מגבר פוקל 1028 בי האם מגבר סטריאו ייתן קפיצת מדרגה מבחינת סאונד ?

ron123123

חבר אתר
מעורבות
1
נקודות
3
אתה יודע, אתה יכול פשוט לא לעקוב וככה לעשות dont הכי פראי מצידך ... :). אין שום סיבה שהאיש לא ישפר את חווית ההאזנה שלו בתנאים הקיימים.בינתיים אני מבסוט מאד על הסאונד,לא יצא לי לשמוע עוד מגברים. ולומד בו בפורום בינתיים איך הכי נכון יהיה עבורי.

ron123123

חבר אתר
מעורבות
1
נקודות
3
שוקרון,

בחלל הנתון ובהצבה הנוכחית חבל על כול שקל שפותח השרשור ישקיע - הסאונד שיקבל לאחר "שדרוג" הגברה ו\או מקור יהיה בין נורא לרע מאוד...
אשמח לשמוע אם יש לך המלצה למיקום אחר, הבעיה שיש את השולחן רציתי נורא להזיז את הרמקול הימני יותר לכיוון המיקום של הכסא, אבל פשוט זזתי עם המיטה ככה שאני אהיה באמצע שני הרמקולים בדיוק...

ron123123

חבר אתר
מעורבות
1
נקודות
3
קודם כל העמדה לא טובה עם מרחק לא שווה מגב הרמקולים עד לקיר האחורי. הפתרון להזיז את הרמקול הימני קצת שמלה וליישר את שנייהם: בגלל מרחק קטן בינייהם לא צריך הטייה. לגבי הגברה: פוקלים נישמעים טוב בשילוב עם naim supernait.
אז זהו זאת בעיה בגלל המיקום של הכסא,הזזתי פשוט את המיטה לאמצע. יש מרחק של 26 ס''מ מהפורט האחרוי של הרמקול הימני לקיר.
מה שהמלצת האמת לא בתקציב,אשמח לשמוע על עוד המלצה אם יש לך שיצא לך לשמוע...

ron123123

חבר אתר
מעורבות
1
נקודות
3
שמעת פעם את הרמקול הזה ?
הרמקול גדול על החדר בכמה מידות וזה עוד לפני בעיית ההצבה בחדר.
במקרה הנ״ל גם פרוססור כמו טרינוב או סטורם לא יושיעו את המצב.
מה הכוונה שהרמקול גדול לעומת החדר ? מבחינת באס ?

ron123123

חבר אתר
מעורבות
1
נקודות
3
@exupgh12 אני לא חושב שטרינוב יעשה טוב בכל מצב. אני בצור קטיגורית לא מרגיש שייך לזאנר הזה.
אם הברירה היא רסיבר ק"ב לבין מקור והגברה סטראופוניים טובים, זה יכול לעזור בכל מיני מקומות כולל הידהודים שפתאום יכולים להיעלם.
אתם מציבים רף של או סיירת או ניירת. ואני, בזמן האחרון, חושב שיש מקום לשלבי ביניים.
עכשיו פותח הפוסט ירכוש אלקטרוניקה טובה יותר ולאט לאט יתחיל לפתח טעם וינסה לטפל בבעיות חדשות שנוצרו.
מגבר סטראו שיתפוס את הבאס יותר טוב, ממיר שייתן עוד רבדים ועושר טונאלי ואיזון נכון בין כל התדרים, והוא על המסלול..
כן , אין לחץ אני רוצה לבדוק עם כאלו שיש להם יותר ניסיון ומבינים יותר כי אני חדש בתחום ואין לי כל כך ידע ..

shokroun

חבר משקיען
מעורבות
752
נקודות
113
@ron123123 בדרך כלל רמקולים מיועדים לפעול בגודל חלל מסויים. וכן עפ"ר בקצוות זה יותר מורגש.

אני מניח שבהמשך יהיה לך חלל יותר פנוי ותוכל להתעסק עם אקוסטיקה וכדומה.

תנסה הגברת סטראו, ויותר חשוב, מקור ממיר איכותי.
קולנוע ביצי זה אחלה, אבל לטעמי סטראו זה מכווננות אחרת. לאט לאט תגלה שאתה מוותר על הק"ב לטובת המוסיקה.

ron123123

חבר אתר
מעורבות
1
נקודות
3
@ron123123 בדרך כלל רמקולים מיועדים לפעול בגודל חלל מסויים. וכן עפ"ר בקצוות זה יותר מורגש.

