על מה נדבר היום - עיצוב על חשבון צליל?

NStudio-Hiend

חבר משקיען
מעורבות
43
נקודות
28
חמודה את... אבל ממש חמודה.
על DIY לאלקטרוניקה אני מעולם לא העזתי אפילו לחשוב. כאן אני מסכים איתך 200%.
אבל לא על זה דובר כאן.
אפשר לחלק את עולם המעמדים ל-2 עיקריים לדעתי.
יש את אלו (שעליהם עלה כאן הדיון) המורכבים מעמודים עם פלטות ביניהם
ויש את אלו הבנויים ממערכת מכנית שלמה כדוגמת פיניט אלמנט, hrs וכד'.
כל מה שאני אומר שבעיני עם כל הכבוד ליצרנים המכובדים והגדולים,
הסוג הראשון הוא בסופו של יום כוללללה כמה מוטות (לרוב אלומיניום מוברש) שעברו עבודת CNC כזאת או אחרת
ביניהם חיברו פלטות עץ ברמת גימור גבוהה וסיימו את הכל עם כמה ספייקים חמודים ובמקרה המושקע גם כמה גולות ברזל.
עכשיו, קח כמה כאלו, פרק אותם לגורמים, תבין את "ההנדסה התכנונית המורכבת של שנים" לך לבעלי המקצוע והספקים הנכונים ותראה כמה יעלה לך לעשות את אותן הרכיבים 1:1. מבטיח לך שלא תגיע לעשרות אלפי שקלים. בדוק.
יתרה מזאת, אני דיי בטוח שהמעמדים האלו לא בנויים מאלומיניום תעופתי למשל. שבעולם סגסוגות האלומיניום זה הטופ שבטופ.
את החומר הזה ניתן להשיג בארץ על סוגיו השונים ובתצורות שונות במחיר סביר יחסית. גם כאן עדיין לא יעלה 20K לבנות מעמד רציני...
עזוב נו, מעמד הוא חלק חשוב. אני בטוח בזה.
לא בא לזלזל או להעליב אף יצרן, אבל במקרים מהסוג הזה יש כאן חמדנות מסחרית מוגזמת.

גם מה שהבאתי אליך לא היה לי זול לייצר. רק הגולות הקרמיות הספציפיות האלו מהיצרן הספציפי הזה זה 5$~ לי"ח.
אבל כמה היה יצרן היי אנד מתמחר סט כזה מוגמר? 600$, 800$, 1000$??
כמה לי עלה....

אתה הבנת את זה ברוך....?

אדון גיא , אתה עדיין לצערי הרב ממשיך לזלזל במוצר שאני מייצג בארץ כי הוא בנוי מגולות זולות מסין , אלומניום מרוח מהודו ולא תעופתי , עץ זול אין לי מושג מאיפה . אז ככה כשרואים מוצר מוגמר מול העיניים הכל נראה קל מאוד ופשוט מאוד . עוד לפני שראית אצלי את המעמד ידעת שחלקו העליון הוא צף , האם ידעת שיש רוזנטור בתחתית שלו , האם ידעת איך המגרעת בין שתי המוטות מה המידות שלהם ואיזה גולה צריך להניח ולמה מגרעת בעומק הזה או אחרת . אז התשובה היא לא . כי כדי להגיע לחישובים ותכנון הזה יש הרבה למידה ונסיון של 40 שנה של בנאדם שמתעסק בתחום של נטרול רעשים ומתן פתרונות בתחום הזה . אז לקחת מוצר ולבנות או להעתיק זה אולי נדמה לך קל מאוד אבל לפי הנסיון שלי בהיי טק כ15 שנה כמהנדס ציוד לא קל להעתיק כדי לחסוך כי בסופו של דבר זה לא אותו דבר ואז קונים את המוצר המקורי כי אין ברירה כי זה עובד נכון .
אז תמשיך עם ה DIY ידידי וכל הכבוד לך .

נערך לאחרונה ב:

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,951
נקודות
113
אני ממש לא מתלהב ממחירי הסטנדים האודיופיליים בארצנו הקטנטונת, אבל הבעייה העיקרית היא שהם כבדים מאוד באייחס לעלותם הבסיסית, ואז יוצא שמחיר המשלוח עצום יחסית למחיר המוצר, וזה נראה על פניו "לא שווה", כי משלמים כבייכול על המוצר, ובפועל, חצי ויותר הולך על המשלוח והמיסוי שלוקח בחשבון גם את המשלוח... :(

מצער, מקומם, אבל זה מה יש... :(

עמיר

גיא

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,261
נקודות
113
תגיד לי, מה עובר עליך????? מה נסגר מישל????!!!
אני שוב חוזר ואומר שאני לא דברתי ספציפית על המוצרים שלך!!!
מה אתה קופץ כל פעם מחדש?
יכלתי לתת כמה וכמה שמות של יצרנים שונים עליהם אני מדבר. אבל לא עשיתי זאת
כי זה לא מהות העניין וגם זה ייהיה לא לעניין.

אנשים פה מדברים בכיף, לא הייתה פה שורה אחת שציינה או "רמיזה" ליצרן כזה או אחר.

אז בפעם ה-100, לא מדבר על המוצרים שלך!!!! שחרר אחי שחרר.
אתה סתם נכנס לכעסים מיותרים. באמת.... קרבות בפורום זה לא אני.

michael123

חבר משקיען
מעורבות
1,439
נקודות
113
מישל,

במקום להתווכח אני חושב שיש כאן נישה של אלמנטים ל-DIY.
כמו פרזול למטבחים

אני הולך לבנות משהו בשנה הבאה, למשל אצטרך מחזיק מדפים, מאווררים עם גלאי טמפרטורה, ספייקים אולי, ...

למה DIY במקרה שלי? כי אין פשוט את מה שאני צריך ולשלם 20k ויותר גם אם היה לא בא לי
בבניה איכותית זה יעלה לי כמה אלפי שקלים בודדים. במיימדים שאני צריך ובגימור הרצוי

NStudio-Hiend

חבר משקיען
מעורבות
43
נקודות
28
מיכאל שלום

DIY זה דבר מבורך , אבל גם בזה יש חשיבה , תכנון , ובדיקת עלויות וכו... , וזה עולה לנו . השאלה האם קולעים לטרה בפעם הראשונה , זו שאלת המילון דולר לדעתי ידידי . לכן יש מוצרים מוכנים למטרה הזו . יש שעולים המון כסף וכאלה פחות .

את שלי עולים כמה אלפי שקלים ולא עשרות . אלה שעולים עשרות כי אני בטוח שהשקיעו בהם יותר ומסובכים יותר .
אני מאמין יותר בפשטות , כי רוב הדברים המוצלחים בעולם היו דברים פשוטים בתכנון שלהם אבל קלעו למטרה בדיוק .

שיהיה לך DIY בכיף ידידי .
מישל

שניצל

חבר משקיען
מעורבות
1,792
נקודות
113
נערך , סתם בדיחה לא מוצלחת.

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור