המכשיר שהמלצתי מגן בפני נחשולי מתח שהם למעשה הגורם העיקרי לנזקי ציוד.
לאו דווקא חזרות מהירות לאחר הפסקות דופקות מכשירים, גם חזרה לאחר הפסקה קצרה/ארוכה יכולה להיות בזרם גבוה שיכול לגרום נזק למכשיר...לי זה קרה ומכשיר זה מונע.
@ארז_וחני -- אם חושבים על זה, יתכן שטעית בניתוח התופעה, והבעיה לא הייתה נפילת מתח, אלא חזרת מתח
גבוהה מהרגיל היתה זו שפגעה במכשירים.
יש
מיתקנים פשוטים מהסוג שאתה מחפש, שבמקרה של נפילת מתח, הם מנתקים את המתח לכמה דקות ומחברים מחדש בעצמם.
פעם היו מוכרים הרבה יותר כאלה, כי מקררים ומזגנים היו מתקלקלים מנפילות מתח. אפילו באוטו היה צורך לחכות כמה דקות אחי כיבוי המזגן ולפני הדלקתו מחדש, אבל כיום המקררים ומזגנים פחות רגישים לעניין ואפשר להדליק אותם מיידית לאחר כיבויים.
אני לא רואה סיבה למה שמכשיר אודיו
יתקלקל אם המתח יורד או נפסק לרגע וחוזר מיידית לערך הקודם והרגיל שלו, מעבר להפרעה רגעית באודיו, ושעיכוב בהדלקה מחדש הייה מונע את הקילקול. אולי מישהו שמבין יותר ממני יוכל להסביר. דיסקים של מחשב שנכבים באמצע כתיבה יכולים להרוס מידע, אבל לעכב את ההדלקה מחדש לא עוזר במקרה כזה.
אני מניח שאם קילקולים עקב נפילות מתח וחזרה
לערך הרגיל היו בעיה נפוצה, היו אינספור מכשירים כאלה, כולל אודיופיליים, אבל הם לא כאלה נפוצים. ניסיתי לחפש כאלה, אבל בכל מקרה של נפילת מתח, מדברים רק על UPS, ויש רק מכשירים אינספור להגנה מפני נחשולי מתח.
אז כנראה שמספיק מכשיר להגנה מפני נחשולי מתח, לא משנה אם הן בעקבות נפילת מתח או לא, ואין צורך בעיכוב.