עלויות DAC וסטרימר

pruym

חבר משקיען
מעורבות
1,888
נקודות
113
ביטים בראוטר מה אכפת להם אם הספק לינארי או לא..... אני מסוגל להבין (לא להסכים) לגבי המשמעות של סוג הספק בממיר, כי בממיר הביטים בסופו של תהליך הופכים לאנלוגיים וכאן אכן יש את עניין סף הרעש.
אמנם קשה להבין את זה אבל היה אצלי ספק לינארי שחיברתי לראוטר של בזק והצליל השתפר פלאים, לא מעניין אותי הסיבות הטכניות וההסברים המלומדים של אף אחד אני עכשיו מחפש איך לשפר את נקודת התרפה הזאת שלגמרי שמעתי פה אצלי בבית...

exupgh12

חבר משקיען
מעורבות
3,078
נקודות
113
אמנם קשה להבין את זה אבל היה אצלי ספק לינארי שחיברתי לראוטר של בזק והצליל השתפר פלאים, לא מעניין אותי הסיבות הטכניות וההסברים המלומדים של אף אחד אני עכשיו מחפש איך לשפר את נקודת התרפה הזאת שלגמרי שמעתי פה אצלי בבית...

אפשר לדעת איזה ספק?
תודה.

pruym

חבר משקיען
מעורבות
1,888
נקודות
113
נורדוסט

Audiofreak

עוסק בתחום
מעורבות
1,078
נקודות
113
היחסים בין סטרימר ל- DAC זה לא כמו היחסים בין מגבר לרמקולים. במילים אחרות, זה לא שהסטרימר יהיה צוואר בקבוק של ה- DAC. או במילים אחרות אחרות, אם תשדרג משמעותית את ה-DAC, עדין תשמע שיפור, גם אם הסטרימר מעפן.

*ברם אולם*, תשפר גם את הסטרימר על דאק טוב יותר - תקבל תוצאה שהיא מכפלה של השניים. או במילים אחרות- ככל שהדאק טוב יותר, כך תהנה יותר מהשיפור שתעשה בסטרימר.

*ברם אולם2* זה *מאד* תלוי מכשירים ספציפיים, ואיך כל דאק מתמודד עם שעון קקה או ספק מתח דרדה'לה.

בקיצור, תרגיש חופשי לקנות לעצמך את הדאק הכי טוב שאתה יכול. וכשתהיה ילד גדול, תחליף גם לסטרימר שיעיף לך את הסכך.

לדעתי הסטרימר צריך להיות
למי ? מה הכוונה?

לסטרימר של בלוסאונד

rainbird

אוהב את התחום
מעורבות
39
נקודות
28

זה נכון גם ל wifi ? הסטרימר שלי לא מחובר עם כבל אתרנט

pruym

חבר משקיען
מעורבות
1,888
נקודות
113
זה נכון גם ל wifi ? הסטרימר שלי לא מחובר עם כבל אתרנט
לא יודע.

אוריג

אוהב את התחום
מעורבות
83
נקודות
28
ו cisco זה ערובה לשקט?
חברה שמייצרת מוצרי תקשורת ולא מוצרי אודיו, לא תמצא שם ספק כוח ליניארי.
ולפני שמתחילים לדבר על פאקטות, הן עוברות כסינגל אנלוגי.

גיא, אני מזדהה עם קו המחשבה שלך, אבל בעוונותיי אוהב לנסות כל מיני שטויות כמו לשדרג את הסוויצ' הסטנדרטי לסיסקו פשוט של 160 ש"ח. שניהם חוברו לאותו ספק של פול היינס. הבדל גדול מאוד.

ועדיין, כמו שבוודאי ניחשת, סוויצ' אודיופילי שעולה פי עשר (של UpTone, לא בשמיים) כבר עושה הבדל דרמטי. שוב, אני לא חושב שזה בגלל שהוא ממומש נכון יותר כסוויצ', אלא בעיקר בגלל הבידוד הגלווני והשעון. דברים שאפשר לעשות לכל אורך השרשרת הדיגיטלית (ואולי אצלך כבר מומשו ברמה כזו או אחרת בסטרימר או בממיר), לאו דווקא בסוויצ'.

gandalftw

חבר משקיען
מעורבות
456
נקודות
83

תן לפול לעזור לך , בטוח גם יש לו מערכת ברמה והוא יודע קצת

pruym

חבר משקיען
מעורבות
1,888
נקודות
113
תן לפול לעזור לך , בטוח גם יש לו מערכת ברמה והוא יודע קצת
הבנאדם חופר!
אני שופט על פי מה שאני שומע אצלי, לא יכול לראות את הסרטים האיסופיים האלה.

gandalftw

חבר משקיען
מעורבות
456
נקודות
83
הבנאדם חופר!
אני שופט על פי מה שאני שומע אצלי, לא יכול לראות את הסרטים האיסופיים האלה.
טוב :) תעיף את הנתב של בזק לסוויטצ נורמלי ותחסוך לעצמך כסף וכאב ראש

pruym

חבר משקיען
מעורבות
1,888
נקודות
113
טוב :) תעיף את הנתב של בזק לסוויטצ נורמלי ותחסוך לעצמך כסף וכאב ראש
אני בטוח שאתה צודק הבעיה שלי היא (אולי) ספק הכוח של הסוויטצ׳

gandalftw

חבר משקיען
מעורבות
456
נקודות
83
אני בטוח שאתה צודק הבעיה שלי היא (אולי) ספק הכוח של הסוויטצ׳

יתכן , אני ממש לא אוהב את הציוד שנותן ספק אינטרנט גם לא פה בהולנד , זה התחתית של התחתית

liranbh

חבר משקיען
מעורבות
903
נקודות
113
ו cisco זה ערובה לשקט?
חברה שמייצרת מוצרי תקשורת ולא מוצרי אודיו, לא תמצא שם ספק כוח ליניארי.
ולפני שמתחילים לדבר על פאקטות, הן עוברות כסינגל אנלוגי.
מאיפה הבאת את הטענה הזו?
שים סקופ על כבל רשת ביתי ותראה בעצמך שהסיגנל דיגיטלי טהור

exupgh12

חבר משקיען
מעורבות
3,078
נקודות
113
מאיפה הבאת את הטענה הזו?
שים סקופ על כבל רשת ביתי ותראה בעצמך שהסיגנל דיגיטלי טהור

האות המועבר על כבלי ethernet הוא פולסים של סיגנל ולא אות דיגיטלי כמו בסיב אופטי.

ethernet cable are various copper wires that are used to transmit data and information between the two devices by using analog/digital signals.

The speed is measured in megabits per second (Mbps) and determines the speed of data transfer, the bandwidth or frequency is measured in megahertz (MHz) and determines how much data can be sent simultaneously.

liranbh

חבר משקיען
מעורבות
903
נקודות
113
האות המועבר על כבלי ethernet הוא פולסים של סיגנל ולא אות דיגיטלי כמו בסיב אופטי.

ethernet cable are various copper wires that are used to transmit data and information between the two devices by using analog/digital signals.

The speed is measured in megabits per second (Mbps) and determines the speed of data transfer, the bandwidth or frequency is measured in megahertz (MHz) and determines how much data can be sent simultaneously.
פולסים זה אות דיגיטלי
בסיב טופטי זה פרוטוקול אחר
שים סקופ ותראה בבירור (בלי שום קשר לאודיו)
אם זה היה אות אנלוגי על כל כרטיס רשת היה צריך להיות גם ממיר A/D וגם ממיר D/A

exupgh12

חבר משקיען
מעורבות
3,078
נקודות
113
פולסים זה אות דיגיטלי
בסיב טופטי זה פרוטוקול אחר
שים סקופ ותראה בבירור (בלי שום קשר לאודיו)
אם זה היה אות אנלוגי על כל כרטיס רשת היה צריך להיות גם ממיר A/D וגם ממיר D/A

ביטים הם אומנם דבר דיגיטלי, כולם 0 ו 1 אבל כדי לעשות זאת, עליך להעביר את אותם ביטים על תווך כלשהו. לחוט (תווך) ההנחושת יש קיבול והתנגדות. מה שאתה רוצה לשלוח בתור גל ריבוע אידיאלי לא נשאר ככה לאורך זמן והפינות מעוגלות.

האות אינו קופץ למתח מלא ואז חוזר לאפס. לוקח זמן עד שזה יקרה. אם אתה מסתכל על אוסילוסקופ מהיר מאוד, אתה תראה שהוא משתולל כלפי מעלה ומטה. תרצה או לא: הכל אנלוגי.

osiloscop.jpg

תמונות מצורפות

• osiloscop.jpg
    osiloscop.jpg
    KB 38.5 · צפיות: 259

liranbh

חבר משקיען
מעורבות
903
נקודות
113
ביטים הם אומנם דבר דיגיטלי, כולם 0 ו 1 אבל כדי לעשות זאת, עליך להעביר את אותם ביטים על תווך כלשהו. לחוט (תווך) ההנחושת יש קיבול והתנגדות. מה שאתה רוצה לשלוח בתור גל ריבוע אידיאלי לא נשאר ככה לאורך זמן והפינות מעוגלות.

האות אינו קופץ למתח מלא ואז חוזר לאפס. לוקח זמן עד שזה יקרה. אם אתה מסתכל על אוסילוסקופ מהיר מאוד, אתה תראה שהוא משתולל כלפי מעלה ומטה. תרצה או לא: הכל אנלוגי.

צפה בקובץ המצורף 48490
לשיטתך אין בכלל דבר כזה דיגיטלי
הכל אנלוגי
גם usb וגם hdmi
אין דבר כזה אידיאלי
לכל אות יש רעש אבל כאשר אתה מוציא מידע של 1/0 ומקבל בצד השני 1/0 זה נקרא דיגיטלי
לכל פרוטוקול יש הגדרות למשל 5 וולט זה 1 ו 0 וולט זה 0
גם כאשר הוא יקבל 4 וולט הוא יחשיב את זה כ 1 לוגי וכן כאשר יקבל 0.5 וולט יחשב כ 0
כאשר אתה אומר מידע אנלוגי אתה מדבר על תחום רציף , לא דיסקרטי. זה אומר שיש אפליטודה וכל ערך בה תקין
בעבר כשהיינו מתחברים לאינטרנט דרך קו הטלפון בשיחה רגילה הטווח היה אנלוגי ולכן גם שמעת ציפצופים אם היית מרים את השפופרת. זו הסיבה שהיית צריך מודם שהיה עושה את ההמרה A/D , D/A
כרטיס רשת לא מכיל שום ממיר אנלוגי דיגיטלי או הפוך

roberts

מושעה
מעורבות
647
נקודות
113
לשיטתך אין בכלל דבר כזה דיגיטלי
הכל אנלוגי
גם usb וגם hdmi
אין דבר כזה אידיאלי
לכל אות יש רעש אבל כאשר אתה מוציא מידע של 1/0 ומקבל בצד השני 1/0 זה נקרא דיגיטלי
לכל פרוטוקול יש הגדרות למשל 5 וולט זה 1 ו 0 וולט זה 0
גם כאשר הוא יקבל 4 וולט הוא יחשיב את זה כ 1 לוגי וכן כאשר יקבל 0.5 וולט יחשב כ 0
כאשר אתה אומר מידע אנלוגי אתה מדבר על תחום רציף , לא דיסקרטי. זה אומר שיש אפליטודה וכל ערך בה תקין
בעבר כשהיינו מתחברים לאינטרנט דרך קו הטלפון בשיחה רגילה הטווח היה אנלוגי ולכן גם שמעת ציפצופים אם היית מרים את השפופרת. זו הסיבה שהיית צריך מודם שהיה עושה את ההמרה A/D , D/A
כרטיס רשת לא מכיל שום ממיר אנלוגי דיגיטלי או הפוך
:בעד: לא משנה כמה מצ'וקמק יגיעו ה 0 או ה-1 -ים לממיר כל עוד שהממיר מזהה אותם נכון אז הכל תקין ב 100%.

כדי ש 0 או 1 יובנו לא נכון צריך להרוס אותם הרבה יותר מאשר ספק כוח ממותג מסוגל לעשות.

ובכלל..... המהנדסים של Cisco הם רפי שכל ?...... אם הם היו חושבים שיש איזושהי בעיה עם ספק הכוח הממותג הם לא היו פותרים אותה עם ספק לינארי?

ומה ההבדל עם ה 0 או ה 1-ים הם מוסיקה או קובץ טכסט ? מישהו ראה אי פעם קובץ טקסט שיש בו טעויות כתיב?

נערך לאחרונה ב:

liranbh

חבר משקיען
מעורבות
903
נקודות
113
:בעד: לא משנה כמה מצ'וקמק יגיעו ה 0 או ה-1 -ים לממיר כל עוד שהממיר מזהה אותם נכון אז הכל תקין ב 100%.

כדי ש 0 או 1 יובנו לא נכון צריך להרוס אותם הרבה יותר מאשר ספק כוח ממותג מסוגל לעשות.

ובכלל..... המהנדסים של Cisco הם רפי שכל ?...... אם הם היו חושבים שיש איזושהי בעיה עם ספק הכוח הממותג הם לא היו פותרים אותה עם ספק לינארי?

ומה ההבדל עם ה 0 או ה 1-ים הם מוסיקה או קובץ טכסט ? מישהו ראה אי פעם קובץ טקסט שיש בו טעויות כתיב?
לא רק זה
הנצילות של פרוטוקול Ethernet היא סביב 35 אחוז
כלומר רק שליש מהפקטות יגיעו בפעם הראשונה ולכן מובנה לתוכו מנגנון איתור שגיאות
חבילה שלא הגיעה (התנגשות בד״כ) תשלח מחדש
וזה עוד לפני שדיברנו על המנגנונים בשכבת tcp
בקיצור אין מצב שמידע יגיע משובש
כל מי ששומע הבדלים בין ראוטרים, כבלי רשת - זה נובע ממשהו אחר , לא טכנולוגי

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור