פיתרון לנפילות מתח

ronenperetz

חבר משקיען
מעורבות
237
נקודות
63
https://www.hashmalnet.co.il/מגן-ברקים-ונחשולי-מתח/
ראיתי גם את זה-שזה נחמד, אבל לא בטוח שלא משפיע

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,947
נקודות
113
בינתיים הוצע לי מכשיר כזה :
http://www.mph-elec.co.il/MICROIDEA-MVTGBD1L

האם זה ימנע חזרה אוטומטית של החשמל ?
לפי מה שרשום יש אפשרות לכיוון השהייה.
ארז
מצאתי specs של זה (צריך לחפש MVTGBD1L), אבל אני לא מתיימר להבין מה בדיוק הוא עושה.
בכל מקרה, למרות שהוא תלת פאזי, צריך שיפעל רק על המכשירים הרגישים ולא ינתק לך את החשמל בכל הבית.

@ארז_וחני -- האם אתה בטוח שאכן הסיבה לבעיות היא נפילת מתח ולא קפיצת מתח שבאה אחריה? שאז בכלל צריך מכשיר להגנה מפני קפיצות מתח, ואלה אינם נדירים ולגבי חלקם טוענים שאין השפעה על הצליל (מעניין איך בדקו את זה).

בינתיים אף אחד לא הסביר למה נפילת מתח לכשעצמה (לא קפיצה שאחריה, שמפניה מגנים בדרך אחרת) אמורה בכלל לפגוע במכשירים.

בדיוק לפני כמה ימים נתקלתי בביטוי שאולי מתאים לכאן: barking up the wrong tree.

בסוף בטח תמצא מי שימכור לך את מה שאתה מחפש, אבל אולי אתה מחפש את הדבר הלא נכון.
אנא שקול זאת שנית.

ארז_וחני

חבר משקיען
מעורבות
988
נקודות
113
היי עמיר
ייתכן שאני לא משתמש במינוח הנכון.
לפי הידוע לי, הפיתרון לנפילת מתח זה שימוש באל פסק.
הבעיה אצלי זה לא הנפילת מתח אלא החזרה המהירה של החשמל שייתכן ומדובר בקפיצת מתח חריגה שזה מה שדופק את המכשירים.
אין לי התנגדות שיהיה בלוח החשמל מכשיר שינתק את החשמל כאשר מתרחשת קפיצת מתח ובלבד שלא אצטרך להחליף אותו בכל פעם שזה יקרה.
מה שחשוב לי יותר זה פשוט למנוע את החזרה המהירה של החשמל באמצעות התקן בלוח חשמל.
פשוט לחקות את פעולת ההשהייה שיש בסתם מגן ברקים פשוט שמכניסים בשקע בקיר .
ארז

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,947
נקודות
113
היי עמיר
ייתכן שאני לא משתמש במינוח הנכון.
לפי הידוע לי, הפיתרון לנפילת מתח זה שימוש באל פסק.
הבעיה אצלי זה לא הנפילת מתח אלא החזרה המהירה של החשמל שייתכן ומדובר בקפיצת מתח חריגה שזה מה שדופק את המכשירים.
אין לי התנגדות שיהיה בלוח החשמל מכשיר שינתק את החשמל כאשר מתרחשת קפיצת מתח ובלבד שלא אצטרך להחליף אותו בכל פעם שזה יקרה.
מה שחשוב לי יותר זה פשוט למנוע את החזרה המהירה של החשמל באמצעות התקן בלוח חשמל.
פשוט לחקות את פעולת ההשהייה שיש בסתם מגן ברקים פשוט שמכניסים בשקע בקיר .
ארז
אם כך, אני מציע לך לחשב מסלול מחדש:
  • בכלל לא לחפש ולא להסתכל על ענייני נפילות/ירידות מתח.

• ממש לא בטוח שיש צורך אמיתי בהשהייה. בטח לא אם מדובר במיתקן שמנתק את המתח וצריך להחזיר אותו ידנית

• לקנות מיתקן שיגן בפני קפיצות מתח בלבד. זה כבר יגן בפני "החזרה המהירה של החשמל"

• לחפש מיתקנים שלא משפיעים על הסאונד (לא שאני מבין איך בדקו את זה)

• לשקול אם אתה רוצה מיתקן רק עבור המערכת, גם עבור מכשירים ספציפיים בביית (מזגנים, מקרר...) או ברמת כל הדירה. לרמת כל הדירה יש חסרון שזה מכבה לך את כל האורות בביית גם ללא צורך אמיתי.

• אתה יכול גם לחפש מיתקן ברמה אודיופילית עבור המערכת ומתקנים פשוטים עבור מכשירים ספציפיים.

• אני מניח שבכל המקרים שמכשיר אודיו נפגע, מכשירים אחרים לא, אז אולי לא צריך להגן עליהם, אבל אם זה לא יקר אז אולי כדאי.

• בקשר למערכת, אתה יכול לחפש מיתקן שממקמים בארון חשמל, או מיתקן שמתחבר בין הקיר למערכת (וזאת ללא תלות אם אתה מגן על מכשירים ספציפיים אחרים בנוסף לזה או לא)

• באמור לעיל הנחתי שיש למערכת קו נפרד עם פיוז נפרד. אם לא, אז אם אתה לוקח מיתקן שממקמים בארון החשמל, יצא לך להגן גם על דברים נוספים שיושבים על אותו פיוז. זה חשוב במיוחד אם המיתקן מתוכנן עד זרם עבודה נתון, וצריך להתחשב בצריכת כל המכשירים שיושבים על אותו פיוז
אנא דווח במה בחרת והאם/איך זה משפיע על הסאונד.

נערך לאחרונה ב:

ארז_וחני

חבר משקיען
מעורבות
988
נקודות
113
תודה עמיר.
היות והמערכת מחוברת לשקע דופלקס אמריקאי (קו נפרד לארון חשמל) , אז להבנתי יש 2 אלטרנטיבות :
מתקן בלוח חשמל (מבחינתי שיגן על הפקק של המערכת בלבד אבל לא מפריע לי שיגן על הכל) שיבצע השהייה של כמה דקות.
אפשרות שנייה היא, כמו שאמרת , מכשיר שיהיה בתווך בין המערכת לבין הדופלקס בקיר.
העניין הוא שאני כבר משתמש בשני power conditioner שאליהם מחוברים המכשירים אבל אין בהם השהייה ולכן הם לא מונעים את החזרה המהירה של החשמל.
ה power conditioner הראשי הוא אקטיבי ועושה אצלי אחלה עבודה ולכן לא הייתי רוצה להחליף אותו.
ארז

ariekarp

אוהב את התחום
מעורבות
119
נקודות
43
למי שבא להתעמק קצת, יש כאן WHITE PAPER בנושא.
https://www.researchgate.net/public...failures_caused_by_power_quality_disturbances
ארז אתה מנחש נכון. מהניתוח שלהם גם עולה שרוב התקלות הנגרמות למכשירים הם מנפילות מתח וחזרה מהירה.

Extensive voltage monitoring data suggests that
voltage sags occur much more frequently than voltage surges
and that current surges that accompany voltage sag recovery
may be the actual culprit causing equipment damage

נערך לאחרונה ב:

ronenperetz

חבר משקיען
מעורבות
237
נקודות
63
ניסיתי לכתוב תגובה מהמחשב אבל לא הצלחתי. אולי מפני שוינדוס 7 כבר אינו נתמך??
בכל אופן ארז, לא נראה לי שהמנגנון המבצע השהיה ומיתוג במפסק שהבאת בקישור יהיה איכותי/טוב יותר ממה שיש בשקעים הבודדים.
אם בכל זאת אתה מעוניין בכיוון התקנה בלוח, אז תתקין אחד שהוא חד פאזי רק לפאזה עליה מחובר הציוד. אתה צריך לקחת בחשבון שבמקרה שהמתקן הזה נשרף אתה צריך להזמין חשמלאי להחליף אותו, ועד לביצוע התיקון בקו הזה לא יהיה חשמל. אני הייתי מחפש מתקן עם תקע אמריקני איכותי ככל שניתן ומחבר למפצלים.
לעמיר , בכל המוצרים שקראתי עליהם אין הגבלת זרם פרט לסטנדרט המחובר אליו -16A למפסק רגיל, או זרם גבוה יותר לפי הפיוז.
אם כבר אני רואה יתרון למתקן הבודד המחובר לקיר ולא בארון, אשר נראה שיש שם מקום למנגנון איכותי יותר

נערך לאחרונה ב:

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,947
נקודות
113
תודה עמיר.
היות והמערכת מחוברת לשקע דופלקס אמריקאי (קו נפרד לארון חשמל) , אז להבנתי יש 2 אלטרנטיבות :
מתקן בלוח חשמל (מבחינתי שיגן על הפקק של המערכת בלבד אבל לא מפריע לי שיגן על הכל) שיבצע השהייה של כמה דקות.
אפשרות שנייה היא, כמו שאמרת , מכשיר שיהיה בתווך בין המערכת לבין הדופלקס בקיר.
העניין הוא שאני כבר משתמש בשני power conditioner שאליהם מחוברים המכשירים אבל אין בהם השהייה ולכן הם לא מונעים את החזרה המהירה של החשמל.
ה power conditioner הראשי הוא אקטיבי ועושה אצלי אחלה עבודה ולכן לא הייתי רוצה להחליף אותו.
ארז
שוב, לא נראה לי שאתה צריך השהייה. אם הוא פשוט מנתק וצריך להחזיק ידנית, כמו בפיוזים המודרניים ובמפסקי פחת, אין צורך במנגנון השהיה שמסבך וכנראה מייקר את העניין, וגם מקטין את המבחר הרלוונטי.

חפש מכשירים/מיתקנים שפשוט מגינים בפני נחשולי מתח, בלי שום סיפורים נוספים.
מביניהם תבחר מה שמתאים לך יותר.

פשוט תשכח מהשהיות ו/או ירידות מתח. לא רלוונטי. טעות בחשיבה.
אתה לא צריך למנוע חזרה מהירה של החשמל, ולא חייב השהייה.
אם החשמל חוזר מהר אבל במתח תקין, אין בעייה, ולכן לא זה מה שרלוונטי.

תנתק את הקשר שיצרת בין נפילת מתח, חזרת המתח, וקפיצת המתח.

נפילת המתח לכשעצמה אינה בעייה.
חזרת המתח לכשעצמה אינה בעייה.
מה שרלוונטי זה רק קפיצת מתח, בין אם בהקשר של נפילת מתח קודמת, ובין אם היא עצמאית.
וההגנה המתאימה עבורך כנגד נפילת מתח היא כזו שמנתקת את המתח ושצריך להחזיר ידנית, כמו בפיוז או מפסק פחת.

אתה יכול לקחת מתקן שמנתק בקפיצת מתח וחוזר בעצמו לאחר השהייה, אבל נראה לי שזה לא כדאי כי:
  • זה מסבך/מייקר ומקטין את המבחר
  • ההשהיות המקובלות הן בסדר גודל של כמה דקות טובות -- ממה שראינו, זה לפחות 3.5 דקות שבהן הכל מנוטרל, ואם זו הגנה על כל הבית אז אתה בלי חשמל למשך 3.5 דקות ויותר. אם זו החזרה ידנית, אתה יכול פשוט לגשת ולחבר הכל ולהמשיך כרגיל מיידית.
אין צורך להחליף או לוותר על ה-power conditioners.

ariekarp

אוהב את התחום
מעורבות
119
נקודות
43
דווקא כן. נפילת מתח קצרה וחזרה מהירה של המתח עלולה לגרום לפרץ זרם גבוה (תלוי בעיתוי/מופע של חזרת המתח), מה שעלול לגרום נזק למכשיר. מגיני הברק הפשוטים עם ההשהיה המובנית שנתקעים לתוך שקע נועדו למקרים האלה. הם מגינים על מזגנים, מקררים ומה שלא יהיה. עם טענה שבמערכת קול הם יחרבו את הצליל אין תשובה כמובן... אודיופילים חייבים לחפש מכשירים יקרים שיתאימו לנפש ויתנו להם PEACE OF MIND.

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,947
נקודות
113
דווקא כן. נפילת מתח קצרה וחזרה מהירה של המתח עלולה לגרום לפרץ זרם גבוה (תלוי בעיתוי/מופע של חזרת המתח), מה שעלול לגרום נזק למכשיר
למי אתה פונה כשאתה אומר "דווקא כן"?

בכל מקרה, גם לפי מה שאתה אומר, אין צורך להגן בפני נפילת המתח לכשעצמה ו/או חזרת המתח שלעצמה, אלא מפני פרצי/נחשולי מתח שעלולים לבוא אחר כך, שהם אלה שמזיקים למכשיר, ולא הנפילה/חזרה לכשעצמם.

כך שמיתקן שמגן רק מפני נחשולי מתח עונה על הבעיה הזו, ובנוסף גם על הבעייה הנוספת של נחשולי מתח ללא נפילה מקדימה.

ariekarp

אוהב את התחום
מעורבות
119
נקודות
43
למי אתה פונה כשאתה אומר "דווקא כן"?

בכל מקרה, גם לפי מה שאתה אומר, אין צורך להגן בפני נפילת המתח לכשעצמה ו/או חזרת המתח שלעצמה, אלא מפני פרצי/נחשולי מתח שעלולים לבוא אחר כך, שהם אלה שמזיקים למכשיר, ולא הנפילה/חזרה לכשעצמם.

כך שמיתקן שמגן רק מפני נחשולי מתח עונה על הבעיה הזו, ובנוסף גם על הבעייה הנוספת של נחשולי מתח ללא נפילה מקדימה.

הגבתי אחרי התגובה שלך.
מה שניסיתי להגיד שנפילת מתח קצרה וחזרת מתח אף ללא מתח יתר מחברת חשמל, עלול לגרום לפרץ זרם גבוה בתוך המכשיר שיכול להזיק לו. זה מה שמנסה להסביר גם הנייר הזה שאת הלינק שלו צרפתי.
מגן מתח יתר רשת לא יעזור. התופעה של פרץ הזרם מתרחשת בתוך המכשיר שלך והוא תלוי בעיתוי של נפילת המתח וחזרתו. לא תמיד הוא יגרום לפרץ זרם שיכול להזיק.

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,947
נקודות
113
הגבתי אחרי התגובה שלך.
מה שניסיתי להגיד שנפילת מתח קצרה וחזרת מתח אף ללא מתח יתר מחברת חשמל, עלול לגרום לפרץ זרם גבוה בתוך המכשיר שיכול להזיק לו. זה מה שמנסה להסביר גם הנייר הזה שאת הלינק שלו צרפתי.
מגן מתח יתר רשת לא יעזור. התופעה של פרץ הזרם מתרחשת בתוך המכשיר שלך והוא תלוי בעיתוי של נפילת המתח וחזרתו. לא תמיד הוא יגרום לפרץ זרם שיכול להזיק.

לא קראתי את כל הנייר הלבן הזה, עם כל הנוסחאות (אתה קראת? :)) אבל נראה לי שזה לא מתייחס לציוד אודיו אלא לציוד תעשייתי שדי ברור שיכול להינזק, מירידות מתח ו-phase shifts. בהקדמה כתוב:
equipment at the heart of industrial automation—industrial drives, PLC’s, robots, and motors—are also possibly most susceptible to damage from short duration voltage sags

במסקנות כתוב:
it is seen that voltage sags occur much more frequently than surges, and that a current surge that accompanies voltage sag recovery is the actual culprit causing equipment damage.
שזה אומר שיש יותר נפילות מתח מקפיצות, אבל אלה הקפיצות בזרם לאחר נפילה הן הגורמות לנזק.

דרך אגב, אם יש יותר נפילות מקפיצות, זה אומר שחלק מהנפילות אינן מלוות בקפיצות.

לא ראיתי שכתוב שהקפיצה קורית בתוך המכשיר ולא שמגן מקפיצות לא עוזר. אולי החמצתי.

ואם הקפיצה קורית בתוך המכשיר, האם השהייה עוזרת נגד זה?

ארז_וחני

חבר משקיען
מעורבות
988
נקודות
113
שוב, לא נראה לי שאתה צריך השהייה. אם הוא פשוט מנתק וצריך להחזיק ידנית, כמו בפיוזים המודרניים ובמפסקי פחת, אין צורך במנגנון השהיה שמסבך וכנראה מייקר את העניין, וגם מקטין את המבחר הרלוונטי.

חפש מכשירים/מיתקנים שפשוט מגינים בפני נחשולי מתח, בלי שום סיפורים נוספים.
מביניהם תבחר מה שמתאים לך יותר.

פשוט תשכח מהשהיות ו/או ירידות מתח. לא רלוונטי. טעות בחשיבה.
אתה לא צריך למנוע חזרה מהירה של החשמל, ולא חייב השהייה.
אם החשמל חוזר מהר אבל במתח תקין, אין בעייה, ולכן לא זה מה שרלוונטי.

תנתק את הקשר שיצרת בין נפילת מתח, חזרת המתח, וקפיצת המתח.

נפילת המתח לכשעצמה אינה בעייה.
חזרת המתח לכשעצמה אינה בעייה.
מה שרלוונטי זה רק קפיצת מתח, בין אם בהקשר של נפילת מתח קודמת, ובין אם היא עצמאית.
וההגנה המתאימה עבורך כנגד נפילת מתח היא כזו שמנתקת את המתח ושצריך להחזיר ידנית, כמו בפיוז או מפסק פחת.

היתרון של מכשיר עם השהייה הוא שגם כאשר אף אחד לא בבית, החשמל יחזור לאחר שיש התייצבות של המתח.
בשביל זה בדיוק יצרו את מנגנון ההשהייה.
זה מעולה במצבים שאף אחד לא נמצא בבית ואני לא רוצה לחשוב בזמן חופשה של כמה ימים מחוץ לבית מה קורה בבית....

מהדיון עד כה אני נוטה לכיוון של התקן בלוח חשמל שמחזיר את המתח לאחר השהייה.

לשים מכשיר פשוט כזה על שקע אמריקאי זה מבחינתי לא מתקבל על הדעת כי אז זה יהיה כדלקמן :
כבל חשמל עם תקע אמריקאי צריך לחבר למתאם מתקע אמריקאי לשקע ישראלי, את זה לחבר ל"מגן ברקים עם השהייה" , את זה לחבר למתאם מתקע ישראלי לשקע אמריקאי (עם הארקה) ואת זה לחבר לשקע האמריקאי בקיר...

ארז

YB-7

חבר משקיען
מעורבות
397
נקודות
83
מתקנים שמגינים בפני נחשולי מתח משתמשים ברכיבי מעקף שנפרצים מעל מתח מוגדר... בדרך כלל, לאחר כמה התפרצויות נחשולים כאלו, הרכיבים המגינים הללו משתבשים ומסיימים את חייהם השימושיים. ואז המשתמש חוזר מחדש לחסדו של המזל.

ariekarp

אוהב את התחום
מעורבות
119
נקודות
43
צודק אמיר, הנייר מדבר על מערכות תעשייתיות, אבל הוא מתאים גם לציוד אלקטרוני אחר. לבטח ובטח לציוד אודיו שהוא לא מוקשח כמו ציוד אלקטרוני תעשייתי שהרבה יותר עמיד מציוד ביתי. (אני עובד בתעשיה הכבדה שנים רבות בתחום האוטומציה הבקרה והחשמל וניתן להגיד שיש לי הבנה מסויימת בתחום, לכן אני מרשה לעצמי ליחס נייר זה לציוד ביתי)
אנסה להסביר את בהעיה המתוארת בנייר. מה שהם טוענים שרוב התקלות בשל הפרעות מתח הזנה נגרמות ממקרים של נפילת מתח קצרה וחזרתו המהירה. גם אם המתח החוזר הוא בערך הנקוב של הרשת ולא מתח יתר, הוא גורם לתופעה של "משיכת זרם/פרץ זרם" גבוה שיכול לגרום לתקלה במכשיר. פרץ הזרם הזה תלוי מאד בעיתוי ומופע/פזה של חזרת המתח לנורמלי. לא כל נפילת מתח וחזרה תגרום לנזק אלא אם כן מזלך לא שפר.
כדאי ורצוי להתקין משהו שישמור לך על הציוד אם הוא יקר לך.
תופעות של מתחי יתר שהן בעיקר נפוצות באזורים עם ברקים (בארץ למזלנו אין הרבה) ניתנות להגנה עם SURGE PROTECTOR רצוי בלוח. אבל אלה לא התופעות הנפוצות.
היותר נפוץ ומזיק לציוד הוא באמת הנפילה הקצרה וחזרה מהירה.

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,947
נקודות
113
היתרון של מכשיר עם השהייה הוא שגם כאשר אף אחד לא בבית, החשמל יחזור לאחר שיש התייצבות של המתח.
בשביל זה בדיוק יצרו את מנגנון ההשהייה.
זה מעולה במצבים שאף אחד לא נמצא בבית ואני לא רוצה לחשוב בזמן חופשה של כמה ימים מחוץ לבית מה קורה בבית....
לא הבנתי למה זה יתרון על מיתקן שרק מנתק את המתח. הציוד מוגן לא פחות, וכשאתה כן בביית, אתה לא צריך לחכות 3-5 דקות סתם.

צודק אמיר.
עמיר ב-ע'! :(

לקרוא לך עריק? :)

הנייר מדבר על מערכות תעשייתיות, אבל הוא מתאים גם לציוד אלקטרוני אחר. לבטח ובטח לציוד אודיו שהוא לא מוקשח כמו ציוד אלקטרוני תעשייתי שהרבה יותר עמיד מציוד ביתי.
נראה לי שזה לא רק עניין של עמידות הציוד, אלא גם ובעיקר של סוג הציוד.
למשל דיסק של מחשב יכול להתחרפן אם מנתקים לו את המתח ומחזירים, וציוד אודיו לאו דווקא.
אם מנוע תעשייתי גדול מתחרפן כשמנתקים לו את המתח ומחזירים, זה לא בהכרח יקרה עם מנוע קטן של נגן CD או פטיפון.

חוצמזה, חלק מהמכשירים הביתיים פשוט לא נדלקים אוטומטית כשמנתקים ומחזירים להם את המתח.

אנסה להסביר את בהעיה המתוארת בנייר. מה שהם טוענים שרוב התקלות בשל הפרעות מתח הזנה נגרמות ממקרים של נפילת מתח קצרה וחזרתו המהירה. גם אם המתח החוזר הוא בערך הנקוב של הרשת ולא מתח יתר, הוא גורם לתופעה של "משיכת זרם/פרץ זרם" גבוה שיכול לגרום לתקלה במכשיר. פרץ הזרם הזה תלוי מאד בעיתוי ומופע/פזה של חזרת המתח לנורמלי. לא כל נפילת מתח וחזרה תגרום לנזק אלא אם כן מזלך לא שפר.
כדאי ורצוי להתקין משהו שישמור לך על הציוד אם הוא יקר לך.
תופעות של מתחי יתר שהן בעיקר נפוצות באזורים עם ברקים (בארץ למזלנו אין הרבה) ניתנות להגנה עם SURGE PROTECTOR רצוי בלוח. אבל אלה לא התופעות הנפוצות.
היותר נפוץ ומזיק לציוד הוא באמת הנפילה הקצרה וחזרה מהירה.
  1. מתי קורית משיכת זרם/פרץ זרם" בתוך מכשיר? איך זה נקרא באנגלית?
  2. האם משיכת זרם/פרץ זרם" בתוך מכשיר ביתי יכול להיות מספיק גדול כדי לגרום לתקלה במכשיר?
  3. האם אפשר להגן בפני האם משיכת זרם/פרץ זרם" בתוך מכשיר ביתי באמצעות מיתקן חיצוני?
  4. איזה מיתקן דרוש כדי להגן מפני הבעייה הזו?
  5. אתה יכול לתת לינק/ים למיתקן/ים כאלה?
  6. אם זו הסיבה האמיתית לרוב הנזקים, איך זה שהשוק לא מוצף במכשירים כאלה, כולל מכרה הזהב של השוק האודיופילי? הרי אם תספר לאודיופיל שלא מספיק להגן בפני קפיצות מתח אלא צריך גם בפני נפילות או חזרות או סיפור דומה, בטח יהיו לא מעט כאלה שיהיו מוכנים לשלם הרבה כסף עבור זה.

ronenperetz

חבר משקיען
מעורבות
237
נקודות
63
ארז, איזה שקע יש לך בקיר אליו אתה מחבר את המפצלים?

ariekarp

אוהב את התחום
מעורבות
119
נקודות
43
עמיר, מתנצל על שיבוש השם (אתה יכול לקרוא לי עריק ובכל שם שתרצה. גם אם תקרא לי טמבל לא תהיה רחוק... :))
אנסה לענות לך אחד אחד, אבל הייתי שמח אילו קראת את הנייר. על אף שאתה לא במקצוע הזה אני בטוח שתבין הרבה.

1. באנגליזית הם קוראים לזה CURRENT SURGE וזה קורה בגלל תזמון הנפילה והחזרה והמופע של המתח החוזר וכמובן תלוי במבנה וסוג הספק. ראה בנייר FIGURE 9 סימולציה של מה שקורה בספק ליניארי לאחר הפסקה של 3 מחזורי רשת, קפיצת הזרם ברגע חזרת המתח בצד של הDC.
2. כן
3. כן
4. השהיית חזרת מתח הכי פשוט זול ויעיל ואתה הבאת לזה לינקים לכאלה של מקררים ומזגנים. אתה יכול לקנות רגנרטורים של אודיופילים שיעשו לך את זה גם. (אני קמצן, אז פתרתי את זה עם קונטקטור במעגל אחזקה עצמית ש"נופל" בירידת מתח וצריך לשפעל אותו ידנית.)
5. למשל זה של פאול מק גאוון הפלצן: https://www.psaudio.com/directstream-power-plant-12/ יש גם FURMANN ואחרים.
6. השוק כן מוצף ממכשירים ביתיים למקררים ומזגנים של עשרות שקלים ועד מכשירים אודיופיליים בים של כסף ועד DYNAMIC VOLTAGE RESTORERS (דומה לרגנרטור) תעשיתיים בהספקים של מאות וואטים ועד כ2 מגאוואט שגם אודיופיל אין לו כסף לקנות.

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור