ראיון עם MATTHIAS LÜCK בעלים משותף בחברת Brinkmann

ni-ro

חבר משקיען
מעורבות
705
נקודות
113
ניר, קוראים לזה תחביב. זו הסיבה. זה לא עניין רציונלי ולא צריך לחפש נימוקים.
סבבה, אבל אני לא מבין מה מוסיף לתחביב הצטיידות במקור נוסף המצריך רכישת מדיה (כגון: תקליטים/ תקליטורים)...
הרי, בהנחה שאין מדובר בהוספת מוסיקה שאינה קיימת במדיה הדיגיטלית... מבחינתי ורק לדעתי, זה מיותר.
הרי יצא מצב (מכיר את זה) שבסוף גומרים בהאזנה לאותם תקליטים בודדים על חשבון, האזנה לאינסוף אפשרויות במקור דיגיטלי..

ni-ro

חבר משקיען
מעורבות
705
נקודות
113
או.קיי, תחביב ואז מה?
אותו אדם ירכוש מקור אנלוגי, נו?
עכשיו צריך תקליטים. ירכוש 10,20, 50?
איזה תקליטים ירכוש, כאלה שהוא אוהב ויש לו בקבצים? אזי, יעדיף להאזין להם מעתה באנלוג... בסוף יגיע למצב שיזנח את האזנה בדיגיטל? כי מן הסתם האנלוג אצלו טוב יותר, כבר השקיע (אם הדיגיטל טוב יותר, אז למה בכלל להשקיע באנלוג?)
אם ירצה מעכשיו לרכוש תקליטים שאין לו בקבצים, מדובר במקור נוסף (סבבה), אבל .. למה ?
כי מבחינתו הדיגיטל, פחות טוב? אז את הכסף שהשקעת באנלוג תחליף כבר ממיר/ סטרימר... ותשפר את חווית האזנה/ צמצם אוצה למינימום מאנלוג ותקבל חווית האזנה אין סופית בסטרימינג...
כנראה עניין של השקפה,
אני אנליטי מטבעי , לכן חושב כך (יטדע שיש כאלה שחושבים אחרת).
כמובן,שאיני מתייחס לכאלה עם מצבור תקליטים/ דיסקים, אזי - בוודאי שהייתי משמר 2 ואף 3 מדיות...
כל העניין, שלא הייתי מכניס מקור נוסף (המצריך רכישת מדיה כח אימת שאני צריך להאזין).

itay123

חבר משקיען
מעורבות
2,677
נקודות
113
לדעתי יותר חמור ומציק מאשר "עוד מדיה"
ש-אנשים עדיין טוענים שאין הבדלים בין כבלים ו/או משככחים ו/או בכלל.

לי זה מציק יותר מאשר
רצון להתרגשות ממדיה נוספת.

גם אם זה ל 80-100 האלבומים שכה אוהבים ומתרגשים.

החסרון היחידי שאני רואה
זה מיקום פיזי שהמדיה הנוספת תתפוס אצלי
וטו לא.

ni-ro

חבר משקיען
מעורבות
705
נקודות
113
אין בדברי כוונה לפגוע, או לקנטרן אלא מדובר בהשקפתי בלבד! ובניתוח שלי שבהינתן והיה לי תקציב אקסטרה ומשעמם... הייתי משקיע בחיזוק המקור הדיגיטלי שלי (בדאק/סטרימר/ כבילה/ שיכוח) ומנסה להביא אותו למקסימום... על חשבון כניסה להרפתקאה שברוב במקרים יוצרת תוצאה הפוכה לתחביב

exupgh12

חבר משקיען
מעורבות
3,124
נקודות
113
מהמעט שאני שמעתי ברוב רמות המחיר, כאשר הדיגיטל בנוי נכון הוא לא נופל מזה של האנלוג, כל המחרשות הזולות עם הפונו בשקל תשעים נשמעות פחות טוב מדאק פשוט. שלא לדבר על זה שתקליטים אודיופילים אמיתיים יקרים רצח.
כאשר התקציב גדל וצריך לקחת החלטה על כיוון נראה לי לא חכם ללכת לכיוון האנלוג בעיקר בגלל זמינות של תקליטים אבל גם מכיוון שזה המון להתעסק ולא במוזיקה. שלא לדבר על זה שזו רכישה של כמה וכמה מכשירים שצריכים להתאים אחד לשני.
בדיגיטל חוץ ממכשירים all in one שחלקם נשמעים מדהים ושם ההשקעה יכולה להיות יחסית נמוכה. בתקציב גבוה רוכשים דאק על (מאוד לא זול) עם ווליום קונטרול, מגבר הספק סטרימר ומחשב וככה חוסכים המון התעסקות, חוסכים את הפרה(יש דאקים שהפרה המובנה בתוכם הוא ברמות על) כמובן שפחות כבילה פחות מדף, פחות התעסקות במכשירים ויותר התעסקות במוזיקה שבהקלטות טובות/ המרות לדיגיטל טובות נשמעת לדעתי יותר טוב מכל אנלוג ששמעתי עד היום, אני אסייג את זה לתקליטים בהדפסות איכותיות במיוחד שבאמת שם יש קסם.

דוד,
מתחבר להרבה דברים שרשמת, אנלוג טוב אינו זול בכלל ונכון שניתן להגיע לתוצאות מצויינות עם דיגיטל בסכומים נמוכים יותר, עד היום הרפרנס עבורי ועבור רבים היא מערכת אנלוגית טובה (שים לב, בדבריך אתה כותב שהדיגיטל טוב לא נופל מאנלוג טוב ולא ההיפך).

חבר את ה solution לפרה משובח ותראה איך התוצאה תשתפר, אומנם נשמע לא הגיוני שחיבור מכשיר נוסף בשרשרת ישפר את האיכות, בפועל נוכחתי בזה בעצמי מספר פעמים מה גם שאתה יכול למצוא מספר מבקרי אודיו שגם חוזרים על טענה זו, חלקם אף טוענים שפרה הוא הרכיב האלקטרוני הכי חשוב בסטאפ (לא חייבים להסכים עם הטענה האחרונה). כמובן שפרה איכותי זה לא דבר זול.

itay123

חבר משקיען
מעורבות
2,677
נקודות
113
ברור ניר
ואם הגענו למקסימום ;)

יש חשק
ואני עובד לפי חשק כשמתחשמק לי.

ni-ro

חבר משקיען
מעורבות
705
נקודות
113
רצון להתרגשות ממדיה נוספת.

גם אם זה ל 80-100 האלבומים שכה אוהבים ומתרגשים.
.
אני גם מחזיק בדעה שהכל משפיע/ שמיע/ ומורגש...
אבל השקעה ב 80-100 תקליטים כדי לגרום לי להתרגש בדיוק מחזק את מה שטענתי...
מאחל לכולם בהצליה והאזנה ערבה ... בכל מדיה שהיא

ni-ro

חבר משקיען
מעורבות
705
נקודות
113
דוד,
מתחבר להרבה דברים שרשמת, אנלוג טוב אינו זול בכלל ונכון שניתן להגיע לתוצאות מצויינות עם דיגיטל בסכומים נמוכים יותר, עד היום הרפרנס עבורי ועבור רבים היא מערכת אנלוגית טובה (שים לב, בדבריך אתה כותב שהדיגיטל טוב לא נופל מאנלוג טוב ולא ההיפך).

חבר את ה solution לפרה משובח ותראה איך התוצאה תשתפר, אומנם נשמע לא הגיוני שחיבור מכשיר נוסף בשרשרת ישפר את האיכות, בפועל נוכחתי בזה בעצמי מספר פעמים מה גם שאתה יכול למצוא מספר מבקרי אודיו שגם חוזרים על טענה זו, חלקם אף טוענים שפרה הוא הרכיב האלקטרוני הכי חשוב בסטאפ (לא חייבים להסכים עם הטענה האחרונה). כמובן שפרה איכותי זה לא דבר זול.
מסכים גיא בתור אחד שהיה לו בשנים האחרונות רק מגברים משולבים (לא זולים בכלל), המעבר לפרה ופאוור נתן לי תוצאה בכמה רמות טובות יותר...
במקרה שלי pass labs int 30 vs. Pre xp-22 & ax-25 power
למרות שמדובר בעוד מכשיר וכבילה נוספת...
אני גם בטוח שהמעבר מהגברה סטראו למונובלוקים... שיפרה את התוצאה בהרבה

itay123

חבר משקיען
מעורבות
2,677
נקודות
113
אני גם מחזיק בדעה שהכל משפיע/ שמיע/ ומורגש...
אבל השקעה ב 80-100 תקליטים כדי לגרום לי להתרגש בדיוק מחזק את מה שטענתי...
מאחל לכולם בהצליה והאזנה ערבה ... בכל מדיה שהיא

יש אלבומים ספציפיים (80-100 אלבומים) שאני רוצה להתרגש מהם בשתי התצורות.
לא מבין ככ את הדיון.
רוצה הרחבה מודפסת של הרפטואר המוזיקלי
רוכש עוד מדיה.

עבורי
ומבחינתי
פחות מתחבר לסטרימינג
האיכות ברוב רובם של המקרים
נחות מ קובץ מ ssd/נגן/פטיפון.
לפחות מבחינות שעשיתי.

pruym

חבר משקיען
מעורבות
1,888
נקודות
113
דוד,

הסולושן שלי לא מיועד להתחבר לפרה! (לא מחברים פרה לפרה בשרשרת) יש דגם אחר שכן.
תבדוק מה זה leedh volume controll לפני שאתה כותב דברים לא נכונים.

נערך לאחרונה ב:

exupgh12

חבר משקיען
מעורבות
3,124
נקודות
113
אין בדברי כוונה לפגוע, או לקנטרן אלא מדובר בהשקפתי בלבד! ובניתוח שלי שבהינתן והיה לי תקציב אקסטרה ומשעמם... הייתי משקיע בחיזוק המקור הדיגיטלי שלי (בדאק/סטרימר/ כבילה/ שיכוח) ומנסה להביא אותו למקסימום... על חשבון כניסה להרפתקאה שברוב במקרים יוצרת תוצאה הפוכה לתחביב

דוד ענה יפה לעניין, מדובר בתחביב ורגש, לרציונל לא תמיד יש say
ברחתי מאנלוג אי שם באזור 86 או 87 (מעולם לא חיבבתי את פורמט הווניל) ועד לפני 3 שנים בכלל לא חשבתי לכיוון אנלוג. בשנים האחרונות נחשפתי למספר לא מבוטל של מערכות, אף מערכת דיגיטלית מצויינת ככול שתהיה לא הצליחה לרגש אותי באותה המידה.
התחלתי עם מערכת אנלוגית צנועה, מעולם לא חשבתי שארצה יותר, עם הזמן הגיע התאבון והשאר היסטוריה.
נהנה מ 2 העולמות ומהתחביב כולו.

pruym

חבר משקיען
מעורבות
1,888
נקודות
113
שים לב, בדבריך אתה כותב שהדיגיטל טוב לא נופל מאנלוג טוב ולא ההיפך
סתם מתוך צניעות וכדי לא להרגיז כמה פיגורות פה בפורום, בגדול מעדיף דיגיטל טוב, בטח זה שהוקלט דיגיטלית על אנלוג.

exupgh12

חבר משקיען
מעורבות
3,124
נקודות
113
הסולושן שלי לא מיועד להתחבר לפרה! יש דגם אחר שכן.
תבדוק מה זה leed volume controll לפני שאתה כותב דברים לא נכונים.

זה Leedh, בסוף עדיין מדובר בווליום קונטרול דיגיטלי ולא אנלוגי. פרה טוב עולה הרבה ולא לחינם.

exupgh12

חבר משקיען
מעורבות
3,124
נקודות
113
סתם מתוך צניעות וכדי לא להרגיז כמה פיגורות פה בפורום, בגדול מעדיף דיגיטל טוב, בטח זה שהוקלט דיגיטלית על אנלוג.

אכן לא רואה טעם לבצע המרה, מה שהוקלט בדיגיטל ב99% ישמע טוב יותר דיגיטלי :בעד:

pruym

חבר משקיען
מעורבות
1,888
נקודות
113
זה Leedh, בסוף עדיין מדובר בווליום קונטרול דיגיטלי ולא אנלוגי. פרה טוב עולה הרבה ולא לחינם.
לא שמעת! סולושן זו חברת על, לפני שרכשתי את הדאק התייעצתי והתשובה החד משמעית שלהם הייתה שאם אין לי כוונה להוסיף מקור זו הדרך היותר נכונה.

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,266
נקודות
113
חברים. פטיפון לא מתחזקים. קונים, מכוונים היטב, ושוכחים ממנו לכמה שנים טובות. כל מי שמדבר על התעסקות כנראה שאחד מהשניים. או לא מנוסה באנלוג או שהאנלוג שהתנסה בו היה כל כך בינוני שהיתה נדרשת התעסקות. ההתעסקות היחידה באנלוג זה להניח ולהפוך תקליטים.

מאז שעברתי לגור בבית החדש (שלוש שנים כמעט), לא נגעתי בשום רכיב בפטיפון לבד מפונו סטייג׳ (שהוא חלק נפרד). והוא מנגן נפלא. בקודם שלי, מלבד החלפה של ראש פעמיים (מה לעשות - משתמש כבד) לא נגעתי בו בכלל - שבע שנים. בקיצור. טכנית, דיגיטל זה יותר התעסקות רק מהסיבה שכל חצי דקה יוצאת תוכנה/עדכון תוכנה/תקן חדש.

pruym

חבר משקיען
מעורבות
1,888
נקודות
113
חברים. פטיפון לא מתחזקים. קונים, מכוונים היטב, ושוכחים ממנו לכמה שנים טובות. כל מי שמדבר על התעסקות כנראה שאחד מהשניים. או לא מנוסה באנלוג או שהאנלוג שהתנסה בו היה כל כך בינוני שהיתה נדרשת התעסקות. ההתעסקות היחידה באנלוג זה להניח ולהפוך תקליטים.

מאז שעברתי לגור בבית החדש (שלוש שנים כמעט), לא נגעתי בשום רכיב בפטיפון לבד מפונו סטייג׳ (שהוא חלק נפרד). והוא מנגן נפלא. בקודם שלי, מלבד החלפה של ראש פעמיים (מה לעשות - משתמש כבד) לא נגעתי בו בכלל - שבע שנים. בקיצור. טכנית, דיגיטל זה יותר התעסקות רק מהסיבה שכל חצי דקה יוצאת תוכנה/עדכון תוכנה/תקן חדש.
חוץ מללחוץ על כפתור עדכן אין התעסקות בדיגיטל וזה לא קורה הרבה, להפוך תקליט כל 20 דקות זה הרבה יותר מזה...

exupgh12

חבר משקיען
מעורבות
3,124
נקודות
113
לא שמעת! סולושן זו חברת על, לפני שרכשתי את הדאק התייעצתי והתשובה החד משמעית שלהם הייתה שאם אין לי כוונה להוסיף מקור זו הדרך היותר נכונה.

צודק, לדאק הספציפי שלך טרם האזנתי, לאחר, שוויצרי ויקר כמוהו דווקא כן, גם שם אין חובה לפרה וניתן לשלוט בווליום ישירות מתוך הדאק. אף אחד לא יכול לומר שאותה חברה לא נמצאת בחזית האולטרה הייאנד וחלילה חסכה ביכולות ההגברה של הדאק מתוצרתה.
השבוע ג’ון אטקינסון מסטריאופייל שבדומה לך לא השתמש בפרה העלה השבוע ביקורת של פרה מסויים, כותב על השיפור לאוזניו בחיבור דאקים (ברבים) עם יכולות הגברה לפרה במקום ישירות למגבר.

exupgh12

חבר משקיען
מעורבות
3,124
נקודות
113
חוץ מללחוץ על כפתור עדכן אין התעסקות בדיגיטל וזה לא קורה הרבה, להפוך תקליט כל 20 דקות זה הרבה יותר מזה...

בימים של סגר זה עוזר למכסת הצעדים שלנו.
לתקליט לעולם לא יהיה את הנוחות או הזמינות של דיגיטל או שרותי סטרימינג, מצד שני כשאני מניח תקליט אני שומע אלבום בדיגיטל בגלל האופי שלי זה קורה פחות.

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור