ronenperetz
חבר משקיען
- מעורבות
- 237
- נקודות
- 63
https://www.hashmalnet.co.il/מגן-ברקים-ונחשולי-מתח/
ראיתי גם את זה-שזה נחמד, אבל לא בטוח שלא משפיע
ראיתי גם את זה-שזה נחמד, אבל לא בטוח שלא משפיע
מצאתי specs של זה (צריך לחפש MVTGBD1L), אבל אני לא מתיימר להבין מה בדיוק הוא עושה.בינתיים הוצע לי מכשיר כזה :
http://www.mph-elec.co.il/MICROIDEA-MVTGBD1L
האם זה ימנע חזרה אוטומטית של החשמל ?
לפי מה שרשום יש אפשרות לכיוון השהייה.
ארז
אם כך, אני מציע לך לחשב מסלול מחדש:היי עמיר
ייתכן שאני לא משתמש במינוח הנכון.
לפי הידוע לי, הפיתרון לנפילת מתח זה שימוש באל פסק.
הבעיה אצלי זה לא הנפילת מתח אלא החזרה המהירה של החשמל שייתכן ומדובר בקפיצת מתח חריגה שזה מה שדופק את המכשירים.
אין לי התנגדות שיהיה בלוח החשמל מכשיר שינתק את החשמל כאשר מתרחשת קפיצת מתח ובלבד שלא אצטרך להחליף אותו בכל פעם שזה יקרה.
מה שחשוב לי יותר זה פשוט למנוע את החזרה המהירה של החשמל באמצעות התקן בלוח חשמל.
פשוט לחקות את פעולת ההשהייה שיש בסתם מגן ברקים פשוט שמכניסים בשקע בקיר .
ארז
שוב, לא נראה לי שאתה צריך השהייה. אם הוא פשוט מנתק וצריך להחזיק ידנית, כמו בפיוזים המודרניים ובמפסקי פחת, אין צורך במנגנון השהיה שמסבך וכנראה מייקר את העניין, וגם מקטין את המבחר הרלוונטי.תודה עמיר.
היות והמערכת מחוברת לשקע דופלקס אמריקאי (קו נפרד לארון חשמל) , אז להבנתי יש 2 אלטרנטיבות :
מתקן בלוח חשמל (מבחינתי שיגן על הפקק של המערכת בלבד אבל לא מפריע לי שיגן על הכל) שיבצע השהייה של כמה דקות.
אפשרות שנייה היא, כמו שאמרת , מכשיר שיהיה בתווך בין המערכת לבין הדופלקס בקיר.
העניין הוא שאני כבר משתמש בשני power conditioner שאליהם מחוברים המכשירים אבל אין בהם השהייה ולכן הם לא מונעים את החזרה המהירה של החשמל.
ה power conditioner הראשי הוא אקטיבי ועושה אצלי אחלה עבודה ולכן לא הייתי רוצה להחליף אותו.
ארז
למי אתה פונה כשאתה אומר "דווקא כן"?דווקא כן. נפילת מתח קצרה וחזרה מהירה של המתח עלולה לגרום לפרץ זרם גבוה (תלוי בעיתוי/מופע של חזרת המתח), מה שעלול לגרום נזק למכשיר
למי אתה פונה כשאתה אומר "דווקא כן"?
בכל מקרה, גם לפי מה שאתה אומר, אין צורך להגן בפני נפילת המתח לכשעצמה ו/או חזרת המתח שלעצמה, אלא מפני פרצי/נחשולי מתח שעלולים לבוא אחר כך, שהם אלה שמזיקים למכשיר, ולא הנפילה/חזרה לכשעצמם.
כך שמיתקן שמגן רק מפני נחשולי מתח עונה על הבעיה הזו, ובנוסף גם על הבעייה הנוספת של נחשולי מתח ללא נפילה מקדימה.
לא קראתי את כל הנייר הלבן הזה, עם כל הנוסחאות (אתה קראת? ) אבל נראה לי שזה לא מתייחס לציוד אודיו אלא לציוד תעשייתי שדי ברור שיכול להינזק, מירידות מתח ו-phase shifts. בהקדמה כתוב:הגבתי אחרי התגובה שלך.
מה שניסיתי להגיד שנפילת מתח קצרה וחזרת מתח אף ללא מתח יתר מחברת חשמל, עלול לגרום לפרץ זרם גבוה בתוך המכשיר שיכול להזיק לו. זה מה שמנסה להסביר גם הנייר הזה שאת הלינק שלו צרפתי.
מגן מתח יתר רשת לא יעזור. התופעה של פרץ הזרם מתרחשת בתוך המכשיר שלך והוא תלוי בעיתוי של נפילת המתח וחזרתו. לא תמיד הוא יגרום לפרץ זרם שיכול להזיק.
Extensive voltage monitoring data suggests that
voltage sags occur much more frequently than voltage surges
and that current surges that accompany voltage sag recovery
may be the actual culprit causing equipment damage
שוב, לא נראה לי שאתה צריך השהייה. אם הוא פשוט מנתק וצריך להחזיק ידנית, כמו בפיוזים המודרניים ובמפסקי פחת, אין צורך במנגנון השהיה שמסבך וכנראה מייקר את העניין, וגם מקטין את המבחר הרלוונטי.
חפש מכשירים/מיתקנים שפשוט מגינים בפני נחשולי מתח, בלי שום סיפורים נוספים.
מביניהם תבחר מה שמתאים לך יותר.
פשוט תשכח מהשהיות ו/או ירידות מתח. לא רלוונטי. טעות בחשיבה.
אתה לא צריך למנוע חזרה מהירה של החשמל, ולא חייב השהייה.
אם החשמל חוזר מהר אבל במתח תקין, אין בעייה, ולכן לא זה מה שרלוונטי.
תנתק את הקשר שיצרת בין נפילת מתח, חזרת המתח, וקפיצת המתח.
נפילת המתח לכשעצמה אינה בעייה.
חזרת המתח לכשעצמה אינה בעייה.
מה שרלוונטי זה רק קפיצת מתח, בין אם בהקשר של נפילת מתח קודמת, ובין אם היא עצמאית.
וההגנה המתאימה עבורך כנגד נפילת מתח היא כזו שמנתקת את המתח ושצריך להחזיר ידנית, כמו בפיוז או מפסק פחת.
לא הבנתי למה זה יתרון על מיתקן שרק מנתק את המתח. הציוד מוגן לא פחות, וכשאתה כן בביית, אתה לא צריך לחכות 3-5 דקות סתם.היתרון של מכשיר עם השהייה הוא שגם כאשר אף אחד לא בבית, החשמל יחזור לאחר שיש התייצבות של המתח.
בשביל זה בדיוק יצרו את מנגנון ההשהייה.
זה מעולה במצבים שאף אחד לא נמצא בבית ואני לא רוצה לחשוב בזמן חופשה של כמה ימים מחוץ לבית מה קורה בבית....
עמיר ב-ע'!צודק אמיר.
נראה לי שזה לא רק עניין של עמידות הציוד, אלא גם ובעיקר של סוג הציוד.הנייר מדבר על מערכות תעשייתיות, אבל הוא מתאים גם לציוד אלקטרוני אחר. לבטח ובטח לציוד אודיו שהוא לא מוקשח כמו ציוד אלקטרוני תעשייתי שהרבה יותר עמיד מציוד ביתי.
אנסה להסביר את בהעיה המתוארת בנייר. מה שהם טוענים שרוב התקלות בשל הפרעות מתח הזנה נגרמות ממקרים של נפילת מתח קצרה וחזרתו המהירה. גם אם המתח החוזר הוא בערך הנקוב של הרשת ולא מתח יתר, הוא גורם לתופעה של "משיכת זרם/פרץ זרם" גבוה שיכול לגרום לתקלה במכשיר. פרץ הזרם הזה תלוי מאד בעיתוי ומופע/פזה של חזרת המתח לנורמלי. לא כל נפילת מתח וחזרה תגרום לנזק אלא אם כן מזלך לא שפר.
כדאי ורצוי להתקין משהו שישמור לך על הציוד אם הוא יקר לך.
תופעות של מתחי יתר שהן בעיקר נפוצות באזורים עם ברקים (בארץ למזלנו אין הרבה) ניתנות להגנה עם SURGE PROTECTOR רצוי בלוח. אבל אלה לא התופעות הנפוצות.
היותר נפוץ ומזיק לציוד הוא באמת הנפילה הקצרה וחזרה מהירה.