ופה הנקודה - במדידות אנאקיות או קליפל או חוץ - הרמקול עובד בריק .וזה המקום הכי קל ולמעשה היחידי שאתה יכול לזהות את כל הכשלים שלו ורק שלו - לא של החדר/לא של האלקטורניקה/לא של אי התאמת האלקטרוניקה ולא של בעל המערכת שהציד אותו לא נכון והוישב אותך בבור של 10 דיביב 80 הרץ כי הוא לא יכול להושיב אותך צמוד לקיר כי אין בור אבל יש פיק של 20 דיבי בבאס .
שאלת תם, מה קורה אם אני משדך רמקול עם 10 db בור יחד עם הגברה שיש לה פיק 10 db באותו אזור?
אנקוני, קליפל חוץ, מושגים ערטליאיים עבורי ועבור העולם האמיתי. לך זה אומר הרבה וטוב שכך. לי פחות וגם טוב.
בסופו של דבר המאזין יש לו אוזניים ועיבוד אישי בראש לצליל ומה שטוב לאחד אנאקונדה לשני...
אז יש נקודת ייחוס משתנה- שזה המאזין, וחש תנאי חדר אלקטרוניקה משתנים ויש נקודת מוצא. אני עדיין מעדיף לשמוע ולהחליט.
יש פה איזה פיל בחדר, ההנחה שיש מערכת אחת אופטימלית שתספק את כולם או את הרוב.
באמונה הפרטית שלי ההורנים עם הלאותר זו המערכת.
שנים לא הבנתי איך אפשר לכפור ברעיון ובהגיון של המערכת מהסוג שלי.
מקסימום שקיפות, מינימום עיוותים ומאמץ. והנה במציאות זה לא כך עבור רוב האנשים.
ולא משנה האנאקוני.
אני מוכן לשמוע רדיו דרך המערכת שלי מאשר במערכות אחרת שעל פי כל הגדרה עדיפות על המקור המיושן שלי.
אבל מה שתופס אותי בצליל ( משוחררות ופירוט אגב) לא קיים באותם מערכות מצויינות כשלעצמם .
איך נגרף את זה?
אפרופו פתרונות לבעיות דרך "כיול" מערכות, יש בעיות שנפתרות בהתאמה של ציוד ואו בעיות שמקורם בציפיות שגויות מהצליל ואופן שחזור כלי הנגינה. נוכחתי אצלי שהחלפת מגבר שרת, כבלי חשמל ואינטרקוננקט ואו מנורה פתרו בעיות בצורה מדהימה. על חשיבות אקוסטיקה אין מה להרחיב ( אבל לא דרך RC עבורי sorry ) .
המערכת האישית שלי היא דיי טיפשה - מקור, קדם פאסיבי , 2.5 ואט הגברה לרמקול + סאב אקטיבי מתואם. מה שנקרא אליך חנוך!
האיש הכי חשוב לי אוהב את המערכת שלי, והאיש הזה הוא אני.
ועם כל זה אני יודע היום, ואני ריאלי, מה הצעד הבא שלי ואיפה אני יכול לשפר - ממיר ואקוסטיקה. יבוא יומם.
לא לשכוח ש ב 12שנים הראושנות שלי באודיו - בכלל לא עניין אותי מה זה מדידות.
רק כשהגיע מכייל מחול וראיתי את עומק ההבנה וכמה חיפשתי פתרונות לבעיות שלא קיימות כאשר הן היו במקום אחר לגמרי - בערה בי התשוקה להיכנס לזה לעומק.
אז אני דיי מכיר את שני הקצוות .
אני את ה 25 שנים שלי באודיו עשיתי בשמיעת ההבדלים בין רכיבים במערכת שנבנתה בחדר מטופל לעילא. למדתי מה עושה החלפת
טרנספורט, כבל, קבל ומנורה וכולי. רוב הלימוד היה אצל מישהו שאני סומך עליו מאוד והוא אוטוריטה עבורי, על אותה מערכת באותם תנאים. אי אפשר לבחון רכיב בודד בלי להשוות אותו באותם תנאים. אבל כן אפשר לקבל איזה יחס כללי.
חושב שקיבלתי המון ידע בשנים המעצבות הללו וגם פיתחתי טעם שמאפשר לי להנות מהמון מוצרים טובים אחרים.
ועדיין ברור לי שמדידות הם נושא מורכב והכרחי למי שמתעסק בתחום ונותן בו שרות מקצועי בייחוד אקוסטיקה.
כל מה שלמדתי בהאזנה נאובססיבית שלי למוסיקה, גרם לי להגיע למסקנה שכסף לא בהכרח קונה איכות והנאה, וניתן להשיג הנאה באודיו במחירים שפויים.