אני מניח שבהמשך יהיה לך חלל יותר פנוי ותוכל להתעסק עם אקוסטיקה וכדומה.

תנסה הגברת סטראו, ויותר חשוב, מקור ממיר איכותי.
קולנוע ביצי זה אחלה, אבל לטעמי סטראו זה מכווננות אחרת. לאט לאט תגלה שאתה מוותר על הק"ב לטובת המוסיקה.
נניח איזהרמקולים לפי דעתך היה מתאים לחלל כמו שלי?
תראה המרחב מצד ימין שבתמונה פתוח לגמרי פושט לא רואים את זה בתמונה אבל זה חדר בגודל 60 מטר .ממש חלל פתוח כמו חדר סטודיו כזה.
המקור ממיר שלי זה דרך המחשב שמחובר בכבל hdmi לרסיבר. זה הכי טוב לפי מה שיצא לי לשמוע. באופטי אין תמיכה בפורמטי סאונד והקצב דגימות מוגבל ל 96 khz לפי מה שזכור לי.
יש לך דרך אחרת לחבר באיכות יותר טובה ?
שירים אני מוריד באיכות גבוהה מאד ממש כמו מ tidal ואפילו גם יותר איכותי..
לגבי הכבלים של הרמקולים הזמנתי באמזון כבל מבודד שחור אדום וחיברתי לו בננות. האם זה קריטי הכבלים?
אני כבר אתמול ניתקתי את הרמקולים של קליפש הקטנים קשה לי לשמוע אותם כבר. מאד מרוצה מהרמקולים האלו ולא יכל לחזור אחורה לשמוע בקליפש. אז מצידי שהרסיבר ישמש רק לתמונה מהמחשב והמגבר סטריאו שייתן את הסאונד האיכותי לפוקל..

exupgh12

חבר משקיען
מעורבות
3,172
נקודות
113
@exupgh12 אני לא חושב שטרינוב יעשה טוב בכל מצב. אני בצור קטיגורית לא מרגיש שייך לזאנר הזה.
אם הברירה היא רסיבר ק"ב לבין מקור והגברה סטראופוניים טובים, זה יכול לעזור בכל מיני מקומות כולל הידהודים שפתאום יכולים להיעלם.
אתם מציבים רף של או סיירת או ניירת. ואני, בזמן האחרון, חושב שיש מקום לשלבי ביניים.
עכשיו פותח הפוסט ירכוש אלקטרוניקה טובה יותר ולאט לאט יתחיל לפתח טעם וינסה לטפל בבעיות חדשות שנוצרו.
מגבר סטראו שיתפוס את הבאס יותר טוב, ממיר שייתן עוד רבדים ועושר טונאלי ואיזון נכון בין כל התדרים, והוא על המסלול..
מה יעזור מגבר בהצבה הזו, ומה יעזור כמה מגבר חזק ישלוט על הדרייברים כשהרמקולים ממוקמים בחלל שגורם להם להדהד?
בכוונה נתתי דוגמה של RC, משום שאפילו אלמנט כזה לא יצילו את הסאונד במיקום כזה בחלל הנוכחי - לאן בדיוק אתה מצפה שהסאונד יתפתח, לתוך הקיר או לדלת מימין, או שאולי ימשיך להדהד כאקו מהחלל מאחור.

exupgh12

חבר משקיען
מעורבות
3,172
נקודות
113
אשמח לשמוע אם יש לך המלצה למיקום אחר, הבעיה שיש את השולחן רציתי נורא להזיז את הרמקול הימני יותר לכיוון המיקום של הכסא, אבל פשוט זזתי עם המיטה ככה שאני אהיה באמצע שני הרמקולים בדיוק...
לפי התמונות הרמקול גדול על החדר, המיקום לא מאפשר לצליל התפתח בצורה שווה - תחשוב מצד אחד קיר, מהצד השני פתוח ומאחור שקע, מתכון מוצלח לקבלת קקופוניה והדהודים.

במינימום תהפוך את החדר כך שהרמקולים לא ימוקמו אחד בחלל פתוח והשני צמוד לקיר.

shushu

חבר משקיען
מעורבות
857
נקודות
113
מה הכוונה חלל מתאים ? איך אפשר לדעת איזה חלל יתאים ? הזזה של רמקולים לפי מה שראית בתמונה יכולה להוסיף ? אולי להרחיק עוד טיפה מהקיר ?
תראה האמת שאני לא מת על באס חזק ומה שיש ברמקולים זה דיי והותר בשבילי. מה סאב יכל להוסיף לי למוסיקה ?
ראיתי המון מגברי וינטאג' בפייסבוק איך הם ? גם הרמקולים הם שקופים ועכשיו כשאני חושב על זה להביא להם מגבר סטריאו שקוף אולי יביא לשקיפות אובר ולפעמים זה לא הכי אידיאלי בהקלטות לא איכותיות או כל מיני דברים כאלו... השאלה איך אפשר לדעת מה יתאים .
עם איזה מגבר סטריאו היית עם הרמקולים האלו ? והאם היית מבסוט ?
אם בתקציב שלך זה אולי יכול להתאים:

לקסמן גם טובים ממש. 507z אולי. בקש אולי לשמוע אצליך לפני רכישה עם שיק בטחון או משהו (כי פחות מכירים אותך כרגע בפורום)

היו לי הרמקולים, הם מאוד שקופים ודורשים: 1. הגברה סופר איכותית 2. מקור נורמלי. לא הייתי משתגע מעבר לאיזה blusound node icon, שאפשר לשלם ולקבל dirac rc

הרמקול מאוד חושפני. מגברים ״בינוניים״ לא ישמעו איתו טוב, בפרט מיוזיקל פידליטי למיניהם לא מתאימים.

אתה צריך להבין שנכנסת לפורום של אודיופילים יחסית כבדים. אתה כנראה צעיר ונהנה מהרמקולים שזה הכי מגניב בעולם. אבל מבחינה ״אויופילית קלאסית״ הם ממוקמים לא אידיאלי. תקרא קצת בפורומים, גם בחול או ביוטיוב על מיקום רמקולים בחלל והחזרים.

בהצלחה

ron123123

חבר אתר
מעורבות
1
נקודות
3
מה יעזור מגבר בהצבה הזו, ומה יעזור כמה מגבר חזק ישלוט על הדרייברים כשהרמקולים ממוקמים בחלל שגורם להם להדהד?
בכוונה נתתי דוגמה של RC, משום שאפילו אלמנט כזה לא יצילו את הסאונד במיקום כזה בחלל הנוכחי - לאן בדיוק אתה מצפה שהסאונד יתפתח, לתוך הקיר או לדלת מימין, או שאולי ימשיך להדהד כאקו מהחלל מאחור.
הרמקולים מכוונים לכיווני עם הטייה שיהיו מולי בדיוק, סאונד מאמין שיהיה יותר איכותי עם מגבר שיותר יתאים לרמקולים האלו.
הפורט ברמקול ימין נמצא במרחק סביר,אני לא שומע הדהודים או החזרי סאונד ורמקול שמאל נמצא גם רחוק מהקיר ואין החזרי סאונד.
גם אין אקו מהחלל, אני לא יודע איך רגילים לשמוע בהם. בינתיים עבורי זה המיקום האידיאלי.
מחפש רק להוציא את המיטב מהרמקולים ולהנות מהם יותר מבחינת הפרדת כלים ולהרגיש הכי קרוב שאפשר להופעה חיה.

ron123123

חבר אתר
מעורבות
1
נקודות
3
לפי התמונות הרמקול גדול על החדר, המיקום לא מאפשר לצליל התפתח בצורה שווה - תחשוב מצד אחד קיר, מהצד השני פתוח ומאחור שקע, מתכון מוצלח לקבלת קקופוניה והדהודים.

במינימום תהפוך את החדר כך שהרמקולים לא ימוקמו אחד בחלל פתוח והשני צמוד לקיר.
אני יכל להרחיק עוד טיפה את רמקול ימין אם הכוונה שלך שיש הדהודים מהפורט האחורי..
כרגע ממה שיצא לי לשמוע אין החזרי באס או דברים כאלה.
אתה חושב שאם אשים את רמקול ימין איפה שהכסא במרחק שווה שיהיה משולש כזה עם רמקול שמאל זה ישפר את הסאונד ?
אני יכל לנסות ולהזיז פשוט לא משעתי וויברציות/אקו/החזרים למיניהם אז לא ניסיתי...

exupgh12

חבר משקיען
מעורבות
3,172
נקודות
113
הרמקולים מכוונים לכיווני עם הטייה שיהיו מולי בדיוק, סאונד מאמין שיהיה יותר איכותי עם מגבר שיותר יתאים לרמקולים האלו.
הפורט ברמקול ימין נמצא במרחק סביר,אני לא שומע הדהודים או החזרי סאונד ורמקול שמאל נמצא גם רחוק מהקיר ואין החזרי סאונד.
גם אין אקו מהחלל, אני לא יודע איך רגילים לשמוע בהם. בינתיים עבורי זה המיקום האידיאלי.
מחפש רק להוציא את המיטב מהרמקולים ולהנות מהם יותר מבחינת הפרדת כלים ולהרגיש הכי קרוב שאפשר להופעה חיה.
צר לי לאכזב אותך, אבל עם ראש צמוד לקיר לא משנה איזה מגבר תשים יש הדהודים, זה פיזיקה ולא חשוב מה אתה מדמיין שאתה שומע. מציע שתתחיל בקריאת חומר או צפייה ב YouTube על מיקום רמקולים בחדר לפני שאתה מוציא שקל נוסף.

בהצלחה.

ron123123

חבר אתר
מעורבות
1
נקודות
3
אם בתקציב שלך זה אולי יכול להתאים:

לקסמן גם טובים ממש. 507z אולי. בקש אולי לשמוע אצליך לפני רכישה עם שיק בטחון או משהו (כי פחות מכירים אותך כרגע בפורום)

היו לי הרמקולים, הם מאוד שקופים ודורשים: 1. הגברה סופר איכותית 2. מקור נורמלי. לא הייתי משתגע מעבר לאיזה blusound node icon, שאפשר לשלם ולקבל dirac rc

הרמקול מאוד חושפני. מגברים ״בינוניים״ לא ישמעו איתו טוב, בפרט מיוזיקל פידליטי למיניהם לא מתאימים.

אתה צריך להבין שנכנסת לפורום של אודיופילים יחסית כבדים. אתה כנראה צעיר ונהנה מהרמקולים שזה הכי מגניב בעולם. אבל מבחינה ״אויופילית קלאסית״ הם ממוקמים לא אידיאלי. תקרא קצת בפורומים, גם בחול או ביוטיוב על מיקום רמקולים בחלל והחזרים.

בהצלחה
יש חנות שאתה מכיר שאפשר לנסות לבדוק אם המגבר יתאים לי ולהביא להם צי'ק ביטחון? זה נראה לי רעיון נפלא.כן הם שקופים והכל נשמע איתם נפלא.
איזו הגברה היית ממליץ לי לנסות איתם? ואם אתה מכיר חנות טובה זה יהיה מעולה.
מה הכוונה אצלך מקור נורמלי ? המקור של השיר ? והמקור שממנו אני מפעיל את השיר ?
דרך המחשב זה נחשב איכותי? מחובר עם hdmi לרסיבר.
dirac rc זה כמו dirac live ? יענו מערכת כיול ?
דרך המכשיר נניח שהוא מחובר למחשב במקום הרסיבר אז אני אמור לשמוע טוב יותר? כי יש דאק איכותי יותר ?
חחחח אני קפצתי ישר אחרי הרבה שנים מ מערכת קולנוע ביתי שזה אני יותר מכיר עם פומרטים של סרטים וכל מיני ל תחום הסטריאו.
רק ביום חמישי חיברתי אותם ולא יצא לי ללמוד ולהבין בכל נושא הסטריאו הביתי אז יצא שאני ככה שלושה ימים קורא ומנסה ללמוד לגבי העיניין הזה.
בכל החלקים של הקדם מגבר פרה אאוט וכל אלו זה אני לומד עכשיו מה כל אחד עושה אז אני לומד לאט לאט ומנסה להבין מה הכי טוב עבורי.
לגבי המיקום אנסה לבדוק בהזזת הרמקולים איך יהיה השוני מבחינת הסאונד.

exupgh12

חבר משקיען
מעורבות
3,172
נקודות
113
אני יכל להרחיק עוד טיפה את רמקול ימין אם הכוונה שלך שיש הדהודים מהפורט האחורי..
כרגע ממה שיצא לי לשמוע אין החזרי באס או דברים כאלה.
אתה חושב שאם אשים את רמקול ימין איפה שהכסא במרחק שווה שיהיה משולש כזה עם רמקול שמאל זה ישפר את הסאונד ?
אני יכל לנסות ולהזיז פשוט לא משעתי וויברציות/אקו/החזרים למיניהם אז לא ניסיתי...
הסאונד לא מגיע רק מהרמקול, הרבה ממנו מגיע מהשתקפות שנייה, כלומר גלי סאונד המגיעים מהקירות

ron123123

חבר אתר
מעורבות
1
נקודות
3
צר לי לאכזב אותך, אבל עם ראש צמוד לקיר לא משנה איזה מגבר תשים יש הדהודים, זה פיזיקה ולא חשוב מה אתה מדמיין שאתה שומע. מציע שתתחיל בקריאת חומר או צפייה ב YouTube על מיקום רמקולים בחדר לפני שאתה מוציא שקל נוסף.

בהצלחה.
הרמקול אמור להיות רחוק מהקיר בעצם? לא קשור לפורט ?
רמקול שמאל כמו שהצבתי מה שהעלתי בתמונה נמצא בסדר לפי דעתך?
למקם את רמקול ימין אותו הדבר ?
אעיף מבט מחר לגבי מיקום הרמקולים.
תודה על המענה והעזרה מעריך מאד :)

ron123123

חבר אתר
מעורבות
1
נקודות
3
הסאונד לא מגיע רק מהרמקול, הרבה ממנו מגיע מהשתקפות שנייה, כלומר גלי סאונד המגיעים מהקירות
אז בעצם עדיף שהרמקול יהיה כמה שיותר רחוק מהקיר ?
אפשר אולי להניח משהו מאחרוי הרמקול? זה יכל לעזור בפחות הדהודים?
אני מחר אעיף מבט על אאיפה הכי טוב למקם את הרמקולים.
תודה על העזרה והמענה מעריך מאד :)

shokroun

חבר משקיען
מעורבות
752
נקודות
113
@exupgh12 אין לנו ויכוח עקרוני. יש אולי הבנה שונה של המצב. פותח הפוסט נמצא במצב מסויים, ייתכן לו היה נועץ בפורום טרום הרכישה הוא היה מקבל תובנות אחרות. אבל כרגע יש לו רצפתיים מכובדים, והוא צריך למקסם אותם. רכישה של אלקטרוניקה טובה - בדגש על ממיר ואני כאן מתעקש- תקדם את ההנאה שלו, תפתור חלק מהבעיות הקיימות ותיצור אחרות. אבל הבעיות של סט אפ טוב, עדיפות מהצרות של סט אפ רע.
@ron123123 אל תיקח את הרמקולים לאף מקום. זה החדר שלך ושם אתה צריך למצוא את הרכיבים התומכים הכי נכונים, בסביבת החדר שלך. תנסה לחסוך עוד קצת, תגרד את ה 20 כדי שתוכל להקצות כסף לממיר טוב ביד2 ( חושב ש ,,chord נותנים תמורה מדהימה לכסף, בטח ביד 2, כמובן שיש עוד חברות מוכרות וזה עניין של טעם גם) . בן משפחה משתמש במשולב של דנסן עם 1 focal supra בהצלחה גדולה. ויש כמובן עוד חברות יותר מוכרות עם משולבים איכותיים. גם הלקסמן שהזכרת, וגם יותר ותיקים עם קסם משלהם אבל שם אתה נכנס לשיקולי גיל ורענוני מוצר. צריך בשלות לעניין.

יותר נבון לשאול טרום רכישה, והכי נכון לשמוע בעצמך או עם מישהו שאתה סומך עליי ולגבש החלטה.

exupgh12

חבר משקיען
מעורבות
3,172
נקודות
113
@exupgh12 אין לנו ויכוח עקרוני. יש אולי הבנה שונה של המצב. פותח הפוסט נמצא במצב מסויים, ייתכן לו היה נועץ בפורום טרום הרכישה הוא היה מקבל תובנות אחרות. אבל כרגע יש לו רצפתיים מכובדים, והוא צריך למקסם אותם. רכישה של אלקטרוניקה טובה - בדגש על ממיר ואני כאן מתעקש- תקדם את ההנאה שלו, תפתור חלק מהבעיות הקיימות ותיצור אחרות. אבל הבעיות של סט אפ טוב, עדיפות מהצרות של סט אפ רע.
מה שאתה אומר בעצם נקרא בכלכלה כשל עלות שקועה.
אתה מבקש מפותח השרשור להשקיע עוד במשהו שכבר הפסיד בו.

האפשרות למיקסום משהו מרמקול כזה בחדר הזה אפשרי רק עם ירכוש קונגו ויתחיל להוריד קירות.

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור