עד גבול מסוים.
יש מחיר ממנו -אתה כבר לא קונה איכות בד.אלא דברים אחרים ואתה יודע בדיוק.
מהם וזה בסדר.
תגיד,ראית פעם פרסומות למותג אופנת על שמדבר על איכות התפירה - ולא על דברים אחרים כגון -עיצוב/סטייל/מעמד ?
גם אני חלק מזה כמובן ומודה בזה.
אבל באודיו -המטרה היא אחרת והמותגים לרוב מפרסמים -ביצועים יוצאי דופן - HEAR THE TRUTH AS THE ARTIST INTENDED - ואז מגיעים למדידות ואתה אומר - ווואלה -אני לא בטו שהאמן התכוון שיהיה גרף של פלוס מינוס 7 די בי (ברמקול בחדר אנאקואי)
אני אחזור שוב על השאלה שלי בפעם השלישית, איך אתה מסביר שרמקול הורן נמדד חרא בספינורמה אבל יודע לייצר סאונד מטורף, לורנזו, דיסיס רומא, אאונטגארד….ויש עוד הרבה.
חביבי, מדידות אינן חזות הכול. רמקול עם קופסה ודרייברים לא מגיע לדינמיות של רמקול שופרי, שוב לא טווח דינמי אלה דינמיות, איך אתה מודד את זה ?
כשאתה ואני מדברים על אופנה אנחנו לא מדברים באותה שפה, החברות שאני מתכוון, לא מפרסמות דבר, הן לא צריכות, בטח כשחליפה מגיעה למחיר של M9
ממש לא.
בדיוק הפוך .
הורן טוב או רמקול עם מנחה תדר (שהוא סוג של הורן) שולט טוב ביותר ובקלות יותר על הכיווניות.
שופר הוא לא מנחה תדר קלאסי אלא מגבר אקוסטי, וההבדל טמון בכמה היבטים:
• שופר נועד להגביר את לחץ הקול ולשפר את היעילות של הדרייבר, שופר יוצר התאמת עכבה (Impedance Matching) בין הדרייבר לאוויר, מה שגורם להגברת הצליל, כמו גם העובדה ששופר עשוי להוסיף אופי משלו לצליל, במיוחד בתדרים מסוימים.
• מנחה תדר (Waveguide) נועד לשלוט בזווית הפיזור של הצליל מבלי להוסיף הגברה משמעותית, בנוסף, מנחה תדר עובד יותר כמו אמצעי לשליטה בהתנהגות גלי הקול, בעיקר בתחום הגבוה, ומפזר אותם בצורה מדויקת. מנחה תדר משפיע בעיקר על פיזור הצליל מבלי לעוות את הטונליות שלו.
בקיצור, שופר הוא אמצעי הגברה אקוסטי בעוד שמנחה תדר הוא אמצעי לשליטה בפיזור הצליל.
ציוד ביתי לא מתמקד בניטראליות ודיוק ?
אתה חושב שהרמקול שלך לא מדויק?
מה אתה אומר בעצם ?
עשרות פעמים רשמת פה שאודיפיליה =סטנדרטים=דיוק = HIGH FIDELITY.
דיוק של מה, שיחזור הקלטה או או חשמלי, זה לא אותו הדבר
עכשיו זה משהו אחר?
שוב - יש מחשבה שגרף טבעי =גרף חלק בחדר=קליני =משעמם וחסר נשמה ובעיקר שווה ללא נכון.
בהכרח ספין טוב יתן גרף עם טילט כלפי מטה וזו העקומה המועדפת על האוזן האנושית.
אתה מדבר על רמקול או חדר?
במידה ורמקול, תחזור לדברי על שופריים וספינורמה.
אני חושב שסביר להניח שלא תמצא רכב חדש ב 100 אלף שח צאותו סגמנט שיאיץ מהר יותר מרכב ב 500 אלף ש"ח או יהיה לו מנוע גדול יותר ויותר כ"ס.
אבל לך תדע - אולי תצליח למצוא אחד כזה.
מכיוון שרק מכוניות מיני נמצאות ברף 100 אלף ש״ח, הבאתי לך דוגמה אחרת ומצוינת
טסלה מודל 3 פרפורמנס (2024) מול מרצדס S-Class 580 (2024).
• Tesla Model 3 Performance 2024
• מחיר:כ-200,000 ₪ (בישראל, לאחר מסים והטבות)
• מנוע:חשמלי כפול (Dual Motor), 460 כ”ס
• 0-100 קמ”ש:3.1 שניות
• Mercedes S580 4MATIC 2024
• מחיר:כ-800,000 ₪
• מנוע:4.0 ליטר V8 טווין-טורבו, 503 כ”ס
• 0-100 קמ”ש:4.4 שניות