על הדברים הבאמת חשובים בחיים ...וגם בפורום

roberts

מושעה
מעורבות
647
נקודות
113
ראשית אתנצל על ה"עילגות היחסית" בניסוח הפוסט שלי לעומת התגובה ה"מנוסחת היטב" שתגיע מנמר בהמשך....לצערי אני מורגל לניסוח של תוכן מסוג אחר, סוג של "קרבות רחוב" בפורום, שם המשפטים צריכים להיות קצרים ברורים חדים ולעיתים אף כואבים לצד השני.

ולעניין עצמו,
מיד לאחר שפרסמתי את הפוסט לגבי הסכמתי לבדיקה של נמר הוא התקשר אלי לתאום פרטים אחרונים ואז מטבע הדברים השיחה התפתחה לה והגיעה למחוזות רחוקים שהגיעו עד לערבות מונגוליה הצפון מזרחית....תרשו לי לספר לכם, זו הייתה אחת השיחות היותר מאירות שהיו לי אי פעם בחיים.

בחלק הפחות חשוב בשיחה (עניין המבחן) הבנו ששנינו בעצם חושבים די זהה לגבי כבלים מהונדסים - אין ספק שניתן לשמוע אותם, ומאחר והכבלים שהציע נמר הם "האמ אמא של המהונדס -וזאת לדברי נמר" אז בכלל על מה הויכוח בינינו? ,הוא ישמע את ההבדל בינו לבין הכבל שלי (או עלול לטעות במספר בדיקות בודדות) ....ונו אז מה ? האם כשרוברט או נמר , אחד מהם ינצח, העולם האודיופילי ישתנה ? מישהו בפורום ישנה את דעתו?

ווידוי קטן, אודה שה6-7 שנים האחרונות היו לא פשוטות עבורי בקטע של התנצחות לא נעימה עם עלבונות אישיים מצד חברים רבים ,זה הרגיש לי כמו מסע כומתה עם 2 היפופוטמים באלונקה, והנה אני עכשיו בקו הסיום, אני הולך לבצע Blind Test לנמר, "אני הולך לקרוע לו ולפורום את הצורה"..... "זו שעתי היפה" אני חושב לעצמי בימים האחרונים, ה-BT הולך סוף סוף להתבצע..... ואז הגיע המשך השיחה עם נמר.

דיברנו ארוכות על הדברים הבאמת חשובים בחיים, על הקשיים, הצרות אבל במיוחד על כמה שיכול להיול כיף בהרבה תחומים בחיים, וגם בפרורם ....והפורום הזה הוא באמת כיף ....לא סתם אני מחובר אליו למרות כל החרה שאני אוכל לעיתים קרובות כאן.

וכאמור יכול להיות כיף לאללה לי לנמר וגם לפורום , אני "על הטכניקה" ונמר "על המצלתיים" , אפילו הסכמנו שאנו יכולים לעשות מליון בדיקות מעניינות עם ציוד מדידה , בלי ציוד מדידה עם כבלים בלי כבלים והעיקר והחשוב- כיף ועניין לכולנו.

ולאחר כ- שעתיים או שלש, עמוק בשיחת הטלפון , אני מבין שלאור כל הנאמר מה אני (וגם הפורום) צריכים את כל המריבה על ה-BT המטופש הזה? אולי אני צודק אולי הפורום צודק אבל אני אישית מפסיד המון בדרך.

בקיצור, כפי שאתם מבינים נכון לעכשיו .....ואני מקווה לעוד הרבה מאוד זמן,,,,, אני הולך לדכא את "יצר ה-BT " שבי, אני בטוח שהנושא צרוב עמוק, עמוק בתוכי ואי אפשר לבטל אותו "במחי כבל" ובפוסט אחד בודד בפורום, אבל כשאני רואה עכשיו את האלטרנטיבות מסביב שווה מאוד מאד לנסות.

כנראה, לא כנראה- בטוח , התובנות האלו לא היו "חודרות אותי" לולא השיחה הבאמת חשובה וכנה עם נמר – אולי הייתי מרויח 10,000 ש"ח אולי הייתי מפסיד אותם, אבל בטוח הרווחתי 1,000,000 יחידות של שקט, רוגע ואני בטוח גם כיף גדול בהמשך.

תודה גדולה לנמר !!! (ורד):לב:

נערך לאחרונה ב:

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
איזה כיף לקרוא זאת - כל הכבוד על גילוי הלב
:לב:

DavidGil

חבר משקיען
מעורבות
1,883
נקודות
113
בחמש מילים: יש הבדל שמיע בין כבלים.
תודה.

YB-7

חבר משקיען
מעורבות
397
נקודות
83
בקיצור, כפי שאתם מבינים נכון לעכשיו .....ואני מקווה לעוד הרבה מאוד זמן,,,,, אני הולך לדכא את ה-BT שבי, אני בטוח שהנושא צרוב עמוק, עמוק בתוכי ואי אפשר לבטל אותו "במחי כבל" בפוסט אחד בפורום, אבל כשרואים את האלטרנטיבות מסביב שווה מאוד מאד לנסות

הי רוברט... כל הכבוד לך.

אבל למה לך להלחם בייצר שלך נגד עניין הכבלים?
שב עם נמר מול המערכת עם הכבל שלך ותגלה את האמת לעצמך ולנו.
בלי עניין הכסף . תעשה BT באמונה וביושר בין חברים, הכי פשוט שיש, 5 החלפות וזהו.
ואז תתפטר גם מהמלחמה שלך בייצר הרע הזה....:)

נערך לאחרונה ב:

zs

חבר משקיען
מעורבות
1,606
נקודות
113
נו...אז מה עכשיו? אותה גברת בשינוי אדרת...
לאחר שתשב עם נמר בלי ידיעתנו ותעשו נסוי כל שהוא בוא ותספר.עכשיו זה עוד מריחה ,חלאס.

ronensud

חבר משקיען
מעורבות
737
נקודות
113
כתבתי כבר בשרשור ההוא, מקווה שתעשו את המבחן בלי הכסף. יש לי תחושה שאנשים פה רוצים לראות ''דם'' ולכן גם מלבים את ה- ''קרב''. אמרתי את זה גם לנמר באופן אישי.
מקסימום תתערבו על ארוחה טובה שהמפסיד חייב למנצח.

zvi-ka

אוהב את התחום
מעורבות
85
נקודות
28
מסכים לגמרי עם הדברים של ronensud
לא מבין למה צריך את היחס הפוגע "פוצע" משפיל, מבין השורות אני מבין שיש פה איזו היסטוריה עם זה, אבל לא רואה כל הצדקה לכל התוקפנות הזאת, למה לגרום נזק כלכלי אחד לשני ? אי אפשר לבדוק עניינית את הנושא, לראות אם משתכנעים או לא ?
גם לא אוהב את האיומים להוציא אנשים מהפורום בגלל דעותיהם. לדעתי ריבוי דעות ומתן מקום גם לדעות המופרכות ביותר רק יקדם את האמת ולא להפך..

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,266
נקודות
113
יפה דרשת רוברט.

עכשיו נותר לנו לשמוע מוסיקה בעיניים פתוחות לרווחה, שכל אחד יכיר/לא יכיר בהבדלים.
הדבר החשוב הוא להפסיק עם כל הטירוף הזה של בליינד טסט.

אנשים יוצאים למלחמות על אדיאולוגיה, דת, חברה, משפחה. שווה להוציא על זה דם כסף ודמעות.
על העניין הזה לא היה שווה להפסיד שקל אחד בודד. ולו רק בגלל שלא משנה התוצאה, ושנינו יודעים היטב מה היתה התוצאה, כך או כך שנינו לא היינו יכולים לדווח שהמבחן היה מושלם.

הטענה של רוברט היא שאין הבדלים בין כבלים שנמדדים זהה. אני יכול להניח שיש הגיון מאחורי הטענה הזו. אבל עד היום, מעולם לא יצא לנו באמת לדבר על אופי הטענה לעומק. אבל את זה אפרט מחר כשאהיה עירני לחלוטין.

ולגבי הכסף?
התערבות בלי כסף זה כמו סיגריה בלי מצית, סטייק טבעוני, סלט חסה - לא שווה.

roberts

מושעה
מעורבות
647
נקודות
113
התערבות בלי כסף זה כמו סיגריה בלי מצית, סטייק טבעוני, סלט חסה - לא שווה.

ואיך זה סטייק אמיתי עם סלט חסה קטן ליד? לא שווה?

roberts

מושעה
מעורבות
647
נקודות
113
במשפחה האלג'ירו מרוקנית של אשתי לא קמים מהשולחן לפני שכולם אוכלים בסוף הארוחה סלט חסה מרענן , מי שמפר את העניין חוטף סוג של חרם .....ואתה מסוגל לתאר לעצמך מה זה חרם במשפחה מזרחית ......מוטב שתהגר למדינה אחרת ותמצא לך שם משפחה אומנת.....

נערך לאחרונה ב:

roberts

מושעה
מעורבות
647
נקודות
113
תודה גדולה למברכים :לב: , ולאלה שתגובתם היתה מעט צינית .....אני צופה לעתיד (ורד)

zariel

חבר משקיען
מעורבות
718
נקודות
113
חברים יקרים,
אני מציע,
"תקרעו את הצ'קים",
תפגשו בנחת ,עשו את הבדיקה,
ברוח טובה,ובלי אגו (נפוח),
תביאו את הממצאים לפורום,
ומי "שיצא" מנצח,במידה ויהיה כזה,
עשה עוד שרות מועיל לפורום,
בכך תסתיים לה עוד סוגייה,
אודיופילית שהלכה ותפחה,
ללא פרופורציות,
חנוכה שמח לכולנו.

Sol

חבר משקיען
מעורבות
621
נקודות
113
רוברט
אל תיפול רוחך.
החיים הם גלגל ענק,פעם אנו למעלה ופעם למטה.
ראה את החצי המלא של הכוס,שאף לאופטימיות והשתדל תמיד לחייך :)
מאמין לך שאינך שומע הבדלים בין הכבלים,ההנדסה התגברה על הרגש ;)
למזלי אני שומע גם שומע,אם כי בכבלי חשמל אני אתך(זה לא אומר שזה נכון).

נערך לאחרונה ב:

רוזי1

חבר משקיען
מעורבות
884
נקודות
113
דווקא כבלי חשמל לדעתי הם החשובים מכולם (וכולם חשובים)

ארז_וחני

חבר משקיען
מעורבות
988
נקודות
113
הטענה של רוברט היא שאין הבדלים בין כבלים שנמדדים זהה. אני יכול להניח שיש הגיון מאחורי הטענה הזו. אבל עד היום, מעולם לא יצא לנו באמת לדבר על אופי הטענה לעומק.
נמר,
אתה מכיר אותי - אני לא שש אלי קרב , למרות שלפעמים אני משתמש בשפה עוקצנית...
אם הטענה הייתה שאין הבדלים שמיעים בין כבלים שנמדדים זהה - ניחא. יש הטוענים שגם מגברים שנמדדים זהה לא ניתנים לאבחנה בשמיעה אז מה לנו להלין על כבלים...
למיטב הבנתי הטענה הייתה שגם כבלים שנמדדים שונה (ואין הכוונה לכבלים בעלי פילטר מובנה שמטרתו אכן לשנות את אופי הסאונד במוצהר ) , השינויים הם כל כך קטנים מתחת לסף השמיעה האנושית ולכן בלתי ניתנים לשמיעה.
על זה הויכוח הגדול ואני מקווה שפעם אחת ולתמיד זה יטופל וייסגר ונאמר דיינו...
אני בעד הפיוס ויותר מזה, אני מאוד מקווה שאחרי סשן האזנה אצלך האסימון ייפול אצל רוברט וכל ההסתכלות והגישה שלו תשתנה אפילו בקצת.
ארז

haim sultan

חבר משקיען
מעורבות
292
נקודות
63
לנמר ול-Roberts היקרים!
אני חושב שהפעם נהגתם כשני אנשים בוגרים, וכל הכבוד לרוברט על המסקנה אליה הוא הגיע, ועל ההחלטה לכתוב את אשר כתב.
לעניות דעתי, כל ה-BT וכל ההתערבויות למינהם, מתאימים יותר לנערים בגיל ההתבגרות, שכל אחד רוצה להוכיח עד כמה הוא יודע ומבין גדול בתחום, כמה שהוא חזק ועד כמה "שלו גדול יותר", או במילה אחרת אגו נפוח כמו בלון מלא אוויר, שסופו ידוע לכולם.
מי כמונו האודיופילים יודעים, חווים על בשרנו, כותבים ומדברים על כך שציוד, כגון: מגברים, דאקים, סטרימרים, גרמופונים, כבלים ובכלל, הוא נושא אינדיבידואלי ותלוי מאוד מאוד במצבו הכלכלי של אותו אינדיבידואל, כך שבאמת אין כלל מקום לכול ההתנצחויות הללו.
במקום זאת, יש לפרגן ולפרגן! לחשוב על הפורום, כמקום שבו ניתן להכיר חברים משותפים לתחביב המדהים הזה (ראה פוסט האירוח של מתנוש, פוסט מלבב ומלא פרגון), ללמוד ולהחכים האחד מהשני, הן מהידע, מהניסיון ומההשכלה שנרכשה והקשורה לתחום (חשמל, אקוסטיקה, כבלים ועוד).
בקיצור, דרך ארץ קדמה לתורה וכמובן ואהבת לרעך כמוך וזה לא עולה כסף, נהפוך הוא, זה מרחיב את הלב וגורם להרגשה עילאית.
שיהיה שבוע טוב לכולם ושכל בקשותנו תתמלאנה.
יאללה סולחה!

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור