד מכשיר רום קורקשין באמצע בין שני הmblים שלי.
(רן, בחיוך כן? אוהב אותך אח).

pruym

חבר משקיען
מעורבות
1,888
נקודות
113
לגבי Leedth שהוזכר. נשמע ברובו כמו עניין שיווקי כשהמסר הוא: ״תראו, השתדלנו מאוד לא לדפוק את העסק. כנראה ששווה לשמוע״.
לא נראה לי, זה פטנט מאוד יקר...

RanMoyal

חבר משקיען
מעורבות
1,146
נקודות
113
פתאום נזכרתי למה אני מחזיק את הסט האנלוגי. זה נותן לי פטור אוטומטי מלהעמיד מכשיר רום קורקשין באמצע בין שני הmblים שלי.
(רן, בחיוך כן? אוהב אותך אח).

סיבה טובה...:)

רן

RanMoyal

חבר משקיען
מעורבות
1,146
נקודות
113
מסוג השרשורים המבאסים.

אני דווקא חושב שזה מגניב.

ההתעסקות הזאת, ההחלפה של התקליט, הרכישה, הנקיון, התחושה של המוצר ביד, הטכנולוגיה המיוחדת, נאמנות למשהו ישן יותר ולכאורה טהור יותר...נשמע כיף.

עם זאת, מבלי להמעיט בכך, אני רק לא משוכנע שבמבחן עיוור, שיושבים מול מקורות בעלויות דומות, ווליומים זהים , יהיה באמת קל וברור לזהות את ההבדלים.

ולכן, הצהרה חד חד ערכית שמקור X טוב יותר ממקור Y היא קצת בעייתית.

רן

exupgh12

חבר משקיען
מעורבות
3,124
נקודות
113
אני דווקא חושב שזה מגניב.

ההתעסקות הזאת, ההחלפה של התקליט, הרכישה, הנקיון, התחושה של המוצר ביד, הטכנולוגיה המיוחדת, נאמנות למשהו ישן יותר ולכאורה טהור יותר...נשמע כיף.

עם זאת, מבלי להמעיט בכך, אני רק לא משוכנע שבמבחן עיוור, שיושבים מול מקורות בעלויות דומות, ווליומים זהים , יהיה באמת קל וברור לזהות את ההבדלים.

ולכן, הצהרה חד חד ערכית שמקור X טוב יותר ממקור Y היא קצת בעייתית.

רן

למה לי בחינות עכשיו, נהנים ממוזיקה ומכול העולמות (ויגור ביטקוין עם אתריום)
העיקר לא עוד מבחן כבלים...

RanMoyal

חבר משקיען
מעורבות
1,146
נקודות
113
יש בזה משהו.

מבחן הכבלים הקודם היה מתיש...

רן

ו..אתריום חצה את ה 2,000 דולר..

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור