סליחה על השאלה , אבל איך אפשר להסיק ממנה ולו מסקנה מעשית אחת?סליחה על השאלה, @clip99 ישבת פעם בחלל מטופל כמו שצריך אקוסטית ובתוכו מערכת משובחת באמת שמי שרכש אותה לא דפק חשבון למחיר והשמיע לך אלבום שאתה מכיר ואוהב?
1 - יומרה לקשור קשר בין "משובחת באמת" לבין מחיר גבוה
2 - ניסיון לקשור בין מוזיקה מוכרת ואהובה לאיכות שמע , שלא יכולה , כך מסתבר מהשאלה, להתקיים עם יצירות לא מוכרות
3 - הנחה שניתן להבחין באיכויות העדיפות רק עם טיפול אקוסטי , כאשר בפועל יכול להיות מצב שהתוצאה תהיה נחותה , גם במדידות וגם בחווייה , ביחס לציוד אחר .
4 - התעלמות מההטיות שאחד עלול לפתח בתרחיש האזנה בו הוא יודע שהחלל מטופל , המערכת סוף הדרך והמחיר שלה ממתין בסוף הדרך .
לכן אין מנוס מלקבוע שהקושיה שלך חסרת ערך פרט להיבט הרכילותי , אם כבר ואם בכלל ומנוסחת ממקום של התייחסות לגופו של אדם במטרה לשמש ככלי ניגוח . אבל אם אתה כזה סקרן , כן , אבל עם מערכת סבירה , לא כזו "ללא חשבון" .
אבל אתה בוחר לא להתמודד עם "ההנדסה". אני מעדיף לבחור את שני העולמות. אני אשאל מנקודת מבט הנדסית למה יש הבדלים בין שתי מערכות. ומצד שני אני אשאל מנקודת מבט פסיכולוגית/חקר המוח למה ההבדל הזה נשמע לי יותר נעים .
ההיפך , אני מגיע מהמקום של ההנדסה והמדידות בניגוד אליכם שנמנעים ממנה כמו מאש . אגב יהיה מעניין לשמוע את תשובתך לשאלה השניה .
אין לי מנהג או רצון להתפרץ לדלתות פתוחות , ואני לא מוצא טעם בהטפה למומרים . ההבדל הדק (מאוד) באבחנה בין ציוד אודיו יוקרתי לשאר מוצרי יוקרה , הוא בערך המוסף שכל אלה נושאים (לכאורה , לעתים) מעבר לפונקציונליות ומעשיות על פני מקבילתם העממית : בעוד שבאופן מסורתי ערך זה נגזר ממשתנים ומאפיינים כמו פוטנציאל אספנות/תשואה על השקעה , עיצוב , שימוש בחומרים , מיתוג/יוקרה וכו' הבלי שאר רוח טפלים אך אובייקטיביים וברי כימות והערכה , ככל שמדובר בציוד אודיו התמונה מתהפכת והערך המוסף העיקרי , אם לא היחיד (מטבע הדברים - אלמנט ה"פוזה" , לא קיים , אם בכלל , מעבר לחוג המכרים המצומצם יודעי הדבר שבעל הציוד מארח בביתו) הוא עליונות אודיטורית חווייתית אותה מתעקשים בעלי הציוד להדביק לו - ללא בסיס עובדתי , ומשכך לא ניתן להגדיר ערך מוסף זה ע"פי אותן אמות מידה ומשקל כמו שאר הערכים לעיל. כך שאם לא היית מודע להבדל הזה , אולי חידשתי לך משהו - ואפילו אם לא , יש כאן הרבה הרבה כאלה שעבורם מדובר בחידוש ואולי בכלל ניעור תפיסות מוקדמות - אם תרשה לי לשפוט מהתגובות להן אני זוכה .אני בהחלט מסכים עם דבריך בכל הקשור לפן הפסיכולוגי של הדברים והקשר הישיר שאנחנו עושים בין תמחור לאיכות.
העניין הוא, שאני חושב שאתה לא באמת מחדש כאן משהו.
מצטער , אתה כרגע נגעת בגביע הקדוש שלך בעצמך ; עצם העובדה שאתה , כשחקן מיודע ומנוסה היטב - בניגוד להדיוטה טירונית בתחום האודיו, נמנע ביודעין מהרעיון לעמת אותו עם אחרים אינה נובעת מהחלטה שרירותית ומעידה כאלף עדים על חוסר רצון להכיר במציאות בה ספל החרס הפשוט נושא את אותה תמורה . התוצאה הבלתי נמנעת היא הטלת ספק שמשליך באופן לא מודע על חוויית השמע , שאחרת היתה יכולה להיות מהנה יותר .אני אומנם בודק ועושה יםםם שווט אאוטים לפני שאני קונה משהו, אבל יש דברים/מוצרים שאני מעדיף לא לדעת ולא לבדוק. ביודעין.
אל תגע לי בווילסונים שלי ואל תציע לי לעשות מולם שווט אאוט של מוצר שעולה רבע....
הגול העצמי, הכשל הזה , מתעצם על אחת כמה וכמה כשההחלטה על ההשוואות שאתה כן עורך מתקבלת על פי גחמה , עדות לכך שהמודעות שלך להטיות אפשריות קיימת (גם אם אינך עורך את ההשוואות באופן עיוור) , ומיתוסף לחוסר ההגיון הצרכני המתלווה כדרך קבע ברכישות מסוג זה , ברוב המקרים.