על הדברים הבאמת חשובים בחיים ...וגם בפורום

arix

חבר משקיען
מעורבות
493
נקודות
83
יאללה, אנא פתח כמה דיונים שאתה רוצה על מוזיקה. Welcome!

עמיר

arix תראה את תגובתו / הזמנתו של עמיר - AK1.
הבחור מוזיקפדיה מהלכת על שתיים. תהנה ;)
אני איש של מוסיקת רוק פחות של מוצרט , ואם מתחבר לקלאסי אז רק בביצוע של להקת רוק :)

arix

חבר משקיען
מעורבות
493
נקודות
83
לגבי הסימולציה לדעתי, דגש דעתי אתה טועה ואסביר :

נניח התנגדות היציאה של הפרה 300 אוהם, הכניסה של הפאור 10 K , קיבול מקבילי באינטרקונקט 120 פיקו פארד

לדעתי הקוטב יהיה באיזור ה- 1/2 מגה הרץ....אין לי תוכנת סימולציה .....סתם בשביל העניין תכניס את הנתונים ודווח מה התוצאה
אכן לא מצאתי נתונים לגבי התנגדות היציאה, ניסיתי כל מיני התנגדויות יציאה, בצורה חד משמעית אין שום השפעה או השפעה זניחה להתנגדות היציאה ,
ולא מחפש את הקוטב, מחפש את הירידה בגבוהים (באזור 20K) , הירידה נמוכה 0.01 db כאשר 20pf לפיט , מקבלים מינוס 0.03 db למטר , כאשר הקיבול פי 3 (60pf ) מקבלים ירידה של 0.1db לפיט שזה יוצא מינוס 0.3 db למטר. אם אורך הכבל הוא מטר וחצי אז הירידה בחצי DB.
הכנסתי גם את נתוני הסליל 0.07uF כאשר הקיבול 20pf, אני לא בטוח בתוצאה כי בעצם מקבלים פיצוי חזרה (כי תדר התהודה 200 קילו, ואז יש כאילו התחלת השיפוע כלפי מעלה , כאילו פיצוי למה שהקיבול מוריד (כבל מהונדס ? :) )

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,266
נקודות
113
אתה דיברת איתו בטלפון. לא אף אחד אחר. אבל על דפי הפורום מצטייר לי אדם צדקן, יהיר ועם זאת נמושה לא קטנה. עם המידע שמצוי בפורום (לא זה שעבר ביניכם בשיחת הטלפון), זאת הפרשנות הכי מתבקשת. אני לא רואה שום פייסנות או השלמה. רק נסיגה בתוענה של הקרבה עצמית, כאילו שם עצמו ואת עקרונותיו על קרנות המזבח למען שלום בית. יש לזה עוד שם:

צביעות אחושרמוטה!

רוברט, על מי אתה בא לעבוד? הרי השרשור הפך מהבדלים בין כבלים לשרשור עליך. מלטפים לך את האגו, או נכנסים בו, או שניהם. עשה טובה, לך לאיזה מועדון bdsm וקבל את הצומי שאתה מחפש שם. ההתנהגות שלך עושה לי בחילה, וככל שאני כותב יותר אני מתעצבן יותר. אז "למען שלום בית", אני אפסיק.

חבל שלא שמעת את השיחה. זה היה גורם לך למחוק את ההודעה. אני חושב שאתה מפספס משהו. לעיתים אנשים שומעים משהו שעושה להם סוויץ' בראש - באמת. זה כמו שסיפרת לי על הלילה ההוא שהסתכלת על עצמך בראי ואמרת לעצמך שאתה רוצה להיות שמח כמו גבי, יפה כמו אפי ואדיש כמו שלמה. ומה יצא בסוף? נישארת מתנוש אבל השתפרת קצת.

ועכשיו ברצינות
אין כאן משחק אחי. אני מאמין בכל ליבי שזה היה אמיתי. ואתה יודע מה? גם אם לא, רוברט זה לא דיגימון. יש בו חן והומור מסוים שקשה למצוא אצל טכנוקרטים מצויים. מה עדיף לך, שרובוטים יתווכו איתך?

roberts

מושעה
מעורבות
647
נקודות
113
יש בו חן והומור מסוים שקשה למצוא אצל טכנוקרטים מצויים.

רק מסוים ? בלהקטין ?

נערך לאחרונה ב:

roberts

מושעה
מעורבות
647
נקודות
113
אכן לא מצאתי נתונים לגבי התנגדות היציאה, ניסיתי כל מיני התנגדויות יציאה, בצורה חד משמעית אין שום השפעה או השפעה זניחה להתנגדות היציאה ,
ולא מחפש את הקוטב, מחפש את הירידה בגבוהים (באזור 20K) , הירידה נמוכה 0.01 db כאשר 20pf לפיט , מקבלים מינוס 0.03 db למטר , כאשר הקיבול פי 3 (60pf ) מקבלים ירידה של 0.1db לפיט שזה יוצא מינוס 0.3 db למטר. אם אורך הכבל הוא מטר וחצי אז הירידה בחצי DB.
הכנסתי גם את נתוני הסליל 0.07uF כאשר הקיבול 20pf, אני לא בטוח בתוצאה כי בעצם מקבלים פיצוי חזרה (כי תדר התהודה 200 קילו, ואז יש כאילו התחלת השיפוע כלפי מעלה , כאילו פיצוי למה שהקיבול מוריד (כבל מהונדס ? :) )
הקוטב נמצא "בנקודת נפילת ה- 3 dB " - מהו תדר זה ? אין מצב שאם הנתונים שקבלת ממני יש נפילה של 1/2 דיבי ב- 20 קה"ץ ....מה אתה רוצה שאחזור למחברות שלי ואחשב זאת בעצמי ? לא רוצה !!!!:)

תפעיל פעם נוספת בבקשה את הסימולציה...... ואני שולח את הטלפון שלי אליך בפרטי - תתקשר אלי

נערך לאחרונה ב:

roberts

מושעה
מעורבות
647
נקודות
113
אתה דיברת איתו בטלפון. לא אף אחד אחר. אבל על דפי הפורום מצטייר לי אדם צדקן, יהיר ועם זאת נמושה לא קטנה. עם המידע שמצוי בפורום (לא זה שעבר ביניכם בשיחת הטלפון), זאת הפרשנות הכי מתבקשת. אני לא רואה שום פייסנות או השלמה. רק נסיגה בתוענה של הקרבה עצמית, כאילו שם עצמו ואת עקרונותיו על קרנות המזבח למען שלום בית. יש לזה עוד שם:

צביעות אחושרמוטה!

רוברט, על מי אתה בא לעבוד? הרי השרשור הפך מהבדלים בין כבלים לשרשור עליך. מלטפים לך את האגו, או נכנסים בו, או שניהם. עשה טובה, לך לאיזה מועדון bdsm וקבל את הצומי שאתה מחפש שם. ההתנהגות שלך עושה לי בחילה, וככל שאני כותב יותר אני מתעצבן יותר. אז "למען שלום בית", אני אפסיק.
הזיכרון של השרתים של dtown הוא מהמשובחים שבשוק .....הם לא "מהונדסים" כלל , הכל שם טבעי לגמרי - Botoks Free ...... ופונקציית החיפוש באתר ? היא מתחרה ביכולות של Google - צפה פגיעה

איזה חוצפה של פוסט שלחת.......

נערך לאחרונה ב:

matanoosh

חבר משקיען
מעורבות
1,631
נקודות
113
חבל שלא שמעת את השיחה. זה היה גורם לך למחוק את ההודעה. אני חושב שאתה מפספס משהו. לעיתים אנשים שומעים משהו שעושה להם סוויץ' בראש - באמת. זה כמו שסיפרת לי על הלילה ההוא שהסתכלת על עצמך בראי ואמרת לעצמך שאתה רוצה להיות שמח כמו גבי, יפה כמו אפי ואדיש כמו שלמה. ומה יצא בסוף? נישארת מתנוש אבל השתפרת קצת.

ועכשיו ברצינות
אין כאן משחק אחי. אני מאמין בכל ליבי שזה היה אמיתי. ואתה יודע מה? גם אם לא, רוברט זה לא דיגימון. יש בו חן והומור מסוים שקשה למצוא אצל טכנוקרטים מצויים. מה עדיף לך, שרובוטים יתווכו איתך?

מה הוא שמע שעשה לו סוויץ' בראש? ועל איזה סוויץ' בראש אתה מדבר? מענין לי את הביצה השמאלית אם יש לו סוויץ' או אין לו סוויץ' או מה הוא חושב על כבלים. הרבה יותר מענין אותי שזה מדליק פורום שלם, ואחר שטחן את השכל עם הזיבולי מוח חסרי הערך שלו, גרר לפה עוד כמה נודניקים ובסוף הוא מתנקנק מאתגר מהסוג שפילל אליו במשך שנים כאן בפורום, באמתלה שזה מדיר שינה מעיניו. "כי יש דברים יותר חשובים בחיים". יאללה יאללה. הרי את דעתו הוא לא שינה על כבלים. הוא בסה"כ רצה "להנמיך את הלהבות".
זה לא ענין של כפרה או הכאה על חטא. זה עניין של השתפנות. ולא מענין אותי אם ה"חרטה" - עאלק - שהוא מרגיש על הסערה בכוס תה שחולל (בעזרך) - היא אמיתית או לא. למי אכפת מה הוא חושב חוץ ממנו? למי אכפת מה אני חושב חוץ ממני? זה לא מענין. מה שאותי מדליק זה החלקלקות הזאת.

אין על מה "לסלוח", כי הוא לא ביצע חטא ועל כן לא הביע חרטה. אפשר לנסח את כל הפוסט שלו במשפט של 7 מילים: "נו בסדר, הסכמתי להפסיק לדבר על זה." זה מלמד משהו? זה סוגר פינה? זה ילד שלמד לא לצבוע על הקיר כי אבא ואמא כועסים.

אין לי דבר עם האיש. לא מכיר אותו, לא מעוניין להכיר אותו, ולא אכפת לי אם הוא אחלה גבר. אכפת לי שאונסים פורום. אם היתה לכם שיחה לבבית שבסופה נהייתם אחוקים, אשריכם. זה לא שינה כהוא זה את הפוטנציאל ההרסני של הדמות הפורומית שלו.

2. אני מת להיות אדיש כמו שלמה, מת.

בכל מקרה, אל דאגה, אני סיימתי להתעסק עם זה. הסיבה שבזבזתי על זה דקות יקרות מחיי - ובמחילה, גם מכל אלה שקוראים את זה - היא כי חייב להישמע כאן קול נוסף שזועק את זעקת הצביעות. ומכאן, אני ישר רץ להתמודד על מקום ברשימת הליכודניקים החדשים.

הזיכרון של השרתים של dtown הוא מהמשובחים שבשוק .....הם לא "מהונדסים" כלל , הכל שם טבעי לגמרי ...... ופונקציית החיפוש באתר ? היא בכלל מתחרה ביכולות של Google - צפה פגיעה

איזה חוצפה של פוסט שלחת.......
אין לי מושג מה זה אומר, ואם זה נאמר בניסיון לבדר את הקוראים, לאיים עלי, או שניהם. אבל אני מבטיח לך שזאת היתה הפעם האחרונה שאני מתייחס למשהו שאתה כותב בפורום הזה.

roberts

מושעה
מעורבות
647
נקודות
113
אין לי מושג מה זה אומר, ואם זה נאמר בניסיון לבדר את הקוראים, לאיים עלי, או שניהם. .

שניהם.......אבל אתה באמת לא צריך לראות בהצגת "מעלליך בפורום" סוג של איום ......יותר סוג של מראה, תשכב על הספה, תקרא את תוצאות החיפוש, ותחשוב "איזה matanoosh אני ?" ואז יתכן שתרוץ לשרותים להקיא, לא נורא , תשטוף את הפה במים......אני לעומת זאת לא אחייב אותך ב "שעת פסיכולוג" על השרות - בחינם(ורד):לב:

אני מבטיח לך שזאת היתה הפעם האחרונה שאני מתייחס למשהו שאתה כותב בפורום הזה.
לא נראה לי .....אחרי שתראה את תוצאות החיפוש.

נערך לאחרונה ב:

arix

חבר משקיען
מעורבות
493
נקודות
83
הקוטב נמצא "בנקודת נפילת ה- 3 dB " - מהו תדר זה ? אין מצב שאם הנתונים שקבלת ממני יש נפילה של 1/2 דיבי ב- 20 קה"ץ ....מה אתה רוצה שאחזור למחברות שלי ואחשב זאת בעצמי ? לא רוצה !!!!:)

תפעיל פעם נוספת בבקשה את הסימולציה...... ואני שולח את הטלפון שלי אליך בפרטי - תתקשר אלי
מצ"ב סימולציה 1 - התנגדות טורית 300 אוהם , עומס 20K (כל החישובים שלי לפי BALANCE וזה ההתנגדות של באלאנס)
קיבול 60pf x2 = 2fit
מינוס 3 DB ב 66K
66K_60_60.jpg

ב 20K ירידה של 0.4 db :
20K_60_60.jpg

כבל של נמר Nordost , קיבול 20pF + 20pF = 2fit חצי הספק (מינוס 3 DB ) ב 198K
200K_20_20.jpg

כבל של נמר ב 20K , ירידה של מינוס 0.04dB בלבד:
20K_20_20.jpg

הערות:
1. הסימולציות לפי 2 פיט ובאלאנס , נניח שזה 4 פיט ולא באלאנס אמור להיות זהה
2. אם הכבל 1.5 מטר למשל , אזי יש ירידה מעל חצי דיבי בכבל פחות טוב...
3. יש גם קיבול לא ידוע לכניסה (במקביל לעומס של 10K או 20K ) שלא נלקח בחשבון.
4. יש לי סימולציה הכוללת גם את ההשראות , נראה כאילו תדר התהודה ( 150קילו) קרוב לתדר של המינוס 3 db שזה 200K של ה RC ומפצה על הירידה, מכיוון שאני לא בטוח וזה אלול להטעות אני מעדיף להתעלם מזה כרגע

תמונות מצורפות

• 66K_60_60.jpg
    66K_60_60.jpg
    KB 43.7 · צפיות: 483
  • 20K_60_60.jpg
    20K_60_60.jpg
    KB 40.6 · צפיות: 521
  • 200K_20_20.jpg
    200K_20_20.jpg
    KB 41.4 · צפיות: 488
  • 20K_20_20.jpg
    20K_20_20.jpg
    KB 38.4 · צפיות: 466
נערך לאחרונה ב:

רוזי1

חבר משקיען
מעורבות
884
נקודות
113

ועכשיו ברצינות
מפה זה נראה, עם כל הכבוד לך נמר, שעורבבת קשות...

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,266
נקודות
113
אין לי דבר עם האיש. לא מכיר אותו, לא מעוניין להכיר אותו, ולא אכפת לי אם הוא אחלה גבר. אכפת לי שאונסים פורום. אם היתה לכם שיחה לבבית שבסופה נהייתם אחוקים, אשריכם. זה לא שינה כהוא זה את הפוטנציאל ההרסני של הדמות הפורומית שלו.

כפרה עלייך. אני מכיר את רוברט 14 שנה. תמיד היינו בקשר טוב, גם כשלא כתב כאן.

2. אני מת להיות אדיש כמו שלמה, מת.

אפי וגבי נעלבו קשות שלא התייחסת ליתרונות שלהם.

אני ישר רץ להתמודד על מקום ברשימת הליכודניקים החדשים.

ועם זה יש לי בעיה קשה מאוד. למה צריך חדש אם יש מקורי, ישן וטוב???

roberts

מושעה
מעורבות
647
נקודות
113
מפה זה נראה, עם כל הכבוד לך נמר, שעורבבת קשות...
מזה עורבב ? .....הכנסתי את נמר למיקסר והפעלתי ......שנים אני כבר מערבב כאן את כולם......

רוזי1 ......יאמר לזכותך שהתגובה שלך היא "טוויטר משי" לעומת תגובות ה "טווויטר יהלום " של matanoosh .......קיבלת כאן קומפלימנט ב"לוגיקה הפוכה" כי הרי טוויטר יהלום נשמע פי מאה טוב יותר מהמשי ....לפחות לאוזני.....

אהה, ובהזדמנות זו גם החדרתי לשון רטובה לתוך האחוריים השעירים של הנמר , אין על לפרגן למנהל הפורום על הרמקול המשובח שלו, הממי שלו וגאוות חייו.....

כיף גדול לקבל תגובות מרוסנות ומעודנות כמו ששלך, רוזי1, אחרי כל הזובור שעברתי כאן הלילה מ- matanoosh (ורד):לב:

נערך לאחרונה ב:

רוזי1

חבר משקיען
מעורבות
884
נקודות
113
הכל יחסי.

YB-7

חבר משקיען
מעורבות
397
נקודות
83
מצ"ב סימולציה 1 - התנגדות טורית 300 אוהם , עומס 20K (כל החישובים שלי לפי BALANCE וזה ההתנגדות של באלאנס)

300 אוהם לא משקף ריאליסטית את התנגדות המקור בקדם מגברים טרנזיסטוריים איכותיים.. יותר מדויק היה להתיחס בין 100~20 אוהם..
האם אתה לוקח בחשבון שקיימת קבוליות בין פוזיטיב ואינוורט והארקה , וגם בין כל אחד מהם לסיכוך...??

arix

חבר משקיען
מעורבות
493
נקודות
83
300 אוהם לא משקף ריאליסטית את התנגדות המקור בקדם מגברים טרנזיסטוריים איכותיים.. יותר מדויק היה להתיחס בין 100~20 אוהם..
האם אתה לוקח בחשבון שקיימת קבוליות בין פוזיטיב ואינוורט והארקה , וגם בין כל אחד מהם לסיכוך...??
נכון , 300 אוהם ביקש רוברט, אין הבדל כמעט אם זה 10 100 או 300 .
למשל , 70 ohm זה יציאה אמיתית של רכיב איכותי OPA2107
בדפי הנתונים של היצרן רק כתוב הקיבול שזה 19pf לפיט , לא כתוב בין מה למה , אני מניח שזה בין המוליך לסיכוך.

YB-7

חבר משקיען
מעורבות
397
נקודות
83
נכון , 300 אוהם ביקש רוברט, אין הבדל כמעט אם זה 10 100 או 300 .
למשל , 70 ohm זה יציאה אמיתית של רכיב איכותי OPA2107
בדפי הנתונים של היצרן רק כתוב הקיבול שזה 19pf לפיט , לא כתוב בין מה למה , אני מניח שזה בין המוליך לסיכוך.

OPA2107 זה מגבר אופרטיבי (ציפ) DIP8...
קדם-מגברים טובים ויקרים עושים שימוש ברכיבי מוצא TO220 ופועלים ב-CLASS A יורדים בהתנגדות המוצא הרבה מתחת ל-20 אוהם.

צריך להיות הבדל משמעותי אם היציאה 300 אוהם או 50 אוהם, תבדוק שוב...

arix

חבר משקיען
מעורבות
493
נקודות
83
הבדלים קטנים בלבד, בדקתי שוב

YB-7

חבר משקיען
מעורבות
397
נקודות
83
:)

roberts

מושעה
מעורבות
647
נקודות
113

בהחלט, מאחר והקוטב נקבע ע"י התנגדות הכניסה לפואר + הקיבול המקבילי שלו ומאחר והתנגדות ה-PRE היא טורית , והיא זניחה יחסית להתנגדות הכניסה לפואר , אזי ההבדל בין 50 ל 300 אוהם הוא זניח מבחינת תדר הקוטב

נערך לאחרונה ב:

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור