מגבר פוקל 1028 בי האם מגבר סטריאו ייתן קפיצת מדרגה מבחינת סאונד ?

ron123123

חבר אתר
מעורבות
1
נקודות
3
שלום לכולם ושבוע מבורך :)
אני חדש בעולם הסטריאו,ביום חמישי לפני יומיים חיברתי את הרמקולים פוקל 1028 בי שקניתי.
כרגע עד היום אני עם קולנוע ביתי,ביומיים האלו הספקתי לנתק את הרמקולים של קליפש הסאטליטיים ואני שומע רק בפוקל.
יש לי דנון 4700h שקניתי בתחילת שנה וחיברתי אליו את הפוקל 1028 בי.
אני שם מצב פור אודיו ונהנה יותר מהמוסיקה מאשר מצב סטריאו כי אז יש יותר באס שאני אישית פחות אוהב ויש החזרים מהקירות כי הרמקול הימני מורחק 26 ס''מ מהקיר וזה כנראה מהפורט האחורי. במגבר סטריאו תמיד זה יהיה במצב כמו פור אודיו כאילו מבחינת עידון הצליל...?
השאלה שלי היא כזאת, האם להחליף למגבר סטריאו ייתן סאונד איכותי יותר מאשר בדנון במצב פור אודיו ?
אני שומע סיה , אדל , ברונו מארס , דה וויאקנד , דואה ליפה , ליטל מיקס, אבבא , ויה קון דיאוס . אלו פחות או יותר השירים והסגנונות שאני שומע.
במידה וכן אשמח להמלצות למגבר סטריאו איכותי שיישתלב לי טוב עם הרמקולים הרצפתיים.
חשוב לי להרגיש כמה שיותר קרוב להופעה חיה , שתהיה הפרדת כלים מצוינת והכי חשוב שלא יהיה באס חזק מידי,שיהיה באס מעודן ולא אגרסיבי .
הבחור שרכשתי ממנו את הפוקל המליץ על מגבר לקסמן , התעניינתי גם במגבר הגל 190/390 שיש בו דאק מובנה .
וזהו בינתיים אשמח לתשובות למי שהתנסה במערכת קולנוע ביתית ואז עבר למגבר סטריאו כמה שוני יש אם בכלל או שזה לא מהותי .
ופתוח גם להצעות אחרות של מגברי סטריאו. תקציב עד 15000 שקל.

תמונות מצורפות

• חדרר.jpg
    חדרר.jpg
    KB 73.1 · צפיות: 97

shokroun

חבר משקיען
מעורבות
752
נקודות
113
במילה אחת , כן.
התקציב שלך יפה מאוד תנסה למצוא ביד 2 קדם ופאוור ועלית רמה +..

shokroun

חבר משקיען
מעורבות
752
נקודות
113
מה התפקיד של הקדם מגבר ? ומה התפקיד של הפאוור ?
הקדם מגבר מגביר את האות מהמקור ( ממיר/ סטרימר/קומפקט/ פטיפון) ומעביר את האות המוגבר קלות למגברים ומשם לרמקול. למעשה, קדם מגבר הוא מגבר לכל דבר. הוא מגביר את הסיגנל החלש חשמלית וה" המלוכלך" ברעשים ומגיש אותו מזוכך יותר וחזק דיו להמשך עבודה. חשיבותו הרבה פעמים משתווה למגברי הכח עצמם מבחינת האיכות הסופית.

לך יש רסיבר אם אני מבין נכון, שזה מגבר + קדם מגבר+ קליטת רדיו באותה חבילה.

אישית, לא חושב שיש לך מה להימנע מהאופציה השלישית - אינגרייטד- מגבר משולב קדם ופאוורים בחבילה אחת. יחסוך לך הרבה התעסקויות עם חיווט, ובסך הכל כשזה מיושם נכון, תוצאה שלא נופלת בהרבה מצרוף של קדם ופאוור באותו מחיר.

moshem74

חבר משקיען
מעורבות
547
נקודות
113
הרמקולים האלה יקרים ויפים כן (ובמקרה גם היו לי אותם פעם) לא מתאימים לחלל ולא לציוד שלך אבל בכלל לא למה בכלל קנית אותם או יותר נכון מי מכר לך אותם ...
אתה הולך להיכנס לסחרור אבל כנראה שאין דרך אחרת.
הכי קל זה להחליף אותם אבל אתה לא תבין ...
שתצליח.

shokroun

חבר משקיען
מעורבות
752
נקודות
113
הרמקולים האלה יקרים ויפים כן (ובמקרה גם היו לי אותם פעם) לא מתאימים לחלל ולא לציוד שלך אבל בכלל לא למה בכלל קנית אותם או יותר נכון מי מכר לך אותם ...
שתצליח.
הבחור שואל על הגברה, לא אקוסטיקה וכולי. יותר מעניין אם היית עונה לו על השאלה המקורית וגם שואל אותו שאלה כזאת
" היי, היו לי רמקולים כאלה בעבר, אצלי היו בחלל יותר גדול יותר , האם אתה מרגיש שהבאס שלהם קצת משתלט לך על הצליל? כי בכל זאת זה רמקול רצפתי עם יכולות. מה הרמקולים שהיו לך לפני? "

ולי אין מושג איך נשמע הרמקול שלו בחלל שלו, כי לא שמעתי אצלו.

shushu

חבר משקיען
מעורבות
857
נקודות
113
היו לי הרמקולים האילה. הם יכולים להיות מדהימים בתנאי שיש לך חלל מתאים, הם ממוקמים כמו שצריך בחלל, והאלקטרוניקה (דאק/הגברה) שמזינה אותם הם מהשורה הראשונה. הייתי מוסיף להם סאב בחלל המתאים, הבס שלהם מהיר אבל לא מאוד עמוק. אם אתה לא מתכוון לעבור לחלל אחר בקרוב, אני אאלץ להסכים עם משה בעניין הזה.

אפשר להמליץ לך על הגברות אבל הם יהיו בתקציב גבוה, יכניס אותך לסחרור ולא תהיה מרוצה. כל עוד אתה בחלל הנוכחי לטעמי תעצור הוצאות. תלמד את הרמקול לאט לאט ואז תחליט.

shokroun

חבר משקיען
מעורבות
752
נקודות
113
הבחור שרכשתי ממנו את הפוקל המליץ על מגבר לקסמן , התעניינתי גם במגבר הגל 190/390 שיש בו דאק מובנה .
המשולבים של לקסמן זו בחירה טובה , רף התחלתי מכובד מאוד. הגל , אני אישית לא מחובביהם - קצת מסונטז לטעמי. אבל לא שמעתי את כל הדגמים שלהם וכמובן זה עניין של טעם . אם אין לך ממיר אז הייתי מתחיל משם, עיקר התקציב על המרה טובה מחברה עם ידע בתחום, ובפרוש אינטגרייטד טוב כדי להוזיל עלויות. אם אני רואה נכון, החדר שלך לא גדול מאוד, וזה יתרון במקרה הזה. אם תרצה המלצות מהניסיון שלי, אשמח בפרטי. שושן פורים שמח!

shokroun

חבר משקיען
מעורבות
752
נקודות
113
עדיף לעצור את זה עכשיו ...
בקיצור DONT !
אתה יודע, אתה יכול פשוט לא לעקוב וככה לעשות dont הכי פראי מצידך ... :). אין שום סיבה שהאיש לא ישפר את חווית ההאזנה שלו בתנאים הקיימים.

exupgh12

חבר משקיען
מעורבות
3,171
נקודות
113
אתה יודע, אתה יכול פשוט לא לעקוב וככה לעשות dont הכי פראי מצידך ... :). אין שום סיבה שהאיש לא ישפר את חווית ההאזנה שלו בתנאים הקיימים.
שוקרון,

בחלל הנתון ובהצבה הנוכחית חבל על כול שקל שפותח השרשור ישקיע - הסאונד שיקבל לאחר "שדרוג" הגברה ו\או מקור יהיה בין נורא לרע מאוד...

shokroun

חבר משקיען
מעורבות
752
נקודות
113
שוקרון,

בחלל הנתון ובהצבה הנוכחית חבל על כול שקל שפותח השרשור ישקיע - הסאונד שיקבל לאחר "שדרוג" הגברה ו\או מקור יהיה בין נורא לרע מאוד...
לא מסכים אתך. לגמרי. סט אפ טוב יישמע טוב . לא מושלם.

למה

חבר משקיען
מעורבות
848
נקודות
113
קודם כל העמדה לא טובה עם מרחק לא שווה מגב הרמקולים עד לקיר האחורי. הפתרון להזיז את הרמקול הימני קצת שמלה וליישר את שנייהם: בגלל מרחק קטן בינייהם לא צריך הטייה. לגבי הגברה: פוקלים נישמעים טוב בשילוב עם naim supernait.

exupgh12

חבר משקיען
מעורבות
3,171
נקודות
113
לא מסכים אתך. לגמרי. סט אפ טוב יישמע טוב . לא מושלם.
שמעת פעם את הרמקול הזה ?
הרמקול גדול על החדר בכמה מידות וזה עוד לפני בעיית ההצבה בחדר.
במקרה הנ״ל גם פרוססור כמו טרינוב או סטורם לא יושיעו את המצב.

shokroun

חבר משקיען
מעורבות
752
נקודות
113
@exupgh12 אני לא חושב שטרינוב יעשה טוב בכל מצב. אני בצור קטיגורית לא מרגיש שייך לזאנר הזה.
אם הברירה היא רסיבר ק"ב לבין מקור והגברה סטראופוניים טובים, זה יכול לעזור בכל מיני מקומות כולל הידהודים שפתאום יכולים להיעלם.
אתם מציבים רף של או סיירת או ניירת. ואני, בזמן האחרון, חושב שיש מקום לשלבי ביניים.
עכשיו פותח הפוסט ירכוש אלקטרוניקה טובה יותר ולאט לאט יתחיל לפתח טעם וינסה לטפל בבעיות חדשות שנוצרו.
מגבר סטראו שיתפוס את הבאס יותר טוב, ממיר שייתן עוד רבדים ועושר טונאלי ואיזון נכון בין כל התדרים, והוא על המסלול..

ron123123

חבר אתר
מעורבות
1
נקודות
3
הקדם מגבר מגביר את האות מהמקור ( ממיר/ סטרימר/קומפקט/ פטיפון) ומעביר את האות המוגבר קלות למגברים ומשם לרמקול. למעשה, קדם מגבר הוא מגבר לכל דבר. הוא מגביר את הסיגנל החלש חשמלית וה" המלוכלך" ברעשים ומגיש אותו מזוכך יותר וחזק דיו להמשך עבודה. חשיבותו הרבה פעמים משתווה למגברי הכח עצמם מבחינת האיכות הסופית.

לך יש רסיבר אם אני מבין נכון, שזה מגבר + קדם מגבר+ קליטת רדיו באותה חבילה.

אישית, לא חושב שיש לך מה להימנע מהאופציה השלישית - אינגרייטד- מגבר משולב קדם ופאוורים בחבילה אחת. יחסוך לך הרבה התעסקויות עם חיווט, ובסך הכל כשזה מיושם נכון, תוצאה שלא נופלת בהרבה מצרוף של קדם ופאוור באותו מחיר.
בעצם שכשאני מחובר מהרסיבר למחשב הקדם מגבר מגביר את ה w של הערוצים ברסיבר דנון , עם פחות עיוות וצליל יותר נקי אם הבנתי אותך נכון..
נכון ? אני מתכנן אולי פשוט להביא מגבר סטריאו שישמש נטו למוסיקה ולפעמים במידה וארצה לשמוע קולנוע ביתי בסרט אחבר דרך pre out מהדנון למגבר סטריאו ואז בעצם המגבר סטריאו ייתן את הכח והאיכות לפוקל במקום הדנון לקדמיים. נכון ? מה ההבדל בין זה למה שעצת ?

ron123123

חבר אתר
מעורבות
1
נקודות
3
שתצליח.
כן האמת שאני מאד מרוצה מהם, למה היום אין לך אותם ? אני מתכנן לשמוע סטריאו בלבד עם הפוקל ולא לשבל אותם עם הקליפש במוסיקה...
למה אתה חושב שהם לא מתאימים לחלל שלי?? מבחינת מקום/מרחק ?
אני האמת ממש אהבתי את הסאונד זה שמכר רצה להיפטר מהם כמובן...
להחליף למה ?

ron123123

חבר אתר
מעורבות
1
נקודות
3
הבחור שואל על הגברה, לא אקוסטיקה וכולי. יותר מעניין אם היית עונה לו על השאלה המקורית וגם שואל אותו שאלה כזאת
" היי, היו לי רמקולים כאלה בעבר, אצלי היו בחלל יותר גדול יותר , האם אתה מרגיש שהבאס שלהם קצת משתלט לך על הצליל? כי בכל זאת זה רמקול רצפתי עם יכולות. מה הרמקולים שהיו לך לפני? "

ולי אין מושג איך נשמע הרמקול שלו בחלל שלו, כי לא שמעתי אצלו.
עכשיו גם במצב סטריאו אני שומע נפלא והבאס לא חזק מידי. שומע הכל פיקס. פשוט לא יצא לי לשמוע אצלי בחדר עם עוד סוג של הגברה חוץ מההדנון אז אין לי כל כך אינדיקציה למה להשוות אותם אבל מיום חמישי שחיברתי אותם אני נהנה מכל רגע שאני שומע בהם :)

• Like
Reactions: omi

ron123123

חבר אתר
מעורבות
1
נקודות
3
היו לי הרמקולים האילה. הם יכולים להיות מדהימים בתנאי שיש לך חלל מתאים, הם ממוקמים כמו שצריך בחלל, והאלקטרוניקה (דאק/הגברה) שמזינה אותם הם מהשורה הראשונה. הייתי מוסיף להם סאב בחלל המתאים, הבס שלהם מהיר אבל לא מאוד עמוק. אם אתה לא מתכוון לעבור לחלל אחר בקרוב, אני אאלץ להסכים עם משה בעניין הזה.

אפשר להמליץ לך על הגברות אבל הם יהיו בתקציב גבוה, יכניס אותך לסחרור ולא תהיה מרוצה. כל עוד אתה בחלל הנוכחי לטעמי תעצור הוצאות. תלמד את הרמקול לאט לאט ואז תחליט.
מה הכוונה חלל מתאים ? איך אפשר לדעת איזה חלל יתאים ? הזזה של רמקולים לפי מה שראית בתמונה יכולה להוסיף ? אולי להרחיק עוד טיפה מהקיר ?
תראה האמת שאני לא מת על באס חזק ומה שיש ברמקולים זה דיי והותר בשבילי. מה סאב יכל להוסיף לי למוסיקה ?
ראיתי המון מגברי וינטאג' בפייסבוק איך הם ? גם הרמקולים הם שקופים ועכשיו כשאני חושב על זה להביא להם מגבר סטריאו שקוף אולי יביא לשקיפות אובר ולפעמים זה לא הכי אידיאלי בהקלטות לא איכותיות או כל מיני דברים כאלו... השאלה איך אפשר לדעת מה יתאים .
עם איזה מגבר סטריאו היית עם הרמקולים האלו ? והאם היית מבסוט ?

ron123123

חבר אתר
מעורבות
1
נקודות
3
המשולבים של לקסמן זו בחירה טובה , רף התחלתי מכובד מאוד. הגל , אני אישית לא מחובביהם - קצת מסונטז לטעמי. אבל לא שמעתי את כל הדגמים שלהם וכמובן זה עניין של טעם . אם אין לך ממיר אז הייתי מתחיל משם, עיקר התקציב על המרה טובה מחברה עם ידע בתחום, ובפרוש אינטגרייטד טוב כדי להוזיל עלויות. אם אני רואה נכון, החדר שלך לא גדול מאוד, וזה יתרון במקרה הזה. אם תרצה המלצות מהניסיון שלי, אשמח בפרטי. שושן פורים שמח!
אנטגרייטד זה מכשיר שיש בו הכל ? אני גם לא יודע אם נכון להביא מגבר סטריאו שקוף לרמקולים האלו...
כן אני אשמח ללמוד ולהקשיב להמלצות שלכם פה . בשמחה :)

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור