לדעתי, אם אין דרך למדוד באופן אובייקטיבי או להחליף רכיבים במבחן עיוור (כשאתה לא יודע מה מנגן), הדרך הנכונה לבדוק אם מגבר (או כל רכיב) עושה הבדל זה לקחת אחד בהשאלה הביתה. אקוסטיקה היא מרכיב קריטי ורכיבים שונים נשמעים אחרת בחדרים שונים. אלמנטים ויזואלים של הסאונד (במה, אימאג' וכו') הם קודם כל תלויי הקלטה (מיקס) אבל גם מאוד תלויי אקוסטיקה. מאוד. למי שזה חשוב לו (לי פחות, אבל זה אישי) חובה לבדוק בבית. מה שטוב במרכיבים האלו זה שיחסית קל לזהות אותם. איזון טונאלי, למשל, יותר קשה לזהות, כי לעיתים אנחנו יכולים, לדוגמא, לזהות חוסר במיד, כאשר בפועל מה שיש זה עודף בבאס גבוה שמאפיל את המיד.
אז להקשיב לרכיב החדש יום-יומיים ולהתרגל לחתימת הסאונד השונה (אם שונה...). הרבה פעמים שמים לב קודם כל מה החדש עושה יותר טוב. זה מיידי. מה הוא עושה פחות טוב, פחות מורגש. אז...
אחרי זה להחזיר את הישן לכמה שעות ולחשוב מה עדיף והאם שווה את הכסף.
לאחר מכן, מחזיר את הרכיב המושאל לחנות. חי כמה ימים עם המקורי ואז, אחרי שהתקררת, תחשוב אם אתה מתגעגע למה שהיה והאם בא לך להוציא את ההפרש.
עוד יותר טוב אם יש מי שיחליף לך בין המגברים, בלי שתדע מה מנגן, כדי לוודא שההבדלים שאתה שומע הם באמת נשמעים ולא בראש שלך.
את ההחלפות לעשות אחרי שהקשבת לכמה טרקים מוכרים.
פשוט, כשמנסים להאזין באופן אנליטי מתחילים לשים לב לדברים שלא שמעת קודם... אבל תכלס היו שם תמיד, גם ברכיב הקודם.
זה לא שאנחנו מדמיינים הבדלים כמו שכשמקשיבים אנליטית, מקשיבים אחרת. אם אתה לא יודע מה מנגן, להטייה קשה יותר לעבוד.
גם הטיית המחיר קיימת, שאוטומטית בני האדם (כולם, בכל תחום) נוטים לייחס תכונות עדיפות למוצר היקר יותר. עובדים ככה על טועמי יין, לדוגמא, וזה נכון בכל תחום שהוא. מנסים משהו יקר, ישר משוכנעים שהביצועים עדיפים, בטח אם המוצר היקר גם נראה יותר טוב (בגלל זה אוכל במסעדה יקרה מרגיש יותר טעים, גם אם זה אותו אוכל...).
אז גם אם אין רצון לבצע מבחנים עיוורים, אני חושב שעדיפה גישה הוליסטית. מקשיב פרק זמן לראשון, אז לשני, ואז מחליט מה יותר אוהב, באופן סובייקטיבי לגמרי, אבל בלי להיכנס לאנליזות פרטניות. הקשבה אנליטית היא כמו ניתוח ספרותי. אתה עוסק בטכניקה ולא במהות. במילים אחרות, במקום לנסות לפרק את החוויה המוסיקלית למרכיבים של סאונד, לבדוק מה מושך יותר להקשבה ממושכת.
אני יודע שאודיופילים אוהבים אנליזות, אבל אם אודיופיל היה יודע לנתח נכון, הרכיבים אצלו היו מפסיקים להתחלף כל הזמן...
_____
אישית, היום, הייתי מחפש לקנות:
(1) מגבר שעונה על צריכת הזרם/כוח של הרמקול. קודם כל. איך יודעים?
קצת מסובך, אבל אם תמצא מדידות מלאות של הרמקול והמגבר, אפשר לדעת
(2) לא קונה מגבר שיש לו חתימת סאונד. אם אני רוצה חתימת סאונד, קונה מגבר עם DSP פרמטרי מובנה או קונה DSP בנפרד, כדי להתאים את הסאונד לחדר ולטעם, ולא נתקע עם אותו סאונד לכל ז'אנר מוסיקה שאני שומע.
_____
לגבי ההערה של גודל הרמקולים, היא כנראה נכונה. ללא ספק, המיקום של רמקול אחד קרוב מאוד לקיר והשני לא, פוגם בבמה ובאיזון הטונאלי, אבל לפעמים זה מה שיש.