פיתרון לנפילות מתח

ariekarp

אוהב את התחום
מעורבות
119
נקודות
43
תוכל בבקשה לצלם את הקונקטור הזה ו/או לצרף תרשים?

זה יתן לך מושג (במקום המנוע הכחול בסרטון, באים השקעים שלך)

חפש self holding circuit principle כדי להבין את העקרון.
כמעט כל מנוע חשמלי בתעשיה הכבדה עובד על העקרון הזה של קונטקטור עם מעגל "אחזקה עצמית"

yarino

אוהב את התחום
מעורבות
103
נקודות
43
מגן דירתי מומלץ ביותר זה של חברת OBO הגרמנית שהיא מובילה בתחום ומיוצגת בארץ ע"י חברת אמבל הנדסה.
מנסיון...לא פוגע בסאונד.
https://www.electricautomationnetwo...nd-housing-obo-bettermann-v25-bc-3npe-5094463 ...

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,947
נקודות
113
מגן דירתי מומלץ ביותר זה של חברת OBO הגרמנית שהיא מובילה בתחום ומיוצגת בארץ ע"י חברת אמבל הנדסה.
מנסיון...לא פוגע בסאונד.
https://www.electricautomationnetwo...nd-housing-obo-bettermann-v25-bc-3npe-5094463 ...
זה כנראה משפר את המצב בקשר לקפיצות מתח, אבל נראה לי שמה שארז התלונן עליו זה נפילות מתח.

ארז_וחני

חבר משקיען
מעורבות
988
נקודות
113
אכן אני מחפש התקן שימנע את החזרה המהירה של החשמל לאחר נפילה.
משהו עם השהייה של דקה או יותר או שיהיה צורך להרים מתג באופן פיזי.
החזרות המהירות של החשמל לאחר נפילה (עניין של שנייה אחת או פחות) זאת בעיה שלדעתי דופקת מכשירים.
אצלי נדפקו כבר 2 מכשירים ואני חושד שזה הגורם.
כמובן שאצל חברת החשמל הכל טוב, הכל עומד בתקן ואין חריגה מהתקן...
אני לא מחפש להתנצח עם חברת החשמל. זה חסר טעם ויעלה לי בבריאות...
אני מחפש להגן על הציוד ולהיות רגוע.
תודה.

yarino

אוהב את התחום
מעורבות
103
נקודות
43
המכשיר שהמלצתי מגן בפני נחשולי מתח שהם למעשה הגורם העיקרי לנזקי ציוד.

לאו דווקא חזרות מהירות לאחר הפסקות דופקות מכשירים, גם חזרה לאחר הפסקה קצרה/ארוכה יכולה להיות בזרם גבוה שיכול לגרום נזק למכשיר...לי זה קרה ומכשיר זה מונע.

נערך לאחרונה ב:

ארז_וחני

חבר משקיען
מעורבות
988
נקודות
113

לאו דווקא חזרות מהירות לאחר הפסקות דופקות מכשירים, גם חזרה לאחר הפסקה קצרה/ארוכה יכולה להיות בזרם גבוה שיכול לגרום נזק למכשיר...לי זה קרה ומכשיר זה מונע.

כאשר יש נפילת מתח אני מנתק את הציוד מהחשמל (אם אני בבית...)
לכן חזרה לאחר הפסקה ארוכה פחות מטרידה אותי.

genvirt

חבר משקיען
מעורבות
815
נקודות
113
אם אתה מחובר לשקע ישראלי - קיימים שקעי הגנה בפני הברקים (אני שמתי כאלה לכול מכשיר חשמל בבית ומזגנים) שיש שם שהיה של 4 דקות נראה לי לפני שחשמל חוזר למכשיר.
גם לדעתי פילטר חשמל של PS Audio Decter יש לא כזה פונקציה והוא זאול יחסית.
או כפי שציינתי אולי רגנרטור יודע לטפל בדברים אלו - אך מדווחים שהוא ״משנה״ את הסאונד ולא צמיד לטובת המאזין...

רונן

חבר משקיען
מעורבות
114
נקודות
43
הארה :
כל מכשיר עלול או עשוי להשפיע על הצליל.
יש לשים לב להתקין הגנות ב 2 מקומות :
אחד בארון חשמל ביתי ( הגנה מהפרעות ח״ח והשכנים )
ראו דוגמה ממה שיש לי.
השני קרוב לשקע המערכת ( הגנה ממכשירים הקיימים בבית העלולים להשפיע לרעה על החשמל כגון מכונת כביסה או מקרר ומזגן ( אם הם לא אינוורטרים )
אם מתקינים Power conditioner איכותי מחברה ידועה ניתן לשפר את הצליל ובהתייחס לשרשור - גם לקבל הגנה מקפיצות מתח.
הבעיה למצוא מכשיר שיתאים למערכת ולא ייגרע ממנה איכות צליל. ( שלא לדבר על העלות )
לדוגמא :
AudioQuest סידרת Niagara
כמובן שאם עלות ההגנה עולה על עלות המערכת אזי מיותר ...

https://www.audioquest.com/Niagara

תמונות מצורפות

• הגנת חשמל.pdf
    KB 81.8 · צפיות: 151

genvirt

חבר משקיען
מעורבות
815
נקודות
113
א
מנסיון...לא פוגע בסאונד.
https://www.electricautomationnetwo...nd-housing-obo-bettermann-v25-bc-3npe-5094463 ...[/QUO
אחלה דבר, מותקן אצלי סוג של זה, אבל זה לא עונה על הצורך לתת שהיה אחרי הנפילה.

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,947
נקודות
113

@ארז_וחני -- אם חושבים על זה, יתכן שטעית בניתוח התופעה, והבעיה לא הייתה נפילת מתח, אלא חזרת מתח גבוהה מהרגיל היתה זו שפגעה במכשירים.

יש מיתקנים פשוטים מהסוג שאתה מחפש, שבמקרה של נפילת מתח, הם מנתקים את המתח לכמה דקות ומחברים מחדש בעצמם.
index.jpg

פעם היו מוכרים הרבה יותר כאלה, כי מקררים ומזגנים היו מתקלקלים מנפילות מתח. אפילו באוטו היה צורך לחכות כמה דקות אחי כיבוי המזגן ולפני הדלקתו מחדש, אבל כיום המקררים ומזגנים פחות רגישים לעניין ואפשר להדליק אותם מיידית לאחר כיבויים.

אני לא רואה סיבה למה שמכשיר אודיו יתקלקל אם המתח יורד או נפסק לרגע וחוזר מיידית לערך הקודם והרגיל שלו, מעבר להפרעה רגעית באודיו, ושעיכוב בהדלקה מחדש הייה מונע את הקילקול. אולי מישהו שמבין יותר ממני יוכל להסביר. דיסקים של מחשב שנכבים באמצע כתיבה יכולים להרוס מידע, אבל לעכב את ההדלקה מחדש לא עוזר במקרה כזה.

אני מניח שאם קילקולים עקב נפילות מתח וחזרה לערך הרגיל היו בעיה נפוצה, היו אינספור מכשירים כאלה, כולל אודיופיליים, אבל הם לא כאלה נפוצים. ניסיתי לחפש כאלה, אבל בכל מקרה של נפילת מתח, מדברים רק על UPS, ויש רק מכשירים אינספור להגנה מפני נחשולי מתח.

אז כנראה שמספיק מכשיר להגנה מפני נחשולי מתח, לא משנה אם הן בעקבות נפילת מתח או לא, ואין צורך בעיכוב.

תמונות מצורפות

• index.jpg
    index.jpg
    KB 9.2 · צפיות: 304
נערך לאחרונה ב:

yarino

אוהב את התחום
מעורבות
103
נקודות
43
ומה קורה כשאתה לא בבית?
לי נשרף כרטיס HDMI בפרוססור כשהחשמל חזר לאחר הפסקה.

היום הפרוססור והמקרן אצלי שהם מאוד רגישים מחוברים ל UPS On Line

YB-7

חבר משקיען
מעורבות
397
נקודות
83
UPS פותר בעייה מתי שחייבים לשמור מכשיר קריטי דלוק, לדוגמא, קדם מגבר, יען כי כיבוי של קדם מגבר לפני המגבר הספק עלול לגרום לפולס חשמלי שיועבר למגבר הספק וגם לרמקולים, ואז הנזק עלול להיות גדול.
בשאר המיקרים מספיק השקע הפשוט שעמיר הצביע עליו, ושמנתק ל- 4 שניות לאחר חזרת מתח הרשת.

נערך לאחרונה ב:

ariekarp

אוהב את התחום
מעורבות
119
נקודות
43
UPS פותר בעייה מתי שחייבים לשמור מכשיר קריטי דלוק, לדוגמא, קדם מגבר, יען כי כיבוי של קדם מגבר לפני המגבר הספק עלול לגרום לפולס חשמלי שיועבר למגבר הספק וגם לרמקולים, ואז הנזק עלול להיות גדול.
בשאר המיקרים מספיק השקע הפשוט שעמיר הצביע עליו, ושמנתק ל- 4 שניות לאחר חזרת מתח הרשת.

אבל טוענים רבים שדברים כאלה על החשמל מחרבים את הצליל של המערכת. מה אפשר לשים שלא מחרב?

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,947
נקודות
113
אם ל- @ארז_וחני יש מגבר משולב ולא pre/power, אז את הבעייה הזו אין לו.

א. המכשיר הספציפי שעליו הצבעתי מעכב 3.5 דקות.

עדיין לא ברור באיזה מקרים ולמה צריך בכלל מכשיר עם השהיה, ואיזו בעיה הוא פותר שאינה קשורה לחזרת המתח מעבר לערכו הרגיל.

YB-7

חבר משקיען
מעורבות
397
נקודות
83
אבל טוענים רבים שדברים כאלה על החשמל מחרבים את הצליל של המערכת. מה אפשר לשים שלא מחרב?

UPS בשונה מ-ריג'נרטור מחבר את החשמל לצרכן דרך ממסר, ומייצר חשמל מהסוללה בזמן נפילת מתח רשת... כמובן שמכשיר UPS סטנדרטי כזה לא מתאים להגנה על מגבר אינטגרטייד ובוודאי שלא על מגבר הספק. אבל עבור קדם מגבר או מכשירים אחרים, UPS בהחלט יכול להוות פתרון סביר.

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,947
נקודות
113
כמובן שמכשיר UPS סטנדרטי כזה לא מתאים להגנה על מגבר אינטגרטייד ובוודאי שלא על מגבר הספק
למה?

צריך כמובן UPS שמסוגל לתת מספיק זרם, והוא יכול להיות יקר, אבל למה זה באופן עקרוני לא מתאים להגנה?

למשל UPS של 2000VA/1800W בהחלט מספיק לרוב המערכות, ועולה 1,790 ש"ח. לרוב אפשר יותר זול מזה.

index.jpg

תמונות מצורפות

• index.jpg
    index.jpg
    KB 31.1 · צפיות: 281

YB-7

חבר משקיען
מעורבות
397
נקודות
83
א. המכשיר הספציפי שעליו הצבעתי מעכב 3.5 דקות.

המכשיר שהצבעת עליו מומלץ ע"י היצרן עבור מקררים ומזגנים.. אבל בלינק שאני פירסמתי יש מכשירים כאלו עבור ציוד AV בעלי 4 שניות השהייה.

עדיין לא ברור באיזה מקרים ולמה צריך בכלל מכשיר עם השהיה, ואיזו בעיה הוא פותר שאינה קשורה לחזרת המתח מעבר לערכו הרגיל.

כשחברת החשמל מתניעה את השנאים הגדולים מחדש, בזמן חידוש השירות, נוצר פרץ המתח שהוא, בין שאר התופעות הפיזיקאלות, תוצאת לוואי של העומס הפתאומי והריאקציה בשנאים עצמם.
לכן זה מאד אפקטיבי להשהות את חיבור מחדש של הציוד לרשת החשמל, וזה כדי לחסוך מהמיכשור את החשיפה לפעימת המתח ההרסנית שמופיעה באותה שניה של איתחול מערכת החשמל העירונית...
ואם האיתחול מופיע בכמה פעימות קצרות, זה מתכון בטוח לפריצה של כל ההגנות שמובנות לתוך המכשירים, בין אם מדובר במקרר, בסוויטץ, ממיר DA, טלוויזה, או ללא יוצא מהכלל, כל מכשיר שפועל מתוך STANDBY.

נערך לאחרונה ב:

YB-7

חבר משקיען
מעורבות
397
נקודות
83
צריך כמובן UPS שמסוגל לתת מספיק זרם, והוא יכול להיות יקר, אבל למה זה באופן עקרוני לא מתאים להגנה?

ניתן לשדרג מכשירים אלו כדי שלא ישפיעו על ביצועי השמע של מערכות טיפוסיות....
כל טכנאי מקצועי או חובב בעל הבנה ודמיון יכול לבצע זאת, כמובן באחריותו האישית.

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,947
נקודות
113
המכשיר שהצבעת עליו מומלץ ע"י היצרן עבור מקררים ומזגנים.. אבל בלינק שאני פירסמתי יש מכשירים כאלו עבור ציוד AV בעלי 4 שניות השהייה.
קודם כל, התייחסת ספציפית למכשיר שאני הצבעתי עליו.

שנית, ראיתי רק את הלינק הבא ממך:
ראיתי כאלה אתמול, זה מתאים לציודים מסויימים וגם לא יקר..
תשפטו בעצמכם.

מגן אלקטרוני למכשירים ביתיים (belshop.co.il)
שמצביע על מכשירים שמביניהם רק אחד מוגדר בכותרת שמטפל בנפילות מתח, והוא זהה למכשיר שהצבעתי עליו. האחרים גם לא מטפלים בזה, וגם משהים 4 דקות. אולי פספסתי משהו.

כשחברת החשמל מתניעה את השנאים הגדולים מחדש, בזמן חידוש השירות, נוצר פרץ המתח שהוא, בן שאר התופעות הפיזיקאלות, תוצאת לוואי של השנאים עצמם.
לכן זה מאד אפקטיבי להשהות את חיבור מחדש של הציוד לרשת החשמל, כדי לחסוך מהמיכשור את החשיפה לפעימת המתח ההרסנית שמופיעה באותה שניה של איתחול מערכת החשמל העירונית...
ואם האיתחול מופיע בכמה פעימות קצרות, זה מתכון בטוח לפריצה של כל ההגנות שמובנות לתוך המכשירים, בין אם מדובר במקרר, בסוויטץ, ממיר DA, טלוויזה, או ללא יוצא מהכלל, כל מכשיר שפועל מתוך STANDBY.
אתה מדבר רק על הגנה מפני נחשולי מתח, ולזה קיימים מכשירים רבים, כולל כאלה לשימוש אודיופילי.

שאלה למה צריך מכשיר לטיפול בנפילות מתח שאינן מלוות בנחשולי מתח.

ניתן לשדרג מכשירים אלו כדי שלא ישפיעו על ביצועי השמע של מערכות טיפוסיות....
כל טכנאי מקצועי או חובב בעל הבנה ודמיון יכול לבצע זאת, כמובן באחריותו האישית.
איזה שידרוגים נדרש לעשות?

YB-7

חבר משקיען
מעורבות
397
נקודות
83
שאלה למה צריך מכשיר לטיפול בנפילות מתח שאינן מלוות בנחשולי מתח.

איזה שידרוגים נדרש לעשות?

עמיר,
אין לך קצת דמיון???;)
זה מאד פשוט,
שפר את המסלול בין הכניסה ליציאה...

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור