על מה נדבר היום - עיצוב על חשבון צליל?

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,266
נקודות
113
אני מוצא את זה בעצמי. העיצוב חשוב לי. מאוד אפילו. יש לי סטיה בכל הנוגע לסדר וסימטריה במערכת. אפילו הצבע של הרכיבים שלי חשוב לי. לא רק הדיבור בניהם בצליל אם כי הדיבור בניהם בעיצוב. לדאבוני לא הצלחתי ממש לשלב בניהם. הקדמגבר שלי הוא בלוק שחור ומכוער שמנגן בינתיים הכי טוב לתקציב שלי, הנגן שלי אינו בגודל מלא אם כי קצת יותר קטן, בצבע שחור כחלחל ומעוגל בעיצובו שלא כמו הקדמגבר שהוא עם קווים ישרים. המגבר שלי יפיוף אמיתי אבל הוא לבד שם. גם הצבע שלו לא ממש משתלב עם שאר הרכיבים.

לגבי הרמקולים? טוב הם יפים. אבל גם הם לבד. השידה בצבע עץ בהיר, לא קשור לשאר העיצוב של הבית. אני ממש כמה רגעים לפני שליחת המעמד לצביעה.

אז כן. העיצוב חשוב לי מאוד. משגע אותי שטרם הצלחתי למצוא את המוצר היפה שהוא גם אופה וגם בתוך התקציבים שלי. אני בכל זאת מנסה לעשות הכל בשביל לטשטש את העניין הזה ולדעתי אני מצליח יחסית. לפחות עבורי.

לעיתים יוצא לי לראות מערכות של חברים. הכל מבורדק! הנגן לא ממוקם במרכז המדף, הכבלים זרוקים כאילו העיקר שהם בחורים הנכונים וכל השאר שולי. מערכות כאלה שרק בגלל הזילזול הזה לא בא לי לשמוע אותן. כמו אחד שמאוהב ברכבים והרכב שלו תמיד מלוכלך ושבור. לא יודע איך להסביר את זה, אבל זה פשוט נראה רע מספיק בשביל שלא יהיה נעים להאזין למערכת או לנהוג ברכב. ולא משנה רמת הביצועים. זה אמנם לא שיח אודיופילי טהור. אבל הוא בהחלט חלק מהתחום הזה. המכשירים עצמם, איך הם נראים, ואיך הם נראים ביחד.

האם עבורכם יש חשיבות למראה של הרכיבים?
האם תתפשרו על סאונד תמורת יופי ועיצוב?

NStudio-Hiend

חבר משקיען
מעורבות
43
נקודות
28
עיצוב חשוב , הסדר יותר חשוב כי הוא משפר את התוצאה , הכי חשוב זו התוצאה .
לעיצוב יש לי רעיון , תתחיל עם זה :) ..
בצבע שחור גרפית .

תודה .

נערך לאחרונה ב:

ארז_וחני

חבר משקיען
מעורבות
988
נקודות
113
אם היית רואה את הספגטי שיש אצלי היית מתעלף...(lol)
למדתי (גם על בשרי....) שפנאטיות זה לא בריא ולא טוב.
פדנטיות זה סוג של פנאטיות, פרופורציה מוגזמת לסדר שפשוט מפריעה.

אצלי יש אילוצים ומגבלה של מקום ולכן אין לי אפשרות לרמקולים רצפתיים או לסטנד למדפיים וכן אין לי אפשרות לסדר את הכבלים באופן שהייתי רוצה או שמומלץ.
עדיין זה לא מטריד את מנוחתי ולא מונע ממני להנות ממה שיש.
"איזהו העשיר - השמח בחלקו"....

ארז

שניצל

חבר משקיען
מעורבות
1,792
נקודות
113
מצאתי שיש לי חתול כמה שנים ,רק שהוא מסתתר בין הכבלים אחרי השידה הארוכה שלי , הרמקולים שלי זה הדבר הכי קרוב לזוג דובי גריזלי , המגברים שלי דומים לדגם מוקטן של נושאת מטוסים, והקדם דומה למכשיר קשר של תדיראן שהיה לנו בצבא בשנות השיבעים , הדבר היחידי שממש יפה זה הבעל הבית, אבל האמת , על הז....... שלי איך המערכת נראית, אין סטריאו ועיצוב ,הדברים הטובים לא יפים , אבל מזל שיש הרבה מקום , אז זה נראה איך שהוא סביר , אני אפילו אוהב מכשירים מכוערים וטובים , אייר טיט , קונרד של פעם ,קרבר של פעם , כולם נראים כמו ציוד צבאי ,לא אוהב mbl מבריקים עם זהב ולדים כחולים , לא אוהב שקועים ומוסתרים ,אוהב מגבר גדול ומכוער באמצע על השטיח, אוהב זוג ריבונים בגודל של דלת באמצע הסלון,וכמוני רוב האודיופיל ים הותיקים .

ni-ro

חבר משקיען
מעורבות
705
נקודות
113
מסכים בבהחלט אני מאוד אוהב להעביר מטלית על הציוד לפני האזנות משמעותיות. לא יודע למה? נשמע טוב יותר.
כנ״ל גם הסימטריה במיקום הציוד, רמקולים וכו׳.
אולי הפתרון הוא ציוד של יצרן אחד (היי- הנד) אבל אחד. דוג׳ mbl יש קו מאפיין דומה לכל המוצרים שלהם (הסדרה הלבנה או השחורה), ה Pass כנל (מבחינת שילוב פרה ופאוור(ים).
בשדרוג הבא שלי, ואם התקציב יאפשר אשמח לליין אחיד של מוצרים (אולי למעט הרמקולים).

kyroz

חבר משקיען
מעורבות
51
נקודות
28
2 דברים שלא לטעמי: עיצובים בומבסטיים, רמקולים קופסתיים.

רמקולים קופסתיים - דוגמת התיבות המנגנות של ה BBC (אולי פרט ל-PMC twenty שבאמת נראים אחלה), סדרת אורנגאוטן של Devore- מזעזע. סולד לחלוטין מאותן חברות ותיקות שנשארות עם אותו עיצוב קופסתי מזעזע ורק נותנות אפשרות לבחור גימור - לנסות להקטין את גודל האסון.

עיצובים בומבסטיים \ מגושמים - הפאוורים של PASS LABS למשל עם הגודל העצום ועבודת חריטה המוגזמת עם הכניסות פנימה והחוצה עם הברזל ואז עוד לזרוק VU METER או מה שזה לא יהיה עם תאורה כחולה....... אלו מגברים לחדרים ייעודיים \ חדרי גברים בלבד, שיראו זרים בסלון- בין אם מדובר בסלון שעשוי בקו מודרני "נקי", אוריינטלי או וינטאג'.
עוד עיצובים מגושמים בסגנון יש ל-Wilson Audio- רובוטריקים.... אין צורך להרחיב.

אבל לצערנו כמעט כל ה-CLASS A החזקים עצומים בגודל, אז אם כבר - לקחת אחד עם עיצוב סולידי "נקי" (נניח soulution, constellation,audia flight strumento) או כבר להשתגע לגמריי עם עיצוב כמו של dan d'agostino momentum - שזו כבר יצירת אומנות, לשים על משהו ייעודי עם איזה קיר לבנים 'מלוכלך' מאחור.

לדעתי עיצובים בומבסטיים 'נסלחים' הרבה יותר ואני מניח שבמידה והם נשמעים טוב המראה הופך לנסבל... נראה לי שזה מה שקורה בדרך כלל, בטח לא הייתי בוחר במוצר ע"פ מראה בלבד, קודם כל הסאונד, אבל אם מדובר במשהו באמת מכוער ומגושם - אחשוב פעמיים, כמו שקרה עם פרדיים Signature S8 שבסוף לא נכנסו אליי רק בגלל הגימור שהיה בתצוגה (שרי) ותצוגת הדרייברים בפרונט.

חברות עם עיצובים יפייפיים לטעמי: Einstein, Ayon, AMR, Devialet , B&W 8xx , Meridian, dCS, Metronome, Luxman
עיצובים יוצאי דופן, מעוררי השראה: Focal Utopia III, Estelon, Dan D'Agostino Momentum, MBL (speakers), Living Voice Vox Olympian, המדפי של Raidho עם הסטנד המיוחד.

נערך לאחרונה ב:

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,951
נקודות
113
מבחינתי האישית -- I couldn't possibly care less.

ממש לא איכפת לי מהעיצוב, לא איך הרכיבים עצמם נראים, לא איך הם משתלבים (או לא) ביניהם לבין עצמם ו/או עם החדר, לא איך הסטנדים נראים, לא איך המיקום של הרמקולים באמצע החדר (לייתר דיוק בשליש) נראה, לא איך נראה שייש כבלי רמקולים שמנים על הריצפה, כלום.

עיצוב מעניין אותי ברמה 0, איך זה נשמע מעניין אותי ברמה 100.

ולא שזה יותר טוב או יותר רע מיחסי ההתעניינות של אחרים, זה פשוט מה שאותי אישית מעניין ולא מעניין.

עמיר

TakeOne

חבר משקיען
מעורבות
865
נקודות
113
נמר, המערכת שלך גם מכוערת פחד וגם נשמעת כמו פח חלוד, והרמקולים כבר ענתיקה, אז יאללה, הגיע הזמן לשדרג.

אני בדכ' לא עושה עניין מעיצוב מכשירים. תמיד הסאונד קבע. לאחרונה ועקב שינוי הבית ומיקום המערכת זה בהחלט שיקול. יהיה לי קשה להכניס ציוד ממש מכוער כי המערכת יושבת בצנטרום של הבית. העניין הוא שלהבדיל מקירוז למשל, אין הרבה ציוד אודיו שאני מוצא אותו כממש מכוער.....(למעט גימורי רמקולים צעקניים כמובן).

morpheauss

אוהב את התחום
מעורבות
0
נקודות
16
וואלה נמר יפה איך שאתה מדיי פעם ככה ,:״בא ביציאה לפוסט מעניין״ , שיפיח חיים ועניין ,העניין הוא שנגעת בנקודה אפילו קצת כואבת הייתי אומר , הדילמה בין ה look , ובין העדפת סינרגיה בין הרכיבים.
אני לא יודע אם אתה איש של אופנועים (אני יודע שג׳יפים מעניינים אותך) , אבל מי שרוכב על דו גלגל ,(כמוני,בעיקר ,ובין היתר על מה שנקרא מכוניות ) , יודע שכלי נקי ומטופל נוסע טוב יותר וגם עם ביצועים עדיפים :) .
אבל לא אחת יצא לי להידלק על מוצר שניראה מיליון $ וכל כך רציתי אותו ולא משנה אם זה רמקול או קדם מגבר /מגבר ,ואפילו סטנד . אבל רצה ההגיון והעוקץ האודיופילי שבי לא להתפשר על איכויות צליל גם אם זה נראה הכי טוב בעולם.ובסופו של דבר נפלה ההכראה על המוצר שנשמע טוב יותר.
ולכן אין לי מגבר עם ידיות נשיאה של צידנית גדודית ,ולא כבלי רמקול בעובי של צוריסוס ממזרע , ולא רכיבים שעושים פוזה של ״שאפוני" ,(טוב אולי למעט הרמקולים) , מכיר המון מערכות יפות שנשמעות כאילו המעצבת פנים בחרה את הרכיבים שלה ,וככה זה נישמע .
אבל מה שכן זה יפהפה והעץ עם העור משתלב הומוגנית עם הריצוף והסיליקאט והתאורה מחמיאה להייגלוס של הסטנד ...:),הבנת את הרעיון .
לא מזמן חזרתי מידיד קרוב שבנה סטאפ כזה משיקולי שלום ביית עם ההנהלה ,

באמת מאוד יפה הכרום המבריק של המגבר שייבא במיוחד מחו״ל (אין נציגות בארץ) , המקינטוש הנייד (לא יודע בדיוק איזה,ולא התעניינתי) ,הרמקולים שלכאורה פרופורציונליים לגודל החלל עצמו כאובייקט עיצובי ,אבל לא כרמקול שאמור לכסות חלל בסדר גודל שכזה (2*5.25+טוויטר 1״ -ל 35מ״ר),במקום לדעתי לפחות זה + 10/12״ וופר לצד .מה שאפשרי גם כתוספת סאב ,אבל זה כבר משהו אחר.ו ,וככה זה נישמע .(אמרתי כבר ?) ,
וכמובן שידת מזנון שלייף לק צחור ומעל kuru pioneer בין הרמקולים ככה להדגשת הגבוהים .
נו טוב , כמובן שיגיש לי חשיבות גם למראה ,ומאוד הייתי רוצה מראה עם שיק ודיזיין , אבל אישית תמיד מעדיף מוצר שנותן תוצאה עדיפה בסאונד.
מה שבטוח שלא התפשר על סאונד לטובת עיצוב.
המוצרים הכי ״ מכוערים ״ הם הכי חסרי פשרות תיכנוניים משקולים אסתטיים לטובת איכויות צליל וזה מעניין אותי יותר , את העיצוב העשה עם תאורה , ווילונות , גימורים של עבודות צבע מיוחדים ,אולי איזה עציץ עם דיפנבאכר נחמד ,לא עם מעצב המראה של הdac/רמקול ...
.

נערך לאחרונה ב:

arye.gur

חבר משקיען
מעורבות
882
נקודות
113
אני מוצא את זה בעצמי. העיצוב חשוב לי. מאוד אפילו. יש לי סטיה בכל הנוגע לסדר וסימטריה במערכת. אפילו הצבע של הרכיבים שלי חשוב לי. לא רק הדיבור בניהם בצליל אם כי הדיבור בניהם בעיצוב. לדאבוני לא הצלחתי ממש לשלב בניהם. הקדמגבר שלי הוא בלוק שחור ומכוער שמנגן בינתיים הכי טוב לתקציב שלי, הנגן שלי אינו בגודל מלא אם כי קצת יותר קטן, בצבע שחור כחלחל ומעוגל בעיצובו שלא כמו הקדמגבר שהוא עם קווים ישרים. המגבר שלי יפיוף אמיתי אבל הוא לבד שם. גם הצבע שלו לא ממש משתלב עם שאר הרכיבים.

לגבי הרמקולים? טוב הם יפים. אבל גם הם לבד. השידה בצבע עץ בהיר, לא קשור לשאר העיצוב של הבית. אני ממש כמה רגעים לפני שליחת המעמד לצביעה.

אז כן. העיצוב חשוב לי מאוד. משגע אותי שטרם הצלחתי למצוא את המוצר היפה שהוא גם אופה וגם בתוך התקציבים שלי. אני בכל זאת מנסה לעשות הכל בשביל לטשטש את העניין הזה ולדעתי אני מצליח יחסית. לפחות עבורי.

לעיתים יוצא לי לראות מערכות של חברים. הכל מבורדק! הנגן לא ממוקם במרכז המדף, הכבלים זרוקים כאילו העיקר שהם בחורים הנכונים וכל השאר שולי. מערכות כאלה שרק בגלל הזילזול הזה לא בא לי לשמוע אותן. כמו אחד שמאוהב ברכבים והרכב שלו תמיד מלוכלך ושבור. לא יודע איך להסביר את זה, אבל זה פשוט נראה רע מספיק בשביל שלא יהיה נעים להאזין למערכת או לנהוג ברכב. ולא משנה רמת הביצועים. זה אמנם לא שיח אודיופילי טהור. אבל הוא בהחלט חלק מהתחום הזה. המכשירים עצמם, איך הם נראים, ואיך הם נראים ביחד.

האם עבורכם יש חשיבות למראה של הרכיבים?
האם תתפשרו על סאונד תמורת יופי ועיצוב?

NAIM....

כמובן שעיצוב הוא עניין של טעם. כך גם איכות הצליל.

אריה

גיא

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,261
נקודות
113
לי קשה מאוד להכניס לסט אפ רכיב שבעיני הוא מכוער.
לא מסוגל, לא משנה כמה טוב הוא יכול להיות, אם הוא מכוער זה יפריע לי מאוד.
הטסטטיקה אצלי היא תכונת אופי. זה מתחיל בכבילה ועד המרכוז של כל רכיב.
זאת לגמרי תכונת אופי. צורת חיים, לא רק באודיו.
כך למשל כל הקו שלי הוא כסוף. לא רואה את עצמי מכניס עכשיו איזה ארגז שחור באמצע.
אני למשל, לא רואה את עצמי מעמיד זוג מקררים שחורים באמצע הסלון. זה יטריף לי את העין.
ציודים שחורים למשל בעיני הם מטבעם לא נעימים בעין.
זה כבר לא קשור לאיך הציוד נשמע. אני כן מודה שזה מקשה על בחירת ציוד. בסדר. אז מחפשים עד שמוצאים.
כשחיפשתי הגברה, נתקלתי בסט שנשמע פצצה. באמת עפתי ממנו. אבל מה.... הוא מזה מכוער, מכוער פחד!!
זוג מונו + פרה, כל אחד יותר מכוער מהשני. לא הייתי מסוגל!!
אז המשכתי עוד קצת ומצאתי סט שנשמע פיצוץ לא פחוט ונראה סוף ואותו קניתי.
מה גם שהיום, רוב החברות מציעות גם שחור וגם כסוף. ברמקולים האופציות אף גדולות הרבה יותר.

אותו כנ"ל אגב למעמד למערכת. פיניט אלמנט למשל אצלי לא יהיה בחיים.
כאן למשל שחררתי את המעצורים ובאמת הלכתי עד הסוף.

לפני שנה או שנתיים הייתי אצל משהו בבית, רץ שם ציוד בסכומים לא מבוטלים.
אבל מה, ג'יפה כזאת בחיים לא ראיתי. זה היה אמנם מקרה קיצוני, אבל זה לא משנה.
לא מבין איך יש אנשים שמשקיעים עשרות ומאות אלפי שקלים וכל הציוד נראה תחת. לא מבין.
כבל רמקול ב-1000 יורו אצלי בחיים לא יהיה זרוק על הרצפה. למה??

קיצור, הנושא עלה אז זה אני. :cool:

stereophile

חבר משקיען
מעורבות
63
נקודות
28
כותרת השרשור "עיצוב על חשבון צליל" סותרת מאוד את התחביב שלנו, שבו אנחנו חותרים למיקסום הצליל.
עיצוב מבחינתי, אם יהווה שיקול במצב מסויים הוא אילוץ ובטח לא חלק מהמטרה.

matanoosh

חבר משקיען
מעורבות
1,631
נקודות
113
בעיניי כולם יפים.

michael123

חבר משקיען
מעורבות
1,439
נקודות
113
פרויקט הבא שלי זו שידה נוסח "שניצל" - עיצוב מודרני ונקי שכל הציוד יכנס פנימה כך שלא יראו אותו כלל - כשהמערכת לא פעילה.

רק רמקולים ומסך.

מבחינת העיצוב, גם זה יותר מדי, ..

matanoosh

חבר משקיען
מעורבות
1,631
נקודות
113
יש לי חבר טוב, בחור מוכר בזירה החיפאית, עם כישרון ועין לאסתטיקה -
הצליח לקחת סט שיש בו שלושה (!!!!) סטנדים של AUDIOPHILE BASE ולהעלים אותם בתוך ארונות שבנה במיוחד לצורך הענין. הארונות פתוחים למעלה, והם בגובה אפס עם המדף העליון של הסטנד, מה שגורם לרכיבים העליונים (פטיפון, נגן CD) להיראות כאילו הם יושבים על הארונות.

נראה מצוין. קשה לביצוע. חשבתי גם לעשות כזה אבל אצלי יש שלושה סוגים שונים של סטנדים. בקיצור, באסה.

michael123

חבר משקיען
מעורבות
1,439
נקודות
113
יש לך תמונה, מתן?

daz

חבר משקיען
מעורבות
121
נקודות
43
ככה אצלי עיצבתי אצלי את הסלון המערכת משתלבת מושלם במזנון IMG_0108.jpgIMG_0108.jpgIMG_0111.jpgIMG_0114.jpgIMG_0120.jpgIMG_0119.jpgIMG_0121.jpg

תמונות מצורפות

• IMG_0108.jpg
    IMG_0108.jpg
    KB 163.7 · צפיות: 524
  • IMG_0111.jpg
    IMG_0111.jpg
    KB 162.1 · צפיות: 361
  • IMG_0114.jpg
    IMG_0114.jpg
    KB 157.3 · צפיות: 525
  • IMG_0120.jpg
    IMG_0120.jpg
    KB 164.9 · צפיות: 408
  • IMG_0119.jpg
    IMG_0119.jpg
    KB 159.9 · צפיות: 524
  • IMG_0121.jpg
    IMG_0121.jpg
    KB 156.4 · צפיות: 511
נערך לאחרונה ב:

michael123

חבר משקיען
מעורבות
1,439
נקודות
113
ככה אצלי עיצבתי אצלי את הסלון המערכת משתלבת מושלם במזנון צפה בקובץ המצורף 15766

כן, רק שאצלי אני מתכוון שהכל יהיה סגור מקדימה אם לא בשימוש.
אין מה לראות שם.

יש אבל כמה דברים טכניים שאני צריך לפתור במהלך התכנון..

stereophile

חבר משקיען
מעורבות
63
נקודות
28
"עיצוב" זה לא רק ארונית הסטריאו, הזכירו כאן את נושא בחירת הרכיבים עצמם, צבעם והגימור שלהם והאם אלו מהווים פקטור אצלנו בשיקול הדעת...

עד כמה הייתם מוכנים "לשלם" בסאונד תמורת מכשיר שנראה טוב יותר?

daz

חבר משקיען
מעורבות
121
נקודות
43
כן, רק שאצלי אני מתכוון שהכל יהיה סגור מקדימה אם לא בשימוש.
אין מה לראות שם.

יש אבל כמה דברים טכניים שאני צריך לפתור במהלך התכנון..
רק תזהר לא לחנוק את המגבר .. מקום סגור לא בדיוק מומלץ למגבר ;)

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור