AK1
חבר משקיען
- מעורבות
- 2,947
- נקודות
- 113
1.א. נראה לי שהם קוראים לזה current inrush, ועד כמה שהבנתי, יש קבלים שבמשך ירידת מתח הם נפרקים יותר מהרגיל, ואז אם המתח חוזר בצורה תלולה, אפילו לנורמה, הם נטענים במהירות עצומה, מה שגורם לזרם גדול. האם הבנתי נכון?1. באנגליזית הם קוראים לזה CURRENT SURGE וזה קורה בגלל תזמון הנפילה והחזרה והמופע של המתח החוזר וכמובן תלוי במבנה וסוג הספק. ראה בנייר FIGURE 9 סימולציה של מה שקורה בספק ליניארי לאחר הפסקה של 3 מחזורי רשת, קפיצת הזרם ברגע חזרת המתח בצד של הDC.
2. כן
3. כן
4. השהיית חזרת מתח הכי פשוט זול ויעיל ואתה הבאת לזה לינקים לכאלה של מקררים ומזגנים. אתה יכול לקנות רגנרטורים של אודיופילים שיעשו לך את זה גם. (אני קמצן, אז פתרתי את זה עם קונטקטור במעגל אחזקה עצמית ש"נופל" בירידת מתח וצריך לשפעל אותו ידנית.)
5. למשל זה של פאול מק גאוון הפלצן: https://www.psaudio.com/directstream-power-plant-12/ יש גם FURMANN ואחרים.
6. השוק כן מוצף ממכשירים ביתיים למקררים ומזגנים של עשרות שקלים ועד מכשירים אודיופיליים בים של כסף ועד DYNAMIC VOLTAGE RESTORERS (דומה לרגנרטור) תעשיתיים בהספקים של מאות וואטים ועד כ2 מגאוואט שגם אודיופיל אין לו כסף לקנות.
1.ב. העניין הוא שהזרם הזה מגיע מבחוץ, לא מתוך המכשיר שקבליו פרוקים. אז אם יש מתקן בדרך שמנתק במקרה של קפיצה בזרם, למה שזה לא יגן על המכשיר?
1.ג. חוצמזה, נראה לי שהם מניחים שהתנגדות הפנימית בתוך המכשיר היא נמוכה, מה שכנראה נכון, אבל המכשיר עצמו הוא לא כל המעגל, ויש לקחת בחשבון את מה שיש בדרך, נגיד מהשנאי של חברת חשמל ועד המכשיר הביתי. אז אם המתח חוזר לנורמה או איזה מכפלה לא ענקית שלו, אז האם ההתנגדות הפנימית הכוללת לא תגביל את הזרם למשהו נמוך בהרבה מהחישובים שלהם?
4. רגנרטורים ו-UPSs ו-voltage resorers למיניהם הם מכשירים יקרים, ולסוללות של UPS יש גם אורך חיים מוגבל ולא מאוד גדול. לא על זה אנחנו מדברים. מה גם שבהקשרים האלה לא מדובר על הגנה למניעת נזק מעצם ירידת המתח, אלא על המשך תקין של העבודה ללא הפרעה, לפחות עד שאפשר לעשות shutdown מסודר. זה משהו אחר, מטרה שונה לחלוטין.
6. מה שכן זה שאלתי למה השוק לא מוצף במכשירים שמדברים על הגנה בפני ירידות מתח ועל השהייה לצורך זה, כמו המיתקן שבנית לעצמך. בדרך כלל כשמדברים על השהייה זה עבור מכשירים שלא נהנים מהדלקה חוזרת זמן קצר מדי אחרי הכיבוי, כמו מזגנים, ולרוב לא מזכירים ירידות מתח דווקא.