מעניין מבחינתך .. כנראה זה להפוך את השרשור לזירת קרב. הגעת לכתובת הלא נכונה!!
שכחת אתה יריית ראשון,
אם לא היית עונה לא הייתי נעלב.
מעניין מבחינתך .. כנראה זה להפוך את השרשור לזירת קרב. הגעת לכתובת הלא נכונה!!
תגובה לא לעניין
אפשר לאמר את אותו הדבר על תוכניות ריאליטי. "לא מעניין, אל תצפה". מה לעשות, זה מה שדוחפים לנו. אז אסור לצאת נגד זה? לדעתי מותר. חוץ מזה, במקרה הספציפי הזה הבעיה היא לא בהיעדר ענין כי אם בחוסר מקצועיות - או לכל הפחות חוסר נכונות - בתשובות של הסוקר.אנשים משקיעים מזמנם ומרצם, ואתה חותך אותם כאילו מישהו חייב לך משהו
לא מעניין אותך, אל תקרא
שכחת אתה יריית ראשון,
אם לא היית עונה לא הייתי נעלב.
תודה על המאמץ שבתגובה קצת יותר מפורטת.היי מתנוש.
ראשית אני מבין מהיכן הטענות ולכן אני מוצא סיבה להבהיר, למען הביקורות הבאות (ויש כאלה בקנה)
כמה מילים מיותרות, שתהיה בריא. אתה פשוט מכונת מלל ריק. צריך לעשות לך הסבה מקצועית לקידום אתרים ולשלוח אותך 10 שנים אחורה בזמן. היית עושה מליונים. מה חידשת בפסקאות האלה, שכככככלללל מי שקרא את הסקירה שלך לא הבין כבר?שאני בוחן מוצר "הכל באחד" במחיר כזה ( 5500 שקלים), אני לוקח בחשבון שהמוצר הזה אינו בא להתחרות במקינטוש שלי או בלקסמן שלך בשילוב הנלסונים. מה שכן, הוא אמור לבצע מספר משימות באופן כזה שיאפשר לו באמת (לתת שרות) ללקוח כפי שהוא מוגדר. אז הוא קטן, אינו מתחמם, מתקבל על כל מזנון, מחזיק בתוכו גם מגבר, סטרימר, דאק, קדם מגבר, מסך LCD צבעוני, מערכות שליטה, יכולות רשת אלחוטיות וחוטיות, וגם נגן תקליטורים, וכניסות usb מתקדמות אשר אינן מצריכות לרכוש מחשב נייד איכותי, או NAS, אפילו פונו MM, ועל כולם אתה יכול לשלוט באופן מוחלט מכל מכשיר נייד, או טאבלט, או אייפד. ועם כל זה הוא מאפשר לך ליהנות ממוסיקה במידה שהיא אומנם לא אודיופילית אך בהחלט במידה מספקת.
ולמה אני מתכוון מספקת. אני מתכוון מספקת עבור רוב האוכלוסיה שחיה במדינת ישראל. ולאן אני מכוון בעצם. ישנן כתבות המיועדות עבורך (אודיופיל עם דרישות סף מסוימות) וישנן כאלה שאינן מיועדות עבורך (אודיופיל עם דרישות סף מסוימות). כמו שלמשל אתה מדלג על ביקורת של מצלמה, כי זה לא מעניין אותך.
אתה גם עושה לי חישובים מה מעניין אותי ומה לא? אני לא יודע אם אתה כתבת את התגובה המפורטת הזאת שלך, כי היא מזכירה לי באורח פלא אופן התנסחות של כתב אחר, אבל בהנחה שכן, האם קראת מה שכתבתי קודם לכן? הסקירה שלך עניינה אותי כי בדקתי עבור חבר מוצר בדיוק כזה. ואתה יודע מה? גם אם לא הייתי בודק, עדין מעניין אותי לקרוא על מוצרים שעושים מוסיקה, גם אם הם לא עוברים את סף הגירוי האודיופילי שלי. בדיוק מהסיבה הזאת, אגב, אני מתענג עכשיו כבר שבת שלמה על משולב קטן וחמוד Musical Fidelity A1 ששמתי למערכת במשרד. ובדיוק מהסיבה הזאת עניין אותי לקרוא מה יש לך להגיד על הפיוניר.באותה מידה, אם נודה על האמת, גם המוצר הזה לא ממש מעניין אותך. אבל נניח שהתעניינת והגבת. האם חיפשת שאני אקח את המוצר הזה ואדבר עליו במונחים אודיופיליים? אז קדימה. הוא מספיק מפורט, לא מספיק דינאמי, ולא מספיק טבעי ומוסיקלי ביחס לרוב המוצרים שאתה תרצה לשמוע. אגב, הוא גם לא יניע כל רמקול שאתה תתעניין בו לרכישה.
צר לי, לא רק שאני לא מסכים איתך, אני גם חושב שזאת שטות גמורה לטעון שמי שקונה מכשיר שעולה 6000 ש"ח, לא מעניינת אותו איכות צליל. אפשר לקבל את אותה פונקציונליות של המכשיר הזה ב- 1000 שקל. סטרימר + דאק = מחשב. מגבר? חבר למקרן קול פאתט שיש בו מגבר, וקיבלת את אותה פונקציונליות.לעומת זאת מי שירכוש אותו, דינמיקה וניטרליות בשילוב פרטים ואוויר בין הכלים מעניינים אותו בדיוק כמו פיטרה בלשון. הם מחפשים שילוב של נוחיות, אסתטיקה, מינימליזם, אמינות, וחברה מוכרת. ענין החברה המוכרת הוא חשוב לא פחות מהיתר משום שעבור רוב האוכלוסייה דנון, פיוניר, הרמן קרדון, ימהה, מרנטז, אונקיו, (טובים יותר מהחברות העלומות האלה כמו קונסטלישין, פאס לאב, מקינטוש (שזה בכלל מחשב) ועוד כאלה שאין סיכוי שישלמו את המחיר שהם עולים למרות הביצועים (זוכר את הפטרייה בלשון). המוצר צריך להביא את כל היתרונות שעלייהם דיווחתי ושיפיק צליל שיספק אותם. לא אותך מתנוש-אותם.
נפלא! תודה. זה כל מה שצריך היה לכתוב בסקירה, בצורה קצת יותר מפורטת כמובן ולא בנשימה אחת (נגמר לי האויר עד שסיימתי את הפסקה הזאת). ככה אפשר לקבל מושג טוב יותר לגבי הפיוניר.ומכאן נלך קצת לרפרנס. אני בהחלט מכיר מוצרים דומים. למשל המגבר המשולב של קאבאס שעולה קצת יותר, גם הוא הכל באחד ולא מצאתי בו שום יתרון מלבד איכות הצליל שטובה מהפיוניר בנקודות. (פטרייה בלשון). אך בכל הנוגע ליתר הפיוניר עולה עליו. ישנם מוצרים של הרמן קרדון שהם הכל באחד, עכשיו למשל איכות הבניה והפיצ'רים אינם מעודכנים כמו זה.
עם זאת, יש גם טובים ממנו. כמו למשל מערכת הכל באחד של ימהה הכוללת את כל הפיצ'רים של מיוזיקאסט באיכות צליל מעולה. גם הוא קטן ופרקטי אינו מתחמם ונאה מאוד לטעמי. יש גם למרנטז מוצר דומה שגם לו יש נגן תקליטורים הוא בהחלט נשמע טוב יותר מאשר הפיוניר, אך חסר בכמה פיצ'רים חשובים. חלק מהסיבות שלא רציתי לשתף כאן ועכשיו את יתר המתחרים הם משום שיעלו ביקורות דומות בהמשך. הפיוניר הוא אחד מהם והעדפתי לא לעשות ספוילר. הינה עשיתי כבר, אבל מי יזכור את זה עד הביקורת הבאה? מקווה שתשובתי זו מספקת אותך.
ועכשיו אחרי שקראתי את הסקירה. מדוע אתה לא ניכנס גם בי כשאני בוחן מוצר ולא טורח לציין מי התחרות הישירה שלו?
מת על זה שאתה מחליט בשבילי מה אישי בשבילי ומה לא, מה מעניין אותי ומה לא. זה אפילו מחמיא לי קצת.אז אני אומר שזה לא באמת מעניין אותך. וזה לא באמת מעניין אותך.
ראשית, מי שמעניינת אותו טכנולוגיה בלבד יחפש פיתרון תוכנה עם רמקולים מוגברים שיעלו חמישית.ולגבי מי שמעניין אותו סאונד. אתה יכול לא להסכים אבל אתה תצא טועה שלא מסכים. מעבר לעובדה (עובדה, כן?) שמכשיר כזה במחיר הזה נועד בדיוק עבור הלקוח שלא מחפש "סאונד" כמו שאודיופיל (אפילו מתחיל) מחפש. למה? כי מי שמעניין אותו הסאונד יותר מאשר הטכנולוגיה והנוחות יקנה מגבר משולב משומש וממיר באותו כסף.
מכיון שאתה טורח לציין הרבה דברים אחרים, כמו לדבר הרבה על אופי הצליל ועל איזה מערכת סקרת את הציוד, וממעט להשתמש במושגים מגוחכים כגון "מגבר אודיופילי". אבל אם אתה רוצה לפתוח את זה - אז כן - חסר בסקירות שלך התייחסות למוצרים מתחרים.ועכשיו אחרי שקראתי את הסקירה. מדוע אתה לא ניכנס גם בי כשאני בוחן מוצר ולא טורח לציין מי התחרות הישירה שלו?
איזה מלחמת עולם
גרם המונח
" הכל כלול "
ההתנצחות וההלנה היא לא על המכשיר. היא על המידע אפשר ללמוד אודותיו מהסקירה. ובניגוד לארז אני דווקא חושב שטוב עשה ירקוני שסקר אותו, וטוב עשו המנהלים שיזמו סקירה של מכשיר כזה. אבל ברוח דבריו של ארז - אם עשו בדו ערוצי, מין הראוי שיתנו התייחסות הולמת לאיכות הצליל של המכשיר.אני קורא בתמיהה, שבעה עמודים של התנצחות שאין מילה יותר ראויה לתאר אותה חוץ מ-"ילדותית".
על מה מלינים?- מדובר במכשיר שטומן בתוכו גם מגבר, גם CD, גם סטרימר, גם דאק (אז אין לו סופר אודיו... ביג דיל), שליטה באפליקצייה, וכל זה במחיר של 800 יורו בחו"ל ו-4,400 ש"ח בארץ (אני מניח שאיציק מחויב לרשום מחיר שניתן לו מהיבואן- 5,500 ש"ח) לא יודע איך האדון המכובד העלה את המחיר ל-6000? מפוסט לפוסט המחיר עולה?
הראייה של כל מכשיר באשר הוא, חייבת להיות גם בהתאם למתחרים שלו (שחלקן צוינו, כגון המרנץ) ובטח על פי המחיר שלו לצרכן. לא הצלחתי להבין ולקבל פתרון אחר באותן עלויות, אז אולי יועילו המתלוננים, להעביר קישור לאחד שכזה במקום להפנות חיצי רעל? וכן, אני כן אגיד וארשום את צמד המילים ה"מסוכן"- הכל כלול!!!
ובניגוד לארז אני דווקא חושב שטוב עשה ירקוני שסקר אותו, וטוב עשו המנהלים שיזמו סקירה של מכשיר כזה. אבל ברוח דבריו של ארז - אם עשו בדו ערוצי, מין הראוי שיתנו התייחסות הולמת לאיכות הצליל של המכשיר.