על מה נדבר היום - עיצוב על חשבון צליל?

michael123

חבר משקיען
מעורבות
1,439
נקודות
113
אמרתי - כשלא בשימוש. יש לי 3 מגברים.

ARIMAR

עוסק בתחום
מעורבות
121
נקודות
43
נראה לי מוזר שאנשים שנוסעים לקצה השני של המדינה (לא שזה כל כך רחוק), והופכים עולמות בשביל לשמוע ולקנות ציוד שקצת ישפר את המערכת שלהם, יזלזלו אח"כ בצורה שיוצג. לדעתי, להעמדת החלקים יש חלק חשוב מההנאה שלנו. האסטטיקה מוסיפה המון.
2 נקודות להמחשה- אותו מכשיר בדיוק, אותו מצב, מחיר וכ'ו, מוצא למכירה ע"י שני אנשים שונים, אצל אחד נמצא בתוך מחסן מבולגן, ואצל השני בסלון הבית, על סטנד יעודי לצד חלקי המערכת שלו. לי ברור למה אמשך יותר, והרבה פעמים אהיה מוכן לשלם יותר עבור מוצר שנראה לי שהמוכר יותר קפדן ושומר.
נקודה שניה- הבאתם הביתה שני מכשירים שונים, ושניהם נתנו לכם בדיוק מה שרציתם ( לא מדובר על המאהבת), בטוח שתבחרו את זה שלדעתכם יותר יפה/ מיוחד/ מעניין וכ'ו .

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,951
נקודות
113
נראה לי מוזר שאנשים שנוסעים לקצה השני של המדינה (לא שזה כל כך רחוק), והופכים עולמות בשביל לשמוע ולקנות ציוד שקצת ישפר את המערכת שלהם, יזלזלו אח"כ בצורה שיוצג. לדעתי, להעמדת החלקים יש חלק חשוב מההנאה שלנו. האסטטיקה מוסיפה המון.
2 נקודות להמחשה- אותו מכשיר בדיוק, אותו מצב, מחיר וכ'ו, מוצא למכירה ע"י שני אנשים שונים, אצל אחד נמצא בתוך מחסן מבולגן, ואצל השני בסלון הבית, על סטנד יעודי לצד חלקי המערכת שלו. לי ברור למה אמשך יותר, והרבה פעמים אהיה מוכן לשלם יותר עבור מוצר שנראה לי שהמוכר יותר קפדן ושומר.
נקודה שניה- הבאתם הביתה שני מכשירים שונים, ושניהם נתנו לכם בדיוק מה שרציתם ( לא מדובר על המאהבת), בטוח שתבחרו את זה שלדעתכם יותר יפה/ מיוחד/ מעניין וכ'ו .
דומני שייש מצב שאתה מכליל מעצמך לאחרים, כאילו זה מובן מאליו שלכ-ו-ל-ם יש חשיבות לעיצוב במידה כלשהי.

זא, לא, לא אצל כולנו יש להעמדת החלקים בהנאה שלנו. לי לא איכפת מזה ב-כ-ל-ל, והאסתטיקה מוסיפה אפס.

אף אחת מהנקודות שהבאת להמחשה אינן רלוואנטיות, כי:

-- כשבאים למכור, יש לקחת בחשבון את כל קהל הקונים הפוטנציאליים, שכולל גם כאלה שחשובה להם האסתטיקה, אז כדאי לדאוג שיהייה איזשהו סדר :)

-- העמדה על סטנד ייעודי אינה עניין אסתיטי בלבד, אלא עניין של סאונד!

-- חלק מהסטנדים הייעודיים מכוער בעיני, כולל הסטנדים הייעודיים שייש לי, שקניתי אותם למרות כיעורם

-- המצב ששני מכשירים שונים נותנים בדיוק את אותו הדבר הוא נדיר למדי. אם יש משהו שאפילו בטיפה-טיפה עדיף בסאונד, אקח אותו, אפילו אם הוא מכוער לחלוטין בעיני, אם בכל זאת ממש אין שום העדפה בסאונד, אקח את הזול יותר, או את זה שנוח יותר לשהשמש בו, או שייש לו יותר אופציות, או שמתחמם פחות, וכו', והעיצוב רק במקום אחד או שניים אחרי האחרון מבין אחרוני השיקולים האחרים.

עמיר

נ.ב., מבחינתי, התיאור "כבל רמקול ב-1000 יורו זרוק על הרצפה" הוא עיוות של המצב. מדוייק יותר, מבחינתי, לומר "כבל רמקול ב-1000 יורו מפאר את הרצפה" :)

רצוי שכבל רמקול יהייה קצר כל האפשר, לא קבור בתעלות, כי זה גם מאלץ את הארכת הכבלים, וגם, חשוב יותר, מקטין את הגמישות במיקום הרמקולים -- אחד הפרמטרים החשובים ביותר לאיכות הסאונד

michael123

חבר משקיען
מעורבות
1,439
נקודות
113
השפעה של אורך הכבל על סאונד זה נושא לדיון בפני עצמו

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,266
נקודות
113
עמיר.

במידה ושני מוצרים מוצעים למכירה. אחד נראה חדש ויפה והשני שרוט מאחור (איזור שלא רואים מלבד הידיעה הזו שלך). המחיר זהה. מה תיקח?

שאלה נוספת.
שני מוצרים זהים באיכותם, במחירם ובגודלם הפיסי. אחד יפה, שני מכוער. מה תיקח?

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,951
נקודות
113
עמיר.

במידה ושני מוצרים מוצעים למכירה. אחד נראה חדש ויפה והשני שרוט מאחור (איזור שלא רואים מלבד הידיעה הזו שלך). המחיר זהה. מה תיקח?

שאלה נוספת.
שני מוצרים זהים באיכותם, במחירם ובגודלם הפיסי. אחד יפה, שני מכוער. מה תיקח?
לשאלה הראשונה: את זה בלי השריטה -- מתוך ההנחה שהוא טופל יותר בזהירות, ללא קשר לאסתטיקה.

על השאלה השנייה כבר עניתי:
המצב ששני מכשירים שונים נותנים בדיוק את אותו הדבר הוא נדיר למדי. אם יש משהו שאפילו בטיפה-טיפה עדיף בסאונד, אקח אותו, אפילו אם הוא מכוער לחלוטין בעיני, אם בכל זאת ממש אין שום העדפה בסאונד, אקח את הזול יותר, או את זה שנוח יותר לשהשמש בו, או שייש לו יותר אופציות, או שמתחמם פחות, וכו', והעיצוב רק במקום אחד או שניים אחרי האחרון מבין אחרוני השיקולים האחרים.

כלומר, כן יש מצב תיאורטי שייכנס שיקול אסתיטי -- אבל רק במצבי קיצון בלתי סבירים, לאחר ששום שיקול קודם לא הכריע.

עמיר

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,951
נקודות
113
השפעה של אורך הכבל על סאונד זה נושא לדיון בפני עצמו
נכון, אבל:
  • נראה לי שמבחינת סאונד, או שעדיף כבל רמקול קצר, או שזה לא משפיע, אבל שניהם נראים לי עדיפים על כבל רמקול ארוך
  • כבלים ארוכים יותר עולים יותר, ואני לא אשקיע מאות או אלפי דולארים (כשמדובר בכבלים יקרים) בשביל אסתטיקה שלא מעניינת אותי
  • חפירת מנהרות לחוטים מקטינה את הגמישות במיקום הרמקולים -- פרמטר מה-זה-חשוב בסאונד -- אלא אם מוכנים להגיע למצב הטיפשי-עד-אבסורדי שייש מנהרות אבל גם חוטים גלויים על הרצפה... :)
  • חפירת מנהרות לחוטים עולה כסף, שאני לא מעוניין להשקיע בשביל אסתטיקה שלא מעניינת אותי

עמיר

נ.ב., אני לא יודע -- מילולית לא יודע -- האם וכמה השחלת חוטים וכבלים דרך מנהרות כאלה מסכנת אותם. להסתכן בלפגוע בחוט יקר בשביל האסתטיקה נראה לי לא לעניין

joda5

חבר משקיען
מעורבות
122
נקודות
63
נמר תשיג לי את הרמקול שאני רוצה במחיר שפוי ואפילו הוא יהיה סרוט אני חוטף מה דעתך?? אני מוכן לתת רמקול מדגם חדש תמורת ישן ומכוער . נכון דגם אחר שהיה אז יוקרתי והיום נימכר במחיר כמו שלי פחות או יותר שהיה עם פגיעות לא מעניין אתה משיג לי ??!!

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,266
נקודות
113
שוני (אריק?)

בחייאת ראבק. גולשים כאן חובשי כיפות. אנא המנע מלהעלות תמונות מהסוג הזה לפורום.

אנא קבל זאת בהבנה.

hornless

חבר משקיען
מעורבות
377
נקודות
83
20130531_082031.jpg

ככה היה נראה אצלי עד לפני שבוע. :)

תמונות מצורפות

• 20130531_082031.jpg
    20130531_082031.jpg
    KB 113.1 · צפיות: 488

שוני

חבר משקיען
מעורבות
515
נקודות
93
נמר/אחרים -קבלו התנצלותי לחובשי הכיפות.
קח בדיחה:
פרוצת הכפר הלכה לעולמה והשאירה את כל ממונה לישיבה.
האברכים שאלו את הרב מה עושים ? מדובר בכסף רב .

הרב ללא היסוס אמר " אין בעייה לקחת את הכסף , פעם הכסף הזה היה שלנו "

איתי ו.

חבר משקיען
מעורבות
299
נקודות
83
שוני (אריק?)

בחייאת ראבק. גולשים כאן חובשי כיפות. אנא המנע מלהעלות תמונות מהסוג הזה לפורום.

אנא קבל זאת בהבנה.

נמר,
בלי שום קשר לכיפות... אני מבקש ממך להסיר את התמונה.
זה לא מכובד לפורום !
זה גם לא "עושה טוב" לאתר ולבעליו/מנהליו.
במקרה ישבתי בסלון והצצתי בפורום ופתאום אני צריך לתת תשובות לילדים...

איתי

michael123

חבר משקיען
מעורבות
1,439
נקודות
113
לא ראו אישה בביקיני?

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,266
נקודות
113
נמר,
בלי שום קשר לכיפות... אני מבקש ממך להסיר את התמונה.
זה לא מכובד לפורום !
זה גם לא "עושה טוב" לאתר ולבעליו/מנהליו.
במקרה ישבתי בסלון והצצתי בפורום ופתאום אני צריך לתת תשובות לילדים...

איתי

מתנצל. עשיתי את כל הפעולות של הסרה כאשר פרסמתי את הפוסט הזה אך משום מה לא עשיתי "אישור" בסוף הפעולה.
חשבתי שהתמונה מחוץ לאתר כבר באותו יום.

לא נורא. נמחקה.

דיטון66

חבר משקיען
מעורבות
176
נקודות
43
אלא מה,
זה לא מעמד סטריאו ייעודי ואכן בכדי לשמוע טוב יותר צריך להקריב ע"ח האסטטיקה. (שגם ככה לא נמצאת-בתחום הזה -בראש מעייני)

גיא

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,261
נקודות
113
אלא מה,
זה לא מעמד סטריאו ייעודי ואכן בכדי לשמוע טוב יותר צריך להקריב ע"ח האסטטיקה. (שגם ככה לא נמצאת-בתחום הזה -בראש מעייני)

מסכים חלקית.
מסכים שמעמדים רציניים שעושים את העבודה ובו בזמן גם אסטטיים כמעט ולא קיימים וגם אלו שנראים לא רע עולים כמו רכב חדש.

לגבי האסטטיקה ורמת החשיבות שלה.... האם באמת אין כאן חשיבות בכלל? בן אדם שרכש מגבר או רמקול למשל, בעלות של כמה עשרות אם לא מאות אלפים, אם אותו הפרטי יהיה מכוער בעיניו אני בספק אם אכן ירכוש אותו בסוף.
כלומר אני לא מכיר משהו שירכוש רמקול ב-200K בלי שהוא גם יראה בהתאם.
אני לא מכיר אודיופילים שרק שומעים את המערכות שלהם. לדעתי אולי 1% "עיוורים" למראה הציוד והם נטו נטו איך הוא נשמע.
אל נשכח שכולנו פה ישראלים, בין אם אני מודים בזאת ובין אם לא, אנחנו קודם כל בוחנים (כל דבר) עם העיניים.

נערך לאחרונה ב:

michael123

חבר משקיען
מעורבות
1,439
נקודות
113
אלא מה,

שטויות.
הוא יעודי כי לזה הוא נבנה

NStudio-Hiend

חבר משקיען
מעורבות
43
נקודות
28
אני גולש המום באתרי אודיו למינהם בעולם ופורומים , ו99% אנשים שמחזיקים מערכת אודיו ואפילו לא בתקציבים גבוהים לא מאלתרים ובונים מעמדים תוצרת בית , לכולם יש מעמים יעודיים לרכיבי אודיו וזה לא סתם .

המעמד מוסיף לתוצאה ולאיכות הסופית של הסאונד .
תודה ויום טוב .

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור