NStudio-Hiend
חבר משקיען
- מעורבות
- 43
- נקודות
- 28
חמודה את... אבל ממש חמודה.
על DIY לאלקטרוניקה אני מעולם לא העזתי אפילו לחשוב. כאן אני מסכים איתך 200%.
אבל לא על זה דובר כאן.
אפשר לחלק את עולם המעמדים ל-2 עיקריים לדעתי.
יש את אלו (שעליהם עלה כאן הדיון) המורכבים מעמודים עם פלטות ביניהם
ויש את אלו הבנויים ממערכת מכנית שלמה כדוגמת פיניט אלמנט, hrs וכד'.
כל מה שאני אומר שבעיני עם כל הכבוד ליצרנים המכובדים והגדולים,
הסוג הראשון הוא בסופו של יום כוללללה כמה מוטות (לרוב אלומיניום מוברש) שעברו עבודת CNC כזאת או אחרת
ביניהם חיברו פלטות עץ ברמת גימור גבוהה וסיימו את הכל עם כמה ספייקים חמודים ובמקרה המושקע גם כמה גולות ברזל.
עכשיו, קח כמה כאלו, פרק אותם לגורמים, תבין את "ההנדסה התכנונית המורכבת של שנים" לך לבעלי המקצוע והספקים הנכונים ותראה כמה יעלה לך לעשות את אותן הרכיבים 1:1. מבטיח לך שלא תגיע לעשרות אלפי שקלים. בדוק.
יתרה מזאת, אני דיי בטוח שהמעמדים האלו לא בנויים מאלומיניום תעופתי למשל. שבעולם סגסוגות האלומיניום זה הטופ שבטופ.
את החומר הזה ניתן להשיג בארץ על סוגיו השונים ובתצורות שונות במחיר סביר יחסית. גם כאן עדיין לא יעלה 20K לבנות מעמד רציני...
עזוב נו, מעמד הוא חלק חשוב. אני בטוח בזה.
לא בא לזלזל או להעליב אף יצרן, אבל במקרים מהסוג הזה יש כאן חמדנות מסחרית מוגזמת.
גם מה שהבאתי אליך לא היה לי זול לייצר. רק הגולות הקרמיות הספציפיות האלו מהיצרן הספציפי הזה זה 5$~ לי"ח.
אבל כמה היה יצרן היי אנד מתמחר סט כזה מוגמר? 600$, 800$, 1000$??
כמה לי עלה....
אתה הבנת את זה ברוך....?
אדון גיא , אתה עדיין לצערי הרב ממשיך לזלזל במוצר שאני מייצג בארץ כי הוא בנוי מגולות זולות מסין , אלומניום מרוח מהודו ולא תעופתי , עץ זול אין לי מושג מאיפה . אז ככה כשרואים מוצר מוגמר מול העיניים הכל נראה קל מאוד ופשוט מאוד . עוד לפני שראית אצלי את המעמד ידעת שחלקו העליון הוא צף , האם ידעת שיש רוזנטור בתחתית שלו , האם ידעת איך המגרעת בין שתי המוטות מה המידות שלהם ואיזה גולה צריך להניח ולמה מגרעת בעומק הזה או אחרת . אז התשובה היא לא . כי כדי להגיע לחישובים ותכנון הזה יש הרבה למידה ונסיון של 40 שנה של בנאדם שמתעסק בתחום של נטרול רעשים ומתן פתרונות בתחום הזה . אז לקחת מוצר ולבנות או להעתיק זה אולי נדמה לך קל מאוד אבל לפי הנסיון שלי בהיי טק כ15 שנה כמהנדס ציוד לא קל להעתיק כדי לחסוך כי בסופו של דבר זה לא אותו דבר ואז קונים את המוצר המקורי כי אין ברירה כי זה עובד נכון .
אז תמשיך עם ה DIY ידידי וכל הכבוד לך .
נערך לאחרונה ב